Şimdi Ara

KAZA SONRASI ARAÇ DEĞER KAYBININ ALINMASINDA İZLENECEK YOL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
39
Favori
6.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • ARAÇ DEОžER KAYBI HAKKINDA



    Merhaba arkadaşlar, Ocak ayında yaptığım bir kaza ile ilgili başıma gelen ve bunun sonucunda aracımda oluşan değer kaybında izlediğim yolu bilgi amaçlı sizlerle paylaşmak isterim.

    Öncelikle bu talihsiz kazayı çok şükür emniyet kemeri de kullanma alışkanlığımız sayesinde yara almadan atlattık, Allah muhafaza daha kötü sonuçlar da doğabilirdi.
    Bu yazımda yukarıda video linki görülen kaza sonucu talep ettiğim araç değer kaybı ile ilgili nasıl bir yol izlemeniz gerektiği hakkında bilgi vereceğim. Ancak aracınız ister eski ister yeni olsun, her türlü kazada delil oluşturabilmesi adına mutlaka ve mutlaka iyi bir araç kamerası kullanmanızı şiddetle öneriyorum.

    Araç kamerası tavsiyesi konumuz (Tıklayın)


    Öncelikle kaza 22/01/2016 günü oldu, karşı tarafın yol kontrolü yapmaksızın ve dikkatsizce yaptığı hareket ne yazık ki kaza ile sonuçlandı. Aramızda kaza tutanağı düzenledik ve araçlarımızı tamirhanelere çektik, benim aracı görmeye gelen eksper, çarpıştığım kişinin geldiği yolda DUR tabelası olması, araç kamerasının olayı hiçbir tereddüte yer bırakmaksızın aydınlatması sayesinde olaydaki kusuru %100 karşı taraftaki sürücüye verdi. Hatta karşı taraf bana güvenmeyip oraya polis çağırmıştı, bu polislere de videoyu göstererek fikir edinmek istedim, polis bana: "Bu yolda ne kadar hızlı olursanız olun anayolda olduğunuzdan ve karşı taraf tali yoldan çıktığından kusuru karşı tarafa verirdim" şeklinde söyledi.

    Neyse gel gelelim tamir sonrası aracımda oluşan hasar nedeniyle meydana gelen değer kaybına...

    Öncelikle aracınızın değer kaybını alabilmeniz için:

    1- Tamir işlemlerinin tam olarak bitmesi
    2- Kusur oranının %100 karşı tarafta olması
    3- Aracınızın daha önceden aynı yerden hasar almamış olması
    4- Aracınızın kilometresinin çok çok örneğin 150.000 Km. ve üzerinde olmaması şartları var.

    İşbu şartlar oluşuyorsa, değer kaybı talebi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
    1- Öncelikle Aracınıza ait kaza fotoğrafları, tamir eden servisten hangi parçaların değiştiğini, işçilik maliyetini ve buna benzer gider fatura suretlerini bağımsız bir eksperlik bürosu ile görüşerek oraya veriyorsunuz.
    2- Bu bağımsız eksperlik bürosu incelemelerini yapıp, sizin aracınızla eşdeğer hasarsız araçların fiyatlarıyla karşılaştırıp ve bir takım makine mühendisliği hesapları ile aracınızda oluşan değer kaybına ilişkin bir dizi rapor oluşturuyor ve size gönderiyor, bu rapor için karşı taraftan temin etmek üzere bir miktar ekspertiz rapor ücreti ödüyorsunuz.
    3- Bu raporu temin ettikten sonra karşı tarafın trafik sigortası hangi şirket ise Örneğin benim muhatabım Halk Sigorta A.Ş. idi, o sigorta şirketine bu belgelerin fotokopisini değer kaybı talep ettiğinize dair bir dilekçe ile iadeli-taahhütlü olarak gönderiyorsunuz.
    4- Sigorta şirketi bu evrakları teslim aldığında sizin iade-taahhüt evrakı, raporların oraya ulaştığına dair size bilgi amaçlı PTT'den geliyor.
    5- En geç 15 gün içinde ilgili sigorta şirketi size dönüş yapıyor ve değer kaybına ilişkin tutarı dilekçenizde belirttiğiniz IBAN numaranıza yatırıyor.
    BU 5 ADIMDA DEОžER KAYBI TUTARINIZIN TAMAMI SİZE ÖDENMİŞ İSE SORUN KALMAMIŞ DEMEKTİR.

    ANCAK; İLGİLİ SİGORTA ŞİRKETİ SİZE BU BEDELİN BİR KISMINI ÖDEMİŞ YA DA HİÇ ÖDEME YAPMAMIŞSA:

    1-Aynı ekspertiz raporunud] Sigorta Tahkim Komisyonu Başvuru Formu (Tıklayın) adresinden indireceğiniz başvuru formunu eksiksiz doldurarak ve bu komisyonun IBAN numarasına 100 TL başvuru ücreti yatırarak buna ilişkin makbuzu da eklemek suretiyle, Kısıklı Cad. Aksel iş Merkezi No :35/A Kat:2 - 34662 Üsküdar / İstanbul adresine yine iadeli-taahhütlü posta ile gönderiyorsunuz. (NOT:Başvuruya ilişkin daha geniş bilgiyihttp://www.sigortatahkim.org.tr/ adresinden edinebilirsiniz.)
    2- Evraklar Sigorta Tahkim Komisyonu'na ulaştıktan sonra evrakı kayda alan personel size mail ile dosyanızın açıldığını, dosya numarasını bilgi veriyor. Dosya numaranız belli olduktan sonra http://www.sigortatahkim.org.tr/ adresinde "Başvuru Sorgulama" bölümünden sorgulama yaparak dosyanızın akıbeti hakkında bilgi alabilirsiniz.
    3- Tahkim Komisyonu'ndaki dosyanız orada en fazla 4 ay içinde sonuca ulaştırılıyor, bu aşamada dosya önce atanacak bir hakeme veriliyor, bu hakem önce bir ara karar kuruyor, bu ara karar incelenen evraklar doğrultusunda tarafınıza direkt ödeme yapılması hususunda da olabiliyor ya da yeniden bir bilirkişi incelemesi istenebiliyor. Benim dosyam da bir bilirkişiye verilerek rapor hazırlatılması hususunda ara karar kurulmuştu ve bilirkişi için benden 350 TL verilen bir IBAN numarasına yatırmam istenmişti. Bu bilgi size hakem tarafından yine mail yolu ile iletiliyor ve siz dosyanızın bilirkişiye verilmemesini de isteyebiliyorsunuz. Ancak benim tavsiyem gerek bu 100 TL başvuru parası gerekse bilirkişi için ödeyeceğiniz 350 TL ve ilk olarak hazırlattığınız rapor için ödediğiniz bilirkişi ücretini karşı taraftan alacağınız için tereddüt etmeden hakemin istediği bilirkişi ücretini yatırarak yeni bir rapor düzenletmesini isteyin.
    4-15 gün gibi kısa bir süre sonra da ilgili bilirkişi raporunu hazırlar ve hakem bu raporu hem size hem de karşı tarafın sigortasının avukatına gönderir, bu rapora karşı bir itirazınız var ise 2 iş günü içinde mail yolu ile bu durumu hakeme iletebilirsiniz.
    5-Son olarak ilk hazırlanan rapor, ikinci bilirkişi raporu ve diğer tüm evraklar hakem tarafından incelenerek sonuç karar çıkar, hakem kararı kesindir ve itiraza tabi değildir, bu nedenle sizin lehinize de çıksa aleyhinize de çıksa son söz olduğu için itiraz hakkınız bulunmamaktadır.
    BENİM BAŞVURUMDAKİ HAKEM KARARI 1538 TL OLAN DEОžER KAYBININ BUNA İLAVETEN 158 TL İLK EKSPERTİZ RAPORU, 100 TL BAŞVURU ÜCRETİ VE HAKEMİN TALEP ETTİĞžÂžİ BİLİRKİŞİ RAPORU İÇİN ÖDENEN 350 TL'NİN TAMAMININ SİGORTA ŞİRKETİ TARAFINDAN BANA ÖDENMESİNE, sigorta şirketinin vekalet ücreti olan 158 TL'nin tarafımca ilgili sigortaya ödenmesine karar verilerek sonuçlanmıştır.
    VE BUGÜN YANİ 27/07/2016 günü ilgili sigorta şirketi bu meblağı hesabıma yatırmıştır. Ben de karar doğrultusunda bana verilen bu paradan 158 TL avukat ücretini sigorta şirketinin IBAN numarasına EFT yolu ile ödedim.
    SONUÇ MUTLU SON aracımı satarken değerinin biraz altında satmam gerektiği için üzülmeyeceğim, çünkü bu farkı bugün almış bulunuyorum

    BU HATAYI YAPAN KARŞI TARAF SÜRÜCÜSÜNÜN HALİ DE ŞU ANDA BU:

    KAZASIZ BELASIZ GÜNLER DİLERİM ARKADAŞLAR.







  • Önlerden yerimizi kapalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OlguErhan kullanıcısına yanıt
    Eyvallah abim, :) tüm arkadaşları etiketle ve bilgileri olsun sana zahmet.
  • Çok faydalı bilgiler , teşekkürler eline emeğine sağlık..
  • Öncelikle geçmiş olsun. Bilgilendirme için de teşekkürler. Fakat birkaç sorum olacak. Bu süreci izleme konusunda birkaç arkadaşımdan tavsiye aldığımda bana karşı tarafın sigorta şirketini arayıp hangi belgelerin gönderilmesi gerektiğini sor dediler. Sonrasında firmayı aradığımda benden değer kaybına yönelik üzerinde plakadır, kazanın oluş şeklidir, IBAN bilgilerinin yer aldığı bir dilekçe göndermemi istediler. Dolayısıyla sizin belirttiğiniz ekspertiz raporuna yönelik bir talepleri olmadı. Ya da diğer dokümanlara yönelik bir talepleri. Ben dilekçeyi hazırladım ancak bu haliyle gönderip göndermeme konusunda muallakta kaldım. yardımcı olursanız sevinirim.
  • ulkedeki en iyi kasko sirketime sordum
    mahkemeye vermek lazımki deger kaybını alasın
    bu kadar yazıyı bosuna okumayın.kasko sirketinden daha iyimi bilicekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Favorilere eklenecek altın değerinde bir konu
  • aydınayhan kullanıcısına yanıt
    Onlardan daha iyi bildiğimi iddia etmedim sadece başıma gelip de yaşadığım bir olaydan başkalarını haberdar etmek ve bilgilendirmek istedim, tabi ki her işin ustasına sormak lazım, siz araç değer kaybınızın karşı tarafın sigorta şirketinden alınabildiğini bilin yeter, gerisi size kalmış ister avukatınız takip etsin mahkemeye dava açsın ister benim anlattığım yöntemle alsın nasıl alırsa alsın mesaj alındıysa problem yok. Ayrıca gerek sigorta şirketleri gerek avukatlar bir soru sordunuz mu bi o tarafa bi bu tarafa çekip duruyorlar işin ucunda herhangi bir ücret yoksa pek ilgilenmiyorlar bilginize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tecno06

    Onlardan daha iyi bildiğimi iddia etmedim sadece başıma gelip de yaşadığım bir olaydan başkalarını haberdar etmek ve bilgilendirmek istedim, tabi ki her işin ustasına sormak lazım, siz araç değer kaybınızın karşı tarafın sigorta şirketinden alınabildiğini bilin yeter, gerisi size kalmış ister avukatınız takip etsin mahkemeye dava açsın ister benim anlattığım yöntemle alsın nasıl alırsa alsın mesaj alındıysa problem yok. Ayrıca gerek sigorta şirketleri gerek avukatlar bir soru sordunuz mu bi o tarafa bi bu tarafa çekip duruyorlar işin ucunda herhangi bir ücret yoksa pek ilgilenmiyorlar bilginize.

    Kardeş hazır yazmışken benim soruma da cevap verseydin keşke... işlemleri başlatmak için senden yanıt bekliyorum.
  • Mesajın dikkatimden kaçtığı için özür dilerim kardeşim. Eğer karşı tarafın sigortası öyle talep etti ise dilekçe ve istedikleri diğer ekleri bir sureti sende kalacak sekilde iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla gönder yalnızca 15 gün kaybedersin böyle yaparak. Ödeme yapmazlar ise yukarıda anlattığım yöntemi adım adım uygula inşallah alırsın değer kaybını. Rapor için ise netten arat antalya 2b eksperlikten yaptırabilirsin. Neşe hanım var sağolsun ilgileniyor ve eksiksiz gönderdi evrakları.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki size ödenen değer kaybı kimin cebinden çıkıyor? Hatalı olan aracın sürücüsünden mi, yoksa hatalı olan aracın sigorta şirketinden mi?
  • eSSelamuAleykum E kullanıcısına yanıt
    karşı tarafın sigorta şirketinden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bandırma10.5

    karşı tarafın sigorta şirketinden

    hatalı sürücünün kendi cebinden çıkmıyor demek. yani hatalı ben olduğumda ki Allah korusun, benim yerime sigorta şirketim ödeyecek karşı tarafın değer kaybını. Bu iyi bişey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eSSelamuAleykum -- 10 Temmuz 2017; 16:49:6 >
  • eSSelamuAleykum E kullanıcısına yanıt
    aynen öyle sadece bir sonraki dönemin kazasızlık indirimi ve risk yüzdesi artışı olup o şklde maddi açıdan kusurluya zararı olacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bandırma10.5

    aynen öyle sadece bir sonraki dönemin kazasızlık indirimi ve risk yüzdesi artışı olup o şklde maddi açıdan kusurluya zararı olacaktır

    bak ben onu unuttum. sigorta ödediği değer kaybını bir sonraki sigortasını yaptırırken daha yüksek prim çıkartarak geri alacak hatalı sürücüden :)
    Bir an için hayatta güzel şeylerde var demiştim ama yine tokat gibi çarptı gerçekler :)
  • eSSelamuAleykum E kullanıcısına yanıt
    ama kasko önemli bir tampon olmuş 2500 yani bu kadar bir artış olmaz bir sonraki senenin primi
  • Merhaba 2015 model passat marka aracimda 3000 tl hasar kaydi olustu.karsi taraf 100 de 100 kusurlu sizce arac deger kaybina basvurmalimiyim? Ayrica bagimsiz expertiz dedinziz yerler nerelerde oluyor.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @uiKSilveR

    Merhaba 2015 model passat marka aracimda 3000 tl hasar kaydi olustu.karsi taraf 100 de 100 kusurlu sizce arac deger kaybina basvurmalimiyim? Ayrica bagimsiz expertiz dedinziz yerler nerelerde oluyor.?

    Benim kuzenin işini murat bey halletmişti 0545 441 44 10 Murat bey arayın danışın.
  • mesajımız olsun bir kenarda. gerektiğinde konuyu bulalım. inşallah gerekmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.