S.A. ABİLER KARDEŞLER... Öncelikle başımdan geçenleri anlatayım..bilenler nolur bi akıl verin..98 model 70 s unom var..arabayı yeni aldım bildiğimiz bi elemandan..Allah var motoru temiz..yürüyen falan da temiz(teeemizdi)(yada hala temiz)...arkadaşlar..1 hafta önce hastane çıkışı geri manevra yapıpdönecektim tam sağ yaptım geriye taktım..taak küütt diye yüksek bi sesle alttan vurdu..tekrar boşa aldım tekrar taktım gene aynısı..boşa aldım.neyse araabayı stop edip arkadaşın arabasıyla çoluğu çucuğu eve attım..geldik arkadaşla bindik öne gidiyor..geri de gidiyor tam sağ tam sol yapmadım korkudan ama şuan gidip geliyor.. Ama o günden bu yana debriyaja bastıkça her vites değiştirmemde ön alttan takır tukur sesler geliyor..arada sırada takur tukur sesler geliyor..acaba diyorum takozlar salıncaklar falan mı bişey oldu kitledi...yardım istiyorum..hala korkudan tam sağ tam sol yapmıyorum..ALLAH RAZI OLSUN..
Kimse görmeden bilemez. Götür bi tamirciye söyler sana noldugunu. fiyat çıkartır, uymazsa haftaya gelcem deyip gidersin
Hocam öncelikle geçmiş olsun. Birçok neden olabilir okuyunca aklıma ilk gelen, araba önden çekiş olduğu için vites ve şanzıman arasındaki kol geldi. Debriyaja basınca zorlanma garrrçç ses yapıyormu, yada hareket halinde vitesten atma varmı. Size tavsiyem rot balans yapan bir yere götürüp baktırmanız olacaktır.
baranelB
kullanıcısına yanıt
Allah razı olsun hocam..vitesten atma yok..debriyajda zorlanma da yok ama basınca freni de kasıyor birde basınca takır tukur sesler geliyor önden..ön takım mı gitti acaba diyorum ama çok enterresan tık yoktu arabada..iki defa tam sağ geri vitesde allttan şiddetli vurmayla böyle oldu.Allahtan hayırlısı diyelim geliyo gidiyo şimdilik bakalım 100 ü de geçmiyorum pek...en iyisi bi gideyim hafta sonu esk. gideceğim orda göstereyim nasip olursa..
BreakBeaT
kullanıcısına yanıt
aynen hocam..maalesef esk.e gidicem hafta sonu orda bi göstereyim barii :(