Şimdi Ara

ALMANYAYA AŞIRI MERAKLIYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Küçüklüğümden beri Almanya'ya sempati duyuyorum.Hatta üniversiteyi bitirdikten sonra hayatımı orda kurmayı planlıyorum. Sizce Almanya nasıl bir yer?



  • Köln guzeldir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stutgart ve Augsburg güzeldir :)
  • Ne iş yapacaksın, Almancayı ne düzeyde öğreneceksin, Almanya'da yaşamak istediğin bölgenin iklimine ayak uydurabilecek misin, öncelikle bunları araştır. Evet refah düzeyi bizden iyi ancak oranın sosyal yaşam ve iş hayatı gibi konularda bilgi edinmeye bak. Her bölgede çok güzel şehirleri var, mimari ve doğa anlamında keyif alınacak kasabalar hatta köyleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git kurtul bu cehennem ülkeden
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    Şu anda Yazılımcı yolunda ilerliyorum.Eğer bu yolda gidersem geleceğimde mühendislik olur.Almanya'dada teknoloji şirketleri baya var.Bir akrabamız var FESTO şirketinde genel müdür üniversiteyi bitirdiğin zaman haberim olsun dedi.Artık siz nasıl değerlendirirseniz.
  • Bir kız bul evlen git.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş hayatımı falan bi düzene kurmadan kız yok..
  • BWDawe B kullanıcısına yanıt
    Tecrübelerim derki;

    -Mezun olunca tanımayacak.
  • Almanyanın Türkiyeden pek farkı yok.

    Bu sebeble illaki bir yerlere gitmek istiyorsan Git küçük bir kısal yere (Köye) Tavuk , Koyun Kuzu besle. Huzuru bul.
  • BWDawe B kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaş da yazmış, mezun olduğunda seni tanımaz bile. Ona güvenerek hayale kapılma. İlla gideceğim diyorsan kendi başına mücadele etmen gerekecek hem orada hem burada. Şu lafı sakın unutma: hemşehri hemşehriyi memlekette sever! (Bizzat tecrübe ettiğimiz acı gerçek)

    Almanyada yazılım sektörünü bilmiyorum ancak üniversite eğitimini ciddiye al, iş başvurunda referana göstereceğin çalışmaların olsun.

    Almancayı da C1 düzeyinde öğrenmek zorundasın (yapacağın iş örneğin sadece İngilizce gerektirmedikçe).

    Çalışmak istediğin alanda/sektörde işgücü ihtiyacı Almanyada yerleşik ve çalışma iznine sahip kişilerden sağlanır öncelikle, yeterli kalifiye eleman bulunmazsa o zaman yurtdışından da çalışan kabul edilebilir.

    Hangi ülkeye gidecekseniz o ülkenin dilini mutlaka öğrenin, en azından başlangıç yapın A2 düzeyini bitirin. Oradaki düzene ayak uydurmanın ilk kuralı bu diyebilirim.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

    Ha illa gidecem de gidecem diyosan evlilik en kolayı, bunu da dikkate al.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fabio wibmer sayesinde bayıldığım ülke. benim de fırsatım olursa ilk yurtdışı gezim orası olacak. berlin, köln, stuttgart falan filan
  • mülteci olarak git
  • Başka ülkelerde iş bulmaya çalışırken, yüksek lisans yapmaya çalışırken üniversite ortalamanızı aşırı önemsiyorlar. (düzeltme: Almanya'da böyle, diğer ülkeleri bilmiyorum.) Üniversite okurken, hiç ilginizin olmadığı dersleri bile maalesef adam akıllı çalışarak geçmeniz gerekiyor. Yoksa üniversite ortalamanız düşüyor.

    Ayrıca yurtdışında yazılım geliştirici olmak isteyen arkadaşlar üniversiteyi beklemesin. Üniversitede en fazla 1 programlama dilinde "iş görür (5/10)" seviyeye gelebiliyorsunuz. Üniversiteye başlamadan bir şeylere başlayın.

    Python ile başlamanızı tavsiye ederim. Python iyi bilen insan havada kapılıyor ve başlamak için başlamak için en basit programlama dillerinden bir tanesi.

    Bir programlama dilini öğrendikten sonra yapmanız gereken en önemli işlerden bir tanesi kullanılan frameworkleri araştırmak olmalı. Siz bir asal sayıyı bulmak için 15 satır kod yazıyorsunuz, framework sana "asalsayı()" diye bir fonksiyon sunuyor, tak!, tek kelimeyle size asal sayı veriyor.

    Bir programlama dilini ne kadar iyi bildiğinizin kıstasları arasında, ne kadar framework'ü ne kadar bildiğiniz çok önemli kıstaslardan bir tanesi. Bu bilgiyi keşke üniversiteye başlamadan önce bilebilseydim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 26 Şubat 2019; 14:43:28 >




  • Bende İsviçre ye ilgi duyuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurt dışında temelli bir hayat için ana dil seviyesi dil bilgisi lazım bana göre. hani iyi seviyede bilirsin, günlük hayatta sıkıntın olmaz, iş becerebilecek seviyesde olursun ama, maksat temelli olunca mesela arkadaşla falan dışarı çıktığında içmeye gittiğinde bir bel altı espiri şakalar makalar olsun işte, bu ana dil seviyesindeki espirileri falan anlayamadıktan sonra ister istemez kendini biraz yabancı hissedersin. ama ana dil seviyesi de hemen kazanılacak bir şey değil, en az 3-5 yıl yaşamak gerekiyor. her türlü bir miktar yetersizlik hissedeceğini düşünüyorum ama devam edersen hayatına bu çeşit engeller de kendi kendine yavaş yavaş kalkacaktır.
  • lise 3'üm meslek lisesinde bilişim bölümünde web tasarım dersi görüyoruz. bunun ilerde bana faydası olur mu ? bana yol gösterebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.