Şimdi Ara

Amazon'dan ses sistemleri alışveriş kulübü , Son Fırsatlar (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.848
Cevap
114
Favori
176.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün, Ankara'daki pelin e sordum.

    Supreme bir seri, shadow başka bir seri. shadow c213 ü aldığınızda avr onun kapasitesini diğerlerine uyum adına düşürür ve fark hissedemezsin deyince vazgeçtim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Magnat shadow center
    https://www.amazon.de/Magnat-Shadow-Center-zentraler-Lautsprecher-wei%C3%9F/dp/B00XPRMW6U/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1513059594&sr=8-1&keywords=Magnat+shadow
    Ama ille magnat olacaksa bu daha mantıklı
    Magnat quantum center 67
    https://www.amazon.de/dp/B00C5UDSR0/ref=psdc_3121651_t3_B00XPRMW6U
    tavsiyem Quantum serisini takip etmeniz bir ara iyi indirim yaptılar 675 lerdende front için :

    https://www.amazon.de/dp/B00C7A06DM/_encoding=UTF8?coliid=I2QJ5QUMFWEUII&colid=1DDRL4PYU6BB5&psc=0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 12 Aralık 2017; 9:52:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu frontlardan bende aldım da tekrar stoklara girmeyecek galiba siparişi iptal mi etsem sence gelir mi tekrar ?
  • Aldıgınız fiat avantajlı ise beklemenizi tavsiye ederim, zaten yollamadan kart tan para çekmiyorlar eger elirsede çok avantajlı fiat la almış olursunuz selamlar.
  • ocean72 kullanıcısına yanıt
    Öyle iş olmaz. Analog kablodur hoparlör kablosu sadece amfi +/- yi anlar yakmamak için. Mik. kalibrasyonuda sesin şiddetini ayarlar. Bu center iyi diyipte diğer kötü hop. gibi çaldırmaz. Siz shadow bağlayınca tam tersi supremeler boğuk kalır shadow center yanında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    Hocam ikisi 280 euro tuttu ama 1 ay oldu sıkıldım beklemekten
  • ocean72 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda Cromartie'ye sonuna kadar katılıyorum. Pelin'den beklenecek bir cevap değil ama gerçek dışı bir yorum olmuş. Eğer ampli/hoparlör uyumunda bir sıkıntı yoksa olması gerektiği gibi iyi hoparlör iyi, kötü hoparlör de kötü çalar. Ya da iyi kötü demeyelim de segmentine/kapasitesine göre çalar diyelim. Kalibrasyon yaptığınızda sadece ve sadece ses şiddetini ayarlayacaktır uyum açısından. Detaylardaki netlik, boğukluk, seslerin gerçekçiliği, dinamiklik vs hoparlörün kalitesine bağlıdır. Ampli, diğer hoparlörler daha az detaylı çalıyor bunu da diğerleri seviyesine çekeyim diye dizginleyemez.
  • O fiat o hoplar için bedava , bence bekleyin .hatta unutun, gelirse sizin gelmezse zaten sizin degilmiş dersiniz ,
  • -Vegass- kullanıcısına yanıt
    cihaz otomatik kalibrasyon yaparken sadece ses şiddetini ayarlamıyor .Hoparlörler arasındaki tonal kaliteyide birbirine uyuşturmaya çalışıyor . Eqalizer ayarıda bant bant yapıyor . En azından bendeki cihaz yapıyor . Hatta bir çok farklı eqalizer modu bile var cihazda flat , front vs diye. O yüzden bence etki ediyor olmalı ses kalitesine .

    Ancak şöyle bir durum yaparsak ; oto ayar yapıldıktan sonra manuel olarak bütün eq bantlarını 0 konumuna geri getirirsek ve bütün db seviyelerini 0 konumuna getirirsek o zaman haklı olursunuz diye düşünüyorum .
  • Anlaşılan AVR ler akıllanmış hop seçiyor , hoplar da kalitesine göre AVR arıyor, sinema sistemlerinde en önemli hop dialoğların anlaşılabilmesi için centerlar , ben Magnat supreme 250 center (Ses Hassasiyeti: Sensitivity 90 DB ) dan sonra bir sürü center dinledim ve çözümü Klipsch PP 250 C (Ses Hassasiyeti: Sensitivity 96 DB )ile buldum , şüphesiz çok daha üstünleri de vardır ama fiyat performans ürünü olarak bana yeterli geldi , AVR olarakta Marantz SR 6010 ile gayet uyumlu , size de tavsiyem , zaman içinde öncelikle iyi bir center ve sonrada kaliteli frontlarla sistemi upgrade edebilmeniz , Magnat supreme 800 serisi hoplarında ikinci elleri hep oluyor, amazon u takipte fayda var selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunhun34 -- 12 Aralık 2017; 15:19:47 >




  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Benim gerçekten de hoparlörler arası tonal denge ayarlaması yaptığına dair bir bilgim yoktu. Düşününce hala enteresan geliyor olmasına rağmen öyle diyorsanız öyledir. Receiver olarak en son 2 yıl kadar önce Yamaha Aventage RX-A1040 kullanmıştım. O dönem yaptığım kalibrasyonda tüm sistemim aynı seri hoparlörlerden oluştuğundan bunu farkedememiş olabilirim. Ama dediğiniz gibi kalibrasyon sonrası eq ayarlarını sıfırlarsanız bu ayarlar bir zorunluluk olmaktan çıkar ve o hoparlörün gerçek performansını baskılamaz.
  • -Vegass- kullanıcısına yanıt
    1040 varken muhakkak denemişşinizdir sanırım . Test tonu diye bir zamazingo var sırasıyla hoparlörleri dolaşıyor bir hıııııısssss sesi . Denemek amacı ile söylüyorum ; herhangi bir kanalın eq ayarını diğerlerine kıyasla çok abudik gubidik bir ayara getirip akabinde test tonunu açarsanız daha iyi anlaşılır diye düşünüyorum .
    Yine aynı şekilde farklı bir hoparlör baglı iken kalibrasyon yapınca (mesela hepsi ma rx serisi center magnat vb) o hıııııısss sesini cihaz bir şekilde farklı olan diğer hoparlörlere benzetmeye çalışıyor .

    Sonuç olarak sizinde söylediğiniz gibi hoparlörün gerçek kalitesini görebilmek için cihaza manuel olarak mudahale etmek şart . Ben böyle düşünüyorum .
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Evet, dediğiniz gibi test tonunu denemiştim. Ama dediğim gibi hoparlörlerin tamamı aynı seri olduğu için ve hoparlör bazında eq ayarı değişikliği de yapmadığım için bunu farkedememişimdir ki ben bu testin yine tamamıyla ses şiddet dengelemesiyle alakalı olduğunu düşünüyordum. Bilgi için teşekkürler
  • hunhun34 kullanıcısına yanıt
    1500 TL ye yakın sizin center. O fiyata Onkyo nr555 avr yi almıştım ben :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef ögle ama bana indirim ile 1250 ye mal oldu,buradaki fiatı ise neredeyse iki katı,
    https://www.gureller.com/u/1082/klipsch-reference-premiere-serisi-rp-250c-center-hoparlor-siyah

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim onkyo nr555 i göndermeyi düşünüyorum amazon.de ye.
    PTT kargo ile. 350 euro gibi bir geri ödeme yapacaklar bana.
    An itibariyle yeni bir avr peşine düştüm. Yılbaşı üzeri uygun fiyatlı bir ürün yakalarım diye düşünüyorum.
    Tavsiyelerinizi beklerim
    Şu an radarımda aşağıdaki var.
    https://www.amazon.de/Onkyo-Electronics-TX-NR676E-S-Multiroom-f%C3%A4higer-Neztwerk-Receiver/dp/B0723F24VF/ref=sr_1_8?m=A3JWKAKR8XB7XF&s=home-theater&ie=UTF8&qid=1513180975&sr=1-8&refinements=p_6%3AA3JWKAKR8XB7XF%2Cp_36%3A115013031




  • arkadaşlar söylediğimi yanlış anlamayın belki göndermek için geçerli sebebiniz de vardır arızalıdır bilmemnedir,genel konuşuyorum şu veya bu kişiye özel de değil konusu geçince aklıma geldi yazıyorum ama alıp alıp geri gönderip durmayın şu cihazları adamlar türkiyeye gönderimi kesecek bu gidişle benden söylemesi.hiçbirşey de almadım şimdiye kadar "aman alan düşünsün bana ne" de diyebilirdim ama dayanamadım.iyice eleyin tartın ölçün biçin gerekirse dinlenecek bir yerlerde testinizi yapın ondan sonra bir kerede alın olsun bitsin.aldığınız mal ayıplı ise yani arızalı falansa eyvallah almanyada falan da olsanız neyse de arıza çıkarırlar yokuş yapmaya başlarlar sonra tümden keserler yok kardeşim türkyeye göndermiyoruz derler olur biter zor değil.çok sürmez böyle giderse.yanlış anlamadıysam başladılar bile.
  • ocean72 kullanıcısına yanıt
    hoparlörlerlerin ohm ve db değerleri farklı ise amfi zorlanabilir,
    farklı marka modellerle sistem kurmanın diğer zorluğu ses karakterleri farklı olacağından her kanal için ayrı ayrı eq ayarı yapmak gerekecek, aynı seri olursa tek eq ayarını tüm hoparlörlere uygulamak daha kolay olur ve çorba bir ses ortaya çıkmamış olur
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    temmuzdan bu yana bir amfi bir de hoparlör aldım şükür bir sakatlıkları yok, ancak ürün ayıplı ise yapacak birşey yok geri göndermekten başka,

    yok şu özelliği yokmuş yok şu özelliği beklediğim gibi değil deyip geri göndermek adamlarda kötü intiba bırakabilir, yakın olsalar sorun değil ama ülkelerarası bir sürü kargo masrafı, bu durumda beğenmediysen ülke içi satıp yenisini sipariş vermek en doğrusu bence
  • live2lift kullanıcısına yanıt
    katılıyorum . zaten uygun fiyata geldiği için zarar etmeden elden cıkarma şansı var
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.