Şimdi Ara

Alın size saçma bir problem. Fikri olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorun çözüldü. Anakart mosfetleri çok ısınıyordu. Overclock anakartı değil malum. Güç kaynağı ile alakalı değil. Mosfetlere soğutucu yapıştırarak çözüm bulmaya çalışacağım.

X3430 CPU Asus 1156 anakart.
    Ekran kartı gt1030
    Güç kaynağı sıfır platoon 500 watt dandik birşey.
    Oyun oynarken sorun yok ama oyun üstüne Google Chrome açınca bir süre sonra PC kendini kapatıyor Isınan hiçbir parça yok ve oyunda kapanmıyor...
    Sadece fikri olanlar yazsın. Overclock kıs gibi basit şeyleri yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonic -- 4 Nisan 2018; 8:11:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazilim çakismasi olabilir. I.explorer de sorun var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yazılım çakışsa PC donar yada mavi ekran atar. PC kapanması donanımsal bir sorun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun tam olarak nedir ? Ekraa gelen goruntu kesilip pc calismaya devam mi ediyor ? Eger durum buysa power supply veya anakartta sıkıntı olabilir.

• jacquer kullanıcısına yanıt
    Hocam kendisini direk kapatıyor. Elektriği kesiyor

• demonic kullanıcısına yanıt
    Farklı bir psu'da deneme şansınız varsa daha rahat anlayabilirsiniz hocam. Elektriği kesmesi bana sanki psu hatası gibi geldi.

• jacquer kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı gt1030. Ne yakacak ki. 500 watt sıfır güç kaynağı aldım dandik marka ama toplasan zaten 150-200 watt yakmaz sistem.
    Banada öyle gelmedi değil ama neden oyunda atmayıp oyunun üstünde Chrome a girince atıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonic -- 1 Nisan 2018; 9:40:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi anlaşıldı güç kaynağı yetmiyormuş.
    Yahu gt1030 ve 4 çekirdek işlemci 400 watt yakar mı ya

• İnternet sayfası üzerinden minning yapan virüs bulaşmıştır .internete girdiğinizde tüm sistem kaynaklatınızı sömürülüp sistemin kapanmasına neden olabilir.Sıfırdan işletim sistemi yükleyin bence.Yazılımsal sorunlarda sistemi direk kapanmasına neden olur.

• okidoki64 kullanıcısına yanıt
    Bizzat Mining yapan birisiyim. Girse idi anlardım

• quote:

Orijinalden alıntı: demonic

Şimdi anlaşıldı güç kaynağı yetmiyormuş.
    Yahu gt1030 ve 4 çekirdek işlemci 400 watt yakar mı ya

cpu-gpu sadece 12v kanalından güç çeker dostum. 30 w tdp değerine sahip 1030 ve 95 w tdp değerine sahip xeon 3430 için +12v kanalında en az 170-180 w güç verebien bi power sorunsuz besler.

Edit: Seni hatırlıyorum sen 280x kullanıyordun. 280x'i 500 w lık dandik bir platoon psu ilemi kullanıyordun ? O kadar uyardık seni bak gt 1030 sana yaramaz elinde 280x gibi bi kart varken diye. Adı sanı bilinmeyen netten bile 12v kanalıdna ne kadar güç verdiğini bulamadığım bi power ile 280x i kullanırsan besleyemez tabi. cpu(e5440) ile 280x 350 w güç çekiyor.

Olan olmuş artık yapıcak bişey yok keşke beni alıntılayıp kullandığın power söyleseydin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 1 Nisan 2018; 15:3:39 >

• soporo kullanıcısına yanıt
    PSU calculator ile hesapladim şok oldum. Benim sistem 450 watt çekiyormuş. Ben bu kadar beklemiyordum. Güç kaynağı yetmiyor bariz ortada. Kalitesiz zaten güç kaynağı bendeki.

• quote:

PSU calculator ile hesapladim şok oldum. Benim sistem 450 watt çekiyormuş. Ben bu kadar beklemiyordum. Güç kaynağı yetmiyor bariz ortada. Kalitesiz zaten güç kaynağı bendeki.

450 w çekemez dostum sistemin 30 w ekran kartın 95 w cpu çekiyor diğer bileşenler de en fazla 100 w çeker ki onlar zaten ayrı kanallardan beslenir. 40 tane fan taksan gine o sistem 450 w çekmez.

Güç kaynağında sorun var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 1 Nisan 2018; 14:55:51 >
  • Hocam PSU calculator 370 diyor. 100 de kendisi ekliyor 470

• quote:

Hocam PSU calculator 370 diyor. 100 de kendisi ekliyor 470

Yanlış dostum cekemez yanlış gösteriyor. 470 w çekse bile senin şu anda kullandığın power 470 w güç veremez.

Edit:https://outervision.com/power-supply-calculator bu siteye güvenme burdan hesaplıyorsan( bu sitede bile senin pcnin çektiğin güç 231 w olarak gözüküyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 1 Nisan 2018; 15:7:35 >
    Overclock değerlerini girdiğim Zaman recomended 470 çıkıyor. Tamam sorunu çözdük güç kaynağı lazım kaliteli

• quote:

Overclock değerlerini girdiğim Zaman recomended 470 çıkıyor. Tamam sorunu çözdük güç kaynağı lazım kaliteli

Sorun zaten güç kaynadığın dostum en başından beri güç kaynağındı sen 280x kullanırken de sorun güç kaynağıydı. 500 w dandik, netten 12v kanalında ne kadar güç verdiğini bulamadığım psu ile 270 w güç çeken bi kart kulanıyordun dostum, o zamanki cpu n e5440 80 w güç çekiyordu.

psu olarak bunu alabilirsinhttp://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-watt-80plus-500w-aktif-pfc-120mm-fanli-guc-kaynagi.html

Edit: O sistemi 300 wlık sağlam bir power besleyebilir buna adım kadar eminim ama 470 w da inat ettiğin için sana 500 wlık sağlam 80+ cm psu attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soporo -- 1 Nisan 2018; 15:27:26 >

280x de güç kaynağı 700 watt fsp idi. O darboğaz dı. Bf1 multiplayer de işlemci kullanımı single Player e göre fazla imiş ondan dolayı darboğaz yapıyormuş. Beni iyice cahil yaptın sende :D
    Zaten sipariş ettim ikinci el cooler master.

• E.kartı sürücüleriyle alakalı bazen chrome gibi internet gezginleriyle alakalı sorunlar çıkabiliyor, onn için farklı sürücüler filan'da denersin.
  • Hala çözülmedi. Bilgisayar 150 watt çekiyor yükte. Watt metre bu değeri veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demonic -- 5 Nisan 2018; 23:54:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.