Şimdi Ara

Alman'lar motor arızası açısından en kötüler arasında. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
9
Favori
11.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-Öncelikle bu istatistikler 2-3 kimi marka için 5 yaşından büyük araçlar için, çünkü 0 araç garantisi bittikten sonra alınan bir poliçe bu.

Alman araçlarının garantisi dünyanın her yerinde diğer markalardan kısa, yani bu durum Alman araçlarını avantajlı kıldığı halde böyle bir sonuç çıkmış.

2- Japonlar atmosferik oldukları için sorunsuz denmiş. Son 5 yıl öncesine kadar bir kaç üretici dışında tümü atmosferik üretiyordu Honda yıllarca bmw'nin 2.0 'dan çıkardığı güçleri 1.6'dan, 3.0'dan çıkardığı güçleri 2.0 dan çıkardı. (bmw almanların sportif markası diye onu ele alıyorum) Bunların hondaya olumsuz yansıması gerekmez mi listede? Hatırlatırım bu liste eski araçlar için.

3-Mesele turboysa volvo 30 yıldır kullanıyor turboyu. 90larda bmw'nin 3.0 litre motorlardan çıkardığı güçleri 2.0 litre, litre başına 100-120 hp'lik turbo beslemeli motorlardan çıkardı. Hem de o araçlar şu sıralar 15 yaşlarında. Sapır sapır dökülmeleri gerekirken o nasıl zirvede olabiliyor?

Mercedes 1.8 kompressörleri belki 20 yıldır kullanıyor, hem de e sınıfı gibi ağır bir kasayla. O niye zirvede?

4-Dizel desen bmw, audi, vw dizel üretiyor mercedes üretmiyor mu? Fiat, ford üretmiyor mu?

5-Hybrid turbodan daha kompleks bir teknoloji değil mi? Turbo belki 100 yıldan beri var hybrit toplasan 20 sene. Japonların aleyhine çalışması gerekmez mi bunun?

Özetle inanmak isteseniz de istemeseniz de mesele turbo-atmosferik, benzin-dizel meselesi değil, gerçek kalite- algılanan kalite meselesi.

.

• Muhendislikte alman ki toplumdan da bunu görüyoruz. Bana piyasadaki japon ve alman arabalarını kıyasla.toplumun ilgisiyle doğru orantılıdır bu.bu kadar sorunlu arabalar olsaydı su an arabada alman diyen bir toplumda yasıyor almazsık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw e metiyeler düzmek kolay ve aşina durum

sıra hemşehrisi bmw ye gelince araç sahipleri ayaklanmış

onlara sayıp söylemek yassah hemşerim

ee premium markaya

yalnız motor olarak değil.

kuzenimim 318 motor yaktı daha yeni aynı yaştaki hondası olan arkadaşım ise daha motorcu nerede hiç gitmemiş

özetle en büyük bayerin motor werke.
  • I love JDM ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

Bencede hondaya motor konusunda laf söz edebilcek bir marka yok tüm almanlar da dahil .

Neden ?

Cunku Honda motor konusunda basarili bir marka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • honda ve fiat

gerçi ekonominle alakalı bir durum
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Onca zamandır audi araç sahipleri ile görüşüyorum kendi audi aracım oldu

Sürekli servise giderim ben daha motor arızası veren AUDİ araba görmedim

Sorunsuzluk ile ilgili bir sürü şey yazılıp çizilen mitsubishi nasıl bu kadar kötü oluyor

Kesinlikle saçma bir olay ve palavra

Mezcar volvo servsine ne zaman gitsem motor inen VOLVO görüyorum onuda anlamadım

Ben istanbulda her gun yolda kalan audi goruyorum. Baska istatistikleri de incelerseniz audi sorun cikarma konusunda liderligi oynuyor.

•  Alman'lar motor arızası açısından en kötüler arasında. Alman'lar motor arızası açısından en kötüler arasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Onca zamandır audi araç sahipleri ile görüşüyorum kendi audi aracım oldu

Sürekli servise giderim ben daha motor arızası veren AUDİ araba görmedim

O zaman liste yanlış müdür kesin.
  • Sıfır Z4 alacak gücüm olsun da isterse motoru kökten yansın...

Yalnız konuda bomba mesajlar var. Hatta A8 ile Civic aynı cümlede kullanılmış gibi geldi bana...
  • şu japonların az sorunlu imajı da olmasa bu japoncu arkadaşlar neye sığınıp konuşabilecekler merak ediyorum japon ve alman araçlarını yiyeceklere benzetirsek japonlar sebze, almanlar et ya da pasta tarzı yemekler olur herhalde. eti ve pastayı büyük bir iştahla zevkle yiyip mutlu oluruz, ancak sebzeyi genelde çok sevdiğimizden değil de faydası olduğu için yeriz. bir iskenderle ıspanak bir olur mu olmaz.o yüzden alman
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

şu japonların az sorunlu imajı da olmasa bu japoncu arkadaşlar neye sığınıp konuşabilecekler merak ediyorum japon ve alman araçlarını yiyeceklere benzetirsek japonlar sebze, almanlar et ya da pasta tarzı yemekler olur herhalde. eti ve pastayı büyük bir iştahla zevkle yiyip mutlu oluruz, ancak sebzeyi genelde çok sevdiğimizden değil de faydası olduğu için yeriz. bir iskenderle ıspanak bir olur mu olmaz.o yüzden alman

Yazık be....

• quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Alman'lar motor arızası açısından en kötüler arasında. Alman'lar motor arızası açısından en kötüler arasında.

Sen çok art niyetli bir adamsın.
    Şu yaptığın karşılaştırma ayıptır.
    Sen anlamazsın ama gel biraz adil olalım.
     Alman'lar motor arızası açısından en kötüler arasında.

• quote:

Orijinalden alıntı: vebo

quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Caponlar basit araba yapıyor bozulmaz tabi abi.aynı gün peşpeşe civic ile A8 e binin demek istediğimi anlarsınız abi.almanlarda Caponlar gibi dsg siz turbosuz yapsa onlarda bozulmaz.başka bozulan birşey yokki zaten alman arabalarında yanlışmıyım abi :)

civic ile a8 i kiyaslamak biraz adaletsiz olmuş sanki .

Doğrudur hocam kıyaslanmaz tabii ben biraz kinaye yaptım forum ortamında olabiliyor böyle iş kazaları:)

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

quote:

şu japonların az sorunlu imajı da olmasa bu japoncu arkadaşlar neye sığınıp konuşabilecekler merak ediyorum japon ve alman araçlarını yiyeceklere benzetirsek japonlar sebze, almanlar et ya da pasta tarzı yemekler olur herhalde. eti ve pastayı büyük bir iştahla zevkle yiyip mutlu oluruz, ancak sebzeyi genelde çok sevdiğimizden değil de faydası olduğu için yeriz. bir iskenderle ıspanak bir olur mu olmaz.o yüzden alman

Yazık be....

la bi git la bi git. doğru tespit yaptım kabul et

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vebo

quote:

Caponlar basit araba yapıyor bozulmaz tabi abi.aynı gün peşpeşe civic ile A8 e binin demek istediğimi anlarsınız abi.almanlarda Caponlar gibi dsg siz turbosuz yapsa onlarda bozulmaz.başka bozulan birşey yokki zaten alman arabalarında yanlışmıyım abi :)

civic ile a8 i kiyaslamak biraz adaletsiz olmuş sanki .

Doğrudur hocam kıyaslanmaz tabii ben biraz kinaye yaptım forum ortamında olabiliyor böyle iş kazaları:)

ben de acaba ironi olsun diye mi yazdin diye tereddut ettim.ama alinti yapmadan duramadim

• quote:

Bu nasil bir yorumdur

Sahsen patatesten baska sebze yemiyorum

Arada hanimin zoruyla ispanak yiyorum

• quote:

Alman'lar motor arızası açısından en kötüler arasında. Alman'lar motor arızası açısından en kötüler arasında.

Yuh

• quote:

Orijinalden alıntı: asoz

quote:

Orijinalden alıntı: Utku

Şu asoz'un çırpınışlarını görmek kadar zevkli bir durum yok bu forumda.

Listenin yarattığı moral bozukluğunu bu şekilde çıkarmaya çalışıyor.

Yazdığım yazıda yanlış varsa, o katalog verileri yanlışsa; ben çırpınıyorum demektir..

Yok, eğer o teknik veriler doğruysa, şu mesajın yüzünden senin utanmaz, arlanmaz bir ezik olduğun onaylanmış olacaktır..

Geri kalan ağlamaların için zamanında yeterince kapak yapıldı.

Oradaki verilerden biri yanlışsa ben bu işten anlamam, ama veriler doğruysa sen ADAM DEĞİLSİN, Hadi hodri meydan..

Arkadaşlar herkes olaya farklı bir açıdan bakıyor. Herkesin haklı olduğu taraflar olabilir ancak birbirimizi kırmadan bunları ifade edebilmeliyiz. İzninizle bu konudaki yorumumu kısaca yazmak istiyorum.

Ben honda civic sedan otomatik vites kullanıyorum. Şehir içi şehir dışı karışık yakıt tüketimim 7 litre civarında bu da yol bilgisayarını sıfırlayıp gidiş dönüş hesaplamaları yaptığımda 30 kuruş dolaylarında seyrediyor.

Karşılaştırılan araç sedan olmalı ki karşılaştırma bir anlam ifade etsin. Karşılaştırılan markadaki c sınıfı sedan olarak jetta bulunuyor. Jetta'nın 1.2 otomatik vites yakıt tüketimi fabrika verisi 5.8 gözüküyor ancak kullanım esnasında en azından 6 litreyi geçecektir. Onun da tüketim değeri 28 kuruş dolaylarında gerçekleşecek demektir.

Kâr zarar hesaplamasını netleştirmek için iki aracın tam donanımlı fiyatlarına da bakmak gerekiyor. 1.2 highline yok. Tam donanımlı Jetta almak için 1.4 highline almak gerekiyor. Bu sefer de 100 km'de yakıt tüketimleri eşit olacak. 1.4 highline Jetta'nın da 1.6 Civic Elengance'den eksik donanımlı olduğunu hesaba katarsanız tam olarak neresinden kâr elde edilecek ben bulamadım.

Gelelim golf - civic karşılaştırmasına. Her ne kadar hatchback ile sedan kıyaslamak doğru olmasa bile otomatik vites golf'ün ortalama yakıtı 5 litre dolaylarında seyredecektir. Bu da 23 kuruş yapar. Yine 1.2 motorda tam donanım opsiyonu olmadığı için 1.4 otomatik satın almanız gerekiyor ve yakıt sarfiyatı 24-25 kuruş bandına çıkıyor. Satın alırken ödenen fazladan 5-6 bin tl ve yine donanım eksiklikleri ise kaç kilometreden sonra kâr elde etmeye başlanacağı ya da gerçekten kâr elde edilip edilmeyeceği konusunda şüpheler doğuruyor.

• quote:

Sıfır km son model BMW motoru ile kullanılmış, tozlanmış Honda motoru resmini yan yana koymak neyin kafasıdır.

BMW'yi çok severim, motorlarına bayılırım ama bu iki resmi koyup bi şeyler ima etmeye çalışmak saçma ötesi.

Şöyle BMW motoru da var :

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.