Şimdi Ara

Alman Computerbase: 10900K oyunda 80 watt tüketiyor, oyunda Ryzen rakiplerine çok ciddi fark atıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
855
Cevap
2
Favori
33.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • huso kullanıcısına yanıt
    Buda mantıklı
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Doğru söze ne denir
  • Bence salt oyun için özellikle i5 10600k güzel olmuş, rekabet bize yarar.
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt
    115x tüm soğutucular uyuyo sadece soket kısmı değişik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her işlemci ısınıyor ve yaz aylarındayız zaten çok normal durumlar. Ama şuda bir gerçek forumda işlemci bölümüne bakın allahtan intel bu seri işlemciyi duyurdu ve şatışa çıkardı şuan bu konular popüler yoksa biraz altlara kay yada aradaki konulara bak paso ryzen ısınma konuları ve stabilite , overclock sorunları , düşük mb problemleri , performans sorunları , ram sorunları vs vs vs dolu durumda , ama yine de çok başarılı bi Fp ürünü rekabet olmadan bu işler yürümez zaten .
  • tacos dorados T kullanıcısına yanıt
    uydurma doğru ayarlarsan boşta ısınma diye bir şey yok... sizin bilmdiğiniz bir şey...
  • vc1903 kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda güç tüketimi 3. nesilden düşük. stres testlerinde ve oc ile fazla.

    Beklediğim gibi oldu 11. nesil. AMD'ciler artık kabul etmeli, neyi savaşını veriyorlar anlamıyorum. Intel oyunlarda açık ara önde, stabilite konusunda da öyle.


    Umarın 4. nesil AMD bu farkı kapatır.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Her konuda seni görüyorum. Yıllardır aynı ezbere lafları söyleyip duruyorsun. Intel önde kardeşim işte bir şekilde yok öyle yok böyle demeye gerek yok.


    Oyun konusunda Intel önde bitti.

    Güç tüketimi ve F/P olarak üst seviye işlemcilerde de AMD önde.
  • intel fanları gerçekten komik ya
  • Merhaba.

    Güzel bir rekabetin yansımaları bunlar, Intel 14nm node dezavantajıyla bile verimlilikte çok iyi iş çıkarmış. 10900K tüm çekirdekleri 4.9 Ghz'de, güç limiti salınmış halde 200 Watt tüketimde bile 80-90 derecelerde ısılar dizginlenmiş. Termal başarımı çok iyi gözüküyor.

    Bazıları hala K serilerini anlamamış sanırım ki güç tüketimlerini dezavantaj argumanı olarak öne sürmekte, işlemciyi standart ayarında bırakırsanız 125 Watt güç tüketimi var ama kimse K serisi alıp performansını kısıtlamaz, burda güç tüketimine de takılmaz, ısıları kabul edilir seviyede olduktan sonra gerisi K serisi için önemsiz, zira bunlar OC için yapılmış güç canavarları. Bende 8700K var istersem tüm çekirdekleri 5 Ghz yapıp tüketimi 60 Watt olarak sınırlayabilirim, 200 Watt olarak da sınırlayabilirim, bu konfigürasyonda 60-90 Watt tüketimi çoğu oyun için tam kullanamayacağı performans. OC işleriyle ilgilenenler bilir daha bin tane detay var vs vs.

    Şimdi AMD'nin hamleleri gelecek, fiyat indirimleri gelecek belki, karşılıklı konumlandırmalar oluşacak fiyat rekabeti kızışacak, bunlar güzel gelişmeler. Lakin AMD'nin asıl cevabı 4000 serisiyle olacak.

    Zen serisinde fazla konuşup az iş ortaya koydular ama çekirdek yarışı Intel'i iteledi. Zen+ serisi daha rafine işlemciler getirdi konuştuklarına yakın iş yaptılar, Intel'i çekirdek ve Ghz'yarışına itti. Zen2 serisi ile gerçek anlamda Intel'i yakaladılar ve Intel tam manasıyla taşın suyunu sıktı. Zen3 serisi ise AMD'nin Zen mimarisinde tam olgunluğu yakaladığı seri olacak, buna karşılık Intel'in 10nm node'una geçmesi bile yeterli gelmeyebilir. Bu durum Intel'in 7nm-5nm node'larına geçişini hızlandırır umarız.

    Intel'in zar birim başına daha fazla transistör koyabiliyor olduğu, daha verimli ve kararlı işlemciler ürettiği, birim başına daha yüksek kazanç elde ettiği gerçeğine karşı AMD'nin az kazanç, çiplet tasarımıyla şu an için üretim maliyet/verimliliği iyi olmasına rağmen yine kazanç dezavantajı göz önüne alındığında ileride neler yaşanacağı merak konusu olabilir belki ama görünen o ki AMD uzun yıllar boyunca Intel ve Nvidia'nın kovalayanı olmaya devam edecek gibi. Biri bunları kovalamayınca neler yaşadığımızı yıllar yılı gördük görüyoruz.

    Ayrıca AMD'nin kazanç verimliliğini artırarak büyümesini hızlandırması lazım, hala rakiplerine oranla kısıtlı kaynaklar kullandıkları için partnerleri yönetme yönlendirme, destekleme, yazılım işlerine yeterli kaynak ayıramama sorunları bir çok alanda sıkıntı.

    Fiyat hassasiyeti çok yüksek olan bizim gibi ülkeler için AMD kaçınılmaz alternatif. Zen3(G'ler hariç 4000 serisi) işlemciler aynı çizgiyi daha ileri taşır umarız.

    Son olarak eğlence olsun, beyin-bilgi-bakış açısı fırtınası olsun diye fikrini paylaşan, birbirine takılan, çıkar amacı gütmeden firma fanatikliği yapanları hariç tutuyorum; Özellikle DH forumlarında PR/Influence şirketi anlaşmalı/çalışanı üyelerin manasız gazlarına gelmeyin derim, kazanç/gelir/çıkar amaçlı iş yapmaları tabi ki kötü bir şey değil lakin en çıkmaz durumda konuyu zehirleyerek odak noktasından uzaklaştırdıkları gerçeğini unutmayalım. Buna ek DH'in sponsorluk almasının bazen haberlerini etkilemesi kısmı can sıkıcı olabiliyor sadece, her şeye rağmen AMD'nin Türkiye'de PR için para harcamasını olumlu, Intel bu alanı boş bırakmış gibi, umarız onlarda ilgi gösterirler de birileri daha para kazanır.

    Velhasıl, sade vatandaş-donanım tutkunu dostlar "tüketmeyin birbirinizle gereksiz yere didişerek". Fikrini, bilgisini, bakış açısını düzgünce ifade eden, ara ara şakalaşarak-birbirine takılarak çizgiyi çok aşmadan yapılan paylaşımları okumak hala keyifli.

    Saygılar, iyi forumlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OMEGALUL

    Off bu fanboyların amd'cisi de çekilmiyor intel'cisi de. Arkadaşlar kafanız mı iyi ne güzel işlemciler çıkmış işte, "off intel koymuş çocuğu" tarzı yorumlara ne gerek var? Intel'ciler o dalga geçtiğiniz amd sayesinde intel'in bu işlemcileri bu fiyata çıkardığının farkındasınızdır umarım. Yoksa 6/6 i5 işlemcilerine 2000 lira veriyor olurduk hala. Amd'ciler de ayrı değişik yok testler eski oyundaymış yok intel soba gibi çalışıyormuş. Duyan da zen 2 işlemciler buz gibi çalışıyor sanacak. İki firma da babamızın şirketi değil.

    Ayrıca 10600k ve üstü bir işlemci alıp da 1080pde oyun oynamayın artık bir zahmet. 1440p'de işlemci faktörü iyice azalıyor. Kaldı ki bu işlemcilerin rakipleri zen 2 değil henüz çıkmamış zen 3. Tabi ki zen 2'yi geçecek, zaten 1 yıl önce çıkmış mimariyi geçemese bir tarafıyla gülerdi herkes. Geçsin de, rekabet oldu mu bize yarar. Kendi aldığınız işlemciyi alt sıralarda görünce ne oluyor elinizdeki parça birden daha düşük performans mı vermeye başlıyor?

    Nasıl intel fiyatları düşürüp i5'lere HT koymak zorunda kaldıysa amd'de bu işlemcilere cevap verebilecek hamleler yapacaktır ve bu bizim yararımıza olacaktır. Benzer performansı hangisi daha ucuza veriyorsa alın geçin, ekran kartına yatırım yapın oyun performansına daha çok katkısı olur.
    Eline aklına sağlık dostum.

    Su konudaki en mantıklı, akıl ile yazılmış tek yorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 10 çekirdek 12 çekirdek falan benim gibi oyuncu-standart kullanıcı için şimdilik fazla.
    Benim odaklandığım i5-10600K. Baya iyi olmuş gibi. Düzgün bir hava soğutmayla soğutulabiliyorsa başka işlemciye bakmam.
    İyi ki varsın AMD. Yoksa Intel’den böyle bir işlemciyi bu fiyata görmemiz imkansızdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: felisleo2

    Her konuda seni görüyorum. Yıllardır aynı ezbere lafları söyleyip duruyorsun. Intel önde kardeşim işte bir şekilde yok öyle yok böyle demeye gerek yok.


    Oyun konusunda Intel önde bitti.

    Güç tüketimi ve F/P olarak üst seviye işlemcilerde de AMD önde.
    Evet 9900k'nın fiyatı 4000 tl'den fazla 10900k'nın fiyatı belli değil çıksın bakarız, 3600'ün fiyatı 1400-1500 tl ve aralarında %10 oyun performans farkı var. Önce şu tablolara bir bak doğru yorumla sonra ezbere kimin konuştuğunu görürsün.

    Ek: 10600k'nın fiyatını bekliyorum onu da dahil edeceğim.


    Alman Computerbase: 10900K oyunda 80 watt tüketiyor, oyunda Ryzen rakiplerine çok ciddi fark atıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 21 Mayıs 2020; 8:6:38 >




  • Tercih meselesi. Bu kadar hızlı cpu değiştirilmez ki.

    1440p veya üzeri oynamıyorsanız 2080ti ile gözlerinize yazık olmuş ne diyim ki.

    Anakart istiyor 10. Nesil çok bir özelliği yok. Bazı oyunlarda 9900k ileride kimsinde arada yüzde 2 fark var. 3-5 oyunda fark var doğru da...

    Illa Intele geçicem diyorsanız 14nm ye geçmeyin.

    10nm çıkınca geçin.

    Başka bir olayda şu çok yüksek aklımdan dolayı 10. Nesillerde doğal bir degradation (thermal cycling ve electromigration) olması ihtimali söz konusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD olmasaydı Intel çok çekirdek çıkarmasındıcılar toplaşmış yine

    Oyun yapımcıları ve ekran kartına göre işlemci çıkarır Intel bir rakibi olduğu için değil zaten yok

    Intel in rakibi olsun diye 20-30 FPS fark yiyen AMD işlemciyi gidip almam , kullandığım 8700k bile halen çoğundan iyi 5.3ghz overclock olması bile cabası , almış AMD 4ghz kullanıyor 2020 yılında sonra AMD ısınmıyor ısınmaz tabi işlemci çalışmıyor ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar çıkınca 2. El 6700k, 7700k lar ucuzlar mı acaba anakart işlemci ram değişeceğime sadece işlemci değişirim kolay olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

    Intel, AMD işlemcilere 1 sene sonra yanıt verebildi. Bunlar da performans olarak iyiler ama güç tüketimi ve termal başarım açısından vasat durumda görünüyor... Hele 10900K'nın 250 watt civarlarında güç çektiği ve bazı basın mensuplarının 150 dolarlık AIO ile soğutmakta güçlük çektiğine dair haberler var.


    Intel işlemci alacaksın, sonra soğutucu alacaksın, sonra o güç tüketimini kaldırabilecek kaslı bir anakart alacaksın...

    Bence sistem toplayanın acelesi yoksa pek mantıklı değil. Çıkış gününün yüksek fiyatları ile Intel sistem toplamaktansa Ryzen 3000 + PCIe4.0'lı B550'lerden alınabilir veya Ekim'de 4000 çıkışını bekleyip duruma göre değerlendirmek çok daha mantıklı olabilir (hem performans hem de bütçe açısından).


    Bu arada bu çıkışın ardından AMD bazı ürünlerde indirime gidebilir.
    Demiştim ki söylentiler çıkmaya başladı bile. Görünen o ki AMD, Ryzen 9 3900x'in fiyatını 410 dolar seviyesine çekiyor:
    https://www.techpowerup.com/267430/amd-repositions-ryzen-9-3900x-at-usd-410-threatening-both-i9-10900k-and-i7-10700k




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.