|
Almanya'da yaşayıp €7000 kazanmak mı yoksa TR'de kalıp 70000₺ kazanmak mı?



-
-
Türkiye 70.000 yeter ya. Almanya'da yaşam çok çok iyi ancak alıştığın ülkeyi bırakmak istemiyorsun. -
Türkiyeyi tercih ederim ama paranın büyük bölümünü yurtdışındaki bankalarda euro veya isviçre frangı olarak tutarım ilerde oralarda ev veya işyeri alıp vatandaş olmak için.
ayda 25bin tl bana fazlasıyla yeter araba olarak lüxe kaçmam 1-2senelik audi a3 hatchback veya mercedes a180-a200 bana yeter teknoloji ve gıda alışverişlerini yüklü olarak yapsam dahi taksitle 10bin tl'yi geçmez gerisini biriktiririm.
Almanya gerçekten beyaz bir avrupa ülkesi olsaydı hiç düşünmeden giderdim o ayrı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 19 Aralık 2020; 13:13:20 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Almanya sosyalist bir devlet bu gelirlerle Türkiye elbette. Almanya'da geliriniz arttıkça vergi yükümlülükleriniz vs artıyor diye biliyorum. Türkiye'de artık var olmayan orta direkt var olmayı sürdürebilsin diye. Burada tam tersi ne kadar zenginseniz o kadar az vergi veriyorsunuz :) O yüzden zengin daha da zenginleşip fakir daha da fakirleşiyor. İki ülkenin asgari ücretini kıyaslamaya benzemiyor yani bu karşılaştırma. Olaya salt alım gücü olarak bakmayın ayrıca. O kadar para ile Türkiye'de elde edeceğiniz statü bambaşka boyutta olacak. Bir de şu var böyle paralar konuşuyorsak artık olay Almanya vs Türkiye olmuyor. Almanya'nın köyü ile Türkiye'nin köyünü kıyaslamanın anlamı yok. İki ülkenin de en gelişmiş şehrinin en nezih semtlerinde oturduğunuzu vs. hayal etmeniz lazım. Bence para varsa İstanbul çok yaşanası bir şehir. İstanbul'un kahrını fakirler çekiyor.
Türkiye'de paradan para kazanmak da çok kolay ayrıca. Biraz akıllıysanız 0 70 bini çok rahat biçimde arttırırsınız Türkiye'de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Young Sinatra -- 19 Aralık 2020; 14:39:27 >
-
türkiyede kim ayda 70bin kazanıyor birader
-
Başarının bedelini bir dönem için ödemeyenler, başaramamanın bedelini bir ömür boyu öderler.
-
quote:
Orijinalden alıntı: alexdesouza.10türkiyede kim ayda 70bin kazanıyor birader
Pilotlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sosyolojik ortam paradan daha önemli. almanya da yaşamadım bilmiyorum ama burada medeniyetin m si yok. almanya da sosyolojik ilişkiler konusunda bilgisi olan cevaplayabilir mesela komşular çevre insanların birbirine tutumu nasıl anlayışlı insanlar mı yoksa her an kavgaya çekebilirler mi ? yada ne biliyim ışıklarda gelip para isteyip arabana vurmaya çalışan mülteciler var mı ?
sosyolojik ortam paradan daha önemli.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7sosyolojik ortam paradan daha önemli. almanya da yaşamadım bilmiyorum ama burada medeniyetin m si yok. almanya da sosyolojik ilişkiler konusunda bilgisi olan cevaplayabilir mesela komşular çevre insanların birbirine tutumu nasıl anlayışlı insanlar mı yoksa her an kavgaya çekebilirler mi ? yada ne biliyim ışıklarda gelip para isteyip arabana vurmaya çalışan mülteciler var mı ?
sosyolojik ortam paradan daha önemli.
Türkiye'de 70 bin lira aylık kazanç ile en nezih çevreyi edineceksin zaten.
-
ya sonuçta sürekli insanlarla temas halindeyiz tamircisi servisi sucusu bilmem nesi. gerçi bizim toplumda parayla kaba adamı bile kibar edebilirsin aslında dediğiniz haklı. Türkiye yi seçiyorum.
tek eksik aylık kazancımı 10 katı ile çarpmak
-
Bence Türkiye'deki sosyal aktivite yurt dışındakiyle bir tutulamaz. Adamların cebinde parası olduğundan/hayat ucuz olduğundan bir sürü hobisi var. Birden çok sporla ilgilenebiliyolar. Hem de hakkını vererek. Bayern Münih kombinesi almakla herhangi bir İstanbul kulübünün kombinesini almak bir değil bence. O insanlar tutkularını sonuna kadar yaşayabiliyor. Dünyanın en iyi futbolcularını izleyebiliyorlar mesela.
Ya da hafta sonu çıkıp piste gidip gazlayıp adrenalini sonuna dek yaşıyolar. Biz ne yapıyoruz, vergi konuşuyoruz, yakıt tüketimi konuşuyoruz.
Türkiye'ye sadece tatil yapmaya gelirdim şahsen. -
Medeni bir ülkede yaşamak paha biçilemez. Her türlü almanya'yı seçerdim.
-
ayda 70.000 TL ile Türkiye'de kral olursun, ayda 7.000 euro ile Almanya'da ortalama vatandaş olursun.
Türkiye'de alım gücün fazla olur (araba hariç 70k TL>7k euro)
-
70,000 lira iyi para Türkiye'de kalırdım
Ama almanyada 5000 Euro olsa
Türkiye'de 20 bin
Almanı seçerdim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: alexdesouza.10türkiyede kim ayda 70bin kazanıyor birader
70 bin lira para değil
-
quote:
Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales70 bin lira para değil
Alıntıları Göster -
Yüzdelik mi sordunuz yoksa meslek grubumu olarak mı ? Baya kişi var çünkü o kadar aylık kazanan belki 1milyon kişiye yakın bile olabilir . -
quote:
Orijinalden alıntı: Mekatroniks
Yüzdelik mi sordunuz yoksa meslek grubumu olarak mı ? Baya kişi var çünkü o kadar aylık kazanan belki 1milyon kişiye yakın bile olabilir .türkiyede mi 1 milyon kişi var ayda 70bin kazanan ?
-
Sen ingilizin siyasetine bak .ingilizin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Almanya sosyalist bir devlet bu gelirlerle Türkiye elbette. Almanya'da geliriniz arttıkça vergi yükümlülükleriniz vs artıyor diye biliyorum. Türkiye'de artık var olmayan orta direkt var olmayı sürdürebilsin diye. Burada tam tersi ne kadar zenginseniz o kadar az vergi veriyorsunuz :) O yüzden zengin daha da zenginleşip fakir daha da fakirleşiyor. İki ülkenin asgari ücretini kıyaslamaya benzemiyor yani bu karşılaştırma. Olaya salt alım gücü olarak bakmayın ayrıca. O kadar para ile Türkiye'de elde edeceğiniz statü bambaşka boyutta olacak. Bir de şu var böyle paralar konuşuyorsak artık olay Almanya vs Türkiye olmuyor. Almanya'nın köyü ile Türkiye'nin köyünü kıyaslamanın anlamı yok. İki ülkenin de en gelişmiş şehrinin en nezih semtlerinde oturduğunuzu vs. hayal etmeniz lazım. Bence para varsa İstanbul çok yaşanası bir şehir. İstanbul'un kahrını fakirler çekiyor. Türkiye'de paradan para kazanmak da çok kolay ayrıca. Biraz akıllıysanız 0 70 bini çok rahat biçimde arttırırsınız Türkiye'de. |
Türkiye 70.000 yeter ya. Almanya'da yaşam çok çok iyi ancak alıştığın ülkeyi bırakmak istemiyorsun.
|
Avrupa varken nee edeyim Ortadoğu ülkesini ?
Antalya Marmaris İzmir vs. tatile gelip Ruslara çakar tatilimi yapar Almanya'ya dönerim. Sonra gider çek kızlara çakarım. Oradan bulgar kızlara sonra italyan kızlara oradan isveçe uçarım. Oradan Çaka çaka evime dönerim. Sonra bi bakmışım donum ıslak alarm çalmamış işe geç kalmışım. |
Benzer içerikler
- aso yüksekliği yorumları
- postmaster nedir
- gözümün içinde bir şey yok ama batıyor
- azrail insan kılığına girer mi
- kekemeliği yenenlerden tavsiyeler
- 5g zararları
- discord yapay zeka çizim
- elektrikli bebek arabası
- nişasta bazlı şeker nedir
- ikinci el telefon alırken nelere dikkat edilmeli
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X