merhaba ben türkiyede yaşıyorum annemle babam ayrıldı ve şuan 15 yaşındayım babam almanyada yaşıyor evli beni yanına almak istiyor ama ben şuana kadar hep annemle yaşadığımdan bırakmak istemiyorum annemi benim sorum şu benim oraya gidip 16 yaşımdan önce sürekli oturma izni almak istiyorum babam alman vatandaşı olduğu için bu şüreç 2-3 ay sürüyormuş ben 2-3 ay sonunda evraklar tamamlandıktan sonra aldığım sürekli oturma izni ile mesela annemide almanyaya getirebilirmiyim ? getirirsem ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun yardımlarınızı bekliyorum
Babanızın anca sizi nüfus olarak üstünüze alması gerek daha sonra konsolosluktan tam bilmiyorum ama ya aile birleşim çocuk üzerinden yada ,evlatlık (kan bağı) tarzında vizeye başvurması lazım.ilk önce 90 günlük vize verirler daha sonra almanyaya gidip gerekli yerden 1 seneye uzatırsınız o 1 sene uzadıktan sonra 5 sene uzatırsınız daha sonra niederlassungerlaubnis denilen süresiz oturum iznine çevirebilirsiniz.daha sonra isterseniz vatandaşda olabilirsiniz.ama bunun için zaman geçmesi gerek