Şimdi Ara

Altus ALK 5092 - 9000 BTU Klima Kullanıcı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
14.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir oturma odasına 9000 btu'luk, uygun fiyatlı bir klima bakıyorduk. SEG ve ALTUS arasında kalmıştm. İkisi de 899 liraya satılıyor. Evimizdeki diğer beyaz eşyalar Arçelik/Beko grubuna ait ve memnunuz. Bu yüzden Altus tercih ettik. SEG ve ALTUS'un arasındaki farklara gelirsek; SEG'de eski nesil R22 gazı kullanılıyor. Altus'ta ise R410 gazı mevcut. SEG'de uyku modu var, Altus'ta ise yok. Bunun dışındaki özellikler sanırım aynı... Benim tercihimi belirleyen en etkili faktör, Vestel servisi ile ilgili forumda ve nette okuduğum olumsuz yorumlar oldu.

Ürünü Carreforsa.com'dan gece sipariş ettim. Ertesi gün öğle saatlerinde evime ücretsiz teslim ettiler. Kapıda ödemeyi yaptım. Bu sayede kargo beklemekten kurtuldum. (Geçen sene ablama HB'den bir klima almıştık ve lojistik şirketi 10 günde ancak teslim edebilmişti.) Sonraki gün de Arçelik servisi evime gelip ücretsiz montaj yaptı.

ALTUS ALK 5090/5093 Monosplit 9000 BTU Klima Özellikleri

http://www.altus.com.tr/klimalar-alk-5092-ev-tipi-klima.html

Yorumlar

Klimayı 14 metrekarelik, güney-batı cepheli bir odada kullanıyoruz. Pencere pimapen, balkon kapısı ahşap doğrama. Duvarlarda ekstra bir yalıtım malzemesi yok. Adana'nın Ağustos sıcağında, klima odayı kısa sürede soğutmayı başarıyor. Jet Cool moduna pek gerek kalmıyor. 24 derecelik soğutma bizimkilere yeterli geliyor. Tabi biz klimayı sürekli çalıştırıyoruz. Bunu da belirmekte fayda görüyorum.

Acil soğutma için kullanılabilen Jet Cool modu da verimli çalışıyor. Bu moda alınca klima 30 dk boyunca 18 derecede soğutma yapıp, sonrasında dereceyi 24'e yükseltiyor.

Klima sessiz sayılmaz. Fan ayarını Auto Swing moduna aldığınızda, yer yer fan hızını arttıp, düşürüyor. Hız arttığında fan sesi bariz duyulur hale geliyor. Fanı manuel moda alıp hızını düşürürseniz, biraz daha sessiz bir çalışma ortamı sağlanıyor. Tabi bu durumda soğutma derecesini de düşürmek gerekebiliyor. Dış ünite ise baya gürültülü çalışıyor. Bunun haricinde stop/start yaptığı zamanlar, odanın içinde anlık motor sesi duyuluyor.

Bence fiyat seviyesini göz önüne alırsak, sesli çalışması ve uyku modunun olmayışı dışında, klimanın bir eksi noktasına henüz rastlamadım.

Şimdilik yazacaklarım bunlar... Sorusu olan arkadaşlar olursa yanıtlayabilirim. Böyle uygun fiyatlı ürünlerin nette pek incelemesi yok. O yüzden bu konuyu açtım. Umarım almayı düşünenlere fikir verebilmişimdir.

Güncelleme: Isıtma modu tam anlamıyla fiyasko... En yüksek ısı ayarında dahi ılık hava veriyor. Adana gibi ılıman iklime sahip bir şehirde bile kışları ısıtması imkansız. Bu klimayı yazın soğutması için kullanacaksanız alın. Kışın kullanmayı düşünüyorsanız asla tavsiye etmiyorum. Bizimkiler yazın kullandığı için sorun yok.

Fotoğraflar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rtsbora -- 2 Mayıs 2016; 23:02:07 >

• Hocam kışın ısıtmayı denermisiniz bir kaç dakikalığına dahi olsa ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim 2 ay önce 900 btu arçelikte de ses sorunları ayni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quad HD

Hocam kışın ısıtmayı denermisiniz bir kaç dakikalığına dahi olsa ?

Tam anlayamadım hocam. Kış gelince mi denememi istiyorsun, şimdi mi? Şimdi denersem Adana sıcağında net bir fikir vermez.
  • rtsbora R kullanıcısına yanıt
    Hocam doğru anlatamamisim demek istedigim kis mevsimi gelip havalar biraz soguyunca ısıtma modunuda deneyebilirmisiniz ? Ha tabi adanada pek soğuk olmazda benim şehrimde sıcak zaten☺

• Estağfirullah hocam. Tabi havalar soğuyunca seve seve denerim. Buraya da yorumları yazarım inşallah. Mesaja sizi de etiketlerim. @Quad HD
    Allah razı olsun hocam iyi günler kullanın inşallah ☺

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Amin, teşekkürler. @Quad HD
    İyi günler hocam ısıtmayı kullandınız mı bu ara ne alemde?
  • Hayır henüz kullanmadık. @edgar1899
  • Biraz geç oldu ama yorumumu yazayım.

Isıtma modu tam anlamıyla fiyasko... En yüksek ısı ayarında dahi ılık üflüyor. Adana gibi ılıman iklime sahip bir şehirde bile kışları ısıtması imkansız. Bu klimayı yazın soğutması için kullanacaksanız alın. Bizimkiler kışın kullanmadığı için sorun yok.

@edgar1899
  • Haklısınız, biz artı/eksi yönleri hesap ederek aldık. Bu yüzden pişman değiliz. Bilmeden alsak problem olurdu. Umarım bu konu bilmeyen kişilere faydalı olur.

@MatematiğiSevenAdam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.