Şimdi Ara

Alkanlara ve Alkenlere İsim Verirken Klorun İlk Harfini Nasıl Alacağız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görkem Şahin ''c'' alacağımızı söyledi ama kimya adası ''k'' demiş.Yorumlarda MEB testlerinde ''k'' alındığından bahsediliyordu bu işin doğrusunu nedir?

• Hocam ben de bunu c diye biliyorum 12 de hocam ısrarla C diyordu ama mebde bazı yerlerde k diye alındığını da gördüm, bu kadar detay çıkar mı bilmem ama bilen biri varsa yazsın harbiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k al gitsin arada bıraktıracak soru zaten sormazlar

• unnecessary tension kullanıcısına yanıt

1 net 1 nettir hocam ne olur ne olmaz çıkar muallakta kalmayalım.

• C bu adlandırma mevzusu uluslararası türkiyeye özgü değil

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aydın k almış ben c diye biliyordum

• C olmalı meb yanlış

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • neyi doğruki  

• Nereye soracağız hocam bu soruyu meb'e mi yazmamız lazım ?

• bu soruyu 12de hocama sormuştum bana salak salak baktı. elini sağa sola salladı bu tür şeylere kafa yorma dedi beni sınıfta küçük düşürdü.

halbuki kendisi de bilmiyordu

• hocam aslında çok önemli bir konu bunun bilgisinin tam ve kesin olması gerekli

• o adlandırma kurallarının amacı ortak bir dil oluşturmak olduğu için gidip Türkçeye göre adlandırma yapmak çok saçma geliyor bana :) c olmalı.

• aga şıklara bakıp hangisini almanız gerektiğini çıkartabilirsiniz. şıklarda 2-kloro mu yazmış yoksa 2-cloro mu yazmış okuyup anlarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenjutsuPlaviest -- 2 Haziran 2021; 17:46:6 >
  • GenjutsuPlaviest kullanıcısına yanıt

hocam görkem şahin c alıyor ama yazarken kloro yazıyor bu iş baya sıkıntılı aslında iyi bilgili birinin el atması gerekli

• k

• Çok güvendiğim kimyacıma sordum çok hocam c al dedi ben çıkarsa öyle yaparım çünkü ıupac adı evrensel adlandırmaymış

• Zamansızkedyy55 Z kullanıcısına yanıt

Bende C alacağım ama MEB'te ''K'' olarak kabul edilmesi kafamı karıştırdı sadece

• LELEB kullanıcısına yanıt
    K alınır. Hepsini türkçe sıralamaya göre alırsın normalde C alınıyor ama dediğim gibi meb Türkçe sıralamaya göre alıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.