Merhaba iyi derecede ingilizce biliyorum. Almanca öğrenmeyi planlıyorum sizce üniversitede iyi bir almanca eğitimi veren bölüm hangisidir sizce? Ve öğrenmesi ingilizce kadar kolaymıdır
İyi derecede ingilizce biliyorsanız, almanca öğrenirken ingilizce düşünmenizi tavsiye ederim. Böyle daha kolay olur işiniz..
Almancanın İngilizcenin gramer yapısıyla uzaktan yakından alakası yoktur,bilginize. Sadece birkaç kelime benziyor diye diller çok benzer değildir belirtmek isterim. Almanca öğrenmek istiyorsanız mutlaka ve mutlaka ezberleme yeteneğinizin çok iyi olması lazım. Malum Almanca istisnaları kurallarından daha fazla olan bir dil.
Öğrenmesi de İngilizce kadar koaly değildir, bilakis zordur. Cümle kurabilmen için kullanılacak tüm kelimelerin artikelleri bilinmeli mesela. Sonra akkusativ/dativ gibi zor olmayan ama can sıkan bir mevzu var. Prateritum gibi resmiyette kullanılan tabir-i caizse ayrı bir dil var. Var oğlu var yani
Benzerlik olduğunu söylemedim ki, herkes söyler bunu (ingilizce düşünme olayı)
Ne demek ingilizce düşünmek? Mesela kelime öğreniyorsunuz, türkçesini değil de ingilizcesini getirin aklınıza. Veya yeni bir kalıp öğrendiniz, yine onu gördüğünüzde ingilizcesi gelsin aklınıza. İnanın işe yarıyor
Almanca öğrenirken İngilizce yle alaka kurmak sadece kelimeleri ezberlerken işe yarıyor. Gramer kurallarının İngilizce yle hiç alakası yok, çok farklı.
Hatta Almanca grameri öğrenirken Türkçe grameriyle alaka kurabilirsin zaman zaman. Mesela 'Ich gehe in die Schule' cümlesini kurarken gehen ve in die kalıplarını kişi, zaman ve artikele göre çekimliyoruz. Türkçe'de de 'Okula gidiyorum.' derken okul ve gitmek kelimelerini yine kişi ve zamana göre çekimleyip kullanıyoruz. Ama İngilizce de direkt 'I go to the school' cümlesinin kurmak daha basit ve daha az çekimleme gerektiriyor, bunun gibi mesela.
Ayrıca Almanca öğrenmek İngilizce ye göre daha fazla ve sık pratik yapmayı ve daha geniş bir zaman istiyor. Bir de 'bu ne saçma kural ya, bunla mı uğraşcam ben' psikolojisine girmek yerine bu kuralları özümseyip pratik yaparak yerleştirmeye bak bence.
İngilizce bilen birinin Almanca öğrenmesi biraz daha kolaydır herhangi bir Türke kıyasla...Almancada birçok kelime İngilizce kelimeleri çağrıştırır ve öğrenmeyi dahada kolaylaştırır...Ama grammer olarak tabi İngilizceye nazaran daha farklıdır...Arkadaşların tavsiye ettiği gibi İngilizce biliyorsanız daha çok Almanca-İngilizce arasında çözün kelime problemlerinizi Türkçeye danışmadan...Üzerine biraz düştükten sonra zor olacak diye bişey yok...Günlük hayatınızın bir parçasına Almancayı tıkıştırırsanız ana dile yakın bir Almancayı standart biri rahatlıkla öğrenir...Ama bizim millet film izleyerek dil öğrenmeye çalışıyor,ben kesinlikle görüntüz aygıtlarla dinleme yapılmasını tavsiye ederim mümkünse kitap yada kağıttan desteklenerek....Görüntü insanın aklını filmin konusuna daldırır bu da amacı saptırır.... :)
siz almanca öğrenmek için mi üniversiteye gideceksiniz anlayamadım ama hazırlığı olan bölümleri tercih ederseniz, iyi bir temeliniz olur sanırım.
ayrıca kelime konusunda ingilizce bilmenizin avantajlarını siz de görürsünüz, dil bilgisi yönünden cümle yapısı açısından en azından basit cümlelerde ing.-alm. benzerdir, tr ile karşılaştıramazsınız, ancak bir arkadaşın dediği gibi bazı konuların doğrudan türk dilinde karşılığında vardır, ingilizcede ise yoktur.
praeteritum'un resmiyette kullanıldığını ilk defa duydum. artikeller başa derttir, bu bir gerçek ama zamanla onları da doğru kullanmayı öğrenirsiniz illa ezbere gerek kalmadan. ama başta mutlaka cins isimleri mutlaka artikelleriyle öğrenin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme