Şimdi Ara

Almanların Türkleri mülteci olarak görmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternet üzerinden bir platformda konu açmıştım Alman vatandaşıyım ve Almanyaya taşınmak istiyorum diye gelen yanıtlar üzücü. %90 çoğunluk mülteci olduğumu, ülkelerine gelmemi istemediklerini ve vatandaşlığı hak etmediğimi söyledi. Bir çok aşağılayıcı ve ırkçı tavra maruz kaldım.

Şimdi bir yandan haklılar elbette. Bakın burdaki bizim Suriyelilere. Hepsini demiyorum ama büyük bir çoğunluğu düzeni bozuyor, insanlarımızı katlediyor, tecavüz ediyor kim ister? Tabi bizim türkler orada öyle şeyler yapmasa da düzeni bozan uyum sağlamayan çok kişi var demekki ki tavırları bu yönde.

Onlara üniversite mezunu olduğumu, dillerini öğreneceğimi, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olacağımı söylediğim halde tavırlarda bir değişiklik olmadı.

Bence her insan etnik kökeni için değil, kim olduğu ve neler yaptığı için yargılanmalı. Misal üniversitede bir çok suriyeli ve ıraklı arkadaşım oldu ve hepsi mükemmel insanlardı. Pek çok kişiden daha saygılı ve sorumluluk sahibiydiler. Evet kendi kültürleri vardı fakat asla başkalarındaki kültür farklılıklarına saygısızlık göstermezlerdi. Böyle insanları sırf etnik kökeni farklı diye sevmemek niye?

Siz neler düşünüyorsunuz?

• Link atar mısın?

Zaten adamlarin ekonomisi ucuyor extradan neden yabancilarin kahrini ceksin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Vasıfsız işçi bulamıyorlar Almanlar vasıfsız işlerde çalışmak istemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4233D93C7 -- 17 Ağustos 2020; 13:12:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HIGHER kullanıcısına yanıt

• kopser123 K kullanıcısına yanıt

Dünya red ederken biz kabul ettik onları, söyle öğrensin.

"Avrupa’daki nazi zulmünden kurtarılarak Türkiye’ye getirilen ve Türk Üniversitelerinde yıllarca ders verip modern Türkiye Cumhuriyeti’nin kilometre taşlarından biri olan bilim adamlarıdır.

Atatürk’ün bilime verdiği değerin en önemli göstergelerinden biri de bu bilim adamlarına verilen maaştır.

Türkiye’de bir profesör 150 lira aylık alırken, yabancı profesöre 500-800 lira aylık verildi.

işte o dönem nazilerden çekindikleri için Medeni Avrupa tarafından kabul edilmeyen, ingiltere ve Fransa’nın “vizeleri yok” bahanesiyle geri çevirdiği, Abd’nin kabul etmediği, lakin Atatürk’ün talimatıyla kahraman Türk bürokratları tarafından her birinin ayrı birer filmi çekilecek hikayelerle Türkiye’ye getirilen, Türk Milleti’nin eğitimi için Türk üniversitelerinde, müzelerinde, hastanelerinde, laboratuarlarında çalışan bilim adamlarımız;

Ama Ne yazık ki bu bilim insanlarının pek çoğu 1950’li yıllarda Demokrat Parti’nin sağladığı fevkalade demokratik ortamdan ötürü Türkiye’yi terk etmek zorunda kalmışlardır.

Andreas Schwarz: hukuk profesörü.

Karl Strupp: hukuk profesörü.

Wilhelm Röpke: ekonomist.

Dankwart Rüstow: iktisat profesörü.

Gerhard Kessler: ekonomist.

Umberto Ricci: iktisatçı.

Fritz Neumark: hesap, vergi uzmanı.

Fritz Arndt: kimya profesörü.

Erich Frank: insülini bulan profesör.

Hans Reichenbach: mantık-felsefe profesörü.

Curt Kosswig: zoolog.

Wilhelm Liepman: dünyaca ünlü jinekolog.

Benno Landsberge: asurolog, sümerolog-tarihçi.

Georg Rohde: filoloji profesörü.

Alfred Heilbronn: botanikçi.

Richard Von Mises: matematik profesörü.

Clemens Holzmeister: mimar.(tbmm binası)

Bruno Taut: mimar.

Ernst E. Hirsch: hukuk profesörü.

Rudolf Belling: heykeltraş.

Alfred isaac: iktisat profesörü.

Herbert Louis: coğrafya profesörü.

Erich Auerbach: filolog.

Traugott Fuchs: filolog.

Karl Steuerwald: filolog.

Karl Menges: filolog.

Clemens Möller: filolog.

Felix Haurowitz: kimya profesörü.

Hubert Melzig: filolog.

Philip Schwartz: tıp profesörü.

Rudolf Nissen: tıp profesörü.

Wilhelm Salomon-calvi: jeolog

Harry Dember: fizik profesörü.

Paul Hindemith: besteci-müzisyen.

Eduard Zuckmayer: müzisyen.

Gustov Oelsner: şehir plancısı, mimar.

Alfred Marchionin: ankara üniversitesi tıp fakültesi’nin kurucusu.

Joseph Igersheimer: profesör, göz mütehassısı.

Carl Ebert: opera sanatçısı. profesör.

Kurt Bittel: arkeolog.

Hans Güstav: arkeolog.

Alfred Kantorowicz: istanbul dişçilik fakültesi’nin kurucusu profesör.

Leo Spitzer: edebiyat profesörü.

Erwin Freundlich: astronomi profesörü.

Ernst Von Aster: felsefe tarihçisi profesör.

Wilhelm Peters: psikolog profesör.

Gustov Güterbock: hititoloji profesörü.

Ernst Rudolf Reuter: şehir plancısı-mimar.(daha sonra batı berlin’in ilk belediye başkanı)

Walter Ruben: arkeolog-tarihçi.

Wolfram Eberhard: sinolog.

Annemarie Gabain: sinolog.

Son olarak T.C Başbakanlık arşivinde bulunan Atatürk’ün Prof. Albert Einstein nezdinde Musevi bilim adamlarını Türkiye’ye davet edişinin ardından, Albert Einstein’in cevabı olan mektupların görselleri ile yazıyı fazla uzatmadan noktalayalım ve birkaç dakika da olsa sizleri dün’ün Türkiyesi ile bugün’ün Türkiyesi’ni mukayese etmeyle başbaşa bırakalım…

Albert Einstein’in Başvekil ismet inönü’ye mektubu;(Mektup Başbakan ismet Paşa ve devlet kanalıyla Atatürk’e gönderilmişti.)

https://i.hizliresim.com/WXV2WL.jpg

"

"300'e yakın bilim insanı gelmiştir o dönemde. Bunların 188'inin adı ve görevi Arnold Reisman'ın detaylı çalışmasının sonundaki ek bölümünde verilmiş.

Bir yanlışı da düzeltmek isterim. Maalesef bilim insanlarını kaçırmamız Demokrat Parti dönemine pek kalmamıştır. Yalnızca o zamana kadar direnebilmiş olanlar o dönemde ülkemizden ayrılmıştır. Tabii yaşamının kalan kısmını ülkemizde geçirenler de vardır. Kitaplığımda vardı ama bulamadım. Mimar Ernst Egli hatıratında "bize Atatürk sahip çıkıyordu, o öldükten sonra bizimle ilgilenen kalmadı" minvalinde satırlar yazmıştır. Bu diğer birçok bilim insanı için de geçerlidir. Atatürk'ün ölümünden sonra acayip bir yabancı düşmanlığı başlamış, bu da söz konusu bilim insanlarının ülkede barınamamasına sebep olmuştur. Ve maalesef İnönü, Atatürk'ün vizyonuna sahip olmadığı için bu gidişe bir dur diyememiştir."

• 9GAG asosyal ırkçı veletlerin platformu kardeş, redditte açsaydın keşke konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 17 Ağustos 2020; 13:1:47 >
    Cooler Master K380 Thunder600W/AMD Ryzen 5 5600x 4.6GHz/GIGABYTE B550 AORUS PRO /Zotac RTX 3060 AMP 12GB White Edition/PNY XLR8 Gaming EPIC-X RGB Gaming DDR4-3600Mhz C18 32GB (2x16GB)/Samsung 500 GB 860 EVO SSD/Seagate BarraCuda 1TB/HP 24X 144HZ
  • Almanlar haklı oraya mülteci statüsünde veya turist statüsünde gideceksin.

Ben nasıl afgan,pakistan,ıraq,surileri istemiyorsam onlarında seni istememe ırkçılık yapma hakları var.

Sende vatanını sevmiyorsun sevsen almanya'ya kapağı atmaya çalışmazsın ki Vatanından kaçan başka bir ülkeye vatanım der mi ilk fırsatta başka ülke dende kaçar

• "Hepsini demiyorum ama büyük bir çoğunluğu düzeni bozuyor, insanlarımızı katlediyor, tecavüz ediyor kim ister?"

Yaptığın bilimsel araştırmanın dökümanlarını alabilir miyim? Bir yerlerinden uyduruyorsan insanlara iftira atıp bir milletin şerefini kirletiyorsun.

@kopser123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Millennium -- 17 Ağustos 2020; 14:5:37 >

git iş ilan sitelerine, işlere bak. hangi dilde, ne arıyorlar diye. Bunu başkalarına sormana gerek yoktu.

• Her yerde haberlerini alıyoruz hatta DH de bile pek çok haber gördüm. Gerçekte de mesela Çorum'da bir mahalle var ev fiyatları çok ucuz ve insanlar oradan kaçmak istiyor huzur olmadığı için. Dikkat edersen hepsini içine almadım. Suçsuz insanlar tabiki var.

• internette ki 2 aptal ergenin sözlerini kim ciddiye alır

almanyayı bilmem orası daha karışık ama kuzenimi görmeye danimarkaya gitmiştim kendimi bk gibi hissetmiştim herkes yakışıklı güzel boylar uzun onlar elf ırkından ben orc   kuzen beni bikaç yere götürmüştü kimse beni adam yerine koymamıştı 2-3 tane çirkin danimarkalı gördüm biri tam incel tipliydi çene geride falan orda yaşasam kesin hiç kimsem olmazdı ama evim arabam olurdu burda da kimsem olmadığı için win durumu   burda tipsiz adam bol kendimi o kdr çirkin hissetmiyorum orda rezil hissetmiştim adamların boy 190 yüzüne bakmak için kafamı kaldırıyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.