Asus PRIME B560-PLUS Intel LGA1200 DDR4 ATX Anakart Intel i7-10700K Sekiz Çekirdek 3.80 Ghz İşlemci Samsung 500 GB 970 EVO Plus MZ-V7S500BW M.2 PCI-Express 3.0 SSD hepsi gayet güzel çalışıyor fakat Samsung 980 Pro Nvme™ M.2 1 Tb Siyah Ssd pcie 4 pcie 4 yerıne takmama rağmen pc görmüyor yardımcı olabilecek varmı ? |
samsung pro 980 ssd aldım ek olarak fakat pcde biosda gözükmüyor

-
-
PC görmüyor derken "Disk Yönetimi" kısmına baktınız mı?
-
disk yönetimine baktım yok.
biosdada yok
biosu güncellemeyide bilmiyorum yardımcı olurmusun
-
Güncellemeye ihtiyacın var mı? komut satırına "msinfo32" yazıp oradan BIOS sürümüne bakabilir misin?
-
bios sürümü tarihi american megatrends ınc. 0820, 27.04.2021 yazıyor
smbios da 3.3
bios modu da uefı
-
BIOS güncellemesine ihtiyacınız yok. Direkt görmesi gerekir. Ben de daha dün akşam taktım ssd'yi, Disk Yönetimi kısmında çıktı hemen. Başka bir işlem yapmanıza gerek yok yani.
Montajda sıkıntı olabilir mi, kontrol ettiniz mi?
-
vallahi bilmiyorum ilk defa taktım ama zor bişey de değilki vida ile sıktım sadece sizce montajda mı problem ?
-
Zor bişey değil aslında. Soket kısmı görünmeyecek kadar içeri girecek, sonra diğer uçtan bastırıp vidalayacaksınız. Herhangi bir zorlanma durumu oldu mu? Resim atma imkanın var mı?
-
-
Anakartınızın depolama kısmında şu yazıyor:
Intel® 11th Gen Processors
-M.2_1slot (Key M) type 2242/2260/2280/22110 (supports PCIE 4.0 x 4 )
-Only Intel® 11th processors support PCIe 4.0 x4 mode, this slot will be disabled for other CPUs
2. satırda şunu demiş: "Yalnızca Intel® 11. işlemciler PCIe 4.0 x4 modunu destekler, bu yuva diğer CPU'lar için devre dışı bırakılır"
Sanırım sizin sorununuz bu. Biraz saçma olmuş ama.
-
e nasıl aktif edeceğim ?
-
Nasıl aktif edileceği ile ilgili hiçbir bilgi yazılmamış. Birkaç yerde daha bu sorunla karşılaşan var.
tom's hardware forum
[SOLVED] - SSD/Motherboard problemhttps://forums.tomshardware.com/threads/ssd-motherboard-problem.3701297/Enteresan bir durum. Güncelleme ile düzelmeyeceği sürece 11. nesil işlemci almanızdan başka çare yok gibi şu an.
-
11. nesil intel işlemci alarak.
-
iade edicem ozaman ama m2 yeri baska yok bu m2 pcie 4 destekli yere pcie 3 taksam onu görürmü peki ?
-
Muhtemelen görmeyecek. "this slot will be disabled for other CPUs" yazılmış. Özellik belirtilmemiş.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X