Şimdi Ara

Amazon'dan topladım 1300 TL Fark!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba. Bu ne zulüm, bu ne adaletsizlik...
    Türkiye'de topladığım bilgisayar ortalama 4.400 Tl'ye gelirken.. Amazon'un merkezi Amerika sitesinden topladığım bilgisayar 855$ Şuan ki yüksek kur farkında bile 3.180 TL..

Amazon'dan daha önce hiç alışveriş yapmadım. Acaba Amerika taraflı sipariş versem Türkiye'ye gelir mi? Herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Buyurun Bunlarda resimler..

Amazon

Türkiye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okncyrn -- 26 Şubat 2017; 23:45:26 >

• Selam ,

Surekli guncellenen bir amazon rehberi var forumda . Dikkatlice incelemeni tavsiye ederim .

https://forum.donanimhaber.com/ps4-1tb-watch-dogs-1-2-283-tr-nin-en-buyuk-amazon-rehberi-3-yilinda--99980530
  • Onun içine kargo ve gümrük masrafı girecek + garanti isleri de sana kalıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama onun içinden amerika vergisi çıkılmayacak mı? Almanya üzerinden o şekilde oluyor diye biliyorum yani bana ulaştığında en fazla 3.400 e gelir diye düşünüyorum. Pek bir bilgim yok.

• amazondan rx 480 8gb soyleyince 3450 ye olusacak sistemim.

i5 6500 tr

b150 bazooka tr

8 gb corsair 2400 mhz tr

ssd 750evo 120 gb tr

zalmanz3 plus tr

seasonic 620 w s12ii amazon amerika

3 hafta once aldim parcalari ve keske su an amazondan alsaydim diyorum hepsini.elimin altindaydi 2 milyar ve birden baslarim dedim gittim aldim ana parcalarini.sonra vatanda z3 u ucuz gordum kasayi da almis bulundum.su an ryzen geliyo fiyatlar ucuzlucak intelin belki yada ryzenden daha performanslisini daha ucuza alcaktim.herkes ryzen bekle bekle dedi ama en son yine bi cikis tarihi yoktu net olarak herkes kac aydir bekliyoz falan dedi ben de bosverdim aldim.keske bekleseydim ben aldiktan sonra netlesti ve erttesi gun dolar dustu.bence bekle biraz ve amazondan al ne alcaksan.
  • Çok teşekkür ederim yorumlar için. Birkaç sorum olacak. Şimdi Amazon un Amerika sitesinden parçaların hepsini sipariş verdim diyelim gördüğünüz gibi 885 dolar. Amerika vergisini içinden çıkaracaklar mı? Türkiye'ye girerken bu şekilde vergili pahalı olur tahmin edeceğiniz gibi. Yani amerikadan 885 doların altınta yola çıkar mı? Birde kredi kartsız ben bu siparişleri nasıl verebilirim?

• GENERAL006 kullanıcısına yanıt
    son toplamda cikan fiyat vergi ve kargo dahil fiyat.garanti konusunda haklisiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    850.000 TL ye kadar tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    1300-1400 tl ye kasa önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Garanti konusu pek problem değil benim için. Eşyalarımı hor kullanan birisi değilim. Bakımınıda yapan birisiyim. Kimseyide öyle yaklaştırmam sıkıntı çıkarmasınlar diye :) ben bu fiyata siparişi verdiğim zaman 15-20 güne hepsi sıkıntısız gelirse ne ala. Benim için bu yeterli. Sistemde eğer düzgün olmuşsa bunun içinde yorum alabilirim sizlerden pek bilgi sahibi değilim siparişi vereyim :)

• okncyrn O kullanıcısına yanıt
    Topladığınız sistemde ödeme sayfasında geldiğinizde ücretin 1130.08$ olduğunu göreceksiniz. 106.95$ kargo ve 172.40$ gümrük vergisi eklenecek ( MSI yerine 5$ daha ucuz olan Gigabyte Windforce seçmek zorunda kaldım). Bu da aşağı yukarı 4110TL yapıyor. Amazon.de üzerinden Euro seçerek almanız daha avantajlı olur kargo masrafı olmayacağından dolayı.

Inventus'dan şöyle bir sistem alabilirsiniz: 3919TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 27 Şubat 2017; 1:38:4 >

• O fiyatlara çıkamadığım için amazondan bakıyorum :) yani benim 855 dolarlık siparişim 1109 dolara denk gelecek o zaman alamayacağım

• okncyrn O kullanıcısına yanıt
  • 1130 $ çok fazla. Yine Türkiyeden ucuz fakat bütçeyi aşıyor. Teşekkürler herkese :)

• İlk mesajdaki sistem sanırım yaklaşık 3950 - 4050 TL arası gibi bir şeye gelir sipariş verirseniz.
  • Amazonda gümrük vergisi olduğunu bilmiyorsun sanırım. Vergiyle beraber hemen hemen aynı fiyat olacak. En fazla 100-200 TL ucuz olur.
  • Ekran kartı ve psuyu amazon.comdan aldım, gerisini .de sitesinden. Hesaplamayı yapar buraya atarım farkı. Parçaları bir anda almadım, her ay ücretine göre bir ya da iki parça aldım. Toplamaya başlarken dolar 2.9 seviyelerindeydi, şimdi 3.6 seviyelerinde. Bankanın hesap hareketlerinden hangi parça ne kadara alındı hepsini biliyorum. Farkını görürsünüz. Fırsatım olursa gün içinde atarım.
    ______
    Hesaplamaları şöyle yapıyorum, amazondan gift card almıştım mesela, onunla ürün aldığım oluyordu. 320 euro hesaba 1300 civarı olarak yansımıştı, tl/ euro yazıp, aldığım ürünü de çıkan rakamla çarparak aşağıya ücretini yazdım.
    İ7700k 1412 tl
    Asus Prime Z270-A 715 tl
    Corsair CMK16GX4M2B3000C15B 2x8GB DDR4 3000 Mhz CL15 502,87 tl
    Zotac GTX 1070 Amp Extreme 1605 tl
    Samsung 850 Evo 500gb 530,98 tl
    Cooler Master MasterLiquid 240 Pro 397,95 tl
    Toshiba P300 2tb 218,44 tl
    Evga 750 GQ 283,98 tl
    Thermaltake Core V71 Power Cover Edition 499,62 tl
    6165,84 Lira. Fiyata gümrük ve kahrolası banka komisyonları dahil.
    Monitör almadım daha.
    Ekim'de toplamaya başlamıştım galiba, toplam fiyata işlemciyle beraber aldığım flaş belleği, ram ile beraber aldığım termal macunu eklemeyi gerek duymadım. Bir de kuzene yurtdışından getirttiğim wi-fi kart var onu da dahil etmedim sonuçta amazondan alınma değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 27 Şubat 2017; 12:45:46 >

• amazon kendi sattığı ürünlerin garantisini veriyor. Bozulursa ilgilenirler.
  • Şöyle birşey yaptım. Amazon'un Almanya sitesinden

NZXT CA-S340MB-GR Mid Tower Chassis PC-Gehäuse schwarz/rot

WD Blue 1 TB Interne Festplatte (8,89 cm (3,5 Zoll) 7200 U/min, ...

ADATA AX4U240038G16-DBZ Z1 DDR4 2400MHz (PC4-19200) CL16 16GB

Corsair CP-9020048-EU CX Serie CX600 ATX/EPS 80 PLUS Bronze 600W..

MSI GeForce GTX 1060 V328-012R, 6GB GDDR5, PCI Express x16 3.0 G... şunları aldım. Vergiler dahil 591.52 $ X 3.80 = 2,247.77 TL

Ebrar bilgisayardandan

İ5 7500 kabylake

Msi b250m bazooka

1.279,52 TL

Toplam = 3.527,29 TL

İşlemci ve anakartı Türkiye'den alma sebebim Amazon'un şuan Türkiye'ye satışının bulunmaması.. biraz daha bekleyeceğim Ryzen işlemci ve Nvidia'nın yeni bir anakart çıkaracağı söyleniyor belki fiyatlar biraz daha düşebilir diyerek..

Fiyatı biraz daha düşürebilirsem iyi olur ancak nereden kısacağımı da bilemedim..

• her urun amazondan alınmaz
    ek vergı bınecek
    suanda anakartta durum ne bılmıyorum ama eskıden gonderılmıyordu anakart

amazonda alacagın urunler
    1-psu
    2-ram (fazla fıyat farkı yoktur)
    3.ekran kartı

tr den alınacak
    ıslemcı
    anakart
    harddısk
    ssd

kasa duruma gore fıyatına gore alınabılır yurtıdısından
  • InsideR kullanıcısına yanıt
    Usta tam sipariş veriyordum. Vazgeçmiştim her şeyden. Neden böyle dedin ki şimdi.

• Anakart hariç verdim hepsinin siparişini 691,36 $
    Anakartı Türkiye'den alacağım sistem geldiğinde forumda paylaşırım tekrar iyi günler :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.