Şimdi Ara

Alien: Covenant a.k.a Prometheus 2 -- 12 MAYIS 2017 (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
527
Cevap
7
Favori
20.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Neler vaad ettiler fakat ''trailerdan'' gördüğümüz kadar ile pek öyle durmuyor.

    Hiç umudum yok yeni filmden en azında görselliği filan iyi olsunda xenomorph show yapsın,film boşuna yapılmış olmaz en azından. Xenomorph için izlerim yani.
  • Sadece ilk fragman bu, filmin geneli hakkında yorum yapmak için çok erken. Fragman itibariyle daha önce gördüklerimiz görsellik ve vahşet eşliğinde reboot edilmiş gibi bir hali var ama bana kalırsa bu film bir yandan ilk filmin hayranlarına aynı havayı yaşatmayı amaçlarken bir yandan da olabildiği kadar Prometheus'un devamı olacak; yani iki taraftan yana beklentisi olanları da memnun edecek. Mühendislerin gezegeni de çoktan kendi biyolojik silahlarına yenik düşmüş ve Shaw'ın bıraktığı olası bir kayıttan hareketle bu ekip de o gezegene ayak bastığında aynı zamanda bildiğimiz Alien hikayesinin içine düşmüşse, bu yüzden de fragman çok Alien duruyorsa ve bir Prometheus devam filminin içinde Alien yaşanacaksa? Filmin sinopsisi de öyle olduğunu doğruluyor.

    quote:

    The crew of the colony ship Covenant discover what they think is an uncharted paradise, but it is actually a dark, dangerous world, whose sole inhabitant is the synthetic David, survivor of the doomed Prometheus expedition."


    "Uncharted paradise" diye tabir edilen mühendislerin gezegeni. Belli ki Prometheus'un sonunda Shaw ile David'in mühendislerin cennetine yolculuğu en az on yıl sürdü, gezegen bekledikleri gibi çıkmadı, Shaw bir sebepten öldü ve filmde çok kısa olarak flashback'lerde gözükecek. Prometheus'tan kurtulan tek kişi olan David bu cennetin tek sakini şeklinde takılırken de muhtemelen bir çağrı sonucu Covenant o gezegene gelecek ve olaylar gelişecek.

    Bu ilk fragmanın filmin bildiğimiz Alien tarafına da sahip olduğunu göstermek için bilinçli olarak böyle hazırlandığı kanısındayım, buna gelecek tepkiler doğrultusunda ikinci fragman zaten kesinlikle bu filmin bir Alien filmi olmanın yanı sıra aynı zamanda Prometheus'un devamı olduğunu vurgulayacak tarzda hazırlanacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta ilk filmde çoğunluk yaratık yok dedi, şimdi de haliyle yaratık veriliyor. İlk fragmandan filmde Prometheus'ta olmayan şeylerin olacağını vurgulamak istemeleri normal.

    ------

    Askerin ezdiği ve kulaktan giren sineğin Prometheus'taki black goo ile direkt alakası var bence, onu andırıyor. Siyah sıvının doğal biyolojik formlarla etkileşime girişi sonrası doğada bürünüp tetiklenmeyi beklediği hali olabilir, açığa çıktığı gibi de taşıyıcı bulma adına harekete geçiyor.

    Bu arada fragmanın başında sırttan çıkan yaratık bu filmin tanıtacağı yeni türlerden biri, Neomorph. Hem Prometheus'un sonundaki Deacon, hem de bizim Xenomorph ile benzerlikler taşıyan ve ilk defa göreceğimiz bir tür.

    Bir de ilk fragmandan bu kadar spoiler'ın dibine vurulmasaymış iyiymiş. Tamam, mürettebatın çoğunu umursamayacağız sonuçta, yüksek ihtimalle de başrol ve yine Fassbender dışında alayı ölecek ama ilk fragmandan kim ölecek, kime facehugger yapışacak; kafadan üç kişiyi eleyebildik sağolsunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 25 Aralık 2016; 17:20:12 >




  • Sinemada izlenir sevdim kadın oyuncunun performansı önemli
  • Fragmandaki müziği Shazam bulamadı..Bulabilen var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Fragmandaki müziği Shazam bulamadı..Bulabilen var mı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 25 Aralık 2016; 20:14:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage


    quote:

    Orijinalden alıntı: eyoruk

    Fragmandaki müziği Shazam bulamadı..Bulabilen var mı





    Teşekkürler




  • Yeni tip bu galiba fragmanda da yakalamışlar 1-2 karede .




    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017
    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017
    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hoid -- 26 Aralık 2016; 1:31:13 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MALTHAEL

    Şimdi fark ettim de fragmanda mühendislerin gemisi var . David var ki Prometheus ta bunlar birlikte ayrılıyorlardı Elizabeth ile . Ben Mühendislerle alakalı bir film olacağını düşünüyorum halen . Klasik izleyiciye aksiyon ve korku dolu anları gösteren bir fragman yayımlamış olabilirler .

    Fragmanda ne gördük , birincisi askerin ezdiği şeyle oraya çıkan bir bakteri marinelere bulaşıyor ki marineleri kim çağırdı niye gitti bunlar . Marine eşittir Queen Alien geliyor aklıma .

    Facehugger var ki yumurtadan çıkıyor bu yumurtayı da Queen Alien bırakıyor . Buda filmde Queen Alien olabileceği düşüncemi güçlendiriyor .

    Birde klasik diyebileceğimiz alien gördük filmin sonunda hatta birden fazla olabilir .

    Kısacası güzel bir film geliyor ben zevkle izlerim .

    Yeni resimler gelmiş ;


    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017


    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017


    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017


    Son resimdeki kızla adamın olduğu kare sanırım burası :) İlk mesajımda paylaşmıştım yanmış insanlar ne çözemedim :)


    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017




  • Yaratığımız.. youtube videodan gif yaptım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Devian

    Yaratığımız.. youtube videodan gif yaptım

    />




    Alien 3'teki türe benzettim. Yerden bitme, zayıf ve atik duruyor. Artık merak edilen bir tek hikayesi kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kulak Misafiri


    quote:

    Orijinalden alıntı: Devian

    Yaratığımız.. youtube videodan gif yaptım

    />




    Alien 3'teki türe benzettim. Yerden bitme, zayıf ve atik duruyor. Artık merak edilen bir tek hikayesi kaldı.

    Onların türü Runner idi hocam.Eğer Facehugger 4 ayaklı bir canlı ile birleşirse sonucu Runner oluyor.4 ayakla koşuyor (zaten köpekle birleşiyordu 3 de)

    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017



    Ama bu yeni filmdeki dikkat edersen 2 ayağının üstünde duruyor ön kolları ise biraz daha kısa ve işlevsiz gibi geldi Ama 2 ayak üstünde durduğu kesin çünkü



    Fragmanı izlediysen Facehugger Kaptana yapışıyor , yani chestburster veya artık herneyse o kaptanın içinden çıkıyor... Yani 2 ayaklı normal alien oluyor.. Alien ın ilk evresi işte bu ...




  • Devian kullanıcısına yanıt
    Anladım sağol açıklama için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • prometheusta mühendisten çıkan ilk alien türünü de görürüz umarım
  • beyler trailerı izledim aklım karıştı... bu film promethusa sequel mi prequel mi?
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Sequel olacak aslında prometheus 2 diye çıkacaktı film ama sonradan ismi değiştirildi. Bu filmden sonra da devam filmleri gelecek. Bunlardan bir tanesi de Neill Blomkamp ın çekeceği Ripley in hikayesini konu alacak ve Alien 3 ve 4 ü hikayeye dahil etmeyecekler hiç o olaylar yaşanmamış olacakmış. Diğer filmlerde Ridley Scott un çekeceği Prometheus ve Covenant ın devamı olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasomen kullanıcısına yanıt
    öyleyse android nasıl var? kafası koptu onun... tam hatırlamıyorum da, eğer birisi şöyle özet geçerse süper olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 29 Aralık 2016; 22:15:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    öyleyse android nasıl var? kafası koptu onun... tam hatırlamıyorum da, eğer birisi şöyle özet geçerse süper olur.

    Michael Fassbender bu filmde iki farklı android rolünde. Biri Prometheus'ta izlediğimiz ve kafası kopan David, Elizabeth ile beraber mühendislerin cennetine vardı ve kafası kopuk bir şekilde duruyor orada öyle. Diğeri ise Covenant gemisinin mürettebatıyla beraber gelen android Walter, fragmanda gördüğümüz de o.

    Fassbender'ın söylediğine göre de Walter, David'e kıyasla daha insanı özelliklerden uzak, dolayısıyla egodan sıyrılmış, tutarlı hareket eden basit ve anlaşılır bir hizmetkar olacakmış. Kendisine göre David, Walter'a kıyasla tamamlanmamış bir prototip gibi kalıyormuş; bu haliyle Aliens'ın adam gibi adam android'i Bishop'a benzeyecek gibi.

    -------

    Alien 3'ün DVD ve Blu-Ray'lerle gelen özel sürümünde de (Ki filmin en derli toplu ve mantıklı durabilen sürümü de zaten bu, Alien 3'ün sancılı yapım süreci malum.) köpek yerine öküzün içinden çıkıyor bu Runner. Ancak sinema versiyonunda ve bunun dışındaki sürümlerde ise köpekten çıkıyor. Aslında işin en başında bile öküzden çıkması düşünülmüş, sahne ilk olarak böyle çekilmiş ama o dönem David Fincher'a hiç güvenmeyen ve minimum kreatif kontrol veren stüdyo öküz gibi bir hayvandan çıkan Runner'ın yavaş ve iri yapılı olacağını düşündüğü için bu fikri reddedip daha hızlı bir seçenek olan köpekte karar kılmış.

    Assembly Cut diğer sürümlere göre çok daha üstün olmasına rağmen ben de köpek fikrini öküze tercih edenlerdenim aslında, çok daha mantıklı duruyor ki köpek/öküz ikilemi bu sürümde bile belli ediyor zaten kendini, öküzden çıkmasına rağmen köpek gibi hareket ediyor.

    Fincher köpek kararı yönündeki değişime dair şunu söyler, muhtemelen cümlesinin başında da dediği gibi başından köpek değil de öküz istemesinin sebebi köpek fikrinin daha önce The Thing'de kullanılmış olması.

    quote:

    "The change to a dog broke everyone’s heart, because it had already been done before in The Thing, but it helped when we got to the big chase sequences at the end, because it gave us exciting POVs and explained the ravenous attack mode this thing was in."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maximum_Carnage -- 30 Aralık 2016; 0:20:10 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage


    quote:

    Orijinalden alıntı: X-FI

    öyleyse android nasıl var? kafası koptu onun... tam hatırlamıyorum da, eğer birisi şöyle özet geçerse süper olur.

    Michael Fassbender bu filmde iki farklı android rolünde. Biri Prometheus'ta izlediğimiz ve kafası kopan David, Elizabeth ile beraber mühendislerin cennetine vardı ve kafası kopuk bir şekilde duruyor orada öyle. Diğeri ise Covenant gemisinin mürettebatıyla beraber gelen android Walter, fragmanda gördüğümüz de o.

    Fassbender'ın söylediğine göre de Walter, David'e kıyasla daha insanı özelliklerden uzak, dolayısıyla egodan sıyrılmış, tutarlı hareket eden basit ve anlaşılır bir hizmetkar olacakmış. Kendisine göre David, Walter'a kıyasla tamamlanmamış bir prototip gibi kalıyormuş; bu haliyle Aliens'ın adam gibi adam android'i Bishop'a benzeyecek gibi.

    -------

    Alien 3'ün DVD ve Blu-Ray'lerle gelen özel sürümünde de (Ki filmin en derli toplu ve mantıklı durabilen sürümü de zaten bu, Alien 3'ün sancılı yapım süreci malum.) köpek yerine öküzün içinden çıkıyor bu Runner. Ancak sinema versiyonunda ve bunun dışındaki sürümlerde ise köpekten çıkıyor. Aslında işin en başında bile öküzden çıkması düşünülmüş, sahne ilk olarak böyle çekilmiş ama o dönem David Fincher'a hiç güvenmeyen ve minimum kreatif kontrol veren stüdyo öküz gibi bir hayvandan çıkan Runner'ın yavaş ve iri yapılı olacağını düşündüğü için bu fikri reddedip daha hızlı bir seçenek olan köpekte karar kılmış.

    Assembly Cut diğer sürümlere göre çok daha üstün olmasına rağmen ben de köpek fikrini öküze tercih edenlerdenim aslında, çok daha mantıklı duruyor ki köpek/öküz ikilemi bu sürümde bile belli ediyor zaten kendini, öküzden çıkmasına rağmen köpek gibi hareket ediyor.

    Fincher köpek kararı yönündeki değişime dair şunu söyler, muhtemelen cümlesinin başında da dediği gibi başından köpek değil de öküz istemesinin sebebi köpek fikrinin daha önce The Thing'de kullanılmış olması.

    quote:

    "The change to a dog broke everyone’s heart, because it had already been done before in The Thing, but it helped when we got to the big chase sequences at the end, because it gave us exciting POVs and explained the ravenous attack mode this thing was in."


    Evet bende bluray olarak directors Cut ları mevcut onlarda izlemiştim.İnek garip olurdu bence de Sonuçta facehugger döllediği konağın dna sı ile birleşiyor onun özelliklerini alıyor... Buna göre düşünürsek facehugger


    Boğa
    Ayı
    Kaplan
    Aslan
    Dinazor

    gibi canlılarla birleşirse acaip korkunç ve güçlü yaratıklar ortaya çıkabilir

    Edit: Araştırdım biraz bunu zatan düşünenler olmuş Facehugger vs TREX =

    Alien: Covenant  a.k.a Prometheus 2 --   12 MAYIS 2017




  • Fragman beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Umarım ters köşe yaparlar. Çünkü Prometheus'da gördüklerimizi 5 dakika anlatıp geçerlerse yerin dibine gömerim bu filmi.

    Yeni film öncesi Alien serisine başladım. İlk 2 filmi izledim ve gerçekten harikalar. Özellikle 2. filmi acayip beğendim. Günümüzde gördüğümüz bir çok konunun temelini oluşturmuş bile olabilirler hatta. Daha diğer filmleri izlemedim fakat Prometheus ve yeni fragman ilk 2 filmden çokta farklı değilmiş gibi geldi bana. Alien serisi sürekli kendisini tekrar mı ediyor diye düşünmedim değil.
  • Zaman karmaşası var. Predator serisi günümüz, Alien serisi gelecekte geçiyor. Prometheus nerede Allah bilir.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.