Şimdi Ara

Alkol problemim var. İçiyorum, hep kötü durumlara düşüyorum. Alkolü nasıl bırakabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün sarhoşken yolun ortasında herkese otostop çektiğimi hatırlıyorum. Jandarma geldi daha sonra. Babam emekli albay olmasa belki nezarete falan atarlardı ve döverlerdi beni. Etrafdaki esnaflar şikayetçi olmuş. Ne yaptım onlara hatırlamıyorum. Jandarma beni eve bıraktı. Üvey annemin yanında kalıyordum. Onu da etrafa karşı rezil ettim. İçimdeki içki içip sarhoş olma isteği bitmiyor. Annem öldükten sonra iyice sapıttım ben. 11 Ekimde Annem öldü. Ben kendimi çok saldım. Sürekli içip sarhoş oluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Alkol Bağımlılığını Yenme: Kapsamlı Bir Kılavuz

Alkol bağımlılığı, yaşamları olumsuz yönde etkileyebilen ciddi bir sorundur. Alkol tüketimi kontrol dışına çıktığında, ruh sağlığı, ilişkiler ve genel refah üzerinde zararlı sonuçlar doğurabilir. Alkol bağımlılığını yenmek için atılabilecek adımlar şunlardır:

1. Bağımlılığını Kabul Et

Alkol bağımlılığıyla mücadele yolculuğunun ilk adımı, sorunun varlığını kabul etmektir. İnkar etmek, iyileşme sürecini engelleyebilir.

2. Tetikleyicileri Belirle

Alkol tüketmenize neden olan belirli durumları veya duyguları belirlemek önemlidir. Bunlar stres, yalnızlık veya sosyal baskı olabilir.

3. Destek Al

İyileşme yolculuğunda destek almak çok önemlidir. Ailenizden, arkadaşlarınızdan veya bir destek grubundan yardım istemekten çekinmeyin.

4. Profesyonel Yardım Al

Terapi veya danışmanlık, bağımlılığın altında yatan faktörleri ele almak ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmek için yardımcı olabilir.

5. Alkolü Kademeli Olarak Azalt

Aniden alkol tüketimini bırakmak tehlikeli olabilir. Kademeli olarak azaltmak, yoksunluk belirtilerini yönetmek için daha güvenli bir yoldur.

6. Alternatif Aktiviteler Bul

Alkol yerine keyif alabileceğiniz alternatif aktiviteler bulun. Bu aktiviteler, spor yapmak, kitap okumak veya arkadaşlarınızla vakit geçirmek olabilir.

7. Sağlıklı Bir Yaşam Tarzı Uygula

Yeterli uyku almak, sağlıklı beslenmek ve düzenli egzersiz yapmak, genel sağlığınızı iyileştirmeye ve alkol bağımlılığını yenmenize yardımcı olabilir.

8. Sabırlı Ol

Alkol bağımlılığını yenmek zaman ve çaba gerektirir. Vazgeçmeyin ve iyileşme yolculuğunuza devam edin.

9. Gerilemeleri Bekle

İyileşme yolunda gerilemeler yaşanabilir. Bu normaldir ve pes etmenize neden olmamalıdır. Gerilemeyi bir öğrenme fırsatı olarak görün ve gelecekte benzer durumlardan kaçınmak için adımlar atın.

Alkol bağımlılığından kurtulmak mümkün olsa da mücadele gerektirebilir.Yukarıdaki adımları uygulayarak, bağımlılığınızı yenebilir ve yaşam kalitenizi iyileştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam kıbrısta bir yıl kaldım bir ara böyleydim günde 50 lik rakı içiyordum sek. Sonrasında ortamımı değiştirdim ben öyle kurtuldum. Alkol ilk başlarda çok güzel geliyordu kafam rahat. Düşünmemek için içiyordum ben. Birden sonra almadım canım çok istedi ama almadım. 2 ay falan hiç içmedim. Sonra haftada 1 2 falan içiyorum şuan kontrol bende. Alkol gerçekten dostumuz değil çözüm değil hocam. İmkanın varsa ortamını değiştir uğraşacak bir şeyler bul

• Ben uyuştucu ve alkol ikisini beraber kullanıyordum .Sonra alkolü azalttım .Kusma ,baş ağrısı

uyurken ki acı çekme .Bunlar soğuttu .Tamamen bırakmak en iyisi .Bulunduğun şehirde hastane de

ametam bölümü varsa git .
  • AMATEM

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de yıllardır alkol problemim var, içmeden uyuyamıyorum lakin hiç bu kadar sapıtmadım.
  • bende de tam tersi artık etki etmediği için bıraktım 1 hafta olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuwaTr

Hocam kıbrısta bir yıl kaldım bir ara böyleydim günde 50 lik rakı içiyordum sek. Sonrasında ortamımı değiştirdim ben öyle kurtuldum. Alkol ilk başlarda çok güzel geliyordu kafam rahat. Düşünmemek için içiyordum ben. Birden sonra almadım canım çok istedi ama almadım. 2 ay falan hiç içmedim. Sonra haftada 1 2 falan içiyorum şuan kontrol bende. Alkol gerçekten dostumuz değil çözüm değil hocam. İmkanın varsa ortamını değiştir uğraşacak bir şeyler bul

Yalnız içiyorum dışarda. Ortamım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göle -- 5 Aralık 2017; 21:53:24 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara'ya Başladım.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: odtulu.mezun

bende de tam tersi artık etki etmediği için bıraktım 1 hafta olacak

Alkolün dozunu artırınca fazlasıyla etki ediyor.

• quote:

ne içiyorsun?

öyle bir şey olması imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: God Yagami

quote:

ne içiyorsun?

tabiki herkesin bi sınırı vardır ama ilk başladığımda 2 biraya güzel oluyorken 50 lik tekila + 4 biraya istediğime ulaşamıyorum daha fazla içsen olur ama hep o kadar para veremeyiz @Göle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schizzo -- 5 Aralık 2017; 22:4:9 >
  • quote:

quote:

quote:

ne içiyorsun?

tabiki herkesin bi sınırı vardır ama ilk başladığımda 2 biraya güzel oluyorken 50 lik tekila + 4 biraya istediğime ulaşamıyorum daha fazla içsen olur ama hep o kadar para veremeyiz @Göle

dediğin 400 promil ediyor yaklaşık. bırak sarhoş olmayı bazı bünyeler o kadar içse alkol komasına girer.

biraz ufak atın. 2 yıldır bu mereti hergün içiyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne içiyorsun?

dediğin 400 promil ediyor yaklaşık. bırak sarhoş olmayı bazı bünyeler o kadar içse alkol komasına girer.

ulan ben burda sana bunu ispatlasam ne olur ispatlamasam ne olur sen 2 senedir içiyosan ben de 5 senedir içiyorum o ne olacak ?

• Yorumlara bakıyorum da alkolikler toplanmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ne içiyorsun?

ulan ben burda sana bunu ispatlasam ne olur ispatlamasam ne olur sen 2 senedir içiyosan ben de 5 senedir içiyorum o ne olacak ?

eminim öyledir.

• Afiyet olsun.

• En cok ben içerim. İçerim içerim bana bisey olmazcılar gelmeden

• Alkol icip sorun cozuldugunu gormedim hic. Anca cebe zarar cigere zarar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşin en komiği ben şu kadar içerim diyen adama 2 bira içirdikten sonra mala bağlaması çok hoşuma gidiyor.
    Kendi iradenize sahip olamıyorsanız son çare hastane.
  • Öncelikle başın sağolsun kardeşim, ben alkolü bırak falan demiycem sana iç, iç ama dozunu bil ve günlük hayatının önüne geçmesine izin verme. Yani sabahtan içmeye başlayıp akşama kadar kafan güzel dolanma. Aksi taktirde çok ama çok şey kaybedersin, hatta herşeyini kaybedersin çok kaptırırsan kendini. Akşamları al ne içiyosan, kapan odana aç müziğini yak mumunu takıl kendi halinde, kimseye zararın olmasın, içeyim kendimi dışarlara atayım, sapıtayım, hiçbirşey umrumda değil tavırlarına bürünme, toplumdan dışlanırsın, yapayalnız kalırsın. Edebinle, adabıyla iç, sonra ağlıyomusun, müzikmi dinliyosun, yatıp uyuyomusun, film mi izliyosun ne yaparsan yap. Bende çok içerim ama hiç ertesi gün pişman olacağım hareketler yapmadım, benden sana bi dost tavsiyesi, çok pişman olursun eğer dediklerimin tersini yaparsan.

• Kıbrıs’ta yaşıyorum ben de. Malumunuz ucuz burada alkol. İlk içtiğim zamanlarda 3 birayla yamulduğumu bilirim. Ama şimdi her gün içe içe 70’lik viskiyi tek başıma içip, o 3 birayla yaşadığım kafayı yaşayamıyorum. Zamanla sürekli içtikçe eskisi gibi etki etmemeye başlıyor. Alkolsüz de hayat geçmiyor.. Son 2 aydır içtiğim içkilerin şişelerini biriktirmeye başladım merak eden olursa yarın fotoğrafını da koyarım..

Not: Alkol dostunuz değildir..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.