Şimdi Ara

Alfa Romeo'nun amblemi hakkında, ilginç!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alfa Romeo'nun logosundaki ejderhanın ağzında bir adam bulunmaktadır.
    Aşırı katolik firma tarafından bu adam ilk tasarlandığında
    Sarıklı bir müslümanı temsil ediyormuş ve zamanla tepki almamak için değiştirilmiş.
    Abartılı mı-değil mi kaynak bulamadım.
    Amblemin Sol tarafındaki haç destekliyor sanki...

• evet onun haçlı zihniyetle bir ilgisi var
  • bu konu hala şahibelerle sınırlı kalıyo...

doğru düzgün bir açıklaması yok ama katolik taraftarların parmak izleri war
  • ejderhanın ağzındaki adammıymış ya, ben ateş püskürtüyo diye biliyodum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maedhros_Laorx

ejderhanın ağzındaki adammıymış ya, ben ateş püskürtüyo diye biliyodum.

+1
  • FEski model Alfa 'ların logolorunda bunu görebilirsiniz doğru,ama zamanla AB,satış politikaları tepkiler vs.değişti tabiii.85 model gtv yada 80 model civarlarında spider larda bulabilirsiniz bu logoyu (arabalar orijinalse tabi)
  • @awacs'ın bahsettiği modellerden resim varmı yani detay var mı arkadaşlar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Alfa Romeo Stelvio Ana Konu
    8 yıl önce açıldı
    Alfa Romeo'nun Tutulmaması
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • NE günlere kaldık yahu ?!?!?!

Alın bakın ben biraz araştırayım ne me lazım doğru olabilir ama elimdeki kanıtlar böle demiyor

• seytan gibi bir film yapiyolar ondan sonra da hac i arabalarina amblem yapiolar töbe töbe
  •  Alfa Romeo'nun amblemi hakkında, ilginç!

Beyler aranan logoyu buldum sonunda BUDUR

Ama ben anlamadım adam Müslümanmı birde siz sorun isterseniz

Bu arada bu resimyunanistanlı alfacıların kurduğu bir grubun resmi resmi logo değil

Kaldıki buda bir PS çalışması yani orjbir logo değil ESİNLENME

Bide böle bişi war !!!!!

Ne terbiyesiz bu Alfa ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 8 Ekim 2005, 16:40:33 >

• olm biri sorsun su adama yaff müslüman miymis hakkaten merak ettik yaff
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gti

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Hakkaten ya o haç şeysimi ??

evet o kesinlikle haç hatta rivayete göre yan taraftaki yılanın ağzında bulunan insan müslümanı temsil ettiği söleniyo bundan emin deilim ama haçtan kesin eminim kim ne derse desin
    Alfaya

Bu konu forumda tartışılmı bir kere arama yapmadan topic açmayın ama sonuca ulaşmamış

Herneyse

quote:

1910/1915 İlk Amblem

Alfa Romeo markası iki Milano sembolünden oluşuyordu: Mavi fonda Milano Beyliğinin simgesi yılan (Teknik Ofiste çalışan bir genç tarafından, Filarete Kulesinden Castello Meydanından geçen tramvayı koca bir yılan gibi seyrederken aklına gelen fikirden yola çıkılarak tasarlanmıştır.) ve beyaz fonda kırmız haç, metalik bir daire içine alınıp üzerine ALFA (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili- Lombarda Anonim Otomobil Fabrikası) ve MİLANO yazıları Savoya Ailesinin simgesi olan düğümlerle ayrılmış olarak yazılmıştır.

1910'dan bir dergi

"ALFA: tüm bir program için söylenen bir kelime veya daha iyi söylemek gerekirse, bir programın daha net bir şekilde açıklaması anlamına gelmektedir. Alfabenin birinci harfini belirlerken, aynı zamanda bir başlangıç noktasını simgelemektedir, bu başlayan, gelişen yeni bir hayattır..."

1915/1925 İkinci Amblem

ALFA ROMEO MİLANO yazısı amblemde Nicola Romeo'nun fabrikayı satın almasından sonra yer alan yeni yazıdır.

quote:

ALFA ROMEO: asaletin simgesi
    Alfa Romeo amblem tasarımı, Italya'nın Milano şehri ile ülkenin soylu ailesi Viscontietrafına dönüyor... Kırmızı haç soyluluğu, beyaz zemin halkı ve köylüleri simgeliyor. Taç giymiş engerek yılanı ise soylu Viscoti ailesi'nin armasından alındı.

quote:

Bu gelişme üzerine Ugo Stella ismindeki bir girişimcinin önderliğindeki bir grup, Anonima Lombarda Fabbrica Automobili isminde bir fabrika kurar ve bu ismin baş harflerinden oluşan A.L.F.A. ismini otomobillerinin markası olarak benimserler. İlk A.L.F.A. logosu da Milano şehrinin yetiştirdiği iki önemli kişinin aile amblemlerindeki işaretleri taşıyarak tasarlanır. Haç, ünlü savaşçı Giovanni Da Rho'nun; büyük su yılanı da Ottone Visconti'nin aile sembolleridir ki bu işaretler, daha sohraları Milano kentinin de simgeleri olmuştur. Logoda bu iki işaretin dışında, Kraliyet ailesinin sembolleri olan halat düğümleri de dekoratif olarak yer almaktadır.

Bu kadar saçma bir topic olmaz adamın resminden müslüman olduğu nasıl anlaşılmıtır ben onu anlamadım ?!?!?

Yada Alfanın sahibi neden Müslümanlara çatsın ?!?!?!

Bu arada desendeki Haç sıradan bir Haç değil amaç soyluluk simgesi Din değil

Ya garip bu işler ama ilk logoya kadar hepsini koydum bakın siz kara werin bu arada

Araba logoları böle iken şirkeet logosu oldukça sadedir

Konu kapanmışmıdır nasıl yazdım ne araştırıcı adamım ha helal bana

Bu kadar bilgiyi çok kısa sürede buldum yupi !?!?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drahte 1905 -- 8 Ekim 2005, 16:44:22 >

• arkadaşlar markaların amblemleri hakkında araştırma yapmıştım adam yutan yılan alfayı ilk tasarlayan ailenin sembolüdür soldaki haç resmi ise milanoyu simgeler autoshowda okumuştum haç yüzünden alfaya antipatim var ama araç malesef güzel
  • Ufak bir hort.8 yıllık bir hort.

Yılanın yuttuğu müslüman bir cocukmus.Nerden anlamıslar Müslüman oldugunu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir takım tutucu kesim tarafından yıllarca ortadan ikiye bölünmüş armanın sol kısmındaki haç'ı simgelediği, sağ taraftaki yılanın ise sözkonusu haçlı seferlerine katılmış bir şövalyeyi simgelerken, yılanın ağzındakinin ise haçlı seferleri sırasındaki bir müslüman çocuğu simgelediği anlatıldı durdu. kısmi değişikliklerle ana çerçeve aynı kalmak şartıyla bu yıllarca anlatıldı.

şimdi meseleye bakalım, armanın sol tarafındaki haç soyluları, beyaz zemin halkı simgelemektedir. sağ taraftaki yılan şato gibi birşeyi simgelerken daha doğrusu bir adalet binasını simgeler böyle kat kat durarak buna şato yada adalet kulesi gibi bir izlenim verir. yılan aynı zamanda milano şehrinin köklü ailesi viskontileri simgeler yani burada viscontilerin adaletli yönetimi kastedilir. ağzındaki insan ise suçluların adaletçe yani viscontiler tarafından cezalandırıldığını gösterir.

ayrıca saffet üçüncü ve celal pirin sunduğu 0dan100'e proğramının alfa romeo marka arabaların tanıtıldığı bölümede bakılabilir.http://video.ntvmsnbc.com/ntv-belediye-otobusu-12.html#0-100-8-ocak-2011.html

• eğer böyle bir şey varsa alfa'nın fanatiği olurum. umarım doğrudur
  • ...

• Alt kısımdaki Milano yazısı kalsaymış keşke.
  • nereden bulunuyor bu hortlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: causeandeffect

Alt kısımdaki Milano yazısı kalsaymış keşke.

+1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.