Şimdi Ara

Sadece soğutma için hangi klima???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
30.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    25 m2 salonuma sadece soğutma için klima bakıyorum ama forumda kafam çok karıştı. Herkesin iyi dediği Mitsubishi vs bir iki marka var ama fiyatlar çok pahalı. Diğer taraftan bir kere alacağız deyip paraya kıymakmı lazım bilmiyorum.
    Sedece soğutmaya o kadarınada gerek varmı acaba? Ne dersiniz????

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sadece Soğutma İçin Klima Var mı?

Sıcak yaz aylarında serin kalmanın en iyi yollarından biri klimadır. Ancak tüm klimalar hem soğutma hem de ısıtma işlevlerine sahip değildir. Sadece soğutma yapan klimalar, yalnızca serinletme amacıyla tasarlanmıştır ve evinizin ısıtılması için uygun değildir.

Sadece Soğutucu Klima Fiyatları

Sadece soğutma yapan klimalar, ısıtma işlevli klimalara göre genellikle daha uygun fiyatlıdır. Ancak fiyat, klima markası, kapasitesi ve özelliklerine göre değişebilir.

Sadece Soğutma Klimanın Avantajları

Sadece soğutma yapan klimaların bazı avantajları şunlardır:

• Daha düşük maliyet: Isıtma işlevine sahip klimalara göre daha uygun fiyatlıdırlar.
    • Daha yüksek verim: Sadece soğutma işlevine odaklandıkları için, soğutma konusunda daha verimlidirler.
    • Daha uzun ömür: Isıtma işlevine sahip klimalara göre daha az parça içerdikleri için daha uzun süre dayanabilirler.

Sadece Soğutma Klimanın Dezavantajları

Sadece soğutma yapan klimaların bazı dezavantajları da vardır:

• Sadece soğutma sağlarlar: Evinizi ısıtmak için kullanılamazlar.
    • Bazı iklimlerde uygun olmayabilirler: Kışları soğuk geçen iklimlerde yalnızca soğutma yapan klimalar uygun olmayabilir.

Sadece Soğutma Yapan Klimayı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sadece soğutma yapan bir klima seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Kapasite: Klimanın büyüklüğü, soğutacağı alanın büyüklüğüne uygun olmalıdır.
    • Enerji verimliliği: Daha yüksek enerji verimliliğine sahip klimalar, daha düşük elektrik faturalarıyla sonuçlanacaktır.
    • Özellikler: Bazı klimalar, uzaktan kumanda, zamanlayıcı ve uyku modu gibi ek özelliklere sahip olabilir.

Sadece soğutma yapan bir klimanın ihtiyaçların için uygun olup olmadığını belirlemek için alanının büyüklüğünü, bütçeni ve iklimi göz önünde bulundurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Her bütçeye göre farklı seçimler yapılabilir. Size rahatça kullanabileceğiniz electra, diamond ( mısırdan gelen modeller hariç ) , haier gibi markaların ürünlerini tavsiye ederim.

Saygılarımla
  • Hocam eger omurluk bırsey ıstıyorsan daikin mitshubishi general ve alarkonun yuksek modellerını onerırım.Pıyasadakı dıger fırmalar gıbı hurdadan gerı donusumle elde edılmıs materyal kullanmıyorlar.Elektronklerınde kolay kolay arıza vermıyorlar.Bıde bu tur cıhazlar alırken tr dekı servıs agını goz onunde bulundururak tercıh yapınız.Sıze son bır tavsıyem ıse ınverter serısı cıhazları sıddetle onerırım.
  • Sadece sogutma icin kullanilacak bir klimada inverter ozelligi icin odenecek para ne kadar mantikli sizce. Yapilan hesaplarda invertör lü bir klimaya ödenen fark 5 yildan once geri kazanilamaiyor. Ozellikle Daikin yada Toshiba super daisakia invertörlü modellere odenecek farklarin enerjiden geri kazanimli dönüsü 10 yildan once olmuyor. Bu süre icinde de kim öle kim kala daha neler neler degisecek. Bence sogutma agirlik bir talep icin Sharp yada mitsubishi klasik klimalar alinmali.

quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

Hocam eger omurluk bırsey ıstıyorsan daikin mitshubishi general ve alarkonun yuksek modellerını onerırım.Pıyasadakı dıger fırmalar gıbı hurdadan gerı donusumle elde edılmıs materyal kullanmıyorlar.Elektronklerınde kolay kolay arıza vermıyorlar.Bıde bu tur cıhazlar alırken tr dekı servıs agını goz onunde bulundururak tercıh yapınız.Sıze son bır tavsıyem ıse ınverter serısı cıhazları sıddetle onerırım.

• Arkadaşlar,
    BEKO LG/BKE-7650 D 14.800 BTU ( Neo Plasma ) A Enerji diye bir model var. Fiyatı 1044 Ytl. A enerji sınıfı. Makul gibi, Lg Beko kullanan varmı bilmiyorum ama çok iyi diyende var berbat diyende, ama fiyat cihaza göre uygun geldi bana, ayrıca mertyeldan'ında dediği gibi servis olayı önemli. Ne dersiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: volkankocman

Arkadaşlar,
    BEKO LG/BKE-7650 D 14.800 BTU ( Neo Plasma ) A Enerji diye bir model var. Fiyatı 1044 Ytl. A enerji sınıfı. Makul gibi, Lg Beko kullanan varmı bilmiyorum ama çok iyi diyende var berbat diyende, ama fiyat cihaza göre uygun geldi bana, ayrıca mertyeldan'ında dediği gibi servis olayı önemli. Ne dersiniz?

bizde var size gerçegi söyleyeyim,beş kuruş etmez cihazlar onlar paranızı sokakta bulduysanız alın,ama ben daıkın gibi klimalara para veremem diyorsanız başka altenatifler var,

elekta,dıamond(mısırdan gelenler hariç)haier,zibro,hitachi gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.b.a.i -- 11 Mayıs 2008; 17:10:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemele

Sadece sogutma icin kullanilacak bir klimada inverter ozelligi icin odenecek para ne kadar mantikli sizce. Yapilan hesaplarda invertör lü bir klimaya ödenen fark 5 yildan once geri kazanilamaiyor. Ozellikle Daikin yada Toshiba super daisakia invertörlü modellere odenecek farklarin enerjiden geri kazanimli dönüsü 10 yildan once olmuyor. Bu süre icinde de kim öle kim kala daha neler neler degisecek. Bence sogutma agirlik bir talep icin Sharp yada mitsubishi klasik klimalar alinmali.

quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

Hocam eger omurluk bırsey ıstıyorsan daikin mitshubishi general ve alarkonun yuksek modellerını onerırım.Pıyasadakı dıger fırmalar gıbı hurdadan gerı donusumle elde edılmıs materyal kullanmıyorlar.Elektronklerınde kolay kolay arıza vermıyorlar.Bıde bu tur cıhazlar alırken tr dekı servıs agını goz onunde bulundururak tercıh yapınız.Sıze son bır tavsıyem ıse ınverter serısı cıhazları sıddetle onerırım.

Tamam dostum dedıgın gıbı daha ucuz bı klıma alalım bende mılyarder degılım ya bı ton para bayılmayı sevmıyorum yanı.Ama meslegım geregı hangısının nerde uretılıdıgını hangı hammadde kullanıldıgını o hammaddenın madenden mı ıslendıgını yoksa hurdadan mı cıktıgını cok ıyı bılıyorum.Hangısının bı sure sonra varıstor, sargı, kapasıtor sısırdıgınde cok ıyı bılıyorum.Ayrıca fırmaların yaptıkları testlerde sadece elektrık gerı donusumu degıl ınverterın dıger kompresore ne gıbı avantajlar sagladıgı ve cıhazın verırımının "cop" degerının ne kadar arttıgınıda bılıyorum.Kafanıza gore pıyasa kurt koyun olmamak lazım.Hıc sevmeyerek bır ornek verecem evımde kardesımle yasıt bır daikin var daha tornavıda degmedı ustune.Ama gecen sene alınan markası lazım degıl cok ıyı bıldıgınız bır marka 1senede ıkı servıs gordu.xxx ytl maaş ıle çalışmaktayım ve benım ıcın para degerlıdır ıngılız atasozu gıbı ucuz(kalıtesız) mal alacak kadar zengın degılım. .Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R`meRt -- 11 Mayıs 2008; 13:04:22 >

• mert kardeşim ne diyorsa çünkü o uzman klimacı türkiye ve yurt dışında ki büyük soğutma projelerine imza atıyor o .Bizim eczanemizde ve ecza depomuzda 24.ooo ve daha yükse btu lara kadar klima var mitsubishi den çok memnunum maaşallah dier markalarıda kullandık ama en ii si bu çünkü miitsubishi sağlam dayanıklı ve içindeki malzemeler sanayi tipi yüksek performanslı
  • Ben Mitsubishi klimamı 1991 de almıştım.O zaman şimdiki gibi fazla seçenek yoktu. 4-5 kez taşıdım ve hala sorunsuz olarak kullanıyorum.Ofis için 6 sene önce 2 tane Beko aldım.Biri hala sorunsuz çalışıyor öteki geldiği günden başlayarak devamlı arıza çıkardı ve sonunda lanet ederek servise bıraktım çünki 250 YTL tamir parası istediler(Daha önceki tamirlerde ödediklerim de cabası).Şimdi yine Mitsubishi almak istiyorum ama fiatlar ötekilerine göre 3-4 kat fazla.Aradaki farka değermi bilemiyorum.Görüş bekliyorum.Saygılar.....
  • Hocam zaten kendınızde belırtmıssınız.Odedıgınız tamır ucretlerı ustune cektıgınız servıs kaprıslerını vs fılan.Maddı durumunuzu sarsacak bır sey soz konu degılse ben hıc dusunmeden mitshubishi daikin general yada alarko dortlusunden bırını alırdım.Bunu sadece servıs arıza elektrık sarfıyetı sekılde dusunmeyın.Kalıtelı cıhazların cıkardıkları sesler ıle dıgerlerının seslerı.Cok meshur bı cıhazda uyku modu dıye bır secenek var sessız calısıyor(guya!) ama ınanın kardesımle yasıt olan pencere tıpı daikin cıhaz ondan daha sessız.Ve sunu unutmayın Klımada komponentler ne kadar kalıtelı olursa o kadar uzun omurlu verımlı masrafsız olur.Saygılar
  • BİZİM MİTSUBİSHİ KLİMALAR sabah 8 den akşam 8 e kadar maximum soğutma da durmadan çalışıyor her sene iç ve dış üniteyi temizliyorum ,eksilen gazı basıyorum daha tık demedi maaşallah

fazla para ver sorunsuz makina al derim sorun çıkarıcak ucuz mal alıp hem parana hem uğraşını boşa harcama
  • Ben inverter lü klima alinmasin diye bisey soylemedim eger ana amac sogutma ise inverterli cihaz almak sart degil cunki inverterlü cihazlar normal klasik klimalara gore cok daha pahali. Neticede her klimanin sogutma performansi isitma performansina gore daha iyidir. Pahali mal her zaman iyi olacak diye bir kural mi var. Ben ucuz mal alinsin diyede bisey soylemedim ben de klima alacagim amacim sogutma oldugu icin mtsubishi, sharp gibi markalarin klasik non inverter modelleri ile igileniyorum.

Tamam dostum dedıgın gıbı daha ucuz bı klıma alalım bende mılyarder degılım ya bı ton para bayılmayı sevmıyorum yanı.Ama meslegım geregı hangısının nerde uretılıdıgını hangı hammadde kullanıldıgını o hammaddenın madenden mı ıslendıgını yoksa hurdadan mı cıktıgını cok ıyı bılıyorum.Hangısının bı sure sonra varıstor, sargı, kapasıtor sısırdıgınde cok ıyı bılıyorum.Ayrıca fırmaların yaptıkları testlerde sadece elektrık gerı donusumu degıl ınverterın dıger kompresore ne gıbı avantajlar sagladıgı ve cıhazın verırımının "cop" degerının ne kadar arttıgınıda bılıyorum.Kafanıza gore pıyasa kurt koyun olmamak lazım.Hıc sevmeyerek bır ornek verecem evımde kardesımle yasıt bır daikin var daha tornavıda degmedı ustune.Ama gecen sene alınan markası lazım degıl cok ıyı bıldıgınız bır marka 1senede ıkı servıs gordu.xxx ytl maaş ıle çalışmaktayım ve benım ıcın para degerlıdır ıngılız atasozu gıbı ucuz(kalıtesız) mal alacak kadar zengın degılım. .Saygılar

• baymak
  • arkadaşım bence arçelik veya beko ikiside aynı neo plazma serisi işini görür öyle anlattıkları gibi sesli falanda çalışmıyor ben kendim kullanıyorum çokta memnunum
  • 06Pony kardeş sendeki hangi model? Ve sesli çalışmıyor derken uyku modundaki halini mi söylüyorsun? Çünkü en çok şikayet edilen şeylerden biri beko-arçeliklerin ses yapması ile ilgili. Gece sessziliğindeki durumu bilmem ama gündüz otururken rahatsızlık verecek bir sesi olduğunu ben de tahmin etmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.