Şimdi Ara

Alkol Ne Zaman Tamamen Yasaklanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3 sene içinde gerçekleşir gibi, maddi kaynak sıkıntısı çözülürse gerçekleşir.Önce alkollü mekanlar saat 10dan sonra kapanıcak sonraki adımda tamamen yasaklama olur sanırım.

• Mesela toplumun değerlerine aykırı olduğu için kız ve erkeğin sokakta elele gezmesinin yasaklanmasıda 5 yıldan uzun sürmez sanırım.
  • Hiç bir zaman..

Günahdan arındırılmış, steril bir toplum bu dünya sınırları içinde hiç olmadı ve olmayacak, bu girişim tutmaz, böyle bir şey İlahi yasaya aykırı..
  • Hele bir yasaklansın dağıtırım ortalığı Şu ana kadar alkol alırken kimseyi rahatsız etmedim kimse de benim alkolüme karışamaz
  • Hiçbir zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrettyStrong -- 10 Kasım 2013; 16:07:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

Hele bir yasaklansın dağıtırım ortalığı Şu ana kadar alkol alırken kimseyi rahatsız etmedim kimse de benim alkolüme karışamaz

Servisden arkadaşım yurtdışı eğitimlerine gidildiğinde Absinthe'in otlu olanından (orjinal) getirtmişti, feci bişi iki kadehde dünya tersine dönüyor, yeni şişe geldiğinde ararım seni
  • Vatandaşa yasaklanır, ama kodomanlar evlerinde en iyisini içerler.
    Aman ha vatandaşın neyine içki sigara, lüks hayat, kıdem tazminatı, ssk vs..
    Yatsın kalksın dua etsin yeter.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • orta doğuda gerçek demokrasi ile yönetilen iki devlet var.bunların biri israil biride türkiye.
    bu ülkelerdede asla demokrasi gitmez. asla endişelenmeyin. iran rejimi gibi bir rejim gelmez.
    yok alkol yasaklanacak.yok bayanların kafaları zorla örtülecek.yok amerikan traşı yasak vb saçmalıklar asla olmaz

devlet gerçek devlet olmaya başladı diyede özgürlüklerin ve eşitliklerin sağlanıyor diye gereksiz felaket tellalığı yapmanın bir anlamı yok.

misal vermek gerekirse ben izmir kemalpaşada oturuyorum.
    burada "dere mesire yeri" diye biryer var.
    önceki yönetim(muhavazakar bir yönetim)burada alkol kullanımını yasakladı.
    şuan chp yönetiminde.ilk yönetime geldiğinde dere mesire yerinde alkol kullanımını serbest yaptı.
    fakat 3 gün sonra tekrar alkol kullanımını yasakladı.ve zabıtalarla sürekli denetim altında tutup dışarıdan alkol girmemesi için bile bazan üst araması yapıyor.
    bu olayları siyasallaştırmayın.
    nedeni bizim insanımız ağzıyla içmiyor afedersiniz ama götüyle içiyor.durum böyle olunca ister istemez özgürlüğü,insan haklarını ve eşitliği gözeten yönetim bazı yasaklar getirmek zorunda kalıyor.
    şimdi adam içiyor kafayı buluyor.olmadık taşkınlıklar yapıyor. orada piknik yapan bir çok ailenin huzurunu ve piknik yapma özgürlüğünü kısıtlıyor.adam gibi içip gitse hiçbir sorun yok.yasakta yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: KanKoKan

quote:

Orijinalden alıntı: AbiyuGu

Hele bir yasaklansın dağıtırım ortalığı Şu ana kadar alkol alırken kimseyi rahatsız etmedim kimse de benim alkolüme karışamaz

Servisden arkadaşım yurtdışı eğitimlerine gidildiğinde Absinthe'in otlu olanından (orjinal) getirtmişti, feci bişi iki kadehde dünya tersine dönüyor, yeni şişe geldiğinde ararım seni

Haha hocam onun alkol oranı yüzde 90 vardır çok gelir o,beni bira bile çarpıyor bazen

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    günah kavramını gözden gecirdiginiz takdirde olacagını göreceksiniz
  • Her kelimesine katılıyorum....

Ben İzmir Bornovadayım, Bizde hafta sonları 2 / 3 aile toplaşıp pikniğe gideriz. Yalan yok, mutlaka ikişer tane kutu alırız yanımıza. Hanımlar sofrayı kurup mezeleri ayarlarken, bizde mangal başı kutu muhabbet yaparız....Kimseyede zararımız olmaz....Zaten olması gerekende budur...

Ha, beş metre öteye modifiyeli şahinle gelip, ses sistemini sonuna kadar açıp alkol show yapan tip lerede müsammaha göstermeyiz...Göstermedikte... Meyhanede,tavernada, gazinoda bile eğlenmenin bir adabı vardır. Nasılki orada haddini bilip ortama uyacaksan, piknik alanındada uyacaksın...

Öte yandan bu son Alkol düzenlemesinden sonra (İzmir için söylüyorum diğer illeri bilemem) köşe başlarında, tenhalarda,sahil kenarında götüyle içen absürt tipler kaybolmaya başladı....Buda sevindirici bir gelişme.Son zamanlarda 23:00 den sonra tenhalardan geçerken korkar hale gelmişti millet...

• quote:

Orijinalden alıntı: HavvasTeknolojisi

orta doğuda gerçek demokrasi ile yönetilen iki devlet var.bunların biri israil biride türkiye.
    bu ülkelerdede asla demokrasi gitmez. asla endişelenmeyin. iran rejimi gibi bir rejim gelmez.
    yok alkol yasaklanacak.yok bayanların kafaları zorla örtülecek.yok amerikan traşı yasak vb saçmalıklar asla olmaz

devlet gerçek devlet olmaya başladı diyede özgürlüklerin ve eşitliklerin sağlanıyor diye gereksiz felaket tellalığı yapmanın bir anlamı yok.

misal vermek gerekirse ben izmir kemalpaşada oturuyorum.
    burada "dere mesire yeri" diye biryer var.
    önceki yönetim(muhavazakar bir yönetim)burada alkol kullanımını yasakladı.
    şuan chp yönetiminde.ilk yönetime geldiğinde dere mesire yerinde alkol kullanımını serbest yaptı.
    fakat 3 gün sonra tekrar alkol kullanımını yasakladı.ve zabıtalarla sürekli denetim altında tutup dışarıdan alkol girmemesi için bile bazan üst araması yapıyor.
    bu olayları siyasallaştırmayın.
    nedeni bizim insanımız ağzıyla içmiyor afedersiniz ama götüyle içiyor.durum böyle olunca ister istemez özgürlüğü,insan haklarını ve eşitliği gözeten yönetim bazı yasaklar getirmek zorunda kalıyor.
    şimdi adam içiyor kafayı buluyor.olmadık taşkınlıklar yapıyor. orada piknik yapan bir çok ailenin huzurunu ve piknik yapma özgürlüğünü kısıtlıyor.adam gibi içip gitse hiçbir sorun yok.yasakta yok.

tabi kardeş çok haklısın, bu öğrenci evi meseleside terörü engellemek için zaten.hep birlikte yiyoruz hepimiz polyannayız

• quote:

Orijinalden alıntı: janjarre

Her kelimesine katılıyorum....

Ben İzmir Bornovadayım, Bizde hafta sonları 2 / 3 aile toplaşıp pikniğe gideriz. Yalan yok, mutlaka ikişer tane kutu alırız yanımıza. Hanımlar sofrayı kurup mezeleri ayarlarken, bizde mangal başı kutu muhabbet yaparız....Kimseyede zararımız olmaz....Zaten olması gerekende budur...

Ha, beş metre öteye modifiyeli şahinle gelip, ses sistemini sonuna kadar açıp alkol show yapan tip lerede müsammaha göstermeyiz...Göstermedikte... Meyhanede,tavernada, gazinoda bile eğlenmenin bir adabı vardır. Nasılki orada haddini bilip ortama uyacaksan, piknik alanındada uyacaksın...

Öte yandan bu son Alkol düzenlemesinden sonra (İzmir için söylüyorum diğer illeri bilemem) köşe başlarında, tenhalarda,sahil kenarında götüyle içen absürt tipler kaybolmaya başladı....Buda sevindirici bir gelişme.Son zamanlarda 23:00 den sonra tenhalardan geçerken korkar hale gelmişti millet...

"Ha, beş metre öteye modifiyeli şahinle gelip, ses sistemini sonuna kadar açıp alkol show yapan tip lerede müsammaha göstermeyiz...Göstermedikte... Meyhanede,tavernada, gazinoda bile eğlenmenin bir adabı vardır. Nasılki orada haddini bilip ortama uyacaksan, piknik alanındada uyacaksın..."

işte devletinde en çok korktuğu budur.bireylerin kendi asayişini kendi adaletini sağlamaya çalışması.tıpkı vahşi batı gibi.
    bu sebebten bazı dutumlar olmadan önlem almak gerekir.

bu memlekette akaryakıtın bukadar pahalı olmasının sebebide bizim yüzümüzden.adam gereksiz yere şahinle geziyor aragaz çekip alkollü direksiyona oturuyor.inanın gelişmiş medeniyetlerde çok ağır ve disiplinli kanunlar var.demek o devletler gibi kanunlar gelse "vay efendim bizi köleleştiriyorlar "denecek.
    önce halk olarak insan olmalıyız.ozaman kimse alkol almamıza,ilişlkilerimize,hayatımıza karışmaz.eğer karışılıyorsa buda yasakları getirenlerin değil bizim suçumuz.

• yukarıdaki mesajla dikkatinizi çekerim.
  • Icki icmesini beceremeyip etrafini rahatsiz edenler yüzünden alkolü yasaklamak, kuru fasulyeyi fazla kacirip etrafindakileri gazdan zehirleyene kuru fasulyeyi yasaklamaktan farksiz. Adama düzgün beslenmeyi ögretirsin, ögretemezsen de denetimle o ortama girmemesini saglarsin, olur biter.

Polis, resit insanlarin evinde ne oluyor acaba diye düsünecegine asli görevini yerine getirip toplumun aktif olarak huzurunu bozanlarla ilgilensin.
  • Yasak,zararlı olan bir şeyi yapmak insanoğlunun kanında var,türklerde de 2 kat daha fazla vardır bu durum.Bizim halkımız çok sever isyan etmeyi,yasak olan, toplumca zararlı olarak görülen bir şeyi inadına yapmayı.
  • Serdar kullanıcısına yanıt
    Alkol yasaklanmadı...Perakande satış saatleri yeniden düzenlendi... Yasak olarak lanse etmeyelim bence.Ki bu sadece Ülkemize has bir düzenleme değil. AB üyesi ülkelerde ve daha uzağa gidelim A.B.D nin çoğu eyaletinddde uygulanan bir düzenleme bu...
  • quote:

bu memlekette akaryakıtın bukadar pahalı olmasının sebebide bizim yüzümüzden.adam gereksiz yere şahinle geziyor aragaz çekip alkollü direksiyona oturuyor.inanın gelişmiş medeniyetlerde çok ağır ve disiplinli kanunlar var.demek o devletler gibi kanunlar gelse "vay efendim bizi köleleştiriyorlar "denecek.
    önce halk olarak insan olmalıyız.ozaman kimse alkol almamıza,ilişlkilerimize,hayatımıza karışmaz.eğer karışılıyorsa buda yasakları getirenlerin değil bizim suçumuz.

Amaç vergi alıp çarkı döndürmek değil yani, sadece şahin'e binenlere engel olmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

quote:

Amaç vergi alıp çarkı döndürmek değil yani, sadece şahin'e binenlere engel olmak.

evet nasılda devletin amacı vergi almak olduğunu anlamışsın.nasılsa vergini veriyorsun.arabanın tepesinden inme.paso aragaz çek.
    bende insanlar toplu taşıma araçlarına yönlenince devlet vergiyi alacak başka bir secenek arayacak işte onu diyorum.

• Yahu kafanız mı iyi. Aragaz ile verginin ne alakası var. Sanki günlük harcanan yakıtın yarısı aragaz. Toplu taşıma araçları da yetersiz zaten, o da başka bir konu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.