Şimdi Ara

AM3/AM3+ mi yoksa FM2 işlemci mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ben bilgisayarıma yeni bir işlemci almak istiyorum. Ana kartım AsRock N68C-FX. Adından da görüldüğü üzere FX işlemcileri destekleyen bir ana kart ve fiyatı da 180 TL civarında bir kart. Şimdi dediğim gibi yeni bir işlemci almak istiyorum fakat aklıma bir şey takıldı. Bildiğiniz gibi Socket FM2 işlemciler AM3+ den sonra çıktılar ve zannediyorum ki AM3+ e göre daha iyiler. Ben FM2 işlemcilerin fiyatının daha iyi olacağını düşünürken gel gelelim AM3+ ler daha pahalı çıktı. Şimdi pahalı olan şey iyidir mantığı ile yola çıkarsa bu AMD nin son çıkardığı A serisi işlemciler dandik mi oluyor acaba? Vatan Bilgisayarda AMD X6 FX 6300 6 Çekirdek 3,5 GHz işlemci 286 lirayken A6 6400K 4 Çekirdek 3.9 GHz + HD8470D GPU işlemci ise 158 lira ve aynı zamanda FM2 kartlar 196 lira civarında. Sizce ben şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar veya bu ikisinin arasındaki olay nedir?

Linkler:

AMD 6300 X6 FX 3,5 GHz:http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x6-6300-soket-am3--35ghz-14mb-cache-32nm-islemci.html?srt=PU
    AMD A6 6400 K X4 3,9 Ghz:http://www.vatanbilgisayar.com/fx-x6-6300-soket-am3--35ghz-14mb-cache-32nm-islemci.html?srt=PU
    FM2 Anakartlar:http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/?opf=p72489

Siz olsanız ne yapardınız, anakartı satıp yerine FM2 mi toplayalım?

• Kullandığın işlemci ve ekran kartın ne.

Tabii bu arada şu an ki işlemciniz ne? Eğer elinizde phenom II serisinden dört çekirdekli bir işlemci varsa kesinlikle işlemciyi değiştirmeyin. Amd'nin phenom sonrası çıkarttığı fx ve fm2 serileri phenomu değiştirmeyi gerektirecek kadar bir gelişim gösteremediler. Eğer elinizde athlon serisinden bir işlemci varsa, o zaman fx6300'e geçebilirsiniz.

Fm2 ise içinde dahili ekran kartı olan işlemci ailesidir. Bu sebeple işlemci kısmı çok güçlü değil ve de sizin için uygun bir seçenek değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD
  • 1.si fm2+ lar am3 ten performans noktasında daha iyi değiller, sadece ne amaçla kullanılacaksa onun içini iyi işlemcilerdir..

2.si elindeki anakarta hiç güvenme o ne bir anakarttır, arkadaş işlemci yuvasıyla soğutucu blok tutacağını yan getirmişler çipsetide nvidia takmışlar Fx serisine geçeceksen anakartı değiştir fm2+ geçmek isitiyosan anakartı mecburen değiştireceksin kaçarın yok bu sefer

3.sü şu an kullandığın sistemden biraz bahset remlern ddr2 mi anakartın ddr2de destekliyor çünkü..
    Kasa: Raidmax Delta A13WB Power Supply: Cooler Master GX750 İşlemci: İntel İ5 8500 Anakart: Gigabyte B360m aorus gaming 3 Ekran kartı: Gigabyte Gtx 1070 Aorus Ram: Crucial Ballistix 2x8GB 2400Mhz CL11 Solid State Disk: Kingston HyperX 3K 240GB, Crucial P1 500 Gb Sabit disk: Seagate Barracuda 500GB, Seagate 1TB Desktop HDD, Seagate 1TB SV35, Seagate 2.5" 1TB Expansion, Seagate 3.5" 500GB Expansion. Monitör: Samsung 32” CJG54 Curved 144 Hz .
  • Amd A serisi APU'dur. Yani tümleşik grafik işlemci barındırır. İşlemci kısmı FX'lere göre oldukça zayıftır. Elinizdeki anakarta işlemci bakın derim. Tabi şu an ne kullandığınıza bağlı olarak.

Orijinalden alıntı: GamTeli

1.si fm2+ lar am3 ten performans noktasında daha iyi değiller, sadece ne amaçla kullanılacaksa onun içini iyi işlemcilerdir..

2.si elindeki anakarta hiç güvenme o ne bir anakarttır, arkadaş işlemci yuvasıyla soğutucu blok tutacağını yan getirmişler çipsetide nvidia takmışlar Fx serisine geçeceksen anakartı değiştir fm2+ geçmek isitiyosan anakartı mecburen değiştireceksin kaçarın yok bu sefer

3.sü şu an kullandığın sistemden biraz bahset remlern ddr2 mi anakartın ddr2de destekliyor çünkü..

islemci athlon x2 4800 ve ram ddr2 anakartim ddr2, ddr3, am2, am3 ve tum fx islemcileri destekliyor. ekran kartim hd7730 2gb 128 d11 anakart asrock n68c-gs fx ben fm2 yi daha mi iyiler diye sordum degilmisler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitemree -- 8 Mayıs 2014; 8:37:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bütçen geniş değilse 2. ele yönel 2.el dehşet sistemler var bir iki tane link atabilirim işlemci+anakart formunda..
    Kasa: Raidmax Delta A13WB Power Supply: Cooler Master GX750 İşlemci: İntel İ5 8500 Anakart: Gigabyte B360m aorus gaming 3 Ekran kartı: Gigabyte Gtx 1070 Aorus Ram: Crucial Ballistix 2x8GB 2400Mhz CL11 Solid State Disk: Kingston HyperX 3K 240GB, Crucial P1 500 Gb Sabit disk: Seagate Barracuda 500GB, Seagate 1TB Desktop HDD, Seagate 1TB SV35, Seagate 2.5" 1TB Expansion, Seagate 3.5" 500GB Expansion. Monitör: Samsung 32” CJG54 Curved 144 Hz .
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamTeli

bütçen geniş değilse 2. ele yönel 2.el dehşet sistemler var bir iki tane link atabilirim işlemci+anakart formunda..

Yok ben 2. el olayına pek girmiyorum daha önceleri başım ağrımıştı çünkü en iyisi sıfır almak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: DaNq3rB0y

tabikide am3+. bütçe kısıtlıysa ga ud3p ile fx6300 iyi seçim olur

elimdeki mevcut anakart fx islemcileri destekliyor zaten. gerek var mi ki almaya

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.