Şimdi Ara

Bulgaristan'da Yaşamak İsteyen Emeklilere D Vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değişiklik iyidir, bu sıcak fırsatı değerlendirin.

    Bulgaristan’da yaşamak isteyen emekliler, gelir dökümlerini beyan ederek uzun süreli vize başvurusunda bulunabilir. Bulgaristan emekli oturum vizesi başvurusunda bulunabilmek için Türkiye Cumhuriyeti’nde emeklilik hakkı elde edilmiş olmalıdır. Bulgaristan Emekli Oturum vizesi başvurusundan ortalama 15 gün sonra Bulgar polisi, Bulgaristan’da beyan edilen adresi kontrol edebilmektedir. Adres beyanı kontrolü sırasında emekli oturum vizesi başvurusunda bulunan kişinin beyan ettiği adreste oturmadığı tespit edildiği takdirde, Bulgaristan D vizesi başvurusu reddedilebilir ya da kişi konsolosluk tarafından mülakata çağırılabilir. Bulgaristan Emekli Oturum vizesinde kişinin emeklilik hakkını elde ettiğini gösterir belgede emekli belge tahsis numarası bulunmalıdır. Bu belgede ayrıca Bulgaristan D vizesi başvuru sahibinin emekli olduğu tarih ve emekliliğinden dolayı hak kazandığı gelir miktarı belirtilmiş olmalıdır.

    Emekliler İçin D Vizesi/Oturum İzni Evrakları:
    2 -En az 2 yıl geçerli pasaport.

    3 - Biyometrik fotoğraf - 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde son 3 ay içerisinde çekilmiş.

    4 - Adli Sicil Kaydı Sorgulaması Sonucu – Adliyeden apostilli.

    5 -Son bir hafta içerisinde Nüfus Müdürlüğü'nden alınmış. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.

    6- Bulgaristan Vize İşlemi Takip Belgesi. Eksiksiz doldurulmuş, Bulgar Emekli Oturum Vizesi başvurusunda bulunan kişi tarafından imzalanmış olmalı.

    7 - Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişinin adına düzenlenmiş konaklanacak adres bilgisi.

    8- Kalacak şehirdeki bir adreste Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişinin adına düzenlenmiş kira kontratı.

    9- Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvurusunda bulunan kişi yakının yanında kalacaksa, yanında kalacağı kişi tarafından şahsen yazılmış Taahhütname.

    10- Bulgaristan Bankasından alınan Banka Referans Mektubu.

    11- Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişinin adına herhangi bir Bulgar bankasında açılmış, minimum 2400 Euro bakiyesi olan hesap gösteren banka referans mektubu.

    Yukarıda belirtilen evraklar Bulgaristan Emekli Oturum Vizesi için başvuruda bulunacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti’nde bağlı olduğu Valilik ve ya Kaymakamlık tarafından apostilli olmalıdır. Apostillenen belgeler Bulgaristan’a tercüme edildikten sonra Sofya Dışişleri Bakanlığı tarafından tastiklenmelidir. Bulgaristan D vize işlem süresi minimum 45 iş günüdür, fakat bu süre Bulgaristan Konsolosluğu’nun işlem süresine bağlı olarak uzayabilmektedir. Bu süreç esnasında konsolosluk D vizesi başvurusunda bulunan kişiyi mülakata çağırabilir.
    D vize başvurusu için görev bölgesi en yakın olan Bulgaristan temsilciliğine; İstanbul Bulgaristan Başkonsolosluğu, Edirne Bulgaristan Başkonsolosluğu, Bursa Bulgaristan Konsolosluğu veya Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği'ne şahsen başvuruda bulunulmalıdır. Bulgaristan D vizenize ret gelme durumunda ücret iadesi yapılmamaktadır.

    D vize randevu ücreti alınmamaktadır. Bulgaristan Konsolosluğu Emekli D vize Ücreti: istanbul Bursa ve Ankara Garanti bankasına yatmaktadır Edirne Bulgaristan konsolosluğu D vizesi ücretini İş bankasına yatırılmaktadır.

    Bulgaristan'da emeklilik üzerinden oturum alarak yaşamaya başlayan kişiler, kendisine refakat için eşi/çocuğu/annesi/babası için de oturum izni talebinde bulunabilir. Yakınlar için oturum izni prosedürleri için bakınız.

    Bulgaristan Bursa Konsolosluğu Emekli D vizesi başvuru formu

    Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu Emekli D vizesi başvuru formu

    Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği Emekli D vize başvuru formu

    İstanbul Başkonsolosluğu Emekli D vize başvuru formu

    http://m.bulgaristankonsoloslugu.org/bulgaristanda-yasamak-isteyen-emeklilere-d-vizesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2046 yılında başvurabiliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TzisTa

    2046 yılında başvurabiliyorum.

    Beni de ekleyin, birlikte geçeriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende mi gelsem bulgar kaşarı yeriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulgaristan yakında Türkleri atacak ordan, yada çift vatandaş olanları atacak söylentileri var. Irkçılık yeniden tırmanışa geçti, bence oturun oturduğunuz yerde :)
  • var mi ki bi faydasi Bulgar vatandaşlığının

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyeden kaçalım de hangi ülke olursa olsun diyenler için ideal.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suriyelileri yollayalım zaten can atıyolar gavur topraklarda yaşamaya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dj.trust.06 D kullanıcısına yanıt
    bu olay vatandaşlık olmuyor sanırm. sadece oturmak için uzun vize. onun dışında bulgar vatandaşlığının ab dolaşım faydası var ama onlara da avrupada suriyeli muamelesi yapıyorlar :)
  • Bulgarda araba ucuz et ucuz ama Türkiye'de nerde çöp ikinci el eşya var sürekli onu alıp götürürler paraları değerli 1 leva =2 TL bütün alışverişler Türkiye'den yapılır çünkü temel gıda ve ihtiyaçlar oradan daha kaliteli et 20 TL içki daha ucuz sigara pahalı



    Sınırda çalışıyorum şu an ben tavsiye etmem cins adamlar hatta elimde olsa ülkeme sokmam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.