Şimdi Ara

allotropların kimyasal özelliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
12.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• farklı olması lazım uzayda dizilişleri farklı olduğu için farklı olması lazım. Allotrop sorularında şu ana kadar ana element ile aynı olan bi özelliğe rastlamadım tamamen farklı diyebilirim
  • Allatroplarin fiziksel ve kimyasal ozellikleri farklidir. Ama kimyasal ozellikleri farkli olsa da benzerdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklıdır.
  • Defterden yazıyorum.

Allotropu oluşturan atomların kimyasal özellikleri aynıdır.
    Bağ yapıları, bağ açıları, bağ kuvvetleri farklıdır.
    Kimyasal tepkimeye girme istekleri farklıdır.
    Aynı madde, aynı kimyasal özelliklere sahip ürün oluşturur.

Not:Herkes farklı demiş. Acaba ben mi yanlış yazdım. Hocamız gayet iyi biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 26 Mart 2011; 19:10:00 >
  • Fem Simetriden alıntı:
    2) Kimyasal özellikleri aynı, fiziksel özellikleri farklıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tollerance -- 26 Mart 2011; 19:12:26 >
  • ben sade fiziksel farklı diye biliyorum çünkü son yörüngede aynı sayıda elektron var

edit:elektrona atom demişim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mtntk -- 26 Mart 2011; 19:12:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tollerance

Fem Simetriden alıntı:
    2) Kimyasal özellikleri aynı, fiziksel özellikleri farklıdır.

Aynen.
  • Allotropların kimyasal özellikleri, örneğin tepkimeye girme istekleri gibi birbirlerinden farklıdır.
    Allotrop moleküllerin hem kimyasal özelliklerinin bir çoğu hem de fiziksel özelliklerinin tümü birbirinden farklıdır. Sadece aynı maddeyle tepkimeye girdiklerinde oluşturacakları bileşikler aynıdır
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Allotrop
  • Wiki'den o bilgiyi gördümde, her kafadan farklı ses.
  • Final ikisi farklı fem de kimyasal aynı fiziksel farklı der bu işe.Yani büyük bir kargaşa vardır hocalar da çıkmaz der ama ben bilemem içimden geleni işaretlerim çıkarsa.
  • Kimyasal özellikleri benzer diyor bendede ne iş?
  • Bende aynı diye biliyorum. Ama geometrik yapısı itibari ile tepkimeye girme istekleri farklıdır.
  • Bakın beyler SON noktayı koyuyorum: ALLOTROP atomların aynı elementle oluşturdukları bileşiğin kimyasal özellikleri AYNIDIR. Diğer BÜTÜN özellikleri FARKLIDIR.
  • aynı tabiki kimyasal özellikleri dalga mı geçiyosunuz.Fiziksel farklı
  • Arkadaşlar , ikiside KARBON ATOMU. Nasıl farklı olabilir kimyasal özellikleri ? Şunu unutmayın ki , kimyasal özellikleri belirleyen elektron dizilimi ve sayısıdır. Elektron dizilimi aynıysa nasıl farklı olabilir ? Kimyasal bağ yapma , fiziksel bir özelliktir. fiziksel özellikleri (bağ açıları vb.) farklıdır sadece.
  • Beyler ders kitabında sadece fiziksel özellikleri farklıdır demiş geçmiş.
  • o zaman aynıdır derim ben :)
  • Allotrop dediğimiz yine sonuçta aynı madde. Yani elmas da grafit de karbondan meydana gelmiş sonuçta. Sadece molekül şekilleri farklı; dolayısıyla fiziksel özellikleri ve tepkime yatkınlıkları farklı. Gerisi aynı kabul ediliyor MEB müfradatında, fazla kurcalamamak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: recplayer

Allotrop dediğimiz yine sonuçta aynı madde. Yani elmas da grafit de karbondan meydana gelmiş sonuçta. Sadece molekül şekilleri farklı; dolayısıyla fiziksel özellikleri ve tepkime yatkınlıkları farklı. Gerisi aynı kabul ediliyor MEB müfradatında, fazla kurcalamamak lazım.

MEB diyorsa olay tmmdır :)
    Allıtropların kimyasal özellikleri aynı, fiziksel özellikleri farklıdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.