Şimdi Ara

Altyapı Yok Yan Bina Ankastresindan İnternet Çekme Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2-3 Ay önce altyapı bulunmadığı için dilekçe verdik ve bize takip kodu verdiler bu kod ise başka bir adresin çıktı.
    Daha sonra BTK ve CİMER'e yazdım. Anında dönüş yapıp çalışmalara ve testlere bakılacak dediler. Bugün bir telefon geldi ve türktelekomdan arıyorum binanıza bakmaya geliyoruz dedi. Binaya baktılar hatta yan binada var dedim (2 Metre mesafe) daha sonra müdürümü bir arayıp size dönelim dedi. Bana dönüş yaptı ve saha çalışması yapanlarla paylaşacağız dediler. Ben ise bir elektrikçi çağırsam ankastreden çeksem sıkıntı olur mu dedim yok dedi siz çekin hangi internet sağlayıcısına başvurursanız onlar gelir yaparlar dedi. Bunlardan sonra tarafıma tt dönüş yapıp 2019 yılında sokağınızda çalışma başlatılmış ve gerekli işlem yapılacak ama tarih veremiyorz dedi bende şikayetime devam edeceğim dedim kapattım.

Şimdi biraz kafanızı ağrıttım ama asıl sorum şu;

Ben elektrikçi çağırsam karşı binanın ankastresinden hat çektirsem sıkıntı olur mu?

Elektrikçi yapabilir mi? bu konu hakkında tecrübeli arkadaşlar beni aydınlatırsa sevinirim.

Saygılarımla,
    İyi Forumlar.

• Normalde uğraştırıyorlar benim saha dolabına mesafem 80 metreydi, 50 metre ileride boş arsanın orda şebeke yani ankastre vardı ordan eve elektrik direklerinden kablo çektim siyah outdoor dış ortam cat6. hatta saha dolaplarına gönderdim jumper kablo çakıp işaret koydum.ceo vs yazdım sonuç alamadım. btk yazdım 1 gün sonra altyapıya bakan keşif için arkadaş geldi.izah ettim burda herşey hazır bağlantı için haber verecekler dedi 2 gün sonra bağlandı. sizin mesafe yakınmış normalde caddeden havayi kabloyu kabul etmiyorlarmış yer altından gidecekmiş,ben sokakdan caddeye geçtim kabul ettirdim.sizde şansınızı deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur[CrZy] -- 5 Mart 2019; 18:4:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: onur[CrZy]

Normalde uğraştırıyorlar benim saha dolabına mesafem 80 metreydi, 50 metre ileride boş arsanın orda şebeke yani ankastre vardı ordan eve elektrik direklerinden kablo çektim siyah outdoor dış ortam cat6. hatta saha dolaplarına gönderdim jumper kablo çakıp işaret koydum.ceo vs yazdım sonuç alamadım. btk yazdım 1 gün sonra altyapıya bakan keşif için arkadaş geldi.izah ettim burda herşey hazır bağlantı için haber verecekler dedi 2 gün sonra bağlandı. sizin mesafe yakınmış normalde caddeden havayi kabloyu kabul etmiyorlarmış yer altından gidecekmiş,ben sokakdan caddeye geçtim kabul ettirdim.sizde şansınızı deneyin
    Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim.
    Gönderdiğiniz fotoğrafa baktım şebeke kutusu falan yazıyor ben onu araştırmadım sokaktan ama yan binada 2 metre bile yok dediğim binada ankastre mevcut. Sadece ordan kablo çeksem yeterli olur mu yoksa şebeke direğini bulmam mı lazım. Birde siz kendiniz mi çektiniz elektrikçi mi yoksa. Bende cat6 kablo alıp bir elektrikçi çağırmayı düşünüyorum. Evet biraz uğraştıracak ama yapacak bişey yok gibi görünüyor her sabah BTK ya şikayet yazıyorum.

• 8-9 ay alt yapı yok diye bekldim oysaki hemen bitişiğimdeki binada ankastre kutusu vardı? 8 ay sonunda bağır çağır topu planlamaya attılar yerini öğrendim ve gittim, giderken resminide çektim iki binanın, adam adresi girdi bu sırada fotografıda gösterdim tabii, siz bunun için mi bekliyorsunuz dedi ve bilgisayarda birşeyler yaptı. sonra bana aşağıdan kaydınızı yenileyin 1-2 güne gelir bağlarlar dedi öylede oldu.gelen ekip o yan binada ki kutudan benimdaireme kablo çekti. 3yıldır kullanıyorum, benden sonra üst kat komşumda başvurmuş aynı şekilde onada kablo çektiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.Bozoğlu

8-9 ay alt yapı yok diye bekldim oysaki hemen bitişiğimdeki binada ankastre kutusu vardı? 8 ay sonunda bağır çağır topu planlamaya attılar yerini öğrendim ve gittim, giderken resminide çektim iki binanın, adam adresi girdi bu sırada fotografıda gösterdim tabii, siz bunun için mi bekliyorsunuz dedi ve bilgisayarda birşeyler yaptı. sonra bana aşağıdan kaydınızı yenileyin 1-2 güne gelir bağlarlar dedi öylede oldu.gelen ekip o yan binada ki kutudan benimdaireme kablo çekti. 3yıldır kullanıyorum, benden sonra üst kat komşumda başvurmuş aynı şekilde onada kablo çektiler.
    Dün binaya keşif için geldiler. Bende dedimki yan binada ankastre var ordan çekelim dedim adam bir bakım müdürle görüşelim dedi görüştü planlama ya yönlendirdiklerini söyledi. Ama durum nedir ne değildir bilmiyorum işte takip bile edemiyoruz Müdürlüğe gitmeden Çalıştığım içinde gidemiyorum müdürlüğe bakalım bugünde btk a bir daha yazacağım.

• BTK şikayet edince İkinci kez telekomdan mesaj geldi Tercihinize göre çalışmalar başlatılmıştır diye. Tekrar beklemedeyim. Tahminim yine bugün telefonla arayacaklar.
  • Telekom saçma sapan yönetiliyor. Sözleşme bitiyor yakında arıyorlar altyapiniz 50mbit hız destekliyor falan sonra diğer firmaların sorgulamasını yapıyorum onlarda 50 mbit diyor ama bina numaram dan değilde onun yanında x-1x-2 diye devamı eden numaralarda.

Gittim müdürlüğe sordum bakır kablo ile kim 50mbit veriyormus dedi dedim sizin MH dedi. Güldü olmaZ dedi. zAten biliyorum olmayacağını 16 mbit veremiyorlar doğru düzgün.

Birde binanın önündeki yeşil Ufak kutu dolmuş yeni abone olunmuyor diye altı yapı yoktur diye uyarı geliyormuş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: korkusuzkahraman86

Telekom saçma sapan yönetiliyor. Sözleşme bitiyor yakında arıyorlar altyapiniz 50mbit hız destekliyor falan sonra diğer firmaların sorgulamasını yapıyorum onlarda 50 mbit diyor ama bina numaram dan değilde onun yanında x-1x-2 diye devamı eden numaralarda.

Gittim müdürlüğe sordum bakır kablo ile kim 50mbit veriyormus dedi dedim sizin MH dedi. Güldü olmaZ dedi. zAten biliyorum olmayacağını 16 mbit veremiyorlar doğru düzgün.

Birde binanın önündeki yeşil Ufak kutu dolmuş yeni abone olunmuyor diye altı yapı yoktur diye uyarı geliyormuş.
    Yönetilme konusunda bende sıkıntılıyım. Kimse bir birinin ne yaptığını bilmiyor. İşlemleri takip edemiyorsun. MH arıyorsun bizde çıkmadı diyor. Müdürlüğe bilgi veriyorsun kod numarasını yanlış veriyor. Kafayı yemeden inşallah hallederim. Müdürlüğe gidemiyorum bir gidebilsem ah....

• BTK ya yazınca türktelekomdan aradılar. Martın sonunda işlemleriniz bitecek dediler. Sizce hala beklemeliyim mi? Ya da nasıl bir yol izlemeliyim.
  • adonise kullanıcısına yanıt
    Şimdilik bekleyin hocam, olmadı il müdürlüğündeki planlama niriminden proje detaylarını öğrenirsiniz. Karşı bina ankastresinden çekme işi olmaz, sıkıntı çıkartabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    Aynısı bana oldu.

Bizim binadaki ankastre kutusundan diğer binalara İnternet vermişler

Eve internet bağlamak gerekti. Ankastre kutusunda yer kalmadı yeni kablo çekilmesi lazım dendi. Biz İnternete baglanamadik. Ama yan binalar bağlandı

• Komedi gibi simdide mayisin sonu gibi planlanmaktadir dediler. Kafayi yememek mumkun degil yahu ne yapacaz bunlarin ellinden cektigimize bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Ö1f1

Şimdilik bekleyin hocam, olmadı il müdürlüğündeki planlama niriminden proje detaylarını öğrenirsiniz. Karşı bina ankastresinden çekme işi olmaz, sıkıntı çıkartabilir.
    Hocam benim durum farklı idi bana bitişimdeki binadaki kutudan port açtılar, hatta binamdaki diğer 3 daire içinde port açıldı. benden sonra üst kat komşumda açılan porttan faydalanıp internet bağlattı. ankastrenin bulunduğu bitişiğimdeki binada hali hazırda zaten internet kullanan (3-daire) daireler vardı. sizin sıkıntı port olmamasından kaynaklı olabilir, sokağınızdaki kullanıcılardan biri aboneliğini iptal etmedikçe yada saha dolabında kapasite artırılmadıkça zor gibi.
  • A.Bozoğlu kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak imkanı tabii ki var ama sıkıntılı bir durum kolay kolay bu yola başvurulmaz.

Adres tanımlamasında sorun çıkabilir çünkü altyapı o bitişikteki binada gözüküyor ha düzeltebilirler mi evet.

Normalde hiç altyapı yoksa genelde fiber çekerler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BTK ya 5.- 6. şikayet oldu mart ayında biteceği söylendi. Şimdi robot gibi sadece mayıs ayının sonunda diyorlar. Mayıs ayını beklediğimde yine olmazsa başka bir aya atarsanız dediğimde ise cevap bile vermiyorlar. Müdürlük telefonu kesinlikle açmiyor. Bakalım bugün yine BTK üzerinden şikayet bildirdim. İşleyiş nasıl olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur[CrZy]

Normalde uğraştırıyorlar benim saha dolabına mesafem 80 metreydi, 50 metre ileride boş arsanın orda şebeke yani ankastre vardı ordan eve elektrik direklerinden kablo çektim siyah outdoor dış ortam cat6. hatta saha dolaplarına gönderdim jumper kablo çakıp işaret koydum.ceo vs yazdım sonuç alamadım. btk yazdım 1 gün sonra altyapıya bakan keşif için arkadaş geldi.izah ettim burda herşey hazır bağlantı için haber verecekler dedi 2 gün sonra bağlandı. sizin mesafe yakınmış normalde caddeden havayi kabloyu kabul etmiyorlarmış yer altından gidecekmiş,ben sokakdan caddeye geçtim kabul ettirdim.sizde şansınızı deneyin
    Sizin dediğiniz gibi keşif için biri geldi durumu soyledim planlama ekibine bilgi verdik dedi. Kroki çizip tekrar btk ya yazdım dilekçe verdim ama sonuç sifir.

Saha planlamasi icin gelen arakadasin telefon nunarasi var arasam bir sonuc cikar mi acaba

• mcrew kullanıcısına yanıt
    Hocam yan binaların portlarını kesin sonra siz başvuru yapın.

Ben 3 ay önce öyle yaptım. bizim binadan 5 port çekmişler, Türk Telekom personelinin yanında tespit edilen portları tek tek kendim kestim daha sonra benim portum olmuş oldu :)
  • hocam çok yorma kendini her türlü yol için her türlü şeyi söyledim ama hiç bir şekilde işlem yapmıyorlar.

2019'un sonlarına doğru katar'a satılacakmış bu yüzden tüm işlemleri durdurmuşlar

• Selam.bende izmir bornovada aynı sorunlarla uğraştım.allah kolaylık versin.neyse sahilnet diye bşr firmayla irtibata geçtim.bu firma arkadaşımın işyerine kurumsal hizmet veriyormuş.kendilerine durumu anlaytım.binada 12 daire olduğunu ve alt yapı olmadığını belirttim.adamlar geldi ben keşif yapacaklar sandım çatıya çıktılar bir iki ses duyduk sonra indiler daireye girip modem taktılar.wifi şifreniz ne olsun dediler söyledim ama ne olduğuna anlam veremiyordumda diğer yandan neyse inanmak zor 150 tl modem parasına internetim vardı.hangi bölgedesiniz bilmiyorum ama sizin oradada illaki bu hizmet vardır.yardımcı olmuştur umarım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Viano2157

Selam.bende izmir bornovada aynı sorunlarla uğraştım.allah kolaylık versin.neyse sahilnet diye bşr firmayla irtibata geçtim.bu firma arkadaşımın işyerine kurumsal hizmet veriyormuş.kendilerine durumu anlaytım.binada 12 daire olduğunu ve alt yapı olmadığını belirttim.adamlar geldi ben keşif yapacaklar sandım çatıya çıktılar bir iki ses duyduk sonra indiler daireye girip modem taktılar.wifi şifreniz ne olsun dediler söyledim ama ne olduğuna anlam veremiyordumda diğer yandan neyse inanmak zor 150 tl modem parasına internetim vardı.hangi bölgedesiniz bilmiyorum ama sizin oradada illaki bu hizmet vardır.yardımcı olmuştur umarım.
    istanbul eyüp güzeltepe yunus emre caddesindeyim.

valla air internet veren birilerini bulsam şuan hemen geçeceğim. cep telefonuda çekmediği için (yeni bina yapıyor baz istasyonu yok çok az çekiyor) superbox'da alamıyorum.

valla ben araştırdım ama bulamadım öneriniz varsa şuan geçebilirim fiyat önemli değil :(

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.