![]() İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 'İslam demek eşittir şeriat' sözlerine, suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve adam kaçırma gibi suçlardan yargılanan Furkancıların elebaşı Alparslan Kuytul’dan destek geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yerel seçimler kapsamında 18 Ocak’ta yaptığı Sivas ziyareti sırasında, “Her seçimde Sivas’ta ne yapılıyor? ‘Bize oy ver, karşı taraf terörist’ diyorlar size. Öbür taraf da diyor ki, ‘Bize oy ver onlar şeriatçı’. Şimdi bir taraf teröristin manasını bilmiyor, altını boşalttı, hafifletti terörist kavramını. Öbürü de ‘İslam demek eşittir şeriat’ olduğunu bilmiyor. İki cahil anlayış.” ifadelerini kullanmıştı. ![]() KUYTUL’DAN AKŞENER’E DESTEK Akşener’in bu sözlerine Furkancıların elebaşı Alparslan Kuytul’dan destek geldi. Kuytul, yayınladığı videoda Akşener’e desteğini belirterek şu çağrıyı yaptı: “Çok sevindim. Meral Hanım’ın bu şekilde söylemesi çok önemli. Bunu söylüyorsa, o zaman laikliği kabul etmemesi, reddetmesi gerekir Meral hanımın. Bu tartışma yıllardır hasretini çektiğim tartışmaydı. Türkiye gerçek tartışmanın başlayacağı bir ülkeye dönüşecek inşallah.” ALPARSLAN KUYTUL’UN SİCİLİ Kurdukları Furkan Vakfı etrafında örgütlenen ve isimleri “Furkancılar” olarak bilinen örgütün elebaşı sözde “İslam alimi” Alparslan Kuytul ve 12 sanık hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, örgüte üye olma, nitelikli yağma, adam kaçırma, cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama suçlarından cezalandırılmaları istendi. Furkancılar, iş insanı Koray Sarısaçlı’yı kaçırıp işkence yapmasının ardından açılan dava açılmıştı. FETÖ’YE SAHİP ÇIKIYOR Üçü tutuklu olmak üzere 13 sanığın bulunduğu davada Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul, esas sorumlu olarak yargılanıyor. Furkan Vakfı'nın kapatma davası Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülürken, Vakfa kayyım atanmıştı. Alparslan Kuytul, her fırsatta Türkiye düşmanlığı yapıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'yü aklamaya çalışan Kuytul, IŞİD'lilere ve PKK/HDP'li vekillere sahip çıkmaktan da geri durmuyor. Gazi Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz da “Furkancıların özel örgütlenme alanının Suriye sınırı” olduğunu açıklamıştı. Kaynak: ![]() Kuytul’dan Akşener’e destek ve çağrı: Laikliği reddet https://www.aydinlik.com.tr/haber/kuytuldan-aksenere-destek-ve-cagri-laikligi-reddet-448091 |
Alparslan Kuytul’dan Akşener’e destek ve çağrı: Laikliği reddet

-
-
siyasal islam ulkenin kanseri
-
Bir gün şeriat gelse bu ülkeye bu İslamcılar ilk önce birbirini kesmeye başlamazsa bende hiçbir bok bilmiyorum
-
Dünya üzerinde Türkiye'de ki kadar, seçmeni kandıran siyasetçi yoktur. Bu ne rezilliktir. Atatürk diye oy topla, sonra git tam tersi yere yasla.
-
Ülkede anayasa, kanun, tüzük, yönetmelik, tamim... vardı. Hepsini insanlar yazdı, insanlar anlasın diye... Mesela AKP katsayı engeli için açıköğretim lisesinde ikinci lise hakkı getiriyordu, yargı anayasanın laiklik ilkesine aykırı diye iptal ediyordu. Çok da uzatmaya gerek yok yasa aynı yasa sonuçta katsayı falan kalmadı.
Kuran'da bu kadar ayrıntı yok, insan yazmamış, dili kapalı... Yani bir herif gelecek, yorumlayacak, İslam'a göre doğru olan budur diyecek, ben de onun yorumladığı dine tapacağım öyle mi?
-
birileri zafercilere siyaset kelimesinin tanımını öğretsin. ondan sonra meral akşener'den ve onun yaptığı politikalardan bahsetsin.
tabi ekonomi, eğitim, sağlık gibi konuları es geçip sadece "mülteci" siyasetini yapan taşeron partilerin müritlerinden bir şey beklememeliyiz, sorry...
-
Diyelim ki laikliği kaldırdık ve dini esaslara dayalı anayasa ile ülkeyi yönetmeye karar verdik. Dinin farklı farklı yorumları, hocaların farklı ictihatları var. Cubbeliyi mi esas alacağız? Kuytul'u mu? Caner taslaman mı?
Ekonomide ne yapacağız mesela? Faizi kaldırıyoruz mu diyeceğiz? Hazine borçlanmayacak mı?
Dış politikayı sadece din kardeşliği esasında mı belirleyeceğiz? Eğitimi ne yapacağız? Hukuk aynı şekilde.
%100 müslüman toplum olsak bile pek çok sorun ve karmaşa bizi bekliyor olurdu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünya da 3 tane laik ülke var ama herkes laiklik matah bir olaymış gibi savunuyor.
-
Laiklik matah bir olaydır.
Ve ülkemizde tam anlamıyor laiklik yoktur.
insanların öbek öbek gidip yerleşmek istediği ülkeler hangisi?
Laiklik olmasa Avrupa da binlerce cami, mescit açabilir miydin?
Öbek öbek laik ülkelere ölümü göze alıp kaçanlar hangi ülkelerden?
Afganistan’a göç edip orada yaşamak istedin mi?
Kısacası Laiklik matah bir olaydır.
Başkasına zarar vermediğin sürece istediğin gibi inanır, istediğin gibi ibadetini yaparsın.
-
Dünya da 3 tane laik ülke var diyom hala Avrupa diyon Avrupa da kaç ülke laik bi bak bakalım.
-
merak ettim, hangi ülkeler.
-
fransa laik yunanistan degil
-
Haklısın “Laiklik matah bir şey değildir”
Dünya da üç tane laik ülke var.
Diğerleri şeriat ile dini temeller ile yönetiliyor.
Seküler devletler laik değildir, Yada anayasasında laiklik yazmayan ülkeler, Laik olmadıkları için şeriatçı dini devlet sayılırlar.
Mesela Almanya aynı Afganistan gibi şeriatla yönetiliyor.
Şeriat yasalarına uymayanın kellesi alınıyor.
Başka dinler yasak, kızlara okullar yasak.
Fransa da ahlak polisleri sokakta gördüğünü kırbaçlıyor.
Ingiltere’de sakalsız hiç bir erkek sokakta gezemiyor
İbadet saatlerinde sokakta gezeni dövüyorlar.
Yine İngiltere de Kraliyet ailesini, ülkeyi, yönetimi alenen eleştirmek yasak
Oldu mu? Tam senin istediğin, düşündüğün gibi yazdım.
-
şeriat gelirse önce dinci elebaşları batı ülkelerinde aldıkları evlere kaçacaklar. tuhaf ama gerçek.
-
İstedikleri şey realist değil, Türkiye'nin her yeri koyu dindar değil ki şeriate kucak açsın.
Madem laiklik bu kadar rahatsız ediyor en fazla ABD gibi bölgesel yönetim sistemi kurulur, Konya ve çevresi şeriat eyaleti olur, Türkiye'nin batı ve güneyi ise laik devam eder.
Kendi radikal yaşam tarzınızı bize de diretme, bizim hayatımızı değiştirme çabası neden? Eminim AKP'yi destekleyen bile birçok kişi ülkenin şeriat ile yönetilmesini istemez.
Laiklik müslümanı ateist veya hristiyan olmaya zorlamıyor, herkes dinini ve inancını yaşayabiliyor ama şeriat herkesi radikal islam yaşamaya zorluyor.
Sıkıntı burada. Daha iyisi bulunana kadar herkesi bir seviyede mutlu edebilecek orta nokta, ortak sistem bu.
-
Hiç kimse şeriatın gelmesini istemez. Yarın referandum yapılsa %90 şeriat istense bu tipler ordu göreve laiklik gidiyor diye meydanlarda çığrınır.
Ülkede eyalet sistemi olsa ve bazı eyaletler seriat uygulasa, buradaki popcor'lar dahil kimse o eyaletlerde yaşamak istemez.
Eyalet sistemine gerek yok. 100 yildir bu ulkede seriat isteyenlerin, torunlari dahi hala laiklik catisi altinda kaliyorsa demekki senin onermen gecerli olmus demektir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Haklıyım zaten söylemene gerek yok,
Laiklik karşıtı şeriat değil ki o zaten İslam. Saydığın ülkeler Müslüman değil.
Osmanlı zamanında da şeriat vardı yukarda mesnet saydığın şeyler mi vardı ?
O özgür ülkelerde Epstein olayı çıkmadı.
-
Haklısın yazdım zaten.
Osmanlı zamanında da şeriat vardı demişsin. Evet vardı.
Yukarda örneklerini verdiğim uygulamalar, şu anda İslam hukukunu ya da başka bir deyişle şeriatı esas hukuk sistemi olarak uygulayan ülkelerin uyguladığı kurallardır.
Bugün şeriatla yönetilen ülkelerin uyguladığı bu kurallar Osmanlı şeriatında yoktu. Bu konuda hemfikiriz.
O zaman şeriat kuralları her devletin kafasına göre yazıp uyguladığı şeyler midir. Herkes din kurallarına uygun bu deyip işine geleni uyguladığı kurallar nasıl İslam Hukuku yada şeriat hukuku oluyor.
Osmanlı padişahlarının suçsuz günahsız, kardeşlerini, çocuklarını, akrabalarının başını kesmesi, öldürmesi şeriat kurallarına uygun mudur?
Sen her konuda haklı olduğun için soruyorum.
Osmanlı şeriatını kim kaldırdı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 29 Ocak 2024; 19:44:6 >
En Beğenilen Yanıtlar

siyasal islam ulkenin kanseri |
Laiklik matah bir olaydır. Ve ülkemizde tam anlamıyor laiklik yoktur. insanların öbek öbek gidip yerleşmek istediği ülkeler hangisi? Laiklik olmasa Avrupa da binlerce cami, mescit açabilir miydin? Öbek öbek laik ülkelere ölümü göze alıp kaçanlar hangi ülkelerden? Afganistan’a göç edip orada yaşamak istedin mi? Kısacası Laiklik matah bir olaydır. Başkasına zarar vermediğin sürece istediğin gibi inanır, istediğin gibi ibadetini yaparsın. |
Haklısın “Laiklik matah bir şey değildir” Dünya da üç tane laik ülke var. Diğerleri şeriat ile dini temeller ile yönetiliyor. Seküler devletler laik değildir, Yada anayasasında laiklik yazmayan ülkeler, Laik olmadıkları için şeriatçı dini devlet sayılırlar. Mesela Almanya aynı Afganistan gibi şeriatla yönetiliyor. Şeriat yasalarına uymayanın kellesi alınıyor. Başka dinler yasak, kızlara okullar yasak. Fransa da ahlak polisleri sokakta gördüğünü kırbaçlıyor. Ingiltere’de sakalsız hiç bir erkek sokakta gezemiyor İbadet saatlerinde sokakta gezeni dövüyorlar. Yine İngiltere de Kraliyet ailesini, ülkeyi, yönetimi alenen eleştirmek yasak Oldu mu? Tam senin istediğin, düşündüğün gibi yazdım. |
Benzer içerikler
- furkan bölükbaşı sevgilisi
- sezen aksu pkk
- semerşah hangi cemaatin
- en kolay çürük raporu
- milletvekilleri istifa ederse erken seçim olur mu
- yapay zeka tahlil sonuçları
- 5g ihalesi
- suzuki fiyat listesi 2025
- doa geri dönüşüm
- renault boreal fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X