Şimdi Ara

Almanya'da mahkeme, ordunun gizli belgelerini yayınlayan gazetecileri haklı buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Almanya’da Federal Adalet Mahkemesi (BGH), basın özgürlüğünü destekleyen bir karara imza attı. Mahkeme, Alman ordusunun "gizli" ibareli belgelerini yayınlayan Westdeutsche Allgemeine gazetesine karşı "telif haklarının ihlali" gerekçesiyle ihtiyati tedbir kararı alınmasını talep eden hükümeti haksız buldu.

Gazetenin Alman ordusunun Afganistan misyonu ile ilgili hazırlanan belgelerini yayınlamasının basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceğine hükmeden mahkeme, belgelerin yayınlanmasının kamu çıkarına olduğuna kanaat getirdi. Mahkeme Başkanı Thomas Koch, karar gerekçesini okurken, "Basın özgürlüğünün ağırlığı daha fazladır" ifadesini kullandı.
    DW.COM
    Almanya'da Federal Mahkeme'den basın özgürlüğünü destekleyen karar | DW | 30.04.2020
    https://www.dw.com/tr/almanyada-federal-mahkemeden-bas%C4%B1n-%C3%B6zg%C3%BCrl%C3%BC%C4%9F%C3%BCn%C3%BC-destekleyen-karar/a-53297310

• MİT Tırları haberi Cumhuriyet'ten aylar önce şimdi çok sevdiğiniz Aydınlık yayınlamıştı, eğer biri devlet sırrını açıklıyor ise oraya bakacaksınız. Aydınlık'ın haberiyle o konu sır olmaktan çıktı, dolayısıyla konuyu biraz takip eden herkes ortada bir suç olmadığını görebilir. Zaten AYM kararı da buna vurgu yapıyor, okuma yazması olan herkes görebilir. Sizin milli mesele dediğiniz olayı o dönem en çok kaşıyanlar şimdi vekiliniz olan Tuğrul Türkeş ve Bahçeli'ydi, bir örnek aşağıda. Unutmadan söyleyeyim Cumhuriyet'in haberinin yayınlandığı gün söylüyor aşağıdaki dediklerini.

Ayrıca bir gazeteciyle görevli bir istihbarat görevlisi aynı kategoride değerlendirilemez. Son olarak bahsettiğin kişilere destek veren epey kurum ve kişi de var ayrıca, Snowden ve Assange'nın ABD'deki TV kanallarına verdiği röportajlar, programlar var, youtubedan bulabilirsin.
    Adamsinlan hakim

Doğru olan bu

Ey alman ordusu senin ne isin varlan afganistanda halkin vergisini ne hakla oraya savuruyorsun

Medyada adam gibi medya ayni bir sivil toplum örgütü gibi halki devletin yedigi pislikten haberdar ediyor

Hukuk devleti budur

Ah ulan orda yasayaydim varya tam benim kafamda adamlar suan Türkiyede yabanci ulkede gibiyim benim gibi düşünen insan yok denecek kadar az Atatürkcuyum diyen adam bile " öma o giddi binneşmiş minnetlerde bizi zavundu" diyip mal mal konusuyor
  • Haberi okuyunca aklıma Can Dündar ve mit tırları geldi.Bir bakayım dedim neler olmuş.
    DW.COM
    Can Dündar: AYM yaptığımızın gazetecilik olduğunu tescil etti | DW | 25.10.2019
    https://www.dw.com/tr/can-d%C3%BCndar-aym-yapt%C4%B1%C4%9F%C4%B1m%C4%B1z%C4%B1n-gazetecilik-oldu%C4%9Funu-tescil-etti/a-50994530

• Adamsinlan hakim

Doğru olan bu

Ey alman ordusu senin ne isin varlan afganistanda halkin vergisini ne hakla oraya savuruyorsun

Medyada adam gibi medya ayni bir sivil toplum örgütü gibi halki devletin yedigi pislikten haberdar ediyor

Hukuk devleti budur

Ah ulan orda yasayaydim varya tam benim kafamda adamlar suan Türkiyede yabanci ulkede gibiyim benim gibi düşünen insan yok denecek kadar az Atatürkcuyum diyen adam bile " öma o giddi binneşmiş minnetlerde bizi zavundu" diyip mal mal konusuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aaa demokrasi
  • Yerinde bi karar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki ulusal güvenliği ilgilendiren ve ya tehlikeye düşüren belgeler değil.
  • Tahmin etmiştim bu olayı Can Dürdar ile bağdaştırcak ''sol çomarları'' yanılmamışım.Julian Assange ve Edward Snowden i sevgi pıtırcığı olan ABD ve AB ülkeleri aynı tepkiyi göstermedi acaba ?Bazı insanlar muhalif olacağız diye saçmalıyor buna katlanamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuklacini

Tahmin etmiştim bu olayı Can Dürdar ile bağdaştırcak ''sol çomarları'' yanılmamışım.Julian Assange ve Edward Snowden i sevgi pıtırcığı olan ABD ve AB ülkeleri aynı tepkiyi göstermedi acaba ?Bazı insanlar muhalif olacağız diye saçmalıyor buna katlanamıyorum.
    MİT Tırları haberi Cumhuriyet'ten aylar önce şimdi çok sevdiğiniz Aydınlık yayınlamıştı, eğer biri devlet sırrını açıklıyor ise oraya bakacaksınız. Aydınlık'ın haberiyle o konu sır olmaktan çıktı, dolayısıyla konuyu biraz takip eden herkes ortada bir suç olmadığını görebilir. Zaten AYM kararı da buna vurgu yapıyor, okuma yazması olan herkes görebilir. Sizin milli mesele dediğiniz olayı o dönem en çok kaşıyanlar şimdi vekiliniz olan Tuğrul Türkeş ve Bahçeli'ydi, bir örnek aşağıda. Unutmadan söyleyeyim Cumhuriyet'in haberinin yayınlandığı gün söylüyor aşağıdaki dediklerini.

Ayrıca bir gazeteciyle görevli bir istihbarat görevlisi aynı kategoride değerlendirilemez. Son olarak bahsettiğin kişilere destek veren epey kurum ve kişi de var ayrıca, Snowden ve Assange'nın ABD'deki TV kanallarına verdiği röportajlar, programlar var, youtubedan bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OZ44 -- 1 Mayıs 2020; 5:32:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kuklacini

Tahmin etmiştim bu olayı Can Dürdar ile bağdaştırcak ''sol çomarları'' yanılmamışım.Julian Assange ve Edward Snowden i sevgi pıtırcığı olan ABD ve AB ülkeleri aynı tepkiyi göstermedi acaba ?Bazı insanlar muhalif olacağız diye saçmalıyor buna katlanamıyorum.
    Devlet sırrı diye örtbas edilmek istenen ve suriyeyi iç savaşa götüren süreçte milyonlarca nur topu gibi suriyelilerimiz oldu. Vatan millet sakarya edebiyatı böyle olmaz.
  • Demokrasi ve hukukta evrensel kurallar vardır bunları uygularsan tıkır tıkır çalışır.
    Uygulamazsan sadece kendini ve diğer sana inanları kandırmış olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hukuk devletonde boyle.

gukuk devletinde hain diye iceriye
  • Almanya'da mahkeme, ordunun gizli belgelerini yayınlayan gazetecileri haklı buldu
  • Aynen haberin içeriğine bak.

" Gazetenin ait olduğu, o dönemde WAZ Medya Grubu adını taşıyan Funke Medya Grubu, Eylül 2012’de, ordunun son 11 yıldaki Afganistan’daki faaliyetlerine ilişkin raporlara erişim talebinde bulunmuştu. Söz konusu talep, devlet tarafından, güvenlik kaygıları gerekçesiyle reddedilmişti. Bunun ardından medya grubu, söz konusu belgelere başka bir yoldan ulaşmış ve Westdeutsche Allgemeine gazetesi bu belgeleri internet sitesinde yayınlamıştı.

Sözkonusu belgeler, Alman ordusunun 2001- 2012 yılları arasında Afganistan’da yürüttüğü faaliyetlere ilişkin gizli haftalık askeri raporlardan oluşuyor. Bazı federal milletvekiline verilen belgelerin yalnızca kısaltılmış halleri kamuoyunun bilgisine sunulmuştu. Ancak Westdeutsche Allgemeine, belgelerin tamamını yayınlamıştı. Alman hükümeti bunun üzerine, gazetenin telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle mahkemeye ihtiyati tedbir başvurusunda bulunmuştu. "

Sadece raporların bir kısmı açıklanmışmış o da haftalık raporlarmış işte bu raporların tamamını yayınlayan bir başka gazete farklı yollardan elde etmişmiş orada damı fetö vardır nedir farklı yollardan belge elde etmek ve olaylar 2001 2012 arası oluyor ve Eylül 2012 'de ortaya çıkıyor olayın üstü kapanmış bilmemne olmuş tarihi eser olmuş bilgiler sonra mahkeme hayır kardeşim gazete haklı tek kazanılacak şey tazminat parası olur o da Alman hükümeti gazeteye bu parayı öder başka da bir işe yaramaz artı alın bakın biz de adalet var imajı tazelemiş olur. Anlaşılan onlardaki fetö vari şeyi 11 yıl da bitirmişler ondan sonra bu mahkemeler oluyor.

Adama sorarlar bu raporlar nedir, ne kadar gizlidir ne kadar Alman hükümetini sıkıntıya sokabilir gibi gibi. Gazeteler halkın seçtiği hükümeti ve o hükümet Almanya 'yı ayakta tutmak için yükselmesi için güçlü olması için mücadele veriyorsa o gazeteyi ben normal görmem göremem kimse kusura bakmasın.

• kuklacini kullanıcısına yanıt
    kuklacı sol çomarlardan almışsın cevabını sust pus olmuş oturmussun yerine fazla ziplarsan böyle kafana çakar oturturlar anlamı da çıkar mı bundan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde ölmüş mit elemanını haber yaptı diye 8 tane gazteci 18 yılla yargılanıyor. toplamda 8 cümle var haberde.
    kokuşmuş çadır toplumuyla medeniyet arasındaki fark budur. Ver mehteri veeerrrr.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.