Şimdi Ara

AM4 Anakartlar Konusu (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.310
Cevap
105
Favori
50.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam merhaba.
    Kendim Ryzen 2600 3.8 ghz ve B450 tomahawk kullanıyorum. PSU olarak da Cougar 700watt kullanmaktayım.
    İşlemcimi Bios'tan 2250 voltaj ile 3.8 ghz çıkardım. Ama testlerde,örneğin cinebench R15'te, çekirdekler hepsi aynı anda 3.8ghz'de çalışmıyor.
    Anlık olarak çekirdek hızları değişiyor,örneğin 6 çekirdek 3790'da ya da 3785 mhz'da çalışıyor. Bazen 3800'e de çıkıyor;ama genelde 3700 ve 3800 arasında.
    Neden hepsi oc yaptığım 3.8'ghz hızında çalışmıyor acaba?
  • HackAv kullanıcısına yanıt
    PBO'u kapatıp , yeterli vcore voltajı verdikten sonra(doğru LLC ile) cpu core ratioyu kaç yaparsan o hızda sabit çalışacaktır(tabi silikon kalitesinin yettiği kadar).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Mart 2019; 10:19:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

PBO'u kapatıp , yeterli vcore voltajı verdikten sonra(doğru LLC ile) cpu core ratioyu kaç yaparsan o hızda sabit çalışacaktır(tabi silikon kalitesinin yettiği kadar).
    Hocam bu PBO Bios ekranından mı kapatılır yoksa ryzen master ekranında mı?Ryzen master kurmadığım için sordum.
    İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
  • HackAv kullanıcısına yanıt
    OC ile uğraşırken Ryzen Masteri karıştırma, herşey bios üzerinden.

• www.sinerji.gen.tr
    Sinerji Neon Serisi Frekans P1 B45-206FP1 Ryzen 5 2600 16GB 240GB SSD RTX2060
    https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-frekans-p1-tga-rtx2060-ryzen-5-2600-16gb-240gb-ssd-rtx2060-pmu417507

Hocam şu sistemi almayı düşünüyorum. Fiyatı uygun geldi. Kullanılan anakart gigabyte b450m s2h bu anakart hakkında bilginiz var mi ?

• MSI X470 GAMING PRO AMD ile MSI X470 GAMING PRO CARBON aradaki fark 300 tl lik bir fark varmı gerçekten arakdaşım yoksa gaming proda gayet işimizi görürmü
  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    X470 Gaming Pro, X470 Gaming Plus ile %100 aynı vrm yapısını kullanan aslında aynı anakart, carbon başka bir seviye.

Mesele iş görmeyse B450 Gaming Plusda iş görür, sana herhangi bir kısıtlama yaratmaz zaten vcore için sahte bir şekilde 8 phase kullanılması dışında yukarıda ki iki modelle aynı vrm yapısını kullanır. Sahte şekilde oluşturulan phaselerinde bir katkısı yok, marketing amaçlı faz sayısını sayıp anakartı daha iyi sananları kandırma amaçlı koyuluyor milletde bu tur ucuz numaralara inanıp firmaların ekmeğine yağ sürüyor. Pwm kontrolcüsü desteklemediği sürece doubler kullanmadan 8 değil ister 80 tane faz koy bir işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Mart 2019; 12:0:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpyM3GTR

MSI X470 GAMING PRO AMD ile MSI X470 GAMING PRO CARBON aradaki fark 300 tl lik bir fark varmı gerçekten arakdaşım yoksa gaming proda gayet işimizi görürmü
    VRM tasarımı olarak Pro Carbon her hava şartında daha kalitelidir. Hepsiburada'da indirim var kaçırma derim.

• Cesur Adam kullanıcısına yanıt
    anakarta o kadar para vermeye gerek yok alınması gereken

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Onlardan biri de benim. Yeni bir anakart çıktığında fazları sayıp bu anakart iyiymiş ya da kötüymüş derdim. Her ne kadar gigabyte b450 aourus pro ve 1600x ile mutlu mesut yaşasamda, anakartımı aldığım vakit daha ucuza satılan b450 tomahawka burun kıvırmıştım. O kadar yıllık bilgisayar geçmişim olmasına rağmen bu vrm olayı nedir ne değildir (ki bu yüzden sorun yaşamama rağmen) diye oturup düzgün bir araştırma yapmadım. Şu an ryzen 3 leri bekliyorum, duruma göre x570, b550 (çıkarmı emin değilim) anakarta geçme ya da gigabyte x470 gaming 7 almayı düşünüyorum. Bundan sonra vrm si düşük kalite bir anakartı maddi olarak çok zor durumda kalmazsam töbe almam ya da ikinci ele yönelirim. Bu arada konu için ayrıca teşekkürler.

• linkte verdiğim anakartı al
  • konuda msi tomhawk marka fanatikliği yapılıyor peki soralım asus tuf pro am450 gaming microatx ten daha mı iyi hangisi daha iyi hangisinde gelcek 7nm 12c 24t cpular sorunsuz çalışır
    www.msi.com
    B450 TOMAHAWK | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Global
    https://www.msi.com/Motherboard/B450-TOMAHAWK

https://www.asus.com/tr/Motherboards/TUF-B450M-PRO-GAMING/

adamsan yazarsın asusun daha iyi olduğunu anakartın arkasında soğutma olduğunu

• Hocam şu anki sistemim, amd fx sistemden kurtulup ryzene bir kapağı atayım sistemi. Hatta ben 1500x alacaktım ama 1600x daha uygun fiyata satıldığı için 1600x li bir sistem topladım. Dediğim gibi bütçe sıkıntım olmazsa bir sonraki anakartım şu anki gigabyte x470 gaming 7 veya dengi birşey olacak. En kötü b450/b550 lerin kallavi olanlarından birşey alacağım. Şu an acil bir anakart ihtiyacım yok ve oldukca yeterli bir sistemim var. İşin Türkçesi bir sonraki sistemi dizerken ince eleyip sık dokuyarak, gerekirse biraz fazla vererek aklımda soru işareti bırakmayacak bir sistem toplayacağım. Bu arada öneriniz için teşekkür ettim.
  • Actually Hardcore Overclockingyoutube
    mobo PCB Breakdown: ASUS TUF B450M-Pro Gaming
    https://www.youtube.com/watch?v=uIgFG_SucEk

hocam buradaki vatandaş çok güzel detaylı incelemesini yapmış. özetle 6 çekirdek için problem yok, 8 çekirdek için ise tavsiye etmiyor. daha ortalıkta olmayan 12/24 ryzenların bu anakartla düzgün performansla çalışacağını söylemek uzak ihtimal olur.

• Tomahawk aşagi tomahawk yukarı 6 çekirdek işlemcilere 4.0ghz yukarısını gösteremiyor kaldiki bu anakart lada tonca sıcaklıkdan başı dertde olan kullanıcı var, her durumda tuf pro bundan daha iyididr sadece soğutucu bloğu bile daha kaliteli auto voltaj olayıni anlatmayada gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavikıs

Bu mesaj silindi.
    Yıllar boyu msi a kanım ısınmadı biosta sıcaklık nedir iole arkadaşa anakart almıştık daha ilk güç vermede anakart patladı o gündür bugündür tövbeliyim msi anakartlara asustan şaşmam 8 yıl oldu maşallah taş gibi hala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -QAism- -- 22 Mart 2019; 3:55:44 >
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    vatanbilgisayar kdv indiriminden 3 arkadaşım asus tuf b450 anakart aldılar. benim o zamanlar msi b350m pro-vd anakartım vardı. hepimiz 2600x işlemci aldık ben anakartımı sonradan tomahawk ile değiştirdim.

ortak nokta stok hızda hepimizin (b350 varken benim) ortalama 1.48 voltaj değeri vardı. sorunsuz bir şekilde arkadaşlarımda olduğu gibi giriş seviyesi b350m anakart ile 4350 mhz gördüm hocam.

performansa bu aralar ihtiyacım olmadığı için biostan core performance boost kapalı kullanıyorum her ne kadar anakartımı değiştirmiş olsamda. bu haliyle bile tomahawk anakartım kendisi 4.1ghz çıkartıyor. (boostsuz stok voltaj 1.18 - b350m de aynı şekilde 4.1 ghz boost kapalı çıkartıyordu)

boost açık iken tuf anakartlardaki voltaj değeri neyse, b350m ile aldığım değer neyse, aynı 1.48 voltaj değeriyle 4.3ghz problemsiz çalışıyor. b350m ile max 98 derece görmüştüm prime95 ile, bu anakart ile boost açık 93 derece gördüm maksimum. (dark termal macun sürdüm stok macun iptal olacağı için yeni anakarta geçerken, bundan kaynaklı olabilir)

uzun sözün kısası bana sorarsanız bu iki anakartın aralarında pek bir fark yok. arkadaşlarımda performanstan memnun bende performanstan memnunum. aldığımız ısı değerleri voltaj değerleri birebir örtüşüyor. 3 arkadaşımda daha düşük voltaj değerlerine sahip değiller. dediğiniz gibi olsa hepsinin anakartı sorunlu olamaz heralde. oynadığım oyunlarda (AAA oyun oynamadığım için) b350m ile tomahawk arasında bir ek performans farkı göremedim desem yeridir. video edit hevesim vardı, belki yeniden uğraşırsam tomahawk aldığıma değer bilemiyorum. şuan için anakart değiştirmeme pek gerek yokmuş.

anakartı değiştirirken msi tercih ettim çünkü bugüne kadar kullandığım asus anakartlar ile problem yaşadım. seneler önce p5kpl ve p5ld2 ile başım ağrımıştı. 2017'de aldığım en ucuz b350m ile bir sıkıntı yaşamadığım için msi markasına daha sıcak bakıyorum.

ekleme: benden yapmamı istediğiniz bir test varsa, core boost açık/kapalı istediğiniz testi yapabilirim. maksat forumda bu anakartı tercih edecek arkadaşlara karar vermede bir nebze yardımcı olsun. 2600x kendisi 4350 mhz çıkabiliyor o/c yapmaya gerek olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiberdono -- 22 Mart 2019; 5:41:56 >

• 2700x
    2x8gb 200 ram
    msı 2070 gaming z

Düşündüğüm sistem bu, B450 Gaming Plusd yeterli diyorsa onu alırız dün ki arkadaşın bahsettiği indirimi maalesef kaçırdım yoksa almıştım x470 pro carbon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyM3GTR -- 22 Mart 2019; 11:54:17 >
  • SpyM3GTR kullanıcısına yanıt
    B450 Gaming Plus alabilirsin o fiyata alternatifi yok.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.