Şimdi Ara

Telefon Direğinden Eve Net Çekme (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
7.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, kendi binamda altyapı yok, o yüzden evimizin hemen yanında telefon direği var, oradan net çekeceğim. Nakil başvurunda bulundum direğe kadar hattı getirip, orda bırakacaklar ben ordan alacağım. M.Hizmetleri elektrikçi yardımı ile evinize çekersiniz dediler.

Şimdi sormak istediğim;

1- Hangi kablo ile eve net çekilecek, sokakta hep siyah kablolar görüyorum onlardan mı olacak yoksa normal adsl kablosu mu? Hani şu gri-beyaz renkli olanlar?

2- Bu kablolar yağmur,çamur,fırtına gibi durumlar için dayanıklı mıdır?

3- Elektrikçi bu işlem için kaç para alır?

4- Elektrikçinin burda yapacğı işlem basitse kendimde yapabilir miyim?

Bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Direğinden Eve Net Çekme

Telefon direklerinden evinize internet çekmek mümkün olabilir, ancak bunun birkaç önemli hususu göz önünde bulundurmanız gerekir.

Direkten İnternet Kablosu Çekme

Direkten eve internet kablosu çekmek için öncelikle telefon direğinin kime ait olduğunu tespit etmeniz gerekir. Genellikle direkler Türk Telekom'a aittir, ancak bazı durumlarda özel şirketlere veya belediyelere ait olabilir.

Direkten Eve Gelen Kablo Kime Aittir?

Telefon direğinden evinize gelen elektrik kabloları Türk Telekom'a aittir. Ancak, direkte bulunan fiber optik kablolar gibi diğer kablolar özel şirketlere ait olabilir. İnternet hizmeti almak için hangi şirketin kablosunu kullanacağınızı öğrenmeniz gerekir.

Direkten Eve İnternet Kablosu

İnternet hizmeti almak için direkten eve bir internet kablosu çekmeniz gerekir. Bu kablo, telefon direğinden evinize kadar uzanmalıdır. Kabloyu kendiniz çekebileceğiniz gibi, bir elektrikçi veya internet servis sağlayıcısından da yardım alabilirsiniz.

Direkten Eve Gelen Elektrik Kablosu

Telefon direğinden eve gelen elektrik kabloları tehlikeli olabilir. Elektrik işleri konusunda deneyimli değilseniz, elektrik kablolarıyla uğraşmamalısınız. Elektrik tesisatı işlerini yetkili bir elektrikçiye yaptırmanız önerilir.

Türk Telekom internet direklerinin üzerinde genellikle hem elektrik hem de internet kabloları bulunur. İnternet kablosu genellikle daha incedir ve siyah renktedir. Elektrik kablosu ise daha kalındır ve genellikle gümüş rengindedir.

Önemli Hususlar:

• Direkten eve internet kablosu çekmeden önce gerekli izinleri aldığınızdan emin olun.
    • Kabloları güvenli bir şekilde sabitleyin ve hava şartlarına dayanıklı malzemeler kullanın.
    • Çalışma sırasında gerekli emniyet önlemlerini alın.
    • İşlem hakkında emin değilseniz, profesyonel yardım alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Direk ve Kabinlere müdehale yapmanız yasaktır. Türk Telekom Ekipleri işlem yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Direk ve Kabinlere müdehale yapmanız yasaktır. Türk Telekom Ekipleri işlem yapabilir.
    hocam konuyu okumadan yorum yapmayalım allah aşkına. ben ne demişim "mh. ile görüşüldü, direkteki kutuya kadar neti bırakacaklar ve ordan elektrikçi ile çekebilirsiniz" diye onay aldım diyorum.

siz sorulara cevap verin, müdahale edip etmeme kısmını bana bırakın.
  • Merhaba, telefon hattı 2 kablo üzerinden çalışır, kaliteli sağlam birşey olsun derseniz şu tarz (https://www.perpashop.com/urun/recber-dis-ortam-cat6-kablo-sl400-u23-pe-category-6-uutp-4x2x23awg-kablo-500mt/CategoryID=0$ProductID=1000146) bir kablodan sizin uygulama için yetecek kadar metrede satın alın, kablonunu içinde iki kablodan modeminize kadar getirip orada modeminize bağlayın, yapabileceğinizin en iyisi bu olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Merhaba, telefon hattı 2 kablo üzerinden çalışır, kaliteli sağlam birşey olsun derseniz şu tarz (https://www.perpashop.com/urun/recber-dis-ortam-cat6-kablo-sl400-u23-pe-category-6-uutp-4x2x23awg-kablo-500mt/CategoryID=0$ProductID=1000146) bir kablodan sizin uygulama için yetecek kadar metrede satın alın, kablonunu içinde iki kablodan modeminize kadar getirip orada modeminize bağlayın, yapabileceğinizin en iyisi bu olur.
    hocam modeme girecek kablo jaklı olan kısım değil mi?

Bu kabloların her 2 tarafı da jaklı değil mi? direkteki Telefon kutusunda jak girecek bir yer var mı? yani elektrikçi tam olarak bana ne yapacak? Çok anlamadığım için fiyatta uzun atlama yapmasınlar :)
  • güncel
  • elektrikçinin yapacaği fazla zor bir iş yok ama hiçbir bilginiz yok ise bırakın elektrikçi yapsin 5 dakikada bitsin iş siz hiç yapmadiğiniz için zorlanırsınız ben ilk yaptiğimda aşiri zorlandım internet kablosunun ucunu takarken yarım saat 1 saat sürdü 1 tane uç takmak elektrikçi en fazla 50-100 lira alması lazım hakkı en fazla 50 lirada ne kablo takıcağina bağli cat 5 takarsa 50 lira yeterli olur ama cat 6 takarsa ve mesafe uzunsa kablonun giidceği biraz fazla isteyebilir elektrikçiye gidin cat 5 utp veya cat 6 utp kablo ile evime internet hattını çekebilirmisiniz deyin utp demek dişaridan gelen etkenlere karşı korumalı plastikle kaplı olması anlamına geliyor dişaridan darbe yesede sorun olmuyor kırılmıyor kolay kolay sizn hiç uğraşmayın verin parasını çeksin adam en fazla alicaği para 100 olur insafsiz ise eğer
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkaninn59

elektrikçinin yapacaği fazla zor bir iş yok ama hiçbir bilginiz yok ise bırakın elektrikçi yapsin 5 dakikada bitsin iş siz hiç yapmadiğiniz için zorlanırsınız ben ilk yaptiğimda aşiri zorlandım internet kablosunun ucunu takarken yarım saat 1 saat sürdü 1 tane uç takmak elektrikçi en fazla 50-100 lira alması lazım hakkı en fazla 50 lirada ne kablo takıcağina bağli cat 5 takarsa 50 lira yeterli olur ama cat 6 takarsa ve mesafe uzunsa kablonun giidceği biraz fazla isteyebilir elektrikçiye gidin cat 5 utp veya cat 6 utp kablo ile evime internet hattını çekebilirmisiniz deyin utp demek dişaridan gelen etkenlere karşı korumalı plastikle kaplı olması anlamına geliyor dişaridan darbe yesede sorun olmuyor kırılmıyor kolay kolay sizn hiç uğraşmayın verin parasını çeksin adam en fazla alicaği para 100 olur insafsiz ise eğer
    Hocam telekom görevlisine rica ettim, operasyon biriminden x bey'in selamı var dedim. ooo x bey'in tanıdığıysanız hallederiz dedi hemen, bedavadan kablo verdi ve bağlama şu bu hepsini ücretsiz halletti. telekomcuya yemek ısmarlayım vaktin varsa dedim, yok abi diğer müşteriye gitmem lazım dedi, bende numarasını aldım buralara yolun düşerse ulaşırsın dedim. sağolsun gelen görevli çok iyi niyetliydi, yapmasa yapmazdı valla.

• 1 selam herşeyi çözüyor özel sektör falan hikaye bende kabloyu eve kadar çekin abi nolucak dedim yanımızda kablo yok biz çekmiyoruz vs dediler çekmediler elektrikçiden kablo aldım onu çektiler yanlarında sürekli kablo taşıyorlar taşımama ihtimalleri yok şans işi tamamen gelen adamın iyi niyeti isterse kabloyuda bağliyor isterse kurulumuda tamamlıyor iyi bari elektrikçiyle uğraşmamişsin türk telekomda içerde bi tanidiğin olunca sıkıntı çekmezsin bi sorunda ararsın adam randevusuz gelir 10 dakikada çözer gider işini
  • quote:

1 selam herşeyi çözüyor özel sektör falan hikaye bende kabloyu eve kadar çekin abi nolucak dedim yanımızda kablo yok biz çekmiyoruz vs dediler çekmediler elektrikçiden kablo aldım onu çektiler yanlarında sürekli kablo taşıyorlar taşımama ihtimalleri yok şans işi tamamen gelen adamın iyi niyeti isterse kabloyuda bağliyor isterse kurulumuda tamamlıyor iyi bari elektrikçiyle uğraşmamişsin türk telekomda içerde bi tanidiğin olunca sıkıntı çekmezsin bi sorunda ararsın adam randevusuz gelir 10 dakikada çözer gider işini
    aynen hocam, katılıyorum. yanlarında kablo taşıyorlar, çünkü bazı eski evlerde binada kutu olmuyor mecburen direkten çekiyorlar, ve bu iş türk telekoma ait oluyor. daha önce ufak bir beldede aynı şekilde net bağlatmıştım. bu arada adamların çektiği siyah kablo, modem kablolarından değil, bayağı dayanıklı gibi geldi bana. zaten dış alanlarda kullanıyorlarmış bu kabloları. bedava yaptığı halde kablo hakkında bilgi bile verdi.

• bulabileceğin en iyi kablo onların çektiği siyah kaplı çelik telli kablo içinde çelik var kabloya hiçbirşey olmaz ömürlük bir kablo
  • quote:

bulabileceğin en iyi kablo onların çektiği siyah kaplı çelik telli kablo içinde çelik var kabloya hiçbirşey olmaz ömürlük bir kablo
    aynen öyle adamda aynısını söyledi
  • Hocam apartman girişine kadar mı getirdiler İnterneti, bizim binada ben 3. Kattayım 3. Kata kadar nasıl getiricez neti binada İnternet prizi yok dairelerde...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankastre tabiki müşteri sorumluluğundadır. İster direkte olsun ister binada.

Yukarıda yazıldığı gibi çelik halatlı kablo bulursanız iyi olur, yoksa işinizi kaliteli bir cat6 kablo görecektir.

Edit: Yuh be kardeşim kim hortlattı şu konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 12 Haziran 2021; 19:35:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NT2L N kullanıcısına yanıt

Hocam direkteki veya bir binanın duvarındaki (bina içinde değil) ankastre niye benim sorumluluğumda oluyor ben anlamadım onu. Benim bağlı olduğum ankastre kutusu yan binanın duvarında mesela, diğer bütün binalar da ona bağlanıyor hatta. Yani başına bir şey gelmez ama gelirse de niye benim sorumluluğumda olsun anlayamadım onu hocam :)

• Ankastrede, Telekom tarafından sonraki kısımdan modeme kadar kendi devrenizden sorumlusunuz.
    Onun haricinde tamamı ortak sorumluluk. Telekomun kendisi de bakırı sevmiyor aslında.

Ne kadar az sorumluluk o kadar iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NT2L -- 12 Haziran 2021; 21:30:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NT2L N kullanıcısına yanıt

Aynen hocam ankastreden çıkış sonrası binaya kadar olan kısım hariç bizi ilgilendiriyor. Bazı yerlerde telekom kablosu direkt olarak daire içine giriyor mesela camdan veya farklı bir yerden. Bizde öyle değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 13 Haziran 2021; 19:41:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.