Şimdi Ara

Altepe: Osmanlı zaten yeni gezegenleri keşfetmişti, Nasa gelip inceleyebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
0
Favori
4.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunlar artik baska boyuta gectiler.tdk da bunlara karsilik kelime bulamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun gibi adamlara oy atarken utanmıyor musunuz arkadaş? Cidden, bütün samimiyetimle soruyorum. Bu kadar da olmaz ki.

• Bu Recep Altepe trol hesaptan kendini övdürürken suçüstü yakalanan Belediye başkanı mı hala insan içine çıkabilmesi gerçekten ilginç.

Altepe: Osmanlı zaten yeni gezegenleri keşfetmişti, Nasa gelip inceleyebilir

http://www.bursadabugun.com/haber/altepe-nin-bartu-cizmeci-si-kim-764012.html

• Theumit kullanıcısına yanıt
    http://galeri12.uludagsozluk.com/592/bu-neyin-kafası_913270.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

gözlerimle gördüm.

ulug bey diye bir astranot asirlar önce gezegenler bir kenara,uzay boslugundaki dinazor fosillerini bile kefetmis..

Baskan hakli bence,

Not. ironi degildir.

Habere güldüm ama Elk.De daha çok güldürdü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • NumberOfPi kullanıcısına yanıt
    Coğrafi keşif yapamayan osmanlı mı

Piri Reis'in çizdiği haritayı cebrail a.s. mı getirip verdi

• Bizim altepe mi la bu basgann timsah arenanin kafasi bitmedi bosver nasa felan kafa bitmedi basgannn

• Ya ben bu dönemi yaşayacak ne günah işledim ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KURANDA YAZIYORDU ZATEN
  • Nasa'nın açıklamasından önce keşfedildiği bilinmiyor muymuş :)
  • "Hem küre-i arzımıza benzeyen yedi küre-i uhrâ dahi bulunmasına, zîhayata makarr ve mesken olmasına işareten yedi tabaka, yani, yedi küre-i arziye bulunmasına işareten küre-i arz dahi, yedi tabaka, âyât-ı Kur’âniyeden fehmedilmiştir.

İşte, yedi nevi ile yedi tarzda arzın yedi tabakası mevcut olduğu tahakkuk ediyor. Sekizincisi olan âhirki mânâ başka nokta-i nazarda ehemmiyetlidir; o yedide dahil değildir."

Bediüzzaman Said Nursi. Lemalar, 12.Lema

• quote:

Orijinalden alıntı: Theumit

Sizlere göre o icat ya gavurlar tarafından bulunur yada daha o tarafından bulunmuştur

Yahu yorumlara bak 650 sene dünyaya hükmetmiş ceddimiz var

Sorsan osman li ne yap miş der boyle beyinsiz zihniyetsiz

Kişiliksiz bir gençlik var.

Ha bunların birde büyükleri var onlara hic girme

650 sene 650 sen gibi 15 sene değil beyin yaşından bahsediyorum

Zaten devlet 623 yaşında. Kurulduğu gibi nereye hukmetmış? Padişahlar zırhlılara binip kaçarken nereye hukmetmiş?

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Piri Reıs'ın babası daha çocukken çizilen Venedik haritası.

Altepe: Osmanlı zaten yeni gezegenleri keşfetmişti, Nasa gelip inceleyebilir

• Yav he he. Normal teleskoplarla görülemeyen gezegenleri gidip minbere işlemişler nasıl oluyorsa.

Yeni keşfedilen 7 gezegeni geçtim evinize aldığınız teleskopla Plüton'u bile göremezsiniz. Nasıl işlemişler minbere gökten mi inmiş ? Böylesine cahil düşünceler de bizim halka yakışır zaten.

@dr20mouse Piri Reis Haritası önemli bir eserdir ancak Piri Reis çizdiği yerleri kendisi görmedi hiçbir zaman. Haritasını hazırlarken büyük oranda eski Portolan haritalarından, Kristof Colomb'un haritalarından yararlandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 25 Şubat 2017; 10:46:23 >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Piri reis harita çizmiş olabilir ama ben ondan bahsetmiyorum İngiltere ve İspanya yeni yollar falan ararken Osmanlı boş durmadı mı açık denizlerde ne kadar güçlüydü?

• quote:

Orijinalden alıntı: NumberOfPi

Coğrafi keşifleri bile takip edememiş Osmanlı gezegen mi bulacak biraz saçma değil mi

Osmanlı 16.yya kadar dönemde teknoloji devıydi 17.yyda dünyadan geri değildi hatta arastırırsan basınçla yani buharla çalışan sistemi Osmanlıda avrupadan 400 yıl önce buldular ama döneri eşit miktarda pişirmek için kullandılar göğe doğrudan yükselen ilk insan yani roket gibi düşün Osmanlı bilim adamıydı öyle oturduğun yerden Osmanlı kim ya demekle olmaz Osmanlının sorunu 17.yydan sonra gelen çapsız padişahlardır özellikle sancağa çıkma ve ekber ersed sistemleri Osmanlının sonunu hazırladı

• gözlem rasathanesini yıktıran osmanlı mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theumit kullanıcısına yanıt
    400 sene diz çöktürdü çok şükür ama dansı yasaklatma olayı yalan kimden duyduysan dinleme onu halil Inalcık ne bileyim İlber Ortaylı falan oku doğru bilgi için

• kapatıyoruz35 kullanıcısına yanıt
    Osmanlınin tabi ki de çok iyi zamanları vardı o zamanlara lafım yok ama gezegenleri keşfetti demek biraz garip değil mi sizce de benim lafım bu gezegen olayına

• NGC' de "Efsane Avcıları" bahsetmese ilk roketle seyahati Lagari Hasan Çelebi' nin gerçekleştirdiğine inanmayan gafil ergenler bunu beğenmedi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.