Şimdi Ara

Amazon Türkiye İndirimleri, Fırsatları ve Kampanyaları [ANA KONU] (20160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Obreus Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 37 Misafir (21 Mobil) - 17 Masaüstü21 Mobil
5 sn
405.113
Cevap
8.930
Favori
86.997.966
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1712 oy
Öne Çıkar
Giriş

Amazon'un kendi ithal ettiği ürünlerde bu durum hep oluyor. COSORI ürünleri, bazı diğer mutfak aletleri ve airfryler, KOORUI monitörler gibi bazı PC bileşenleri, SONGMICS (Vasagle) ev ve mobilya ürünleri benim bildiğim kendi ithalatları. Başka bilenler varsa yazsın bildiklerini en azından millet tetikte olur. İlk partiyi iteleyebildiği fiyattan iteliyor. Beklediği kara ulaşınca belki depo temizlemek (clearance), belki iadeleri değerlendirmek ya da başka amaçlarla fiyatlarla oynayıp duruyor.

Ben listemi yazayım

COSORI ve türevleri

SONGMICS - Vasagle ve türevleri

KOORUI monitörler

Kolla kullanılırsa sıkıntı olmaz ama ebatlara bakılırsa 24 inç monitör ve yan masada laptop tarzı bir çalışma ortamı dışında fotoğraflardaki gibi geniş ve ferah bir ortak sunamayacağı kesin. Daha büyük monitör kullananlar yakından bakmak ve/veya monitör ayağı büyük olanlar kalan kısıma klavyesini ancak sığdırmak durumunda kalabilir. Güzel yönetici masası olur bundan. Yana ufak bir laptop, esas oturulan kısıma sümen, ofis malzemeleri, ajanda tablet vs.

Bir diğer kullanım da masayı duvara yaslayıp büyük monitörü duvara asmak, ufak monitör ya da laptopu yan çalışma ortamına almak şeklinde olabilir. O derinlik ölçüleri ile aklıma başka mantıklı senaryo gelmedi. Ya da laptop ile kullanılacak ve yan tarafda ders çalışılacak vs...

1500 rakım özel seri olduğundan emin misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kRaL_1907 -- 6 Eylül 2025; 23:58:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tekrar stokta 239 TL

Alıntı

"Amazon çok sayıda ürün sizde kalan para iadeniz var diyerek, "iade etme opsiyonumu kullanma hakkımın kalmadığını, alışveriş yapmadan önce iyi düşünmem gerektigini" öneren bir görüşme yapmıştı benle"

Hocam Amazon'un böyle bir opsiyonu sayacak veya takip edecek bir sistemi olduğunu hiç sanmıyorum. O müşteri temsilcisi biraz sallamıș gibi geldi.

Geriye dönüp saymadım elbette ama vakit ayırıp saysam benim 10 - 15'ten aşağı değildir. Sırf Nutella'dan 3 kere ürün sizde kalsın para iadesi yapalım durumu olmuştur.

En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır...
    Mustafa Kemal Atatürk
  • Nutraxin Vitamin D3K2 120 Tablet 3lü: 189₺

amazon
    Nutraxin Vitamin D3K2 120 Tablet 3lü
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0DTMLQL6C

BUNGALOV SAHİPLERİNE ÖZEL FIRSAT(!)

amazon
    2 MP 1080P KABLOSUZ AMPUL KAMERA XMEYE ARNA-1280
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0DDKT6ZHY

Hocam, müşteri temsilcisi sallamış veya sallamamış onu bilemem, ya da olay örgüsünün nasıl olduğunu bilemem de, şu "Amazonun böyle bir opsiyonu sayacak veya takip edecek bir sistemi olduğunu hiç sanmıyorum" kısmı ile ilgili bir şerh düşmek istedim.

Çoğumuz Amazon'u bir internet satıcısı olarak biliyoruz ama Amazon, aynı zamanda dünyanın en büyük veri tabanı, web servisleri, bulut bilişim, yapay zeka, analitik vb. hizmetleri veren kuruluşlarından birisi. Bu konudaki rakipleri de google filan yani. Bu alanlarda ilk üçte, hatta çoğu IT profesyoneli için ilk sırada geliyor.

Özetle, yukarıdaki gibi bir iş, veri tabanı açısından giriş düzeyi bir iş olduğu gibi, dünyada e-ticaret alanında bu altyapıyı yapabilecek 3 firma say deseniz, ilk sırada amazon gelir. Diğerleri de Alibaba, tencent vb. E-ticaret dahil, genel IT hizmetleri derseniz, rakibi zaten pek yok.

Bir ek not, bir çoğumuz Amazon'un basit bir arama hizmeti bile veremeyen eski bir arayüzü olduğunu değerlendiriyoruz. Ki bu doğrudur da. Ama eksiktir. Şöyle ki, bu bir tercihtir. İki temel sebebi var. İlki, Amazon sizin ne almak istediğiniz ile ilgilenmez, o ne satacağını kurgular. Bunun son kullanıcı üzerinde negatif etkileri olduğu muhakkak, ama üreticiler üzerinde korkunç bir baskı kurar bu yöntemle. Hatta bazen işine gelirse, temel alanlarda üretim alanına bile girer. Monitör kolundan, masa sandalyeye, şezlongdan, laptop çantasına kadar bir çok alanda üretim yaptırır. Bugün bazı "marka" sandığımız şeyler açıkça Amazon markasıdır. Bazıları ise örtülü amazon markasıdır. Mesela şu cosori, shark, Instant pot gibi markalar. Ben arka planda bunların bazılarının da amazon ürünü veya en azından ilgili sermaye gruplarında amazon iştiraki olduğunu düşünüyorum. Hatta kendi adıma söylemek gerekirse, bir markayı amazon parlatıyor ve öne çıkarıyorsa, o markanın ürünlerini satın alıyorum. Neden derseniz, müşteri tercihleri ve kaliteyi ön planda tutuyor adamlar. Mesela şu songmics. Çok ciddi bir şekilde "kaliteli" ürünler sunuyor. Keza vasagle filan da öyle.

İkinci temel sebep ise, amazon arayüzü, üzerine en fazla tarama (web crawling) yapılan uygulama bildiğim kadarıyla. Buna da izin veriyor, hatta bu bir nevi bir pazar oldu artık. Dolayısıyla, zırt pırt arayüz değiştirmiyor. Ama en önemli sebep, üst paragraftaki. O sizin ne aradığınız ile ilgilenmiyor. Size satmak istediği şeyi satıyor. Ve çatır çatır da satıyor.

Mesela cosori. Eğer bu markayı bağırta bağırta Türkiye pazarına sokmasaydı, biz Philips veya Tefal gibi markaların, aynı ürünü 5 katına satmaya devam ettiğini görecektik. Oysa Cosori, onları adeta bitirdi. Benzer bir şekilde Instant Pot'u da Türkiye pazarına ittiren Amazon oldu. Muhtemelen şu ultenic diye bir marka var, onunla da bir bağı var. Hatta o marka, daha önce ultrean diye satılıyordu (siz almıştınız sanırım bir ürününü). ult ile başlayan ürünler yapıyor bunlar da, ne takıntıları varsa artık. Bu saydıklarım, songmics veya vasagle gibi sadece amazon markaları değil. Bunları diğer satıcılarda da bulabilirsiniz. Ama pazara sokan bu herifler.

Bu çok eski bir yöntemdir. Raf kiralama denir. Süpermarketler uygulardı. Sonra yasaklandı ama örtülü olarak devam ediyor. En güzel örneği, Reis bakliyatlarıdır. Bu firma, 40-50 yıllık firma fakat kimse tanımazdı. 90'ların ikinci yarısından itibaren büyük market raflarında görünmeye başladı. Hep bu markayı görüyorduk. Fiyatı başlarda ucuzdu, sonra belirgin bir şekilde yükseldi. Kaliteli "algısı" oluşuverdi. Aynı durum son yıllarda Yayla vb ürünler için de geçerli. Keza Bim'in Dost markası, ya da çok eski bir marka olup Ülker bünyesine geçince şok marketlerde satılmaya başlayan Mis markası gibi.

İşte Amazon, bu işi küresel ölçekte yapıyor. Ama öyle böyle değil, gerçekten ilmi ile yapıyor. İnfluencerlar üzerinden incelemeler, şunlar bunlar bir sürü şey yapıyor. Markayı, küresel olarak tanıtıyor. Girin youtube'a, Amazon'un öne çıkardığı tüm markalar ile ilgili yüzlerce inceleme videosu görürsünüz. Hatta şöyle söyleyeyim, ürün yorumları yapıyorsanız, bu ürün yorumlarınız objektif ve nitelikli ise ve diğer kullanıcılar da bu yorumları kıymetli buluyorsa, Amazon'un "inceleyicisi" olabiliyorsunuz. Bunun için de size free ürünler yollanıyor filan. Tabi Türkiye'de pek yaygın değil, çünkü Türk tüketicisi ürün kalitesi ne kadar iyi olursa olsun, kargo bir gün gecikince ürüne "tek yıldız" verip saydırdığı için, bizden pek inceleyici çıkmıyor.

Neyse, nereden nereye geldik. Diyeceğim o ki, Amazon'un e-ticaret internet sitesi, buzdağının sadece görünen yüzü. Hele lojistik alanında dünyanın "en iyisi". Ki biz de bunu canlı olarak deneyimledik. Amazon öncesi "ertesi gün veya aynı gün kargo" diye birşey yoktu. Kargolar 1-2 hafta sonra bile gelebiliyordu. Şimdi sıkıyor mu herhangi bir site, kafasına göre kargo geciktirsin?

• Hakan kullanıcısına yanıt

Daha önceden 2 kilogramlıkta 5 paket almıştım onlar güzel çıkmıştı yaklaşık bir 3 ay önce 3 adet aldım 2 kilogramlıktan fakat rengini ve rayihasını beğenmedim hatta bir toptancı ile görüşmüştüm arkadaş olan 2 kilogramlıklar toplu tüketim yerleri için farklı yapılıyor demişti yani 500 gramlıkla tadı aynı olmaz demişti

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ray2 R kullanıcısına yanıt

chatgpt özet:

Amazon’u sadece bir e-ticaret sitesi olarak görmek eksik olur. Asıl gücü; veri tabanı, bulut, yapay zeka, analitik ve lojistikte. Bu sayede markaları öne çıkarma, piyasayı şekillendirme ve üreticiler üzerinde baskı kurma kapasitesine sahip.

Arayüzünün basitliği bilinçli bir tercih; çünkü Amazon sizin ne aradığınızla değil, ne satacağıyla ilgileniyor. Bu stratejiyle kendi markalarını (ör. Songmics, Vasagle) veya işbirliklerini (Cosori, Instant Pot vb.) küresel pazarlara sokuyor.

Ayrıca “raf kiralama” benzeri yöntemlerle markaları parlatıyor. Lojistikte de standartları belirleyip (aynı gün/ertesi gün teslimat gibi) tüm sektörü dönüştürüyor.

Yani Amazon’un görünen yüzü e-ticaret sitesi olsa da, buzdağının asıl büyük kısmı veri, altyapı ve lojistik gücünden geliyor.

Bu ürün de 3'lü yazmasına rağmen tek gelecek çünkü tek fiyatı bile piyasanın en ucuz fiyatı.

Mustafa Kemal Atatürk
    Dostum elinize sağlık. Uzun uzadıya yazmışsınız ama üstte yazmı? olduğum gibi 3 Nutella siparişim ve bundan başka belki 10 küsür siparişimde *ürün sizde kalsın ücret iadesi yapalım" durumunu yaşadım.

Mh temsilcisinin arkadaşa dediği gibi bir *opsiyon sınırı" olsa benim çoktan bir kaç kere banlanman gerekirdi. Böyle bir opsiyon sınırı olduğuna inanmıyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Mustafa Kemal Atatürk

amozon gerçekten yeni bir soluk getirdi.....bundan önce başka siteler cok rahattı rakip geldi kendilerine geldiler

ölümüm bile hamallık,
    cenaze alayına.....
  • Merhaba bundan 1 yıl önce soundpeats air4 lite kulaklık aldım satıcı soundpeats eu du şimdi kulaklık bozuldu Amazon MH ile görüştüm 30 günü geçtiği için satıcıyla görüşün dedi soundpeats yazdım ancak kulaklığın 1 yıl garantisi olduğunu 1 yılıda henüz yeni geçtiği için birşey yapamayız deniyor amazona bildirdim birşey yapamayız özür dileriz üzüldük v.s v.s yasal olarak 2 yıl biliyorum garantiyi ne yapabiliriz bilgisi olan varmı

Hocam elinize sağlık, bilgilendirici olmuş. Siz cosori ve diğer markaları amazon un parlattığını yazdıktan sonra şöyle bir düşündüm de, einhell markası da böyle bir marka olmalı.

• clupturk kullanıcısına yanıt

Einhell sanırım amazondan önce de türkiyede satılıyordu o zamalar mümessil getiriyordu sonra doğrudan ofis açıp kendileri satmaya başladı.

Einhell eskiden daha ucuzdu ve tam bir f/p ürünüydü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.