Şimdi Ara

Ali Erbaş’a göre “Günaydın” demek cahiliye dönemi adeti. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
4.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • egemen bağış, damat berat, Ali..... say say bitmez. Böyle liyakatsiz adamları böyle tepe mevkilere getirmekle ülke olarak zaten cahiliye dönemini yaşamıyor muyuz ?

• Kendisi sayesinde "selamun aleykum"un de Yahudi kokenli oldugunu ogrenmis olduk.

• günaydın+tünaydın...

• Katılıyorum kan emici vampirler günaydın demez gecen karanlık olsun der.

• Günaydın Alicim...Ali Erbaş’a göre “Günaydın” demek cahiliye dönemi adeti. 

• Artık Şalom ve alehem Şalom kullanıcam öyle başa böyle tarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çıkan kararname ile Ali Erbaş yeniden diyanet işleri başkanlığına atandı.

Ali Erbaş’a göre “Günaydın” demek cahiliye dönemi adeti.
  • Düşünsene memursun günaydın diyorsun birine laga luga yapıyor falan

• Evet, Cifli El-bezi hazretlerinin söylediklerine göre Câhiliyye Devri'nde "naber aşkoo, knk, lol, lmao" gibi ameller de mevcûd imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AB1E07F87 -- 17 Eylül 2021; 1:52:52 >
  • Jacek J kullanıcısına yanıt

Çarpıtmanın bu kadarı :)

Ali Erbaş'ın 3-4 yıl önce kitabında yazdığı şey aşağıda ki cümle. Bunu sanki bugün yeni söylemiş artık günaydın demeyin flan demiş gibi Burdan konuyu nerelere getiriyorlar. Gerçekten ALGI efsane. Sen istediğini söyle illaha şunu söyle bunu söyleme diyen kimse yok.

“Cahiliye döneminde birinin evine vardıkları zaman mahremiyete saygı göstermez, dünya ve ahiret saadetini temenni etmek olan selamı da bilmezlerdi. “Sabahınız hayat olsun”, “akşamınız hayat olsun”, “aydın olsun” gibi sözler söylerlerdi. Bizde bazı kimselerin kullandığı “günaydın”, “tünaydın” ifadelerine benzer ifadelerdi bunlar. Selam vermekle ilgili ayetler geldikten sonra artık Müslümanlar birbirlerine dua etme amaçlı selamlaşmaya başladılar. Yazı sadece bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 17 Eylül 2021; 2:7:28 >
  • Ali'yi kendi haline bırakın. Cahiliye Dönemi'ndeki tüm davranışları inceleyerek takılsın öyle.

• Adam kararlı hepimizi dinden çıkaracak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali Erbaş’a göre “Günaydın” demek cahiliye dönemi adeti.Muhammed Yaşar Uyanıkyoutube
    SENER ŞEN
    https://www.youtube.com/watch?v=4Qbvb01m0Zc
  • Herkese günaydın! Hayırlı işleriniz olsun

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Günaydın arkadaşlar.

• Biri bu adama perma atsın

• Cortana12 kullanıcısına yanıt

günaydın hocam gününüz güzel geçsin.

2023 e kadar sabır.

• normalde bu tur selamlasmalara takilmazdim.ama artik inadina gunaydin diyecegim

• Diyanet falan bilmem ben.Ben kendi dinime bakarım.Dinim islam ise Allah a inanıyorsam Selamu Aleykum derim tabikide.Allah ın selamı üzerine olsun demiş oluyorum.Bundan ala güzellik mi var.Hadi karsimdaki Allah inanci olmayan biri olsun yine fark etmez.Ben yine ona inancıma göre güzel bir dilekde bulunmuş oluyorum.Olayı aptal aptal başka yönlere çekeceginize bakış açınızi degistirip bakmayi deneyin.Günaydin ne arkadaş.Gün zaten aydinlik olmuş güneş dogmuş bitmiş.Günün aydınlik olsun.Benim günüm zaten aydınlık.Sen gecede kaldın galiba.Birde şöyle tipler var.Adama selam veriyorsun.Adam yediremiyor sırf gıcıklığına günaydın diyor.İslamdan bu kadar korkuyorlar bu kadar tiksiniyorlar.Ama sordugunda musluman oldugunu soyluyor.Inançsiz olabilirsin buna kimse birsey demez.Ama musluman oldugunu idda edipde boyle soyleyen dingiller oldugunu gorunce acıyorsun ama bu neyi degistirir ki.Adam gunaydin dediginde kendini ileri zekali modern akılli cagin gereklerine uyan akli selim biri saniyor kendini.Halbuki malın salagin önde gideni ama daha kendi haberi yok.Bana gunaydin diyen musluman kardeslerime her sabah selamu aleykum diyorum.Okuzun trene baktigi gibi bakiyorlar.Cok hosuma gidiyor.Inancsiz biri bile sirf saygidan ve aleykumselam der ama bizim cakma muslumanlar niyese yediremiyorlar.Selam verdiginde gerici olmuş oluyorsun.Boyle kalabalikta falan soulediginde utaniyorlar ya o kadar cok hosuma gidiyor ki.Verdikleri tepkilere k.ıçizla gülersiniz..

• RaNCeR91 kullanıcısına yanıt
    etimoloji sıfır , otur.

"Selâmün aleyküm ya da çoğunlukla kullanılan biçimiyle esselâmu aleyküm (Arapça: ٱلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ, romanize: as-salamu ?alaykum, Arapça telaffuz: [as.sa.la?.mu ?a.laj.kum]), "Selâm sizin üzerine olsun." anlamına gelen Arapça sözlü selamlamadır."

bilgin sıfır, ukalalık tam. fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmayı, nasıl da hor görüyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 17 Eylül 2021; 16:5:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.