Alkolmetreyi üflemediğim için 2 sene ehliyetimi aldılar.ama daha önce 6 ay kaptırmıstım ve aldım.zaten üflesemde 2 sene alacakları için üflemedim bilerek.ceza süremin bitmesine az kaldı südgeye yazılmama gerek var mı ? Yoksa süre bitiminde gidip alacak mıyım ? Çünkü alkolden dolayı işlem yapılmadı bana < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu (55. sayfa)

-
-
Yok ! Akıllıca davranmışsın . Süre bitince git al.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bundan 3 sene önce alkollü yakalandım üfledim 6 ay el kondu
Teslim aldıktan bi süre sonra yine yakalandım fakat üflemedim hatta üflemediğim için 2 kat ceza ödedim şimdi iki yıllık cezam bitiyor bu hafta südge eğitimi almam gerekiyor mu yoksa üflemediğim için gerek yok mu egitime
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim bildiğim gerek yok ama yine de trafik şubeden öğren.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ne yaptınız ?Alabildiniz mi direk ehliyeti
yarın konyadan antalyaya yola çıkacağım çevirmelerin yazıldığı wp grubu falan var mı yanımda eşim de olacak ehliyeti var ama daha acemi uzun yolda süremez
Merhaba arkadaşlar. Benimki biraz uzmanlık sorusu olacak, muhtemelen avukatlar daha net bilir. 26 yıllık ehliyetim var ve şu ana kadar alkollü araç kullanmaktan cezam yok. Geçen hafta sabah 9.00 civarında bir ilaç fabrikasına bakıma giderken çevirmeye girdim. Memur çeşitli bahanelerle ceza kesmeye çalıştı. Başaramayınca alkolmetre getirip üfletti, bana gösterip bak 53 promil, aracını bağlayacağız, ehliyete de 6 ay el koyacağız dedi. Alkollü olmadığımdan sinirlenip tekrar üflet dedim, üfletemem dedi, hastaneye götür, kan testi yaptıracağım dedim, kendin git yaptır, biz götürmüyoruz dedi. Bende devlet hastanesine gidip hastane polisini buldum, onun nezaretinde kan testi yaptırdım. Sonuç 0 promil. Tüm bunları yazan bir dilekçeye örnek yargıtay içtihatlarını da ekleyerek sulh ceza hakimliğine itirazda bulundum. İtirazım haklı görülerek Ekim ayına duruşma günü verildi. Sorularım şöyle; 1. Duruşma günü verilmesi, suçun ispat edilemediği anlamına gelir mi? 2. Ekim'e kadar daha 4 ay var, bu süre zarfında araç kullanamayacak mıyım? 3. Suçum ispat edilmediği için yürütmeyi durdurma itirazı yapmalı mıyım? 4. Duruşma gününde davayı kazanırsam, ehliyetime 4 ay boyunca haksız olarak el konulduğundan görev zararı sebebi ile tazminat davası açabilir miyim? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Güneş Salman -- 1 Temmuz 2025; 11:44:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X