Şimdi Ara

Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.065
Cevap
18
Favori
335.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhabalar sırf buradaki arkadaşları bilgilendirmek ve maalesef yeni ehliyet sahibi olup alkolden ehliyetini kaptıracak arkadaşlara yol göstermek amacıyla üye oldum lütfen alkol alıp direksiyon başına geçmeyin. Benim hikayeye gelecek olursak 2 Şubat 2019 günü 0.21 promille stajyer ehliyetimi kaptırdım. Yeni yasaya göre stajyer ehliyet için sınır 0.20 promil. Öncelikle 0.50 promili geçmediğim için herhangi bir para cezası yok. Yukarıdaki arkadaş ilk 6 ay sürücü kursuna başvuramaz demiş fakat bu yanlış. Eğer 0.50 promili geçmediyseniz ve yakalandığınız araç hususi ise psikoteknik raporunu aldıktan sonra il eğitim müdürlüğüne yazılacak birkaç dilekçe ve daimi iptalinizi kanıtlayacak bir kağıt ile sürücü sertifikanızı iptal etmeniz gerekiyor bu işlemlerden sonra sürücü kursuna yazılabiliyorsunuz. Benim sürücü kursum çok yardımcı oldu sağolsunlar dilekçe işlemlerinin çoğunu onlar halletti. Sonrasında yazılı ve direksiyon sınavını geçtikten sonra ehliyet almaya tekrar hak kazanıyorsunuz. Ben geçtiğimiz cumartesi günü direksiyon sınavını geçtim ve önümüzdeki Cuma günü nüfus müdürlüğünden randevu aldım dosyamın sürücü kursundan çıkmasını beklemekteyim. Bu süreç bana bir daha asla tek yudum dahi olsa alkollü araç kullanmanın yanlış olduğunu bizzat öğretti. Herkese geçmiş olsun. Süreç ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa çekinmeden mesaj atabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trantula1 -- 17 Nisan 2019; 21:33:4 >
  • Arkadaslar merhaba. Dun ehliyeti 2 bira yuzunden eve 200 metre kala kaptirdim. Bende motor ehliyetide var dolayisiyla ehliyet gidince hepsi birden gitti. B sinifi ehliyetim eski motor ehliyetim ise 3 aylik.

    Motor ehliyetim daimi iptal olmaz degilmi ? E devlette aday surucumu kisminda hayir yaziyor.

    Birde eve makbuz gelirmi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnson22 -- 3 Mayıs 2019; 21:53:53 >
  • Johnson22 kullanıcısına yanıt
    kontrol sırasında tarafınıza ceza kağıdı verildi ise eve makbuz gelmez. 2 bira 1 promil altında olacağı için kamu davası da açılmayacaktır. bu nedenle herhangi bir evrak tarafınıza gönderilmez.
  • archysenos kullanıcısına yanıt
    Sagolasin kardesim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archysenos

    hafta sonu alabileceğini sanmıyorum, borcu yoktur yazısı istemiyorlar ödemenizi yapıp direkt gidebilirsiniz.
    S.a arkadasar 10 subat 19 da bnde kaptirdim ehliyetimi 0.54 primil ile 2 ay son ac insaalh nasip olursa almam icin herhangi bir psikatri sinavina feln girmem gerekiyormu ogrene bilirmiyim ?
  • Arkadaşlar merhaba bende geçenlerde 3 bira içtikten sonra eve dönerken çevirmeye girdim alkol testinde 246 promil çıktı sonra itirazlar üzerine hastaneye gönderildim ordaki testte 63 çıktı aradanda en fazla yarım saat geçmişti bununda raporunu alarak ifademi ona göre verdim benim merak ettiğim hakkımda kamu davası açılır mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mahmut455

    Arkadaşlar merhaba bende geçenlerde 3 bira içtikten sonra eve dönerken çevirmeye girdim alkol testinde 246 promil çıktı sonra itirazlar üzerine hastaneye gönderildim ordaki testte 63 çıktı aradanda en fazla yarım saat geçmişti bununda raporunu alarak ifademi ona göre verdim benim merak ettiğim hakkımda kamu davası açılır mı
    Ehliyete el koyma tutanağına 0.63 olarak yazıldıysa dava açılmaz.
  • Burhan kullanıcısına yanıt
    Sanırım 243 promilden işlem yapıldı çünkü cezayı felan yazdılar ehliyete el koydular sonra hastaneye götürdüler oradanda karakola ifadeye
  • Ali yıdız A kullanıcısına yanıt
    hayır, gerekmiyor. İlk defa el konulmuş anladığım kadarıyla.
  • mahmut455 M kullanıcısına yanıt
    biraz irdeleyin durumu, düzeltme yapılmamış ise itirazınızı yapın. yoksa kamu davasıdır filan uğraşırsınız.
  • archysenos kullanıcısına yanıt
    Düzeltme yapıldığını düşünmüyorum çünkü olaylar çok ani gelişti çevirme noktasında üfledikten sonra işlemler yapılıp ehliyetime el konuldu ardından hastaneye giderek üfleme yoluyla yeniden test yapıldı ordanda karakola gidip ifade verme işlemi gerçekleşti şuanda ifade savcılığa iletilmiş savcının kararı bekleniyormuş itirazlarımı nereye yapmam gerekir veya düzeltme yapılıp yapılmadığını nasıl öğrenebilirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: you_call_on_me

    2 yıl bitti cezayı da ödedim ama südgeye gitmedim. Simdi polis beni durdursa ehliyetsiz arac kullanmaktan 2000 tl ceza yazar di mi?
    Selam,
    Ben de kaptirali iki yili gecti. 2. kaptirisim > 0.7 promilleydi.

    SUDGE egitimi aldiniz mi?

    Hic cevrildiniz mi?

    Egitim gerekiyor mu bazi insanlardan duydugum kadari ile gidip direk geri almislar ehliyeti. Edevlette bir kisit gorunmuyor ehliyetimde.

    Bilgisi olan paylasir ise sevinirim. Tesekkurler
  • mahmut455 M kullanıcısına yanıt
    itiraz süreniz 15 gün normalde, fakat hastanede kan testiniz mevcut zaten onu bildiğim kadarıyla trafiğe gönderiyorlar. Onu talep edin hastaneden ve trafik mahkemesine başvurun
  • archysenos kullanıcısına yanıt
    Peki usta ssgolsin sn bi sorum var benim ehliyeti almam 10 agustos hafta sonuna denk gliyor snrasi kurban bayrami bn bu ehiyeti 9 agustosta alma imkanim varmi ?
  • Ali yıdız A kullanıcısına yanıt
    hayır, 10 ağustostan önce alamazsın. tatiller sebebiyle 19 ağustosta teslim alacaksınız. tolerans göstericeklerini sanmıyorum.
  • archysenos kullanıcısına yanıt
    Sagolsin usta yardimin icin
  • Merhalabalar ben stajyer sürücüyken (yaklasık 10 aylık ehliyet) ehliyetimi 1.40 ile kaptırdım geri alma süreci hakkında bilgisi olan var mı?
  • Arkadaşlar ilk kez alkolden ehliyetimi kaptırdım kamu davası açıldı ve hapis cezası verilip 3000tl ceza verildi fakalt 2 gün önce 1.56 promille tekrar yakalandım ehliyetim 2 yıl gitti acaba mahkeme ne karar verir bilgisi olan yada yaşayan varmı
  • Öncelikle herkese merhabalar. İki yıl önce memleketimde alkolden ehliyetimi kaptırdım. Yarın (07.09.2019) iki yılımı dolduruyorum ama ben artık memleketimde ikamet etmiyorum. İkamet ettiğim yerin emniyetine gittim, ehliyetinizi buradan alabilmek için memleketinizin emniyetine dilekçe yazıp posta yoluyla yollamalısınız cevabını aldım. Dediklerini yaptım, dilekçe daha bugün ulaşmış. Pazartesi anca yollarız dediler. Postayla bir iki haftaya anca gelir diye de eklediler. Şimdi benim merak ettiğim ikamet ettiğim yere belgelerimi göstersem ehliyetim gelinceye kadar geçici bir belge düzenleyebilir mi adıma? Araç alacağım, buldum ayarladım. Ehliyet olmadığı için gidip alamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: incesanat

    Öncelikle herkese merhabalar. İki yıl önce memleketimde alkolden ehliyetimi kaptırdım. Yarın (07.09.2019) iki yılımı dolduruyorum ama ben artık memleketimde ikamet etmiyorum. İkamet ettiğim yerin emniyetine gittim, ehliyetinizi buradan alabilmek için memleketinizin emniyetine dilekçe yazıp posta yoluyla yollamalısınız cevabını aldım. Dediklerini yaptım, dilekçe daha bugün ulaşmış. Pazartesi anca yollarız dediler. Postayla bir iki haftaya anca gelir diye de eklediler. Şimdi benim merak ettiğim ikamet ettiğim yere belgelerimi göstersem ehliyetim gelinceye kadar geçici bir belge düzenleyebilir mi adıma? Araç alacağım, buldum ayarladım. Ehliyet olmadığı için gidip alamıyorum.
    Yanılmıyorsam sadece ehliyet yanınızda yok diye ceza kesilir. Ceza süresi dolduğunda sistemde gözüküyor, ehliyet numarasını ve nereden alındığını söylemeniz isteniyordu eskiden. Şimdi kimlik numarasından çıkıyor olması lazım. Yani ehliyetsiz araç kullanmaktan değil de, ehliyetin yanında olmamasından ceza kesiliyor olması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.