Şimdi Ara

alkol yuzunden 6 ay ehliyeti kaptirdim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
118.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

ama polisler 6 ay sürenin uzun olduğunun farkında, yakalandığında efendi efendi davranırsan bırakabilirler.
    sadece karşı tarafı ikna etmen gerekiyor.

vay beee, topice bak, yorumlara bak...

alkollü araç kullanmak normal, 6 ay süreyle ehilyete el konulması anormal.
    0.6 promille yakalanmış, keşke doktor ölçüm yapsaydı da o 0.6'yı silseydiler, arkadaş da yırtsaydı bu işten... vb. vb. vb.

arkadaşı bir masum çıkarmadığınız kaldı. polisler ayıp etmişler doğrusu. haksızlık olmuş arkadaşa. ne var ki, şunun şurasında altı üstü 0.6 promil aşmış sınırı zaten. idare ediverseler nolurdu sanki, di mi ama?

niye adam olmadığımız ortada. amerika'da yakalansaydı arkadaş, o geceyi kodeste geçirmiş, ertesi gün mahkemeye çıkmış ve kim bilir ne cezalar almıştı. mesela ben 5 yıllığına doktorluk lisansı iptal edilen doktor biliyorum.

ama bu ülkede normal böyle şeyler. türk dediğin iyi içer, kolay kolay sarhoş da olmaz. sarhoş olsa da canavar gibi arabasını kullanır, hiç bi şey olmaz öyle değil mi?

şahsi fikrim : bence arkadaşa az bile yapmışlar. çok da iyi olmuş. keşke mahkemeye çıkıp "cinayete teşebbüsten" yargılansaydı... ankara'dan amerika'ya, amerika'nın trafik yasasını incelemeye giden komisyon umarım döndüğünde ilk olarak alkollü araç kullanımına el atar...

• yorumlarınız için çok teşekkür ederim. evet aklım başıma geldi çon büyük hata yaptım.
    not urbanracer özel mesaj atamıyorum sana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpalp2 -- 15 Şubat 2010; 9:35:02 >
  • quote:

quote:

quote:

ama polisler 6 ay sürenin uzun olduğunun farkında, yakalandığında efendi efendi davranırsan bırakabilirler.

0.6 promille yakalanmış, keşke doktor ölçüm yapsaydı da o 0.6'yı silseydiler, arkadaş da yırtsaydı bu işten... vb. vb. vb.

arkadaşı bir masum çıkarmadığınız kaldı. polisler ayıp etmişler doğrusu. haksızlık olmuş arkadaşa. ne var ki, şunun şurasında altı üstü 0.6 promil aşmış sınırı zaten. idare ediverseler nolurdu sanki, di mi ama?

niye adam olmadığımız ortada. amerika'da yakalansaydı arkadaş, o geceyi kodeste geçirmiş, ertesi gün mahkemeye çıkmış ve kim bilir ne cezalar almıştı. mesela ben 5 yıllığına doktorluk lisansı iptal edilen doktor biliyorum.

ama bu ülkede normal böyle şeyler. türk dediğin iyi içer, kolay kolay sarhoş da olmaz. sarhoş olsa da canavar gibi arabasını kullanır, hiç bi şey olmaz öyle değil mi?

şahsi fikrim : bence arkadaşa az bile yapmışlar. çok da iyi olmuş. keşke mahkemeye çıkıp "cinayete teşebbüsten" yargılansaydı... ankara'dan amerika'ya, amerika'nın trafik yasasını incelemeye giden komisyon umarım döndüğünde ilk olarak alkollü araç kullanımına el atar...

Şöyle bir durum var, tamam süpermen olmak güzel bir şey ama olayı, katalogdan hayatı öğrenen Alman vatandaşı gibi görmemek lazım.
    Ehliyete 6 ay boyunca el konulup sonra geri teslim edilmesinin sebebi, kişinin o süreç içinde aklının başına gelmesini sağlamaktır. Pratikte aklı başına gelen birisi, kanunlar gereği 6 ay boyunca araba kullanamıyor.
    Suçu savunmuyorum ama göz var nizam var, sınırı çok fazla aşmamış. Adamı idam sehpasına götürmenin anlamı yok.
    Aynı tepkiyi başka hukuki mevzuatlara da koymanız dileğiyle... Çiçek gibi yaparsınız memleketi.

sınırı fazla aşmakla, az aşmak arasında ne fark var? alkolün herkes üzerinde yapacağı etki aynı mı? yani herkes 50 promili bulunca sarhoş olup, kontrolünü kaybedecek, refleksleri zayıflayacak diye bir durum mu var? yani alkol oranınız 40 promil olunca tehlike veya risk yok mu da sınıra kadar içilip araç kullanılmasını normal karşılıyor hatta kendinizce + bir kaç promil de tolerans ekliyorsunuz?

ayrıca alkol oranının herkese etkisi aynı mı? yani mesela herkes 3 kadeh içince 50 promili bulur, 2 kadeh içince 50'nin altı olur diyebiliyor muyuz? alınan alkol kadeh sayısı, o gün alkolle birlikte yediğiniz yemeğin etkisine göre bile değişip bünyeyi ve refleksleri etkilemez mi? bu kadar basit mi yani?

kanunlar ve bilim ne diyor? alkol alan kişinin algılaması, refleksleri, kontrolü zayıflar. bunun için zil zurna sarhoş olmaya gerek yok. üstelik bu durum defalarca da tecrübe edilmiş, her gün gazetelerde rastladığınız haberlerle de sürekli teyid ediliyor. ortada tecrübe de varken aynı şeyi denemek kasıttır artık, ihmal olamaz. "binanın tepesinde atlarsanız ölürsünüz" ibaresini deneyerek kanıtlamaya çalışmak artık salaklıktır. bunları bile bile araç kullanmak ve içinde benim, sevdiklerimin ve karşı tarafın durumundan habersiz masum insanların da olduğu trafiğe çıkmak, bile bile cana kast etmektir. ben bundan ötesini düşünmem. buna peşin hüküm ya da ön yargı ne derseniz deyin, ben böyle düşünüyorum ve düşüncelerim de değişmeyecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 15 Şubat 2010; 10:04:59 >

• "akıllı insan başına gelenlerden ders alır,
    daha daha akıllı insan, başkalarının başına gelenlerden ders alır."
    konuyu açan, ceza yiyen arkadaşa çok geçmiş olsun.
    aklını kullanması temennisi ile,
    hoşkalın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şöyle bir durum var, tamam süpermen olmak güzel bir şey ama olayı, katalogdan hayatı öğrenen Alman vatandaşı gibi görmemek lazım.
    Ehliyete 6 ay boyunca el konulup sonra geri teslim edilmesinin sebebi, kişinin o süreç içinde aklının başına gelmesini sağlamaktır. Pratikte aklı başına gelen birisi, kanunlar gereği 6 ay boyunca araba kullanamıyor.
    Suçu savunmuyorum ama göz var nizam var, sınırı çok fazla aşmamış. Adamı idam sehpasına götürmenin anlamı yok.
    Aynı tepkiyi başka hukuki mevzuatlara da koymanız dileğiyle... Çiçek gibi yaparsınız memleketi.

sınırı fazla aşmakla, az aşmak arasında ne fark var? alkolün herkes üzerinde yapacağı etki aynı mı? yani herkes 50 promili bulunca sarhoş olup, kontrolünü kaybedecek, refleksleri zayıflayacak diye bir durum mu var? yani alkol oranınız 40 promil olunca tehlike veya risk yok mu da sınıra kadar içilip araç kullanılmasını normal karşılıyor hatta kendinizce + bir kaç promil de tolerans ekliyorsunuz?

ayrıca alkol oranının herkese etkisi aynı mı? yani mesela herkes 3 kadeh içince 50 promili bulur, 2 kadeh içince 50'nin altı olur diyebiliyor muyuz? alınan alkol kadeh sayısı, o gün alkolle birlikte yediğiniz yemeğin etkisine göre bile değişip bünyeyi ve refleksleri etkilemez mi? bu kadar basit mi yani?

kanunlar ve bilim ne diyor? alkol alan kişinin algılaması, refleksleri, kontrolü zayıflar. bunun için zil zurna sarhoş olmaya gerek yok. üstelik bu durum defalarca da tecrübe edilmiş, her gün gazetelerde rastladığınız haberlerle de sürekli teyid ediliyor. ortada tecrübe de varken aynı şeyi denemek kasıttır artık, ihmal olamaz. "binanın tepesinde atlarsanız ölürsünüz" ibaresini deneyerek kanıtlamaya çalışmak artık salaklıktır. bunları bile bile araç kullanmak ve içinde benim, sevdiklerimin ve karşı tarafın durumundan habersiz masum insanların da olduğu trafiğe çıkmak, bile bile cana kast etmektir. ben bundan ötesini düşünmem. buna peşin hüküm ya da ön yargı ne derseniz deyin, ben böyle düşünüyorum ve düşüncelerim de değişmeyecek...

Başlık da, yazılanlar da trafik için tehlikeli bir durum arzetmeye başlamış. Az içtim-çok içtim hesabı yapanlar ile şöyle üflersen daha az gösterir diyen yöneticiler toplaşıp "alkollü araç" (benzinli araç gibi) nasıl kullanılır dersleri veriyorlar...
    Ya içmeyin; ya da "alkollü araba" kullanmayın. Arabanız alkolsüz olsun...

Kendi canınızı bile tehlikeye atma hakkınız olmadığını bilmiyor musunuz? Bırakın alkol bana bişey yapmaz ayaklarını... Öyleyse değişsin kardeşim bu kanunlar... Kaçımız az önce gözünüzün önünde alkol almış bir otobüs şoförüne çoluk çocuğunu emanet eder!

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sınırı çok aşmakla az aşmanın şu farkı var, çok aşarsa bu onun çok bilinçsiz biri olduğunu gösterir. Hangisi sizce daha umut verici bir bireydir; Az bir sınırla alkol sınırını aşan mı, yoksa zil zurna önünü bile göremeden yola çıkan birisi mi?
    Reflekslerin zayıfladığı aşikar, ama cinayetinin bile "af" edildiği bir ülkede, 6 aylık ceza sürecini beklemeden, yetkili bir heyeti ikna ederek ehliyetini daha erken bir süreçte geri alınabilmesi taraftarıyım.
    Varsın bir daha yakalanırsa ömür boyu men edilsin, ama bazı şeyleri yaşayıp öğrendikten sonra hayata karşı bakış açısı değişiyor. Kaldı ki bir çok ülkede - Örneğin Yunanistan - belli bir rehabilite sürecini geçtikten sonra başarılı bulunursanız, bu 6 aylık dönemi beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Tabi bir daha yakalanırsanız, direksiyon görme şansınız olmuyor.
    O yüzden bence analiz edilebilir bir süreç...

• şu kadar içersen direksiyona otur bu kadar içersen oturma gibi akıl vermek yerine

neden "asla alkollü iken direksiyona oturmayın!" demiyorsunuz?

emniyet kemeri için inanılmaz hassassınız, esp için akan sular duruyor, iş alkole gelince akıl vermeye başlıyorsunuz, ne kadar içince ne kadar promil çıkıyor bunların hesabına gidiyorsunuz..

şaşıyorum bazen şurada yazan çizenlere.. şaka gibisiniz..

bravo!

• Alkol tüm kötülüklerin anasıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanhoroz

Alkol tüm kötülüklerin anasıdır.

Horoz cidden uçuşunu gerçekleştirmiş. Katılmamak elde mi

Bu arada arkadaş suçunu kabul etmiş. Ben affettim. Yok mu bahsimi gören?

UrbanRacer da Gandalf modunda şu sıralar. Aynı dertten muzdarip olanlar bir uğrasınlar adamın yanına. Bir bildiği var herhalde. Boşa kasmasınlar.
  • Daha birkaç gün önce alkollü birisi bir ailenin yarısını ezmedi mi?6 ay değil 6 sene ehliyete el koysalar içim yine de soğumaz.
  • quote:

Ana gibi yar olmaz.
  • quote:

quote:

Ana gibi yar olmaz.

Adama anasını unutturan trafikte neler yapmaz?

Hadi şimdi bi de döktürün "cennet anaların ayakları altındadır" diye.

(Afedersiniz şişenin dibinde olacaktı...(
  • Sadece alkol degil diger butun trafik kurallarina uymak zorundayiz.

Kurallara uymayanlar yuzunden burada gereksiz ve sacma sacma ahkam kesenlerde dahil hepimizin babasi, annesi, abisi, ablasi, kardesi yani canimizin parcalari bir sekilde kazaya kurban gidip oluyor veya sakat kaliyor.

Kurallara uymayi tesvik edelim, rusvet yiyip ceza vermeyen polisler dahil (rusvet alan kadar vereninde suclu oldugunu unutmadan)..
  • Size bir olay anlatayım;

Trafikçi arkadaşlar çevirme yapıyor alkol kontrolü yani,Çevirmeye bir Binbaşı takılıyor zil zurna sarhoş kimliğini söylüyor! ehliyet ruhsat yinede isteniyor vermiyor!!!Polis arkadaşlar işlem yapamıyor,Merkez komutanlığından birileri çağırılıyor ve binbaşı götürülüyor...

Sonuç ne mi?Binbaşıya Askeri Hastane'den Alkolsüzdür raporu alınıyor ve yırtılıyor Polis arkadaşlarda ilçeye sürülüyor burası Türkiye...
  • Bu başlıkta yapılmış birçok yorumu abartılmış, çarpıtılmış buluyorum. 0.56 promil mevzunda alkol için bu kadar tu-kaka yapıp ahkam kesen arkadaşlara öfkeliyken direksiyon başına geçememeyi ya da yolda öfkelendiğinde sağa çekmeyi düşündü mü hiç diye sormak isterim. Sizce hangi durum daha fazla tehlike arz ediyor?

Bazen bir sigara ile başınız döner, bazen açlıktan tansiyonunuz düşer, bazen uykusuzluktan bazen de hanımla kavga etmiş olmaktan dolayı dikkatinizi veremeyip farkında olmadan riske girersiniz yolda. Zaman zaman 1 ya da 2 bira içtikten sonra araba kullanıyorum birçok insan gibi. Kendini bilen için bunda bir sorun olmadığını düşünüyorum. İçkinin limiti herkes için aynı değildir, önemli ne kendini ne de başkasını tehlikeye atmamak. Tamam kendimizi bilelim ama yine de riske atmış olmuyor musunuz derseniz, hayır efendim 14 senedir keyif için içerim kendimi benden daha iyi bilemezsiniz.

Sorun alkolde değil onu tüketmeyi beceremeyen kafalarda ve kendini bilmemekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svevo -- 15 Şubat 2010; 23:06:21 >

• İyi olmuş, iyiki de yakalanmışsınız. Yanlış anlamayın eğer çevirmeye girmeseydiniz belkide buraya bunları yazamayacaktınız(Allah korusun). Burada size ders verecek ne yetkim ne de haddim var ama bir arkadaş olarak şunu söyleyebilirim ki keşke alkollü araç kullanmasaydınız hem kendinizi hemde başkalarını riske attınız.
    İyi günler dilerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Bu başlıkta yapılmış birçok yorumu abartılmış, çarpıtılmış buluyorum. 0.56 promil mevzunda alkol için bu kadar tu-kaka yapıp ahkam kesen arkadaşlara öfkeliyken direksiyon başına geçememeyi ya da yolda öfkelendiğinde sağa çekmeyi düşündü mü hiç diye sormak isterim. Sizce hangi durum daha fazla tehlike arz ediyor?

Bazen bir sigara ile başınız döner, bazen açlıktan tansiyonunuz düşer, bazen uykusuzluktan bazen de hanımla kavga etmiş olmaktan dolayı dikkatinizi veremeyip farkında olmadan riske girersiniz yolda. Zaman zaman 1 ya da 2 bira içtikten sonra araba kullanıyorum birçok insan gibi. Kendini bilen için bunda bir sorun olmadığını düşünüyorum. İçkinin limiti herkes için aynı değildir, önemli ne kendini ne de başkasını tehlikeye atmamak. Tamam kendimizi bilelim ama yine de riske atmış olmuyor musunuz derseniz, hayır efendim 14 senedir keyif için içerim kendimi benden daha iyi bilemezsiniz.

Sorun alkolde değil onu tüketmeyi beceremeyen kafalarda ve kendini bilmemekte.

Kendini bilen alkolü bilir, alkolü bilen de kendini

Men çi guyem tamburem çi guyed!

• quote:

Orijinalden alıntı: GAYRI

quote:

quote:

Ana gibi yar olmaz.

Adama anasını unutturan trafikte neler yapmaz?

Hadi şimdi bi de döktürün "cennet anaların ayakları altındadır" diye.

(Afedersiniz şişenin dibinde olacaktı...(

İçmiyorsan kabahat senin kardeşim, bana ne

• quote:

Orijinalden alıntı: quiet_dead

6 aylığına kendinize bir şöför tutmanız gerekicektir en iyi çözüm bu olur ehliyetsiz kullanmayı denemeyin derim çünkü polisler denetimi çok arttırdı ne kadar ceza keselerse okadar para kazanıyorlar artık affetmiyorlar hiç bir türlü kurtaramazsınız.

''ne kadar ceza keselerse okadar para kazanıyorlar'' Bu cümleyi neye dayanarak yazdın, böyle birşeyin olduğunu biliyormusun yoksa sırf yazmış olayım diyemi yazdın??

51 promil alkollü olsan dahi polis cezayı keser sende kanunda ne cezası varsa çekersin, alkol ölçüm cihazları denetime tabidir denetimi yapan görevli maazeret karşılığı keyfi olarak 'tamam bişey olmaz' deme hakkına sahip değildir. YA ÜFLEMEYECEKSİN yada cezanı çekeceksin.

fotokipi olayına gelince bunu espiri amaçlı söyledin zannedersem

bana katılan olur olma katılmayan olur bu benim kişisel görüşümdür, alkollu araç kullanmak hırsızlıga, gaspa, cinayete teşebbüse eşit bir suçtur, ister 51 promil ister 251 promil hiç farketmez...

kimse kusura bakmasın...

• Kesinlikle alkollü araç kullanmamak lazım;ben kullanmam.

Ama size ( umarım bazı forum üyeleri beni taşlamaz) ufak bir tüyo vereyeyim.

Eğer bir kadeh birşey içip yola çıkacağınızı ve araba kullanacağınızı biliyorsanız, içtiğiniz içkinin yanında bol su için ve bol tuvalete çıkın, alkolu vücuttan atmaya çalışın.

Çünkü karaciğer bu aşamada ( yani alkol alınınca ) bol su harcıyor,siz bunun için bol sıvı alırsanız alkol vücuttan daha kolay atılıyor.

Tabikii bu formül sadece çok az alkol tüketiminde işe yarıyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.