Şimdi Ara

AM4 Anakartlar Konusu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.310
Cevap
105
Favori
50.022
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
238 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: No Way Out

B450 Gaming Plus alabilirsin o fiyata alternatifi yok.
    Hocam selamlar, Asus Prime B350 Plustan Msi B450 Gaming Plusa geçilir mi? İşlemci Ryzen 2700
  • uguroz89 U kullanıcısına yanıt
    Elinde mevcut bir anakart varsa bu zamandan sonra X570/B550 beklenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi biraz araştırma yaptım ama gördüğüm kadarıyla vrm sıcaklıkları msi x470 gaming pro carbon sıcaklıkları 4 ghz de en düşük oc de vrm sıcaklığı 80 derece.
    Actually Hardcore Overclockingyoutube
    mobo VRM thermal testing: MSI X470 Gaming Pro Carbon and Gigabyte X470 Ultra Gaming
    https://www.youtube.com/watch?v=PI-gm6Doiq4&t=1416s
    bu videoya göre.

Asus Rog Strix X470-F Gaming de yapılan vrm temp testlerin de oc de sıcaklık 70 derecede.Stock da 60 derece.
    OC3D
    ASUS ROG Strix X470-F Gaming Review | VRM Temperatures | CPU & Mainboard
    https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_rog_strix_x470-f_gaming_review/15
    bu siteye göre.

Gaming Pro carbon da Voffset yok dolayısıyla manuel oc yapamıyorsun bu bir dezavantaj.Voltaj değerlerini tek tek girmemek bir anakartta bana göre yetersiz.Bu anakartta voffset olmadığını bilmiyordum dolayısıyla iade edeceğim anakartı ve parayı dolara çevireceğim.Kısacası bana kalırsa rog strix testlerde daha iyi vrm performansı gösteriyor gibi gözükse de her ikisi de bence 3000 serisi işlemciler için yeterli olmayacak.

8 çekirdekli işlemciler de bu sıcaklıklara ulaşıyorlarsa 12 çekirdekli işlemciler de 80-100 civarı olabilir tahminimce o yüzden x570 lere bir bakmayı düşünüyorum.Siz ne düşünüyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Steelo

Şimdi biraz araştırma yaptım ama gördüğüm kadarıyla vrm sıcaklıkları msi x470 gaming pro carbon sıcaklıkları 4 ghz de en düşük oc de vrm sıcaklığı 80 derece.
    https://www.youtube.com/watch?v=PI-gm6Doiq4&t=1416s bu videoya göre.

Asus Rog Strix X470-F Gaming de yapılan vrm temp testlerin de oc de sıcaklık 70 derecede.Stock da 60 derece.https://www.overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_rog_strix_x470-f_gaming_review/15 bu siteye göre.

Gaming Pro carbon da Voffset yok dolayısıyla manuel oc yapamıyorsun bu bir dezavantaj.Voltaj değerlerini tek tek girmemek bir anakartta bana göre yetersiz.Bu anakartta voffset olmadığını bilmiyordum dolayısıyla iade edeceğim anakartı ve parayı dolara çevireceğim.Kısacası bana kalırsa rog strix testlerde daha iyi vrm performansı gösteriyor gibi gözükse de her ikisi de bence 3000 serisi işlemciler için yeterli olmayacak.

8 çekirdekli işlemciler de bu sıcaklıklara ulaşıyorlarsa 12 çekirdekli işlemciler de 80-100 civarı olabilir tahminimce o yüzden x570 lere bir bakmayı düşünüyorum.Siz ne düşünüyorsunuz?
    Offset vcore BIOS update ile tüm MSI anakartlara eklendi( ) zaten olmasa hiçbir MSI ürün önermezdim ayrıca bu konuyu daha öncede açmama sebebimde buydu. Bunu zaten konunun daha ilk başında belirtmiştim;

"Ayrıca PWM kontrolcüsü desteklemesine rağmen garip bir şekilde hiçbir Ryzen MSI anakart offset voltage desteklemiyordu(Offset vcore olmadan PBO düzgün çalışmaz) buna X470/B450 anakart dahil, yılbaşında gelen bir bir BIOS güncellemesi ile offset voltage eklediler."

Farklı iki kişinin, tamamen farklı koşullarda yaptığı sıcaklık testi karşılaştırılamaz.

TDP aynı olduğu sürece işlemcinin kaç çekirdek olduğunun bir önemi yok, nm düşünce tdpte düşecek zaten listede ki B450A Pro ya kadar tüm anakartlar 150W TDP'e kadar işlemcileri kaldırır. Aceleniz yoksa veya elinizde idare edecek bir mb varsa yeni ürünleri görmek daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 22 Mart 2019; 13:24:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Offset vcore BIOS update ile tüm MSI anakartlara eklendi(https://youtu.be/YQ8zdprzEjI ) zaten olmasa hiçbir MSI ürün önermezdim ayrıca bu konuyu daha öncede açmama sebebimde buydu. Bunu zaten konunun daha ilk başında belirtmiştim;

"Ayrıca PWM kontrolcüsü desteklemesine rağmen garip bir şekilde hiçbir Ryzen MSI anakart offset voltage desteklemiyordu(Offset vcore olmadan PBO düzgün çalışmaz) buna X470/B450 anakart dahil, yılbaşında gelen bir bir BIOS güncellemesi ile offset voltage eklediler."

Farklı iki kişinin, tamamen farklı koşullarda yaptığı sıcaklık testi karşılaştırılamaz.

TDP aynı olduğu sürece işlemcinin kaç çekirdek olduğunun bir önemi yok, nm düşünce tdpte düşecek zaten listede ki B450A Pro ya kadar tüm anakartlar 150W TDP'e kadar işlemcileri kaldırır. Aceleniz yoksa veya elinizde idare edecek bir mb varsa yeni ürünleri görmek daha mantıklı.

Alıntıları Göster
    Hmm işin rengi değişti ozmn.Ozmn x470 Gaming pro carbon'u iade etmeme gerek yok.Zaten x570 çıktığın da bunun gibi orta seviye bir anakart tahminimce şuan ki kurlardan hesap edersek 1500 lira altın da olmaz.1200 liraya bidaha alamam gibi.Kalkı ki seçimlerden sonra kurların artacağına kesin gözü ile bakılıyor.

• selamlar. emeğin için teşekkürler.

önceki mesajlarda tam olarak benden bahsetmişsin. c6h x370 var ama overclock yapmıyorum. çünkü hem bilmiyor hem de korkuyorum :). bu anakartı alma amacım tamamen sağlam olsun ve güvenle kullanayım diye.

işlemci: ryzen 1800x biosu güncel tutuyorum
    ram: corsair vengeance 16x2 cl15 3000 mhz
    ekran kartı: 980 ti
    m2 ssd: 500 gb samsung 960evo
    3 hdd 1 sata ssd bağlı sistemde

Hiç oyun oynamıyorum. günde 8-12 saat arası premiere pro ya da after effects açık. kurgu yapıyorum.
    sanki 16 gb ram varken daha akıcı kullanıyordum sistemi. belki de bana öyle geliyor.
    neyse konumuz anakart. bu elimdeki sistemi ikinci ele çıkarıp güncelleme vakti geldi mi dersin?
    ya da overclock yapsam nereden başlamam gerekir. önerebileceğin kaynak ya da rehber var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mösyöbovary -- 22 Mart 2019; 14:5:27 >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt
    Offset voltajı manuel girmek demek değil. Offset modda yüke göre voltaj değişir. Sabit voltaj değildir yani farklı bir moddur. Offset olmayan anakartlarda normal sabit voltaj girimi var kısacası.

Açıkçası offset mod olmayan ya da tersine sadece offset mod olup sabit voltaj girişi olmayan anakart kullanmaktan ben çekinmezdim. Sonuçta bir şekilde istediğin voltajda çalıştırabiliyorsun offset olsun ya da olmasın. F/P bir anakartı sırf offset var ya da yok diye tercih etmemek bence saçma. Ha 200+ dolarlık bir anakartta olmaması sinir bozucu olur tabii. O anakartlar overclock manyakları için var sonuçta. Tüm imkanlar sağlanmazsa saçma olur. Ama b450 tomahawkta mesela hiç umrumda olmaz. Mis gibi anakart. Sırf offset yok diye almamak aptallık olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Mart 2019; 15:17:39 >
  • Arkadaşlar merhaba. Bir şey danışmak istiyorum sizlere. Yardım eden arkadaşlar olursa, ne mutlu bana.

Elimde 3binTL'lik bir bütçe var ve İşlemci-Anakart-Ram üçlüsünü değiştirmeyi planlıyorum. Ram'i en az 16gb almayı düşünüyorum. Ekran kartım GTX 1050Ti. Intel işlemciler çok pahalı olduğu için, Ryzen düşünüyorum. Bana 3binTL'yi aşmayacak şekilde, yeni nesil oyunları (Örneğin Metro Exodus) en az 60fps'de oynatacak bir üçlü önerir misiniz? İşlemci olarak Ryzen 5 2600x düşündüm ama, açıkçası şu an AMD Phenom II X6 1100T takozunu kullanan biri olarak, AMD'ye hala güven duymuyorum. Ryzen işlemciler hakkında da pek bilgi sahibi değilim.

Şimdiden teşekkür ediyorum.
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    MSI B450 Tomahawk, Ryzen 5 2600 (X almayın hiç gerek yok), 3000 mhz cl15 yada 3200 mhz cl16 2x8gb bellek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Mart 2019; 15:45:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

MSI B450 Tomahawk, Ryzen 5 2600 (X almayın hiç gerek yok), 3000 mhz cl15 yada 3200 mhz cl16 2x8gb bellek
    Hocam çok hızlı oldu teşekkür ederim

Bu sistemle 60fps full HD oynayabilir miyim diyorsunuz. Tabi 60fps sabite bile gerek yok. 40'ın altına düşmesin yeter. Ryzen'lerin tek çekirdek performansı nasıl? Phenom'ları katlamışlardır artık herhalde. X olayını da çarpan kilidi açık olan versiyonlar diye biliyorum. Yanlış mıyım?
  • Ambarad kullanıcısına yanıt
    Ryzen 2600 ne amaçla kullanılırsa kullanılsın şuanki piyasada net en f/p işlemcidir. O konuda içiniz rahat olsun. Bir eksiği ancak biraz uğraştırması olabilir. i5 8400-9400 ile direk tak çalıştır tam performans kullanırsınız. Ryzen 2600 de ram ve işlemci overclockuyla biraz uğraşmanız gerekir en verimli performansı alabilmek için. Diğer üzülebileceğiniz nokta yakın zamanda 3. nesil ryzenların çıkma durumu olabilir. Ne zaman çıkacağı belirsiz ama en geç yazın çıkar. Bayağı bir performans artışı olacağı iddia ediliyor 3. nesilde.

Onun haricinde zaten 1050 ti ile her oyunda 60+ fps almanız zor. Bazı oyunlarda en düşük ayarlarda bile 1050 ti kurtarmayabilir stabil 60+ fps için. Ama işlemciden yana bir sıkıntınız olmaz orası kesin. İleride gtx 1660 ti, rtx 2060 gibi kartlara da yükseltebilirsiniz ekran kartını. 2k, 4k çözünürlüklerde daha iyi kartlara da yükseltebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 22 Mart 2019; 15:57:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Ryzen 2600 ne amaçla kullanılırsa kullanılsın şuanki piyasada net en f/p işlemcidir. O konuda içiniz rahat olsun. Bir eksiği ancak biraz uğraştırması olabilir. i5 8400-9400 ile direk tak çalıştır tam performans kullanırsınız. Ryzen 2600 de ram ve işlemci overclockuyla biraz uğraşmanız gerekir en verimli performansı alabilmek için. Diğer üzülebileceğiniz nokta yakın zamanda 3. nesil ryzenların çıkma durumu olabilir. Ne zaman çıkacağı belirsiz ama en geç yazın çıkar. Bayağı bir performans artışı olacağı iddia ediliyor 3. nesilde.

Onun haricinde zaten 1050 ti ile her oyunda 60+ fps almanız zor. Bazı oyunlarda en düşük ayarlarda bile 1050 ti kurtarmayabilir stabil 60+ fps için. Ama işlemciden yana bir sıkıntınız olmaz orası kesin. İleride gtx 1660 ti, rtx 2060 gibi kartlara da yükseltebilirsiniz ekran kartını. 2k, 4k çözünürlüklerde daha iyi kartlara da yükseltebilirsiniz.
    Şimdiki aklım olsa, 1050Ti almazdım zaten. 2017'nin başında almıştım. Sağolasın çok teşekkür ederim.

• "TDP aynı olduğu sürece işlemcinin kaç çekirdek olduğunun bir önemi yok, nm düşünce tdpte düşecek zaten listede ki B450A Pro ya kadar tüm anakartlar 150W TDP'e kadar işlemcileri kaldırır"

demiş demekki asus tuf pro gaming 680tl lik anakart 7nm 16c 32t işlemcileri dahi rahat kaldıracak demek mi oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavikıs

"TDP aynı olduğu sürece işlemcinin kaç çekirdek olduğunun bir önemi yok, nm düşünce tdpte düşecek zaten listede ki B450A Pro ya kadar tüm anakartlar 150W TDP'e kadar işlemcileri kaldırır"

demiş demekki asus tuf pro gaming 680tl lik anakart 7nm 16c 32t işlemcileri dahi rahat kaldıracak demek mi oluyor
    Evet anakartlar genel olarak 140w destekliyor dolayısıyla ryzen 9'u da destekleyecek sonuçta 125w ile çalışacağı söyleniyor ama performans açısından tabi ki b450a ile c7h ile aynı verir mi? tabi ki vermez, belki küçük de olsa fps performans farkları ortaya çıkar diye tahmin ediyorum.
    Ama kimse b450A pro yu da ryzen 9 gelince kullanmak için almıyor sonuçta herkes ayağını yorganına göre uzatacak.Giriş, orta, üst seviye anakartlar bunun için var sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steelo -- 22 Mart 2019; 17:53:1 >

• BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    asus tuf pro gaming matx anakart msi tomhawktan daha iyi olduğuna göre demekki
    16 çekirdekli 7nm ryzen 9 125 w tdp li işlemcileri rahat çalıştıracak hatta 4,5 ghz e kadar
    overclockta yapılır
  • BoşnakAğa kullanıcısına yanıt
    doların durumu malum ne olacağı tahmin edilemiyor yani konuda saçma salak şeyler söyleniyor
    demek ki 650-700tl arasına soğutması sağlam alınacak am4 450 serisi anakartlarla
    7 nm 16 çekirdekli 125-140w tdp işlemciler rahat çalışacaktır

yani anakart için 200+ dolar vermeye gerek yok
    ne demek oluyor 16c 32t cpuya destek vermesi demek 10 yıl idare eder demek müthiş 1 şey
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.