|
İnternet üzerinden bir platformda konu açmıştım Alman vatandaşıyım ve Almanyaya taşınmak istiyorum diye gelen yanıtlar üzücü. %90 çoğunluk mülteci olduğumu, ülkelerine gelmemi istemediklerini ve vatandaşlığı hak etmediğimi söyledi. Bir çok aşağılayıcı ve ırkçı tavra maruz kaldım. Şimdi bir yandan haklılar elbette. Bakın burdaki bizim Suriyelilere. Hepsini demiyorum ama büyük bir çoğunluğu düzeni bozuyor, insanlarımızı katlediyor, tecavüz ediyor kim ister? Tabi bizim türkler orada öyle şeyler yapmasa da düzeni bozan uyum sağlamayan çok kişi var demekki ki tavırları bu yönde. Onlara üniversite mezunu olduğumu, dillerini öğreneceğimi, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olacağımı söylediğim halde tavırlarda bir değişiklik olmadı. Bence her insan etnik kökeni için değil, kim olduğu ve neler yaptığı için yargılanmalı. Misal üniversitede bir çok suriyeli ve ıraklı arkadaşım oldu ve hepsi mükemmel insanlardı. Pek çok kişiden daha saygılı ve sorumluluk sahibiydiler. Evet kendi kültürleri vardı fakat asla başkalarındaki kültür farklılıklarına saygısızlık göstermezlerdi. Böyle insanları sırf etnik kökeni farklı diye sevmemek niye? Siz neler düşünüyorsunuz? |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt