Şimdi Ara

alt yazı yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi film indirdim, film 2 cd li, o kadar alt yazıyı denedim fakat hiç biri uymadı, sadece bi tanesi uydu oda tek cd lik alt yazı, şimdi ben bu tek cd lik alt yazıyı ikiye bölebilirmiyim ya da 2 cd lik filmi tek cd yapabilirmiyim..eğer oluyorsa nasıl yapacağımı söyleyebilirmisiniz..

• Altyazı dosyasının uzantısı txt ise istediğin yerden kesip başka bir txt dosyasına yapıştırarak bölebilirsin. Eğer sub veya başka bir formatta ise bilmiyorum ama bu forumdan öğrendim ki: herşeyin mutlaka bir çözümü var..
  • uzantısı srt..yadrımlarınızı bekliyorum.
  • hocam subtitle fps convert die bi program var bununla uymayan altyazıları yaklasık olarak filme sekronize debilirsin. filmin fps değerini bilmen gerekiyo. yani su 23.997 ya da 25.000 gibi olan degerler. sanırım filme sag tıklayıp ozellikler dedikten sonra ozet sekmesinde resim karesi hızı adı altındaki degereler fps oluyo.
    uymayan altyazıların fpssini ogrenmek içinde bahsettim programı buradan indirebilirsin. 100 kblık bi program.

altyazının fpssini filminkiyle aynı yapmak için altyazı dosyasını secip destination fps yazan yerdeki degeri filminkiyle aynı yapıp do it e basman yeterli. burda sourse fps de yazan deger altyazının orjinal fpssi.
    kesin bi cozum olmaya bilir ama dediim gibi yaklasık senkronizasyon saglayabilirsin.

alt yazı yardım!!!

eger degerler aynıoldugu halde bi filmin tumunde bi kac saniyelik değişmeyen bi gecikme ya da ileri olma durumu varsa vplayerla bu sorunu duzeltebilirsin.. vplayer için buraya tıkla...

alt yazı yardım!!!

umarım cozum olur. cok kesin bi cozum olamayabilecegi konusunda uyarmak isterim ama altyazı bulunamayan durumlarda denemeye deger

• bu arada eger tek cdlik bi altyazı var ve iki cdlik film varsa onuda vplayerla ayarlayabilirsin. alyazı dosyasını ac ve ikinci cdnin basladıı yerden sonrasını sec kopyala ve baska bi not defterine kaydet. simdi elinde eger 1.cd 1saat 19 dakika sonra bitiyosa bu andan sonrasına zamanlanmıs bi ikinci cd altyazın var. amac bu altyazı dosyasınıda 1.saniyeden ya da ikinci cddeki ilk konusma kacıncı saniyedeyse ordan baslatmak. yani 01:19:37 gibi bi zamndan baslıyosa altyazı ve ikinci cdnin ilk diyaloguda 3.saniyede baslıyosa bu durumda ikinci cd için hazırladıın altyazıdan 1 saat 19 dakika ve 16 saniye eksiltmen lazım. bu işlemi vplayerda yukarda gorduun offset subtitles penceresinde yapabilirsin. yalnız ordaki plus yarine minus secenegini secmelisin saniye azaltmak için. bahsettin uygun altyazı için bu yontem en gecerli olan sanırım(elinde altyazı oldugunu gec farkettim).

kolay gelsin...

• farklı farklı cozum yolları oldugu için farklı mesajlarda belirtmeyi uygun gordum . 3.yolda solediin gibi iki video dosyasını birlestirmek. bunun için de avi joiner adındapiyasadaki programlardan cogunu kullanabilirsin. yalnız cogu shareware olduundan mumkunse paylasım programlarından indir oralarda crcklisini bulabilirsin... onalrda işelm oldukca basit iki video dosyasınıda secip tamam diyosun. ama burdada ince bi husus var iki videonunda aynı ozelliklere sahip olması gerekiyo yani o fps olayı.
    artık umarım bu 3 yoldan biriyle sorun hallolur.

edit:
    en kolayı 2.yol olur bence. 3. yontemin dezavantajı birlesitrme sonunda 1.5 gba yakın boyutta bi dosya olacak elinde ve bunu arsivlemek istersen bi cdye kopyalıyamazsın. tabi winrarla ikiye bolup arsivlersin ama bence stabil bi uygulama olmaz...

kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquoise -- 6 Ocak 2006 1:30:35 >

• ok. verdiğin bu bilgiler sanırım sorunumu çözer teşekkür ederim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.