Alkanlara ve Alkenlere İsim Verirken Klorun İlk Harfini Nasıl Alacağız ?

-
-
Hocam ben de bunu c diye biliyorum 12 de hocam ısrarla C diyordu ama mebde bazı yerlerde k diye alındığını da gördüm, bu kadar detay çıkar mı bilmem ama bilen biri varsa yazsın harbiden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
k al gitsin arada bıraktıracak soru zaten sormazlar
-
1 net 1 nettir hocam ne olur ne olmaz çıkar muallakta kalmayalım.
-
C bu adlandırma mevzusu uluslararası türkiyeye özgü değil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
aydın k almış ben c diye biliyordum
-
C olmalı meb yanlış
-
neyi doğruki
Nereye soracağız hocam bu soruyu meb'e mi yazmamız lazım ?
-
bu soruyu 12de hocama sormuştum bana salak salak baktı. elini sağa sola salladı bu tür şeylere kafa yorma dedi beni sınıfta küçük düşürdü.
halbuki kendisi de bilmiyordu
-
hocam aslında çok önemli bir konu bunun bilgisinin tam ve kesin olması gerekli
-
o adlandırma kurallarının amacı ortak bir dil oluşturmak olduğu için gidip Türkçeye göre adlandırma yapmak çok saçma geliyor bana :) c olmalı.
-
aga şıklara bakıp hangisini almanız gerektiğini çıkartabilirsiniz. şıklarda 2-kloro mu yazmış yoksa 2-cloro mu yazmış okuyup anlarsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenjutsuPlaviest -- 2 Haziran 2021; 17:46:6 > -
hocam görkem şahin c alıyor ama yazarken kloro yazıyor bu iş baya sıkıntılı aslında iyi bilgili birinin el atması gerekli
-
k
-
Çok güvendiğim kimyacıma sordum çok hocam c al dedi ben çıkarsa öyle yaparım çünkü ıupac adı evrensel adlandırmaymış
Bende C alacağım ama MEB'te ''K'' olarak kabul edilmesi kafamı karıştırdı sadece
-
K alınır. Hepsini türkçe sıralamaya göre alırsın normalde C alınıyor ama dediğim gibi meb Türkçe sıralamaya göre alıyor
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- o palyaço benim
- diş hekimliği yatay geçiş
- astigmat engelli raporu oranı
- sahibinden ritalin
- baykar staj
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X