Şimdi Ara

Alman Mahkemesi’nden, başörtüsü karşıtı karar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alman Mahkemesi’nden, başörtüsü karşıtı karar

Almanya’da Anayasa Mahkemesi, stajyer avukatlara mahkeme salonlarında uygulanan başörtüsü yasağının, anayasaya uygun olduğuna hükmetti.

Kararda, yasa koyucunun tercihinin, söz konusu eğitim kapsamında dünya görüşü ve din açısından tarafsız bir davranış sergilenmesi yükümlülüğüyle ilişkili olduğu belirtildi.

Dolayısıyla bu tercihe anayasal bakımdan riayet edilmesi gerektiği kaydedildi.

Federal Anayasa Mahkemesi kararında, söz konusu yükümlülüğün her ne kadar başvurucunun dini özgürlüklerine ve temel haklarına müdahale anlamı taşısa da meşru olduğunu ifade etti.

Kararın gerekçesinde Müslüman stajyer avukatın dini özgürlüğünün devletin dünya görüşü ve din bakımından tarafsızlığı, yasaların uygulanmasının işlerliği ve üçüncü kişilerin bir dine mensup olmama özgürlüğü karşısında yer aldığı belirtildi.

Birbiriyle çatışan iki pozisyondan birinin başvurucunun mahkeme salonunda başörtüsü takmasını yasaklama ya da izin verme yönünde diğerine ağır basmadığı belirtildi.

Fas kökenli Müslüman bir Alman vatandaşı 2017 yılı başında Hessen eyaletinde avukatlık stajına başlamıştı.

Stajyet avukat, mahkeme salonunda başörtüsü taşımak istemiş ancak eyalet yasalarının iki yıllık avukatlık stajı sırasında başörtüsü takılmasına izin vermemesi nedeniyle bunu yapamamıştı.

Federal Anayasa Mahkemesi 2015 yılında öğretmenler için ise genel bir başörtüsü yasağının anayasaya uygun olmadığına hükmetmişti.

https://amerikaliturk.com/alman-anayasa-mahkemesinden-basortusu-karsiti-karar/

• İsteyen başörtüsü takar, isteyen haç takar, isteyen mini etek giyer; bunlar devleti zerre alakadar etmez.

ABD-İngiltere'de her şey serbest.

Güneş batmayan imparatorlukta daha geçen yıl türbanlı biri hakim oldu hatta: https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiterede-ilk-kez-basortulu-bir-kadin-hakim-oldu-5840381/

Almanya-Fransa gibi ülkeleri boşuna ÇÖP bulmuyorum, bizden tek farkları zengin olmaları. Toplumcu, sosyalist kafa oralarda da hakim.

Biz ANGLOSAKSONLARDAN devam   

Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder

Gölgende bana da, bana da yer ver

• cehabe almanyayı ele geçirmiş

• İsteyen başörtüsü takar, isteyen haç takar, isteyen mini etek giyer; bunlar devleti zerre alakadar etmez.

Güneş batmayan imparatorlukta daha geçen yıl türbanlı biri hakim oldu hatta: https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/ingiterede-ilk-kez-basortulu-bir-kadin-hakim-oldu-5840381/

Almanya-Fransa gibi ülkeleri boşuna ÇÖP bulmuyorum, bizden tek farkları zengin olmaları. Toplumcu, sosyalist kafa oralarda da hakim.

Biz ANGLOSAKSONLARDAN devam Alman Mahkemesi’nden, başörtüsü karşıtı karar Alman Mahkemesi’nden, başörtüsü karşıtı karar 

Alman Mahkemesi’nden, başörtüsü karşıtı karar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 4 Mart 2021; 4:1:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

İsteyen başörtüsü takar, isteyen haç takar, isteyen mini etek giyer; bunlar devleti zerre alakadar etmez.

Biz ANGLOSAKSONLARDAN devam   

Ulkeler 3e ayriliyor zaten

1) zeka ve politika ile herkesi kukla gibi oynatanlar : ingiltere abd israil
    2) cok calisip didinip bir yerlere gelenler: almanya japonya vb
    3) çöpler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Dogru ve yerinde karar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yargı olayı çocuk oyuncağı değil. Yargının bağımsızlığı, tarafsızlığı demek mahkemede herhangi bir dini veya siyasi simgeyi taşıyamazsın, temsil edemezsin demektir. Bu ister başörtüsü olsun, ister haç olsun, ister fenerbahçe flaması olsun.

• Almanya dünyanın hukuk merkezidir. mahkemelerinden çıkan kararların tartışmaya açık pek bir yanı yok. Kusursuz bir üretim ekonomisine sahip olmalarının temelini adaletlerine borçlular.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kadınların esareti anlamı gelen TÜRBAN'ın yasaklanması anlamına gelen bu karar, az da olsa laiklik kırıntısı kalmış Almanya'da doğru bir karardır. Türbanın olduğu yerde din bezirganlarının hükmü geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Ulkeler 3e ayriliyor zaten

1) zeka ve politika ile herkesi kukla gibi oynatanlar : ingiltere abd israil
    2) cok calisip didinip bir yerlere gelenler: almanya japonya vb
    3) çöpler

Alıntıları Göster

Öyle değil kısıtlı düşünmeyin herhangi aidiyet simgesi ile verilen hüküm tarafsızlığa gölge düşürür.

@RevengeRain

• Benim başörtülü bacılarımı mahkeme salonlarına almadılar
  • Kıyafete karışılmasını pek doğru bulmasam da, sonrasında çarşaf giymek isteyeceklerini bilmek için alim olmaya gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başını kapatmak taraf tutmaksa başını açmakta taraf tutmaktır.

Küfür her yerde küfrünü sürdürmek ister.

Dekolteyi terketmek taraf tutmaksa dekolteyi uygulamakta taraf tutmaktır. Vsvs
    Kısacası ortada bir mantık yok taraf tutmak var.O da nefsin tarafı.
  • Yahu ne istiyorsunuz su turbandan ? Zaten basini kapatan altini aciyor istedigi yerde istedigi erkekle oynasiyor basi kapalidir diyede dedikodunun onu kesiliyor !

Dokunmayin su turbanlilara !

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

Öyle değil kısıtlı düşünmeyin herhangi aidiyet simgesi ile verilen hüküm tarafsızlığa gölge düşürür.

@RevengeRain

Alıntıları Göster
    Dostum sen simgeyi bastirirsan o sana daha kötü sekilde döner

Kadin isini yaparken kapanmaz ama devlete de bu yüzden öfke duyar

Dedigim gibi 2. Ve 3.sinif dandik ulkelerin isleri bunlar

• Almanya'ya Fransa'ya çöp demiş biri :D neyse basalım bakalım blokları.

• Tarafsızlık diye bir şey yoktur. Bu numaralar, birileri kendi tarafını savunsun ama başkaları kendi taraflarını tutmasınlar ve savunmasız kalsınlar diye uydurulmuştur. Biraz ondan biraz bundan biraz şundan diye mantık olmaz. Sen neysen onu tam olarak uygularsın. Bunlar kendi sistemlerini kendilerince uyguluyorlar ve kendi sistemlerine ya da keyiflerine uygun sana izin veriyorlar/sınır çiziyorlar, tıpkı eskiden müslümanların kendi sistemini uygulayıp müslüman olmayanlara verdikleri serbestlik ya da çizdiği sınırlar gibi. Aradaki fark eskiden ben buyum deniyordu, herşey açıktı. Şimdi hepimiz biriz, tarafısızız tarzı yalanlarla hareket ediliyor. İnsanlar da buna kanıp ama ama ama diye medeti yine bunlardan bekliyor. Trajikomik!

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Dostum sen simgeyi bastirirsan o sana daha kötü sekilde döner

Kadin isini yaparken kapanmaz ama devlete de bu yüzden öfke duyar

Dedigim gibi 2. Ve 3.sinif dandik ulkelerin isleri bunlar

Alıntıları Göster

Abi bir dava açacağın zaman karşı taraf bağlıları veya doğrudan menfaat bağı bulunan bir avukatı vekil tayin edebiliyormusun kendine? Yada karşı tarafın avukatı azil veya istifa ile taraf değiştirip sei savunabiliyor mu kanunen yasak. Öyle bir olayda dava vekili veya asistanı olsun fark etmez bir yemek yersen dava düşer..

• RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Almanya ile fransayi çöp buluyormuş 😂😂

• Bizde de bunu dile getiren kişi linç edilmişti. Umarım batı şu özgürlük zırvalarını bırakıp müslümanları dünyayı dar eder. Dinler bu dünyanın kanseridir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.