Şimdi Ara

Aliexpress kullanma kılavuzu A'dan Z'ye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
97
Favori
50.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ayrıcahttp://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri adresindeki gümrükler genel müdürlüğünün soru cevap sayfasında kalın yazı ile belirtilmiş sorunun cevabında da alışverişte sınır uygulaması olmadığı açıkça yazmaktadır.

Posta ve Hızlı Kargo Muafiyetleri
    Soru: Kanuni dayanak nedir?
    Cevap: 4458 sayılı Gümrük Kanunun 167 nci maddesi, 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki "4458 sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararın 45,62 ve 63 üncü maddeleri, 24/03/2014 tarihli ve 2014/7 sayılı Genelge.

Soru: Posta/hızlı kargo eşyası için muafiyetin kapsamı nedir?
    Cevap: Türkiye Gümrük Bölgesindeki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, gümrük kıymeti gönderim başına toplam 75 Avro’yu geçmeyen eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet tanınmaktadır.

Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
    Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
    - AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
    - Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
    olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu eşyanın,
    - Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
    - Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
    - Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,

gerekmektedir.

Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.

Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gönderilen eşyanın tek başına kıymetinin 1500 Avro'yu aşması halinde ne işlem yapılır?
    Cevap: Söz konusu eşyaya yürürlükte olan ithalat vergilerine ilişkin oranlar uygulanacaktır.

Soru: Hediyelik eşya muafiyeti, posta/hızlı kargo yoluyla gelen eşya için dikkate alınmakta mıdır?
    Cevap: Hayır, yolcu beraberi 430 Avro'luk hediyelik eşya limiti, posta yolu ile getirilen eşya için söz konusu değildir.

Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesi neye göre yapılır? Kargo ücreti dikkate alınır mı?
    Cevap: Posta ve hızlı kargo yoluyla gelen eşyanın vergilendirilmesinde, kargo ücreti dikkate alınmayacak, ayrıca aynı gönderici tarafından Türkiye’deki bir alıcı adına gönderilen aynı konşimento muhteviyatı gönderiler bir bütün teşkil ederek tamamının kıymeti birlikte dikkate alınacaktır.

Soru: Önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin muafiyetten faydalanmanın bir sınırı var mıdır?
    Cevap: Kararın 45 inci maddesi çerçevesinde posta veya hızlı kargo taşımacılığı kapsamında gelen eşyaya muafiyet uygulanmasında, eşyanın ticari miktar ve mahiyette olup olmadığı veya bir gerçek kişiye ya da tüzel kişiye gelip gelmediği önem arz etmemekte olup, muafiyetten faydalanmanın bir sınırı yoktur.

Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla her türlü eşya getirilebilir mi?
    Cevap: Hayır, posta/ hızlı kargo yoluyla getirilebilecek eşyaya ilişkin olarak aşağıda detayları belirtilen çeşitli kısıtlamalar mevcuttur.

Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla tütün veya alkollü ürün getirmek mümkün müdür?
    Cevap: Hayır, bu tip eşya sadece yolcu beraberinde belirli limitler dahilinde getirilebilmekte olup, detaylı bilgiyi “Yolcu işlemleri” başlıklı broşürde bulabilirsiniz.

Soru: Posta/hızlı kargo yoluyla cep telefonu getirmek mümkün müdür?
    Cevap: Hayır, posta/hızlı kargo taşımacılığı yoluyla muaf olarak veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün bulunmamaktadır. Dolayısıyla, bu yolla cep telefonu getirilmiş olsa dahi hiçbir surette sahibine teslim edilmemektedir.

Soru: Herhangi bir nedenle yurtdışında kalan/unutulan cep telefonu posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi halinde teslimi mümkün müdür?
    Cevap: Evet, yurt dışına giden yolcuların IMEI numarası halihazırda kayıtlı olan cep telefonlarının çeşitli nedenlerle yurt dışında kalması ve bu telefonların posta/hızlı kargo yoluyla geri gönderilmesi durumunda, söz konusu telefonların IMEI numaralarının kayıtlı olduğununhttp://www.mcks.gov.tr/tr/imeisorgu.php adresinden yapılacak sorgulama sonucu teyit edilmesi halinde teslim edilmesi mümkündür.

Soru: Kozmetik ürünlerinin posta/hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün müdür?
    Cevap: Hayır, 30.03.2005 tarihli ve 25771 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5324 sayılı Kozmetik Kanununun ikinci maddesiyle kapsamı belirlenmiş olan kozmetik ürünlerinin muaf olarak posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Soru: Takviye edici gıdalar/sporcu gıdaları olarak nitelendirilen bazı ürünlerin posta/hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün müdür?
    Cevap: Hayır, 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının 65 nolu alt bendinde tanımlanan "takviye edici gıdalar" ile 06.12.2003 tarihli ve 25308 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi 2003/42 nolu Sporcu Gıdaları Tebliği'nin 4 üncü maddesinde tanımlanan "sporcu gıdaları"nın muaf olarak posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

Soru: Takviye edici gıdalar/sporcu gıdaları olarak nitelendirilen bazı ürünlerin posta/hızlı kargo yoluyla getirilmesine ilişkin bir istisna var mıdır?
    Cevap: Evet, bu kapsamdaki ürünleri doktor tavsiyesi ile kullanan kişilerin, hastalıklarına dair resmi hastaneden alınmış bir raporu ve doktorun önerdiğine dair bir reçeteyi, milli sporcuların ise "Milli Sporcu Belgesi"ni gümrük idaresine ibraz etmeleri halinde söz konusu ürünleri posta ve hızlı kargo yoluyla getirmelerine izin verilir.

Soru: Yolcunun gelirken getiremediği kişisel eşyasını kargo veya posta yolu ile yollaması mümkün müdür?

Cevap: Evet. Kişisel eşyanın yolcu beraberinde ya da yolcunun gelişinden bir ay önce veya üç ay sonra kargo veya posta yolu ile getirilebilmektedir.
    Yolcunun yanında getiremediği ve kargo veya posta ile gönderdiği kişisel eşyasında 30kg ağırlık veya kıymet limiti bulunmamakta olup herhangi bir vergi tahsil edilmemektedir. Kişinin Türkiye’ye giriş yaptığı tarihi ispatlamak amacıyla pasaportu ile birlikte eşyanın bulunduğu gümrük idaresine başvurması gerekmektedir.

Soru: Kargomun nerede olduğunu nasıl öğrenebilirim?
    Cevap: Gönderilerin takibi Bakanlığımızca yapılmamakta olup, kargonuzun taşımacılığı hızlı kargo firması tarafından yapılıyor ise ilgili firmaya, posta ile yapılıyor ise PTT’ye başvurmanız gerekmektedir.

Soru: Bakanlığınızca vergi dışında bir ücret talep edilmekte midir?
    Cevap: Hayır. Bakanlığımızca sadece vergi tahsilatı yapılmaktadır. Taşımacılık, depolama veya diğer hizmetlere ilişkin ilave ücretler için taşımacılığı gerçekleştiren firmaya başvurulması gerekmektedir.

Soru: Hızlı kargo firmalarınca ek bir ücret talep edilebilir mi?
    Cevap: Bu tür firmaların müşavirlik hizmetleri, ordino, terminal, vb. isimler altında ücret talep etmesi mümkün bulunmamaktadır.
    Ayrıca, bu firmalar 75 Avro altında bulunan eşya ve numunelerde hiçbir eşyadan, 75-1500 Avro arasında bulunan eşyadan ise gönderinin geldiğine dair bildirimin alıcıya yapıldığı tarihten itibaren ilk 3 gün için ardiye ücreti alamamaktadırlar.
    http://biyodizelturk.blogspot.com.tr Amatörce biyodizel nasıl yapılır.

• No ss no anlamak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: mustafafrstyl

Pardon ebaymi eliexpressmi diyecektim

ebay den hiç alışveriş yapmadım kardeş posta ile gönderim pek yapmıyorlar, fiyatları da o kadar ucuz değil kıyaslayınca. o yüzden uzak durdum genelde ufak tefek malzeme aldığım için aliexpress bana daha cazip geliyor.
    satıcı güvenli olduktan sonra ebay, aliexpress ikisinde de sıkıntı olmuyor.
  • Çok iyi olur

Ben ateşin yaktığını ne kitaplardan ne de büyüklerimden öğrendim. Elimi soktum ve yandı. "Ahh.Bu yakıyor!" dedim. Çok iyi öğrendim.

1978 Ford Taunus 1.6 GL - 1990 Tofaş Kartal - 2004 Opel Corsa 1.0 Ecoclub - 2006 Fiat Palio Van Active 1.3 Multijet - 2008 Linea 1.3 Multijet

• teşekkür ederim.
    Buradan örnek linke tıkladığınızda ürün sayfasına girdiniz.
    Solda ürün resim önizleme penceresinin altında "share:" yazısı ve karşısında twitter, facebook v.b. sitelerden paylaşmak için linkler göreceksiniz. Bana sadece link lazım diyorsanız posta işaretine tıklayarak gelen hazır posta iletisindeki http://s.click.aliexpress.com/e/EaiqbyvVF?af=142161669 şeklinde görünecek linki paylaşabilirsiniz.
    Ben bütün paylaşımlarımı bu linklerden yapıyorum çünkü alıcı ürünü zaten alıyor fiyatı da aynı, sizde tavsiye eden olduğunuz için puan verilirken niye faydalanmayacaksınız ki?
    Kişi ürünü sepete ekleyip daha sonra alsada tavsiye puanı kazanıyorsunuz.
    Ayrıca tam emin değilim, test etme şansım olmadığı için ama sanırım bir ürün tavsiye etse bile alışveriş sepetindeki bütün ürünlerden de ayrı ayrı puan kazanılabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkans674 -- 8 Ekim 2015; 9:38:02 >

• not:14 eylül 2015 tarihinden itibaren puan kazanımı kaldırılmıştır mesajın artık bir geçerliliği kalmadı.

Ayrıca puan konusunda bir şey ekleyeyim,
    eminim bunu duymamışsınızdır.
    eğer tavsiye kendi hesabınızdaki tavsiye linki ile yine kendiniz alışveriş yaparsanız ilginçtir yine puan kazanıyorsunuz.
    kendi kendine ürün tavsiye ederek sanırım puan veren tek yerdir aliexpress, bu farkında olmadıkları bir hata mı?, yoksa çözenlere hediyemiz olsun mu onu bilemiyorum fakat kendi alışverişlerinizden puan kazanmak için kullanabilirsiniz.
    Bu arada ekleme yapayım aklıma gelmişken bu puanları en az 500 puan biriktiğinde 5$ lık çek olarak 30 gün içinde kullanabiliyorsunuz.
    ayrıca her yıl 30 haziranda puanların sıfırlanacağı yazıyor, puan biriktirebildiyseniz bu tarihten önce kullanın.http://activities.aliexpress.com/help-points.php adresinden detayları inceleyebilirisiniz.
    Kısaca 30 hazirana kadar kendi alışverişleriniz yada tavsiyelerle en az 500 puan biriktiremeyecekseniz boşuna yorulmayın(500 puan biriktirmek için 250$ lık alışverişte tavsiyeniz olması lazım).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkans674 -- 8 Ekim 2015; 9:38:30 >

• iyi günler,ben aliexpress den bi sipariş verdim ancak satıcı göndermemiş,şimdi good awaiting yazıyor iptalini nasıl sağlarım

Orijinalden alıntı: serseri006

iyi günler,ben aliexpress den bi sipariş verdim ancak satıcı göndermemiş,şimdi good awaiting yazıyor iptalini nasıl sağlarım

"Goods Awaiting Acceptance" yazıyorsa bu satıcı ürünü gönderip gönderi bilgisini sisteme girdiğinde olur.
    ürün elinize ulaşmadı ise ayrı durum, göndermediğini kanısına nereden vardınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkans674

quote:

iyi günler,ben aliexpress den bi sipariş verdim ancak satıcı göndermemiş,şimdi good awaiting yazıyor iptalini nasıl sağlarım

"Goods Awaiting Acceptance" yazıyorsa bu satıcı ürünü gönderip gönderi bilgisini sisteme girdiğinde olur.

satıcıya sordum ürünü takip edemiyorum diye,oda sipariş iptal edildi yazdı

quote:

quote:

ben herkes için anlatayım genişçe
    My AliExpress > Order List > Order Detail yada özetle işlemleri takip ettiğiniz sayfadan "open dispute" linkine tıklayın.
    1.To start the dispute process, please tell us your problem:(uyuşmazlık açmak için sorunu anlatın diyor kısaca aşağıda soruları cevaplayarak)
    *Did you receive your goods (ürünü teslim aldınız mı)
    no
    seçtiğinizde yeni seçenekler eklenecek
    Select your problem from the options below:
    Logistics tracking problem (paket takip sorunları)
    Purchase Protection is running out, but package is still in transit (paket yolda fakat söz verilen süre doluyor seçeneği ürün takip numarası çalışıp hala paket teslim almayanların seçeği seçenek).
    Package was returned to seller by shipping company (paket geri iade edildi yine takip numarasından genelde gümrükte takılan işlemlerde kullanılabilir)
    No tracking information ( takip numarası çalışmıyor yada görüntülenemiyor seçeneği takipsiz posta gönderilerinde kullanılır, yada sahte gönderileri anlamak için.) serseri006 sizin seçmeniz gereken budur
    Customs problem
    Customs is holding the package (gümrük sorunları,paket gümrükte takıldı, bekletiliyor durumları)
    Other
    Package sent to a wrong address (yanlış adrese gönderi)

2.Please tell us your solution:
    Order Total: US $ xx (US $ 3.59 Product Price and US $ 0.00 Shipping Fee) (Paket teslim alınmadı seçtiyseniz otomatik olarak tam iade seçeneği açılır ve seçili durumda gelir.) serseri006 sizin seçmeniz gereken budur
    *Your Refund Request: (eğer ürünü teslim aldığınızı seçtiyseniz iki seçenek gelir tam iade yada kısmi iade)
    Full refund (tam iade)
    You can ask a refund as high as:US $ 3.59
    *Please write your request detail: (isteğinizin detaylarını yazınız kısmı) buraya tarzanca birşeyler yazsanızda yeterlidir teslim alınmayan ürünlerdehttps://translate.google.com.tr/ imdadınıza yetişi hiç ingilizce yoksa.
    "please refund" yeter basitçe
    add attachments kısmı kanıt yüklemek isterseniz lazımdır teslim alınmayan ürünlerde zorunluluk yoktur. ürün teslim alınmadığı için en fazla takip kodunun çalışmadığı web sayfası resmi eklenebilir zaten.
    Submit ile onayla gönder.
    5 gün süre içinde satıcı cevaplamak zorundadır cevaplamazsa sistem otomatik olarak onaylar.
    eğer onay vermez ise sorun çözümü aliexpress e kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkans674 -- 20 Aralık 2014; 11:38:37 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben herkes için anlatayım genişçe
    My AliExpress > Order List > Order Detail yada özetle işlemleri takip ettiğiniz sayfadan "open dispute" linkine tıklayın.
    1.To start the dispute process, please tell us your problem:(uyuşmazlık açmak için sorunu anlatın diyor kısaca aşağıda soruları cevaplayarak)
    *Did you receive your goods (ürünü teslim aldınız mı)
    no
    seçtiğinizde yeni seçenekler eklenecek
    Select your problem from the options below:
    Logistics tracking problem (paket takip sorunları)
    Purchase Protection is running out, but package is still in transit (paket yolda fakat söz verilen süre doluyor seçeneği ürün takip numarası çalışıp hala paket teslim almayanların seçeği seçenek).
    Package was returned to seller by shipping company (paket geri iade edildi yine takip numarasından genelde gümrükte takılan işlemlerde kullanılabilir)
    No tracking information ( takip numarası çalışmıyor yada görüntülenemiyor seçeneği takipsiz posta gönderilerinde kullanılır, yada sahte gönderileri anlamak için.) serseri006 sizin seçmeniz gereken budur
    Customs problem
    Customs is holding the package (gümrük sorunları,paket gümrükte takıldı, bekletiliyor durumları)
    Other
    Package sent to a wrong address (yanlış adrese gönderi)

2.Please tell us your solution:
    Order Total: US $ xx (US $ 3.59 Product Price and US $ 0.00 Shipping Fee) (Paket teslim alınmadı seçtiyseniz otomatik olarak tam iade seçeneği açılır ve seçili durumda gelir.) serseri006 sizin seçmeniz gereken budur
    *Your Refund Request: (eğer ürünü teslim aldığınızı seçtiyseniz iki seçenek gelir tam iade yada kısmi iade)
    Full refund (tam iade)
    You can ask a refund as high as:US $ 3.59
    *Please write your request detail: (isteğinizin detaylarını yazınız kısmı) buraya tarzanca birşeyler yazsanızda yeterlidir teslim alınmayan ürünlerdehttps://translate.google.com.tr/ imdadınıza yetişi hiç ingilizce yoksa.
    "please refund" yeter basitçe
    add attachments kısmı kanıt yüklemek isterseniz lazımdır teslim alınmayan ürünlerde zorunluluk yoktur. ürün teslim alınmadığı için en fazla takip kodunun çalışmadığı web sayfası resmi eklenebilir zaten.
    Submit ile onayla gönder.
    4 gün süre içinde satıcı cevaplamak zorundadır cevaplamazsa sistem otomatik olarak onaylar.
    eğer onay vermez ise sorun çözümü aliexpress e kalır.

teşekkürler

• mesajım bulunsun. siparişlerim gelince güncellerim
    http://www.17track.net/ linkinden UPU click here to track worldwide postal carrier shipment yazan yara yere tıklayarak
    http://www1.ptt.gov.tr/tr/interaktif/kayitliposta-yd_yeniweb.php adresinden kontrol edilebilir.
    Türkiye gümrük girişi olduktan sonra en detaylı takip https://www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip adresinden takip edilebilir. Postanızın her hareketini bu ekrandan görebilirsiniz.
    atıyorum yanlış ürün gönderdi satıcı ürün iadesi isteyip doğru ürünü gönderiyorum deme hakkına sahiptir. ürün iadesinde ücret alıcıya ait olur. genelde ucuz ürünlerde rastlanmaz böyle sorunlara pahalı ürünlerde olabilir.
    yanlış ürün gönderdi satıcının tam iade yapmak istemeyebilir eğer işinize yarayacak bir ürünse makul şekilde kısmi iade isteyebilirsiniz.
    Takipsiz ucuz postalarda elinize ulaşmama sorunu sıkça olur nedeni sanırım ptt de takipsiz postaları pek önemsemiyorlar.
    aynı satıcıdan iki ürün aldım farklı illerde iki adrese. posta takipsiz postaydı. biri teslim edildi diğer ildeki teslim edilmedi.
    Artık yazımı bitiriyorum bundan sonra güvenilir satıcıların ve ürünleri paylaşıp, mesajlarda değinmediğim sorular varsa onları cevaplaya çalışacağım. konuda hemen hemen bütün cevaplar var aynı şeyleri tekrarlamak insanı sıkıyor aradığınız cevap mesajlarda yoksa çekinmeden soru sorabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkans674 -- 20 Aralık 2014; 11:35:43 >

• gözüme çarpan alışveriş yapılabilecek güvenilir satıcıları ve ürünleri yazayım.
    Satıcıların diğer ürünlerini listelemek için sayfanın sağındaki satıcının künyesi(puanı,nickname, vs. yazan) kısmından visit store linki ile görebilirsiniz.
    El feneri ihtiyacınız varsa çok ucuz ve kaliteli el fenerleri mutlaka bakın
    Satıcı1 3,36$ 500lm tek kalem pilli,güçlü el feneri
    Satıcı2 1,13$ su geçirmez tek kalem pilli küçük el feneri
    termometre,tarih,arka ışıklı aydınlatmalı masa saati çok ucuz
    5600 mA Ucuz Power Bank
    Usb Bluetooth Adaptör
    Usb Wireles Optik Mouse
    1600 Dpi Optik Fonkyonlu Oyun Mouse
    16 megapixel su geçirmez fotoğraf makinesi
    7" Android sistemli GPS Navigasyon, Araç DVR Kamera, Radar Dedektörü hepsi bir arada
    Araç DVR güvenlik, kaza kayıt kamerası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkans674 -- 4 Mayıs 2015; 14:33:20 >

• Açıklamalar bence çok yerinde anlaşılır olmuş, emeğinize sağlık.

Önerim ise, Benim gibi yeni başlayan arkadaşlara daha da kolaylık sağlayacak kargo bilgileri, hatta verdiğiniz linklerin bir tanesinde (İsa sarı) çok açıklamalı ve anlaşılır şekilde anlatım yapıp soru cevap şeklinde devam eden yazısı da mevcut.

İsterseniz bu konuya da kargo bilgileri İngilizce-Türkçe diye açıklama yapsanız daha iyi olur diye düşünüyorum (biliyorsunuz insanımız araştırmama şampiyonu)

Teşekkürler.
  • Hocam takip edemediğimiz kargo numaralarını ne yapabiliriz ? ben bi kılıf aldım. kargo yawnen. takip kodunu girince en son ekimin 27sinde guncellenmisti. mesaj attım 3-5 güne düzelir gibisinden bisey dedi. ama ertesi gün elime ulaştı kargo. şimdide 2 ayrı siparişim var. china post olarak geciyo ama bunlarda. track status not found gibisinden şeyler cikiyo. kodlar RG098273567CN
    RJ302710377CN

pcye geçince tekrar detaylı bi inceleme yapicam. şu kargo sıkıntısı olmasa süper sitede.

bu arada konu diğerlerinden cok daha kaliteli olmuş. umarım kaynamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: SoulOfSworD

Açıklamalar bence çok yerinde anlaşılır olmuş, emeğinize sağlık.

Önerim ise, Benim gibi yeni başlayan arkadaşlara daha da kolaylık sağlayacak kargo bilgileri, hatta verdiğiniz linklerin bir tanesinde (İsa sarı) çok açıklamalı ve anlaşılır şekilde anlatım yapıp soru cevap şeklinde devam eden yazısı da mevcut.

İsterseniz bu konuya da kargo bilgileri İngilizce-Türkçe diye açıklama yapsanız daha iyi olur diye düşünüyorum (biliyorsunuz insanımız araştırmama şampiyonu)

Teşekkürler.

kardeş haklısın aslında ama o kadar çok posta&kargo firması var ki hepsini tek tek anlat içinden çıkılmaz yani.
    aslında mesajda vurgulamaya çalıştığım eğer ulusal posta ile takipli gönderilmişse (china post, hong kong post, sweden post, singapore post v.b.) PTT posta takibiyle, 3-10 gün içinde işlenmiş olur sisteme ve hala ÇİN de olsa bile türkçe takip edebilirsiniz hareketlerini.

Eğer özel posta yada ulusal takipsiz posta ise bazıları ÇİN gümrüğüne kadar bazıları da TÜRKİYE gümrüğüne kadar takip ediliyor.
    Benim özel posta şirketleri ile gönderilip ,teslim aldığım ama takip sisteminde hala taşınıyor görüntüsü olan siparişlerim var.
    onay verdim ama gelmedi,ürün teslim almadım diyerek çirkefleşip dispute filan açsam, satıcının teslim almışsın diye iddiasını kanıtlayacak hali yok iade etmek zorunda kalacak.

Aslında bu tip postaları göndererek satıcılar büyük risk alıyor. alıcıya problem yok nasıl olsa alır iadesini.

O yüzden çok detaylandırmaya gerek görmüyorum şimdilik dikkat edilmesi gereken süreci iyi takip etmek, posta gelmediyse ek süre talep etmek yada iade istemek onuda anlatmaya çalıştık elimizden geldiğince.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Vazelin

Hocam takip edemediğimiz kargo numaralarını ne yapabiliriz ? ben bi kılıf aldım. kargo yawnen. takip kodunu girince en son ekimin 27sinde guncellenmisti. mesaj attım 3-5 güne düzelir gibisinden bisey dedi. ama ertesi gün elime ulaştı kargo. şimdide 2 ayrı siparişim var. china post olarak geciyo ama bunlarda. track status not found gibisinden şeyler cikiyo. kodlar RG098273567CN
    RJ302710377CN

pcye geçince tekrar detaylı bi inceleme yapicam. şu kargo sıkıntısı olmasa süper sitede.

bu arada konu diğerlerinden cok daha kaliteli olmuş. umarım kaynamaz

özel posta şirketlerinde karşılaşılabiliyor teslim olmama çok geç teslim edilme durumları alışırsın zamanla.

china post takip sayfası http://intmail.183.com.cn/icc-itemstatusen.jsp
    kardeş senin postalar sisteme henüz işlenmemiş yada takipsiz gönderilmiş bir süre bekle anlaşılır.

konu kaynamasın diye en önemli kısımları ilk sayfaya gelecek şekilde yazmaya çalıştım.
    illa ki şişecek gereksiz mesajlarla ama en azından ilk sayfaya giren aradığını bulabilir belki.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.