Şimdi Ara

Alkolden Ehliyeti Kaptıranlar Bilgi Paylaşım Konusu (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.065
Cevap
18
Favori
335.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • archysenos kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var. Ben de kaptırdım 14.08 tarihinde. Geri alma tarihi olarak e devlette 16.02 yazıyor.
  • -Demokritos - kullanıcısına yanıt
    bir yanlışlık yapılmıştır. ceza zaten resmi olarak 6 aydır, itiraz süreniz dolmuş ama zamanında itiraz etseydiniz 2 gün azaltılırdı cezanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archysenos -- 7 Şubat 2019; 20:52:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Demokritos

    Yanlışınız var. Ben de kaptırdım 14.08 tarihinde. Geri alma tarihi olarak e devlette 16.02 yazıyor.
    Cezanızı 16.08 olarak girmiş olabilirler. Süre net 6 aydır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burhan

    Cezanızı 16.08 olarak girmiş olabilirler. Süre net 6 aydır.

    Alıntıları Göster
    Neyse 2 günden birşey olmaz koskoca 180 gün bekleyeceğim zaten
  • 2 yıl bitti cezayı da ödedim ama südgeye gitmedim. Simdi polis beni durdursa ehliyetsiz arac kullanmaktan 2000 tl ceza yazar di mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi you_call_on_me -- 16 Ocak 2019; 17:55:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: you_call_on_me

    2 yıl bitti cezayı da ödedim ama südgeye gitmedim. Simdi polis beni durdursa ehliyetsiz arac kullanmaktan 2000 tl ceza yazar di mi?
    Evet, araç sahibi başkası ise aynı tutarda ona da ceza yazılır.
  • Sevgili arkadaşlar ilk defa yakalanıp ne olacak ne bitecek diye düşünenler için bir özet geçeyim,

    Alkol testine girdiniz ve 0,5 promil üstü bir alkol çıktı ( İlk yakalanmanız veya son yakalanmanızın üstünden 5 YIL geçmiş ise )

    Ehliyete 6 ay el konulur. Polis memuru ehliyeti sizden alıp hangi ilden teslim almak istediğinizi sorar. Bu 6 ay içerisinde araç kullanmanız yasaktır oldu da kullanırsanız ehliyetsiz araç kullanmanın cezası 2.000 TL, ayrıca araç yakalanan kişiye ait değil ise araç sahibine de bir 2.000 TL ceza kesilir ve toplamda 4.000 TL olur.

    Yine bir yanlış yaptınız ve bu süre zarfında hem ehliyetsiz hem de alkollü yakalandınız. Bu sefer 6 ay ehliyete el konulma süresi 2 yıl olur ve bu sefer teslim almak için psikoteknik isterler. Psikoteknik bir kurstur, buna katılmadan ehliyetinizi geri alamazsınız. Ceza da Ehliyetsiz Araç Kullanma + Alkollü Araç kullanma şeklinde kesilir ve en az ( 2.018 + 1.256 ) 3.274 TL ödemeniz gerekir. ( Bu ücretlere 15 gün içerisinde ödendiği taktirde %25 indirim uygulanır )

    Alkol testine girdiniz ve 1 promil üstü bir alkol çıktı ( İlk yakalanmanız veya son yakalanmanızın üstünden 5 YIL geçmiş ise )

    Ehliyetinize yine 6 ay ile el konulur, yukarıdaki olayların dışında devlet size " Trafik güvenliğini tehlikeye atmak " suçundan kamu davası açar, bunun için ifade vermeniz gerekir. Polis arkadaşların eşliğinde bir karakola gidip ifadenizi verip çıkarsınız. Bulunduğunuz şehire bağlı olarak 1 hafta ile 6 ay içerisinde hakkınızda kamu davası açılır. Davanın tam adı ise " Alkol veya Uyuşturucu Etkisi Altında Araç Kullanma ". Savcı iddianamenizi hazırlar ve duruşma yapılması için gönderir. Hakim duruşmanız için gün verir ve bu size yazılı olarak iletilir. Davaya katılmak zorunlu, gelen belgede " Gelmediğiniz taktirde zorla getirileceğiniz taktim edilir " tarzında bir şey yazıyor. Siciliniz temiz ise çok korkulacak bir şey yok esasında, sonuçta bir hata yaptınız ve bir çoğumuz bunun dava gerektirecek, ceza gerektirecek bir suç olduğunu bilmiyorduk. Benim okulum sebebiyle hakim ile görüşerek davamın başka ile alınmasını istedim fakat hakim bey talebi yaptığım gün bir saate davayı çekti ve o gün dava görüldü bitti. 10 dakika sürdü toplamda. Promilin doğru olup olmadığını sordu, alkolle araca bindikten ne kadar süre sonra yakalandığımı sordu ( bu trafiği ne kadar tehlikeye attığınızı öğrenmek için sanırım ), bu davada ne yazık ki beraat verme hakkı yok hakimin. Hakime en az 3 ay hapis cezası keseceksin diyor kanun. Hakim siciliniz temiz ise bu cezayı 2 ay 15 güne indirebiliyor ve yine hakim sizin akıllandığınıza, suç işlemeyecek olduğunuza inanırsa bu cezayı HAGB ( Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması ) olarak onaylıyor. HAGB tam olarak şöyle; 5 yıl içerisinde herhangi bir adli suç işlemediğiniz taktirde bu dava hiç görülmemiş oluyor, bu 5 yıl içinde sicilinizde de görünmüyor. Fakat 5 yıl içinde farklı adli bir ceza alırsanız bu karar bozuluyor ve 2 ay 15 gün hapis cezasına dönüşüyor. Para cezasına çevrilebiliyor ama sonuçta sicilinize işleniyor. Sonuçta davanız bittikten sonra, ehliyet gününüz geldiğinde ehliyetinizi alıp hayatınıza devam ediyorsunuz.

    İşin bir de psikolojik kısmı var, ben ehliyeti kaptırdıktan sonra 1 hafta uyku uyuyamadım, sürekli araştırdım davada neler çıkıyor vs. diye, aynı şekilde 5 ay sonra mahkeme mesajı geldiğinde de 2 gün uyuyamadım ne olacak diye. çünkü zorla getirileceksiniz deniyor ve ben o tarihte başka bir ilde okuyor olacağım. Dava dosyası sunulduktan sonra mahkeme sonuçlanana kadar da belirli haklardan mahrum bırakılıyorsunuz ( Seçme ve seçilme vb. güven gerektiren haklar ). Ehliyetime daha uzun süre el koyacaklar diye de korktum ama alakası yokmuş ehliyetinizi yine tarihinde alıyorsunuz.

    Sonuç olarak alkolle trafiğe çıkmak yanlış bir karar fakat bu kararı alkol aldıktan sonra verdiğiniz için sağlıklı düşünemiyorsunuz. Siz kendinizi ne kadar kontrol altında hissetsenizde esas öyle değil bunu kabul etmek lazım. Bu duran adama çarparsınız şeklinde değil de kontroller ve refleksler istemsizce yavaşlıyor. Kırmızı ışıkta karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yayaya çarpma ihtimalinizi düşünün. Tepkileriniz alkol almadan önceki kadar hızlı değil. Bu kaza gerçekleştiğinde haklı olmanız yada olmamanız hiç bir şeyi değiştirmiyor, işin vicdan kısmının yanında hukuki süreç havada kalır. En iyisi alkol alacağınızı bildiğiniz yere araçsız gitmek, böylece alkollüyken yanlış karar vermenizi engeller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archysenos -- 2 Şubat 2019; 12:8:30 >
  • mckanrap M kullanıcısına yanıt
    evet mahkeme kesin, imzalattıkları kağıt ifadendi. büyük şehirlerden birindeysen dava dosyasının hazırlanması 6 ay kadar sürebiliyor ( süre kısalır/uzar ama o dosya KESİNLİKLE hazırlanacak ve mahkemeye verilecek ) ama küçük şehirlerde bu kadar uzun sürmüyor. Sebebi ellerindeki dava sayısı. Mahkemeye katılmanız zorunlu, mahkeme tarihini e-devletten takip edebilirsiniz. Aldığınız alkol her saat 0.5 promil olacak şekilde azalıyor diye biliyorum beklediğinizden az çıkmasının sebebi bu.
  • archysenos kullanıcısına yanıt
    Peki bu davadan beraat etme şansım var mı daha önce bir mahkemeye çıkmadım. Olay günü hastaneye kan testine götürmediler. Belki alkolmetre yanlış sonuç verdi belki alkol oranı daha düşüktü 0.90 mesela dava açılmasını gerektirmiyordu. Trafik ihlalide yapmadım. Plakaya yazılmış herhangi bir ceza bulunmamaktadır. Avukat tutsam işime yarar mı mahkemede. Kurum sınavlarına başvuracağım öğrenciyim. Güvenlik soruşturmasında karşıma çıkar diye psikolojim bozuldu. Araştırdığıma göre hagb kararı veriliyormuş genelde bu karar evet sorun değil ama kurumlar sorun çıkartabiliyormuş. Kafayı yemek üzereyim 4 gündür. Bir daha araç kullanmayı bile düşünmüyorum
  • Herkese merhaba.Bende 21 şubat günü ailemle beraber dışarıda yediğim yemek sonucu evime dönmek üzereyken çevirmeye denk geldim.İşin kötüsü aracı ben kullanmıyordum ilk başta sonra 2 yaşındaki kızım huysuzlanınca annesi sakinleştirmek adına kızımızın yanına geçmişti.Bende tahmini 1-2 dakika sonra çevirme olduğunu farkedip dörtlüleri yakıp kenara çekip durdum çevirmeye 150-200 metre kala.O an direksiyona eşim geçti.Ve çevirmeye doğru devam ettik.Durdurulduk.Memur bey yer değiştirdiğimizi söyledi.Bizde öyle bişey yok dedik.Sonra direksiyonda olan alkolsüz eşime üfletme gereği duymadan arkada oturan benden ehliyet istedi ve üflemem gerektiği söyledi.Bende arkada oturduğumu söyledim.Sonuç olarak üfledim 0.57 promil çıktı 6 ay el konuldu.cezamı aldım.Tamamen küçük kızım zaafım oldu sakinleşmesi adına geçtim geçmez olaydım.Ama ceza kesilirken usulsuzluk olduğunu düşünüyorum.Ben çevirmede direksiyon başında yakalanmadığım sürece ortada görüntü ve bir delil yoksa memur beyin insiyatifinde olmamalı.Ben çevirmeye 150-200 metre kala bir arkadaşımı uğurlamış.Veya tansiyonum düşmüş aracı kullanmamak isteyemezmiyim.Kanun ve kural o an direksiyonda olan kişiye işlemez mi? ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMAK KESİNLİKLE YANLIŞ 2 dakikada olsa.Ama peki sizce bu ceza usulüne uygun mu kesilmiştir.?
  • arkadaşlar ehliyetimi almama 13 gün kaldı bodrum çıkışındaki trafik denetlemenin orada kaptırmıştım ve ehliyeti oradan alacağım şimdi 2 sorum olacak 1. hafta sonu alabilir miyim? 2. hala borcu yoktur yazısı isteniyor mu? çünkü internet üzerinde gelir idaresi başkanlığından borçlar ve cezalar görüntülenebiliyor. oradan bir çıktı alıp gitsem olur mu?
  • Arkadaşlar merhaba, 6 ay önce bende bodrumda ehliyeti kaptırdım.Bugün süre doldu yarın ankara il emniyetten almaya gidecem inşallah.

    Şu borcu yoktur yazısını istiyorlar mı kesin olarak o olmadan alma şansımız yok mu?(borcum yok ödedim ancak belgeyi almak için uğraşmak istemiyorum)

    eğer istiyorlarsa illa vergi dairesinden mi almak lazımdır?
  • T®an©e Addi©T kullanıcısına yanıt
    naptın hocam
  • KissOfH3ll kullanıcısına yanıt
    Şükür pazartesi gittim aldım sonunda.

    Ankarada bu tarz bir sıkıntı yaşacaklara söylüyorum,öncelikle ankamallin yanındaki emniyete gittim. Artık oraya ehliyetler gelmiyormuş.Kurtuluşta trafik denetleme müdürlüğü var oradan alınıyor. 1 dk içinde aldım.

    Ben kesilen cezayı indirimden yararlanmak için hemen ödemiştim,aracımın veya ehliyetim üzerinde başka ceza borcum yoktu. Herhangi bir yazı istemediler.

    Ekrandan baktılar mı borcum olduğuma dair onu bilmiyorum.Sormadım da çünkü ehliyetime kavuşmuştum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T®an©e Addi©T

    Şükür pazartesi gittim aldım sonunda.

    Ankarada bu tarz bir sıkıntı yaşacaklara söylüyorum,öncelikle ankamallin yanındaki emniyete gittim. Artık oraya ehliyetler gelmiyormuş.Kurtuluşta trafik denetleme müdürlüğü var oradan alınıyor. 1 dk içinde aldım.

    Ben kesilen cezayı indirimden yararlanmak için hemen ödemiştim,aracımın veya ehliyetim üzerinde başka ceza borcum yoktu. Herhangi bir yazı istemediler.

    Ekrandan baktılar mı borcum olduğuma dair onu bilmiyorum.Sormadım da çünkü ehliyetime kavuşmuştum
    eyvallah geçmiş olsun ben de bodrumda kaptırdım oradan alıcam ankara'da yaşamıyorum. yazı kısmını merak etmiştim online gözüküyor zaten ben de almadan gideceğim. senin gibi cezayı yedikten hemen sonra ödemiştim.
  • Uisaru12 U kullanıcısına yanıt
    Kanuna aykırı. Mahkemeye taşıyabilirsiniz olayı.
  • KissOfH3ll kullanıcısına yanıt
    hafta sonu alabileceğini sanmıyorum, borcu yoktur yazısı istemiyorlar ödemenizi yapıp direkt gidebilirsiniz.
  • Uisaru12 U kullanıcısına yanıt
    eğer mobese kayıtlarında kanıt niteliği taşıyacak görüntünüz yok ise dava açarak ehliyetinizi geri alabilirsiniz. benzer sorunu yaşayan birine daha rastlamıştım, onlarınki daha trajedik. Alkollü arkadaş koltuğa hiç oturmadan çevirmeye girmeden durdukları için yemiş cezayı, itiraz ederek mobeseleri inceletip ehliyetini geri almış.
  • Alkol konusunda bilmeniz gerekenler;
    Hususi otomobil 0,50 promil diğer vasıtalar 0,20 promil yasal sınır.
    Erkekler için 1 adet normal bira veya 1 kadeh şarap 0,45 promil cıkar (içtikten 20 dakika sonra) once uflersen kaptirirsin.
    Kadınlar için yarim bira veya yarim kadeh sarap.
    Diğer içkiler 1 duble,kadeh vs 0,50 yi geçer.
    1. Defa 6 ay ehliyet kaptiran,ehliyetini trafikten bizzat kendi gidip tekrar teslim almadigi surece isterse 10 yil geçsin,cevirmeye girdiginde ehliyetsiz gibi islem gorur.
    Aday suruculuk;( ilk 2 yıldır )
    Adaylar için bütün vasıtalar için yasal sınır 0,20 promildir.
    0,20 promil üzeri sürücü belgesi DAİMİ İPTAL olur.
    Tekrar kursa gider sinavlara girer,sil baştan.(ilk 6 ay sürücü kursuna başvuramaz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgiedintlg -- 30 Mart 2019; 14:6:27 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.