Şimdi Ara

Allah neden dünyayı daha güzel yaratmadı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
2.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samtiger

    bu konuda ilk 2 cevap cok doğru fakat ben hala neden bazı insanların bolluk içinde yaşadığı halde bazılarının açlıktan ölebildiğine anlam veremiyorum veya bazılarının kıvanç tatlıtuğ olarak gelip de bazılarının doğuştan sakat, dünyaya eziyet olarak gelmesine.
    dostum düşünsene herkes zengin dünyada 1 tane bile fakir yok ve herkes kıvanç tatlıtuğ gibi yakışıklı sence nasıl olurdu ? bence berbat olurdu çünkü herkes zengin oksaydı cennet'in bir anlamı kalmazdı ki biliyorsundur cennette herkes zengin olacak fakirlik yok. sakat olanlar ise Allah'ın takdiri bir bildiği var ki öyle yaratmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    Dünya zaten Mükemmel bir yer Dünyayı bozan sadece insanlar.
    Katılmıyorum.Dünya mükemmel bir yer değildir.Aksine yaşam savaşının hakim olduğu bir yerdir.Bu gezegende hangi canlı olursanız olun güçsüzseniz ölürsünüz.Bu kadar basit.

    Keza Dünyanın kendisi de dengesizdir.Bu gezegen üzerinde sayısını bilemeyeceğimiz kadar tür insan türünden önce var oldu.Bugün ise birçoğu yok.Dünya her daim değişim ve dehşet içinde olan bir gezegendir.21.yüzyılda gelişen teknoloji sadece bize bu acı gerçeği unutturuyor.Fakat gerçek tüm çıplaklığıyla budur.

    Mesela bundan bin,iki bin hatta on binlerce yıl öncesini düşünün.Mağara adamlarının olduğu dönemi...O dönem doğsaydınız yine Dünya'yı mükemmel bir yer olarak görür müydünüz?Açlığa kalıcı çarenin olmadığı,en basit hastalıkların bile toplu insan ölümlerine neden olduğu,doğa ile sürekli mücadele içinde olunduğu,soğuktan korunacak giysileri yapmayı bile henüz tam olarak bilinmediği,kabileler arasında savaşların ve köleliğin yaygın olduğu bir dönemde yaşasaydınız yine Dünya'yı mükemmel bir yer olarak görür müydünüz?

    Evet insanoğlu gelişen teknolojisi ile özellikle sanayi devriminden sonra Dünyanın içine kendi yaptığı sanayi atıkları yüzünden etmiş bulunuyor.Lakin şurası bir gerçek ki gelişen teknoloji ve sanayi bizim hayatlarımızı bizden önceki nesillere oranla çok ama çok daha kolaylaştırdı.En basitinden düşünün bundan yirmi yıl önce Türkiye'de kimsenin evinde bırakın interneti doğru dürüst bilgisayar yoktu.Cep telefonları yoktu.Fakat bugün aradan geçen yirmi yılda Türkiye'de insanlar haberlere ulaşımda,iletişimde çağ atladı.Sadece Türkiye'de değil tüm Dünyada...ve bu sadece yirmi yılda oldu.

    Kısacası Dünya mükemmel bir yer değildir.Şuan mükemmel olarak görmemizin nedeni gelişen teknolojidir.

    Mesela vahşi doğaya bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız.Atalarımız on binlerce yıl boyunca bu vahşi doğa içinde hayatta kalmaya çalıştı.En fazla insan ömrü 30-40 yıl arasındaydı.Bundan on binlerce yıl önce yaşasaydık ve kırkıncı yaş günümüzü görseydik kendimizi bugün 100 yaşına kadar yaşamış insanlar gibi hissederdik..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 7 Ekim 2019; 4:44:23 >




  • Aslında burada 2 konu var. Birincisi güzelliği neye göre ölçütlendiriyoruz? İkincisi neden daha güzel yaratması gerektiğini düşünüyorsun? En doğrusu budur, ya da keyfi öyle istemiştir.
  • Neden yapsındı ki? İnsan için bu kadarı bile fazla, zaten sürünelim diye geldik dünyaya, ceza olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

    Cennet daha da güzel olabilirdi

    Alıntıları Göster
    Sanki şuanda cennetin ne kadar güzel olduğunu biliyormuş gibi yazmışsın.
  • Allah dünyayı yaratıp içine insanı koymuş.4 zamanlı motoru benzini icat edip Allah mı kirletmiş havayı?okyanusları çöplüğe çevirmiş hayvanların neslini tüketmiş ormanları yoketmiş?ilk insanlar efendi gibi yaşıyormuş dünyayı bozmadan ama gittikçe azmışız ve azmaya devam ediyoruz.nokta noktasına koy ondan sonra Allah niye daha güzel yaratmadı??derse çalışmayıp neden 20 aldım hoca soruları niye böyle yaptı gibi bir şey seninki neden çünkü insanoğlu şükürsüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thebiqboss

    Dünya zaten Mükemmel bir yer Dünyayı bozan sadece insanlar.
    Knk hayvanlar da bozuyor

    Cok pislik hayvanlar var

    cCc bitki reyiz cCc

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hamza5806

    Knk hayvanlar da bozuyor

    Cok pislik hayvanlar var

    cCc bitki reyiz cCc

    Alıntıları Göster
    aynen knk bazı hayvanlar da bozuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Androidci01

    Bu mesaj silindi.
    Allah'tan korkun yok mu senin? Bir Müslümana iftira atmaya utanmıyor musun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patatessiz patso

    Sanki şuanda cennetin ne kadar güzel olduğunu biliyormuş gibi yazmışsın.

    Alıntıları Göster
    "Cennetin anlamı kalmazdı" demişsin.Yani cennetin dünyadan daha güzel olduğunu varsaymışsın. Ben de senin açından düşünerek dünya daha güzel olsaydı cennet yine ondan daha güzel olabilme şansı vardı varsayımını yaptım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ölüyen Yürüler -- 7 Ekim 2019; 17:38:48 >
  • İstediğiniz kadar laf ebeliği yapın geveleyin durun sizin durumunuz zaten anlatılıyor kuranda. Kendi kendinize kuruntulara kapılın kendinizi kandırın. Araştırmayın öğrenmeyin bana göre şöyle olmalıydı felan diyin hiç bir bilgi sahibi olmadığınız konuda keyfinizce uydurun.

    Cehennem insana doymayacak daha yok mu diye soracak biz biliyoruz ki insanların büyük çoğunluğu orada olacak. Bunun tek sebebi ise inkar etmeleri kendilerinden daha yüce bir otoriteyi kabul etmemeleri. Acınası değil mi sizce de.

    Cennette de aynı durum geçerli en kötü müslümana dahi 10 dünya büyüklüğünde cennet vaat ediliyor.

    Bir iyiliğine 10 sevap verilirken, bir kötülüğüne 1 günah yazılacağı kuranda geçer.

    Ölümü yenebilen tek bir insanoğlu yok bunu bilipte haddi aşmanın ne anlamı var. Allahı inkar etmenin sana ne faydası var.

    Onun emirlerine uyup uymamak farklı bir şey onu inkar etmek başka bir şeydir. İnançlı olmak size bir şey kaybettirmez. İslamı insanların kötü yaşayışlarına göre değerlendirip inancını kaybetmek ancak bir çocuğun sebebsizce annesine küsmesine benzer. Sana herşeyi sağlayana küssen ne farkeder sen sevsen de sevmesen de sana her şeyi veren Odur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C59A4F632 -- 7 Ekim 2019; 17:42:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cehenneme gidersen inkar mı edeceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.