Şimdi Ara

ALFA ROMEO AMBLEMININ ANLAMI !!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
1
Favori
5.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olsun bn yinede alirim hastayim hatta 159 ve gulietta offf yilanmis hacmis cocukmus bla bla bla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

ALFA ROMEO AMBLEMININ ANLAMI !!!!

@g man

hatta istesek dünyaları falan da fethederiz değil mi?

Bizdeki en buyuk sorun Abartmak oldugundan verdigin ornek nomal tabii

• quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

Bir de düşünmek gerek, neden herkes türk düşmanı ?
    Avrupadan biriyle sohbet ettiğinizde sorabilirsiniz, cevaplarında haklı olduğunu göreceksiniz.

neden olacak;Adamları anadoludan atıp bizansı yıkmışız,istanbulu ellerinden almışız,600 sene onlara her istediğimizi yaptırmışız,emirler vermişiz,bir çok insan bizim sayemizde müslüman olmuş,müslümanlığı dünyaya yaymışız.Ben avrupalı olsam ben de sevmem.Ama şimdi GEçmişimiz osmanlıyla gurur duyuyorum.Sen açıkla bakalım Avrupalılar neden haklıymış?Afrikalı müslümanları sömürüp zenginleşen,Avrupanın göbeğinde sırf müslüman oldukları için bosnalıların soykırıma uğramasını seyreden,tuvaleti kullanmayı öğreneli 200 yıl olan,yaşlılarını huzur evlerine terk eden avrupalılar neden haklılar?Senden cevap bekliyorum arkadaşım Avrupalılar neden haklı?Bana Avrupadaki gurbetçilerden numunelik örnek verme sana Türk evlerini yakan faşist almanları söylerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mudanyali137

quote:

Avrupadan biriyle sohbet ettiğinizde sorabilirsiniz, cevaplarında haklı olduğunu göreceksiniz.

neden olacak;Adamları anadoludan atıp bizansı yıkmışız,istanbulu ellerinden almışız,600 sene onlara her istediğimizi yaptırmışız,emirler vermişiz,bir çok insan bizim sayemizde müslüman olmuş,müslümanlığı dünyaya yaymışız.Ben avrupalı olsam ben de sevmem.Ama şimdi GEçmişimiz osmanlıyla gurur duyuyorum.Sen açıkla bakalım Avrupalılar neden haklıymış?Afrikalı müslümanları sömürüp zenginleşen,Avrupanın göbeğinde sırf müslüman oldukları için bosnalıların soykırıma uğramasını seyreden,tuvaleti kullanmayı öğreneli 200 yıl olan,yaşlılarını huzur evlerine terk eden avrupalılar neden haklılar?Senden cevap bekliyorum arkadaşım Avrupalılar neden haklı?Bana Avrupadaki gurbetçilerden numunelik örnek verme sana Türk evlerini yakan faşist almanları söylerim.

Fransızlar soykırım yaptığında İngiliz Portekiz vs vs sömürgelerinde yaptıgı zulümleri amerika kıtasında yaptıkları katliamlar

Unutuluyor hep bize turkler barbar . Vlad Tepeş e Kahraman diyorlar bize barbar

He ama Alfa romeo alırım 159 siyah temiz bulsam

• quote:

Orijinalden alıntı: thecaliph16

quote:

quote:

Fransızlar soykırım yaptığında İngiliz Portekiz vs vs sömürgelerinde yaptıgı zulümleri amerika kıtasında yaptıkları katliamlar

Unutuluyor hep bize turkler barbar . Vlad Tepeş e Kahraman diyorlar bize barbar

He ama Alfa romeo alırım 159 siyah temiz bulsam

Avrupalılar bizden sadece ekonomi ve teknoloji yönünden üstünler.geriye kalan her alanda çok fırın ekmek yemeleri lazım.
    Bu yaz stilo almadan önce alfa 147 bakmıştım ama bütçem yetmemişti.Yetseydi kesin alırdım orası ayrı mesele.

• yil olmus 2014 neyse ...

• Gelmişsin, milletin gece gündüz çalışıp, alın teriyle emekli olup, biriktirdiği parayla aldığı araba markasına Türk düşmanı Müslüman düşmanı diye laf atıyorsun. Video oyunlarında öldürülen Müslümanın haddi hesabı yok, önce onları eleştir. Alfa Romeo' ya yıllar önce belki kasıtlı, belki talihsiz bir şekilde böyle bir amblem yapılmış ama bu sadece Alfa Romeo' yu Müslüman düşmanı yapmaz, çünkü amblemi gayet zararsız olan nice araba şirketleri Müslüman ve Türk düşmanı, en başta da Fransa ve İngiltere şirketleri geliyor.

Bu arada Alfa Romeo, FIAT' ın bünyesinde diye biliyorum. O zaman FIAT' ın bünyesinde ki hiç bir arabayı kullanmamak gerekiyor, hepsi Müslüman ve Türk düşmanı

Madem FIAT Müslüman ve Türk düşmanı, Ferrari de FIAT' ın olduğu için Ferrari' nin süper spor arabalarını masaüstü arka planı yapmayacaksın, duvarına posterini asmayacaksın, hayalindeki araba olmayacak, tarafsız olacaksın.

Bu arada, kendimde ve çevremde hiç Alfa Romeo araç olmadı ve hiç kullanmadım ama alana da saygım var, ambleminden dolayı eleştirme cürretin de bulunmam. Çünkü bu ülkede para kolay kazanılmıyor.

Yalnız, böyle bir arabayı, para içinde yüzen ve sözde bizden daha Müslüman olan Birleşik Arap ülkelerinde yaşayan birisi alırsa işte o zaman eleştiririm. Para içinde yüzen, Müslüman Arap topraklarında en çok tercih edilen spor otomobil Ferrari, madem FIAT Müslüman düşmanı, nenden peki zengin Arap ülkelerinde bu kadar çok satılıyor.

FIAT = FERRARI = ALFA ROMEO olduğuna göre önce,

Ferrari hastalığı olan o zengin Arap ülkelerini eleştir, ondan sonra bizim geçim derdinde olan gariban insanımızın aldığı arabayı eleştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 2 Şubat 2014; 13:58:32 >

• Bunu hangi kafayla yazdın çok merak ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu bunu bırakın da logo gayet güzel. Aston Martin logosu ile birlikte en çok beğendiğim araba logosudur.
  • tüm derdimiz bu zaten, bir üretme bir yarışma yok, yat kalk allahu ekber bir de biriktirdiğin parayla gayri menkul zengini ol. Taşa betona parayı yatır, ondan sonra endüstri neden gelişmedi.

Böyle emlak zenginleriyle zaten anca bu kadar yol alırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

Daha 1 gün öncesine kadar Alfa Romeo'yu ingiliz markası sanan adam aynı gece bu konuda otörmüş gibi konu açıp alfa almayın diye ahkam kesiyor.
    Babasının arabası da opelmiş. Sanki Alfa kafir de Opeldekiler 5 vakit namaz kılıyor

ogrenci olmali daha abisi, ne yapsin hicbir bilgisi yok, logo garibine gitmis ve herseye dini sokan insanlardan biri olunca ortaya bu konu cikmis. can sikintisi iste

• yıl olmuş 2014
  • Bir de gelmis benim zihniyetimi sorguluyor. Kullandigi bitane urun yoktur yerliuretim gelmis burda benim yuzumden 30 binlira oluyomus. Gezi olaylarinda isyan eden tayfada da sen vardin zaten. Okullar acilsa da rahatlasak..

• Enguzelı Honda adam soy adının baş harfini koymuş. Dertsiz tasasız binin böyle şeylere kafa yormayın diye. Görün işte nasıl duyarlı bir adam
  • quote:

quote:

Arkadaşım alakası yok.
    O dediğin günümüz avrupalı gençlerinin umrunda bile değil, yok bizansmış yok anadoluymuş adamın umrunda mı ? böyle bir bilginin farkında bile değiller. bu kin duygusuyla yaşansaydı bizim de çinlilere aşırı gıcık olmamız lazımdı veya moğollara, orta asyadan bizi de süren onlar. var mı bi kindarlık? yok. umrumuzda bile değil.

Asıl sorun, gurbetçiler.
    almanyada 6-7 milyon türk olduğu söyleniyor, tüm avrupada bu sayı 10 milyona yaklaşıyor. sömürüyoruz tüm kaynaklarını, her yerde dönerciler, dilenciler, rüşvet verenler, sokağa tükürenler, araba alım satımında bile üç kağıtçılık yapanlar, korsanlar, kaçak elektrik kullananlar hep türk ya da arap. adamların kültürünü değiştirdik resmen.
    işte bizi o yüzden sevmiyorlar, şu an nasıl suriyeden gelenlere bir yan gözle bakma imajı varsa, bir belçikada da aynısı türklere var.

Alfa Romeo, kendini kanıtlamış, çok kaliteli bir firma.
    Şu amblem, bu amblem demek yerine, daha iyisini yapıp, aha daha iyisi diyerek en güzel tokat çarpılabilir. şu an ki eleştirilere gülüyorlardır bence sadece.

• Herkes rahat olsun bence.
    Avrupa'da hiçkimsenin Türkleri taktığı Türk düşmanlığı yaptığı yok tarihsel olarak.
    Biz kendimizi hala büyük görüyoruz ve herkes bize düşman zannediyoruz, o günler çoktan geçti.
    Şu anda Avrupa'daki Türk düşmanlığı gurbetçilerin bir türlü o topluma ayak uyduramadıklarından kaynaklı.
    Kuzey Kore'deki adamlar Kim Jong-il öldüğünde deliler gibi ağlıyordu ya, ordan kaçan birisi şöyle bir açıklama yapmış
    "Ağlıyorduk çünkü Kim Jong-il öldüğü için dünyanın lidersiz kaldığını ve büyük savaşlar çıkacağını düşünüyorduk"
    Biz de herkes Türklere dşman zannediyoruz, Hristiyan dünyası Müslüman dünyasına karşı zannediyoruz.
    Böyle dünyalar yok aslında. Kimse din üzerinden gitmiyor olayların üzerine (bizim hükümet hariç).

• quote:

Orijinalden alıntı: the.professor

Daha 1 gün öncesine kadar Alfa Romeo'yu ingiliz markası sanan adam aynı gece bu konuda otörmüş gibi konu açıp alfa almayın diye ahkam kesiyor.
    Babasının arabası da opelmiş. Sanki Alfa kafir de Opeldekiler 5 vakit namaz kılıyor

çok sert olmuş.

• Çok fena şeyler yazarım da dini hassasiyetleri olan arkadaşlar klavye başında sinir krizi yaşar
  • Headshot yapan yapmış zaten, Opel örneğiyle. Mobilim alıntı yapmadım. Velhasıl konuyu açan kişiye tavsiyem, yeni bir hesap aç

• quote:

Orijinalden alıntı: korsan111

İTALYAN MARKASI Alfa Romeo'nun ambleminde kullanılan figüre dikkatlice bakın..
    Yılanın ağzındaki adam Türk askerini, yandaki haç ise Haçlı Seferi'ni temsil ediyor
    İtalya Reform Bakanı Roberto Calderoli yaptığı açıklamada, "Papa, 5. Pio ve 11. Innocenzo gibi mücadele etmeli" diyerek Haçlı Seferlerini başlatan papaları Benedict'e örnek göstermişti...

Ancak İtalya'daki Türk ve Müslüman düşmanlığı, kendini bilmez bir şekilde öfke kusan bu bakanla sınırlı değil.. İtalyanlar'ın Tük-Müslüman düşmanlığı ile Haçlı Seferleri sevdasının kökenini size gene biz bu sayfada belgeleriyle açıklıyoruz....

İtalyanların ünlü markalarından biri olan Alfa Romeo arabalarının amlebiminde yer alan figüre lütfen bir kez daha dikkatlice bakınız. O figürde yılan bir insanı yutuyor. Figürde ayrıca bir haç işareti yer alıyor..

Alfa Romeo'nun resmi web sitesinde bu figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor: "...the right-hand portion shows the Visconti serpent / dragon devouring an enemy." Tercümesi ise şu: "Amblemin sağ tarafı Viskonti yılani / ejderhası tarafindan yenilen düşmanı göstermektedir.."

Peki bu düşman kim?

Bu sorunun cevabı ise "alfa sahipleri platformu" adıyla kurulan, Alfa Romeo kullanan zenginlerin sitesinde yazılı..

Bu sitede ise figürün anlamı orjinal dilde şöyle anlatılıyor: "The First Crusade was relatively successful and upon returning, a defeated Saracen was placed in the serpent's mouth as a symbol of victory."

Bu sözlerin anlamı ise şöyle:
    ""Göreceli olarak basarılı olan 1. Haçlı ordusunun dönüşü üzerine, yenilmis bir Müslüman "Saracen" (İngilizce de daha cok Arap/Müslüman’ları tasvir etmekte
    kullanılır, ama 1. Haçli Seferi, Malazgirt'te basarılı olduktan sonra Iznik'i bir kaç yil içinde başkent yapma şerefine erişmiş Selçuklu Devletine karşı düzenlendiginden "Saracen" Türk/Müslüman anlamina kavusuyor artık) zaferin simgesi olarak bir yılanın ağzına yerleştirilmiştir".

Amblemin sol tarafındaki kırmızı haç ise, Haçlı seferine çıkanlara, baspsikopos tarafından ilahi yardımın Hristiyan ordusuyla beraber olması için verilmiş flamanın bir figürüdür. "

Görülen o ki arkadaşlar değişen sadece Müslümanlar.Hıristiyan ve yahudiler hala haçlı davalarını devam ettiriyorlar. Anlayana bir söz yeter... ALINTIDIR @_AsDeRf_

Peki Müslüman kardeşim. Sadece sen haklısın. Ama hayatın gerçekleri böyle değil. Ehem,

Efenim mütemadiyen böyle konular açılır. Yok Chevy'nin haçı (aslında bu simge 1930'ların ABD beyaz yakalı orta sınıfını sembolize eden papyondur), Alfanın müslümanı yudan yılanı...

Alfa konusunda şöyle bir şey var:
    İtalyan'lar simgeleme konusunda takıktır. Aile armaları, tarihi simgelemeler çok gelişmiş bir memlekettir. Bu aile geçmişini, değer yargılarını, kültürü sembolize eder. Bugünün köklü tarihi ile İtalya'nın önde gelen ailelerinden birinin aile arması budur. Aile arması aristokratlığı sembolize eder.

Alfa-Romeo 1900'lerin başında aristokrat bir Milano'lu aile tarafından kurulmuştur. Aristokrat aile Alfa'ya kendi aile armasını amblem olarak vermiştir. Ailenin arma sahibi olmasını sağlayan ataları, toprak sahibi Milano'lu köylü bir haçlı gönüllüsüdür. Kendisi ve kontrolündeki ekibi türlü çok stratejik başarılar elde etmiş ve geri döndüğünde aile armasına layık görülmüş, aristokrat olmuştur. Kısaca Alfa Romeo Müslümanlara gıcıklık olsun diye bu simgeye sahip değil. Kurucularının ailesinin arması bu olduğu için amblem böyle. Her şeyde gönderme, size yapılan bir adilik, hakaret aramayın.

90 ve 40 sene önce Yunan'la savaşmış olmamız ve köküne kadar haklı olmamız, bu kadar yıl geçtikten sonra dost olmamıza engel değil mesela. Ne kindarmışınız, 1000 sene geçmiş mevzunun üzerinden. Sonradan elde edilen başarılar da belli. O da adamlara kapak olsun. Hala bunların çetelesini tutuyorsunuz. Ama madem çetelesini tutuyor ve kin güdüyorsunuz, Alfa ambleminin aristokrat bir ailenin aile simgesi olduğunu ve kendilerine bu simgenin 1000 sene önce verildiğini bilin. Aynı aile halen müslümanlara kin güdüyor ve bıraksan ataları gibi elemanlarını toplayıp burayı yakıp yıkmaya gelecekse bıdı bıdı konuşun anlarım, tamam. Ama öyle bir dertleri olduğunu hiç sanmıyorum. İnanın bana o kadar önemli değilsiniz.

Bir anda eksisozluk entrysi aklıma geldi. Sansürleyerek yazıyorum. "Tükenmez Kelam" adlı yazar yazmış. Hırsızlık yapmış olmayayım:

"Türkiyenin tam bir kezban olması:

kendini en güzel, en değerli, en prenses ve en bulunmaz zanneden, batıdaki, doğudaki, güneydeki ve kuzeydeki tüm ülkelerin kendisini düdüklemeye çalıştığını düşünen, yerli yersiz çıkışlar yapan, mal mal konuşan, 5 kuruşu olmamasına rağmen gösterişçi zengin hallerde takılan, az sayıdaki dandik dost ülkelerle ölümüne tatlişkoyuz ve çok tatlıyız tarzında mesajlar vermeye çalışırken cool ülkelerin kendisini umursamadığını fark edip sessizliğim asaletimdendir tarzında beyanlarda bulunan türkiye’nin içinde bulunduğu haldir."

Sonra Türk kızları "şöyle böyle" diye hayıflanıyoruz. Türkiye kezban lan, kızların ne suçu var?.

Neyse,

Özetle bir aile arması hakkında bıdı bıdı bu kadar konuşan bir biz varızdır. Armadaki kırmızı haç halkı, beyaz zemin asaleti, Saracen'i yutan yılan başarıyı sembolize eder. Bu da "Sembolizm, İtalya ve Armalar 101" olsun. CEDDİN DEDEN diyor, ufak bir eksik bilgiyi de tamamlayarak "düm tek düm tek düm teke tek tek" sesleri ile buradan şimdilik uzaklaşıyorum. Korkmayın, dünya üzerinde herkes bizi yoklamak istemiyor.

Son olarak, ailenin hristiyan kaldığına da ciddi şühelerim var. Yani aristokrat aile ise, düzgün bir eğitim almış ve tarafsızca eline alıp kitabı okuma şansı bulmuştur. Böyle okuyunca hristiyan kalmak müslüman kalmaktan zor valla. Hakkını yemeyeyim, mantık sırasına koyarsam kuran>tevrat>incil. İşi en zor olan adam Papa, benden söylemesi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 3 Şubat 2014; 16:54:07 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.