Şimdi Ara

Almanca Yazının Okuma Çevirisi.(Almanca biliyorsan bir bak lütfen)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık biraz kötü oldu.Benim bir ödevim var. Münihin sunumunu yapacağım. Paragrafı hazırladım ama okuma kısmında sorunlarım var. İngilizce olsa eyvallah okurum da almanca olunca kasıyor. Sunum şöyle

München ist die Landeshauptstadt des Freistaates Bayern.
    Sie ist mit mehr als 1,4 Millionen Einwohnern die größte Stadt Bayerns und nach Berlin und Hamburg die drittgrößte Stadt der Bundesrepublik Deutschland.
    Die Stadt ist außerdem Zentrum der Planungsregion München, in der mehr als 2,7 Millionen Menschen leben, und der europäischen Metropolregion München mit rund 5,6 Millionen Einwohnern.

Die kreisfreie Stadt München ist nicht in amtlich benannte Gemeindeteile unterteilt, in dem bayernweiten Verzeichnis ist dort als einziger Ort München genannt.
    Das Stadtgebiet ist stattdessen in Stadtbezirke eingeteilt, deren Zahl bis zum Zweiten Weltkrieg auf 41 gestiegen war.
    Bei einer Neugliederung des Stadtgebiets 1992/96 wurde diese Zahl auf die heutige Zahl von 25 Stadtbezirken verringert.

Die Stadt München liegt im Übergangsbereich zwischen dem feuchten atlantischen und dem trockenen Kontinentalklima, es herrscht warmgemäßigtes Klima.
    Die Winter sind vergleichsweise kalt, jedoch sind Temperaturen unter −25 Grad Celsius eher selten.
    Aufgrund dieser Konstellation ist das Wetter relativ wechselhaft.

Der Münchner Dialekt gehört der Mittelbayerischen Mundart an und ist durch den starken Zuzug aus anderen Gebieten vom Aussterben bedroht.

München ist international bekannt für seine Sammlungen der alten und klassischen Kunst, die in staatlichen, städtischen und privaten Museen wie Galerien präsentiert werden.

Die größte Sportveranstaltung in München waren die Olympischen Sommerspiele 1972. Die Stadt hatte sich auch für die Olympischen Winterspiele 2018 beworben. Sie scheiterte aber an der südkoreanischen Stadt Pyeongchang, die im ersten Wahlgang gewählt wurde.

Bunları SADECE okunuş şeklinde yazabilecek olan var mı? Mesela München orjinali ise türkçe okunuşu münçen gibi.Biraz karışık oldu ama anlamışsınızdır umarım.Anlatamadım ben derdimi pek

• up
  • Google translate'den sesli dinleyebilirsin.Doğru telaffuz ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: msezen18

Google translate'den sesli dinleyebilirsin.Doğru telaffuz ediyor

Bana yazılı şekli lazım ama
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Münşın ( veyahut münşen) ist di landıshauptşıtat des fraystatıs bayern. Zi ist mit mer als 1.4 milyonen aynvohern di gıröste şıtat bayerns und nah berlin und Hamburg di dritgıröste şıtat der bundesrepublik doçlant.
    Di şıtat ist auserdem zentrum der pilanungs region münchen, in der mer als 2.7 milyonen menşın lebın, und der yöropeişen metropol region münşın mit runt 5.6 milyonen aynvohern.

Di kıraysfirie şıtat münşın ist niht im ampliş (veya “amplih” aksanına göre) beante gemayndetelye untertaylt, in dem bayernvaytın ferzayhnis ist dört als aynsiger ort münşın genant.
    Das şıtatgaybıt ist şıtatdesın in şıtatbetsirke ayngetaylt. Deren tsal bis zum tsvaytın (okunuşuna sesli sözlük kullanarak bakmalısın) bazı kelimeleri okunuşu gibi yazıya dökmek zor oluyor. Sesli sözlük kullanırsan daha iyi olur. Veltkrig auf 41 geşıtiegen wa. (r) bay aynır noyligederung des şıtatgebayts 1992/96 wurde dize tsal auf di tsal fon 25 şıtatbezırken ferringert.
    Di şıtat münşen liekt im übergangsberayht sıvişın dem foyhtın atlantişen und dem tıroknın kontinental kılima, es herşt varmgemesigtez kılima.
    Di vinter sint fergılayht wayze kalt, yedoh sint temparaturen unter minus 25 gırad selsiyus eher(bilmiyorum) zeltın.
    Aufgurunt dizer (Konstellation sesli sözlükten bakınız) ist das vete relatif vekselhalft.
    Der münşer dialekt gehört der mitelbayerişen mundart an und ist duyş den şıtarkın (zuzug sesli sözlükten bakınız. Okunuşunu yazamadım ) kelime ortasındaki bazı Z harfleri okunurken “tsı” şeklinde söylenir. Devamı> aus anderen gebaytın fom ausşıterbın bedıroht.
    Münşen ist internattsiyonal bekant für zayne zamlüngen der altın und klasişen kunst, di in şıtatlihen, (staatlichen sesli sözlükten bakınız) und pirivaten müzen vi galeriyen.
    Di gıröste sıportveranstaltunk in münşen varen di olimpişen zomer şipiele 1972. Di şıtat hate zih auh für di olimpişen vinterşipiele 2018 bevorbın. Zi şeyiterte abe an der zütkoreyanişen şıtat feyongçang di im ersten valgang gevelt vurde.

Hatarım olabilir elimden geldiği kadar yazmaya çalıştım ama bazı kelimelerin okunuşunu yazmak zor. Hatta bazıları yazılmıyor bile ))
    Sesli sözlük kullanarak, dinleyip sen de yazabilirsin.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

Münşın ( veyahut münşen) ist di landıshauptşıtat des fraystatıs bayern. Zi ist mit mer als 1.4 milyonen aynvohern di gıröste şıtat bayerns und nah berlin und Hamburg di dritgıröste şıtat der bundesrepublik doçlant.
    Di şıtat ist auserdem zentrum der pilanungs region münchen, in der mer als 2.7 milyonen menşın lebın, und der yöropeişen metropol region münşın mit runt 5.6 milyonen aynvohern.

Di kıraysfirie şıtat münşın ist niht im ampliş (veya “amplih” aksanına göre) beante gemayndetelye untertaylt, in dem bayernvaytın ferzayhnis ist dört als aynsiger ort münşın genant.
    Das şıtatgaybıt ist şıtatdesın in şıtatbetsirke ayngetaylt. Deren tsal bis zum tsvaytın (okunuşuna sesli sözlük kullanarak bakmalısın) bazı kelimeleri okunuşu gibi yazıya dökmek zor oluyor. Sesli sözlük kullanırsan daha iyi olur. Veltkrig auf 41 geşıtiegen wa. (r) bay aynır noyligederung des şıtatgebayts 1992/96 wurde dize tsal auf di tsal fon 25 şıtatbezırken ferringert.
    Di şıtat münşen liekt im übergangsberayht sıvişın dem foyhtın atlantişen und dem tıroknın kontinental kılima, es herşt varmgemesigtez kılima.
    Di vinter sint fergılayht wayze kalt, yedoh sint temparaturen unter minus 25 gırad selsiyus eher(bilmiyorum) zeltın.
    Aufgurunt dizer (Konstellation sesli sözlükten bakınız) ist das vete relatif vekselhalft.
    Der münşer dialekt gehört der mitelbayerişen mundart an und ist duyş den şıtarkın (zuzug sesli sözlükten bakınız. Okunuşunu yazamadım ) kelime ortasındaki bazı Z harfleri okunurken “tsı” şeklinde söylenir. Devamı> aus anderen gebaytın fom ausşıterbın bedıroht.
    Münşen ist internattsiyonal bekant für zayne zamlüngen der altın und klasişen kunst, di in şıtatlihen, (staatlichen sesli sözlükten bakınız) und pirivaten müzen vi galeriyen.
    Di gıröste sıportveranstaltunk in münşen varen di olimpişen zomer şipiele 1972. Di şıtat hate zih auh für di olimpişen vinterşipiele 2018 bevorbın. Zi şeyiterte abe an der zütkoreyanişen şıtat feyongçang di im ersten valgang gevelt vurde.

Hatarım olabilir elimden geldiği kadar yazmaya çalıştım ama bazı kelimelerin okunuşunu yazmak zor. Hatta bazıları yazılmıyor bile ))

Kolay gelsin.

münchen derken orda ş bile yok kafadan okumadım, Ş nerde bana gösterirmisin şuna münşın münşın tıkşın tıkşık silah gibi ordaki mädchen daki gibi okunur ha tabi sen onu gene bu kafayla okuyasan şın şın demeye devam et

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dostum Almanca İngilizce'y göre telafuz açısından çok kolay. Bazı kuralları bildikten sonra yazıldığı gibi okunduğunu bile söyleyebiliriz. Bence arkadaşın çevirisine hiç bakma. Sen Almanca'nın telafuzunu öğren. Yarım saatini bile almaz. Ben hala İngilizce'de yanluş telafuz ettiğim kelimeler çıkıyor. Ama Almanca'da kesinlikle olmuyor. Almanca bu bakımdan İngilizceye göre okunması daha kolay.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mrlol

quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

Münşın ( veyahut münşen) ist di landıshauptşıtat des fraystatıs bayern. Zi ist mit mer als 1.4 milyonen aynvohern di gıröste şıtat bayerns und nah berlin und Hamburg di dritgıröste şıtat der bundesrepublik doçlant.

Kolay gelsin.

münchen derken orda ş bile yok kafadan okumadım, Ş nerde bana gösterirmisin şuna münşın münşın tıkşın tıkşık silah gibi ordaki mädchen daki gibi okunur ha tabi sen onu gene bu kafayla okuyasan şın şın demeye devam et

Kardeş sen söyle ben de öğrenmiş olurum. Bana München kelimesini ve mädchen kelimesini nasıl okuyorsun yazar mısın? Bilmemek ayıp değil yanlışımı bende öğrenir düzeltirim.
    Elimdem geldiği kadar bişeyler yapmaya çalıştım arkadaşa yarım etmeye çalıştım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.