Selamlar.Arkadaşlar Alfa Romeo 164 2.0 V6 Turbo hakkında kullanıcıları veya tecrübesini yaşamış avantajları ve dez avantajları mekanik aksamdan anlayan kişiler yorumlarını yazarsa çok sevinirim.Zira bu araba fiyatına Doğan SLX var fakat bu kadar güzel otomobil neden bu kadar ucuz açıkcası kavrayamadım.Yorumlarınız için şimdiden Teşşekkürlerimi sunarım.
166'yı bir nebze biliyorum az çok ta..164'ün ülkemize geldiğinden dahi şüphelerim var.
O fiyata satılmasının nedeni;herşeyden önce eski model bir Alfa Romeo olması ve insanların gözünde sorunlu marka imajından ötürüdür büyük ihtimal.İhtimal bile değil hatta kesin öyledir.
Motor hakkında yorum yapamam.Ama zamanında dergide okumuştum.3.0 V6'lık motor 156'da da kullanılmış sanırım ve tüketiminin ve performansının motor için normal olduğundan bahsediliyordu.
Yürüyen aksam karakteristik 90'lı yıllar Fiat&Alfa Romeo özelliği taşıyor diye düşünüyorum.O yüzden yürür aksam parçaları hassastır bence.Tempra-Tipo-145-146'larda olduğu gibidir diye tahmin ediyorum.(Bakın tahmin ediyorum,düşünüyorum diyorum çünkü hiç 164 görmedim bile.Sadece bazı modellerden yola çıkarak o yıllardaki İtalyan araçlarının nasıl olduğunu biliyorum az çok;buna dayanarak böyle bir söz söyledim.Tam aksi de olabilir sonuçta.)
Son olarak SLX parasına da olsa tavsiye etmem.Piyasada neredeyse hiç olmayan bir araç.Onun yerine bir 156'ya bak derim ben 2000-2001 model filan.
164....evet 5 kasa BMW nin eşdeğeri E kasa mercedes ayarında bir araba ;
-Elektirik arızası -Varyatör arızası (sık sık yolda kalma) -Eski olması ve Benzini fondip yapması
gibi gibi bu araba ile boğuşurum ve uğraşırım diyorsan çalıştığı zamanlar keyif veren yolda kaldığın zamanlar sana sabır imtihanı çektiren modeller...
spider ve 164 kanları bozuk bunların
Tüketim çok fazladır bildde 14,7lt/100km gibi bir değer vardıki su gibi içmek demek bu ancak performans olarak çok çekici özellikle 6 silindir olması.
Tabi o yılların alfa geleneği olarak elektrik arızaları ve pas sorunu var.
Varyatör arızası V6 motorlarda olamaz zira bu motorlarda varyatör yoktur. Varyatör twin spark motorlarda bulunan ve değişken sübap zamanlamasını kontrol eden bir parçadır, V6 motorlarda bulunmaz. Ayrıca varyatör sebebiyle twin spark motorlu alfanın aracın yolda kalması imkansızdır, bozulduğu zaman sadece ses yapar ve çok uzun vadede bazı performans kayıpları sözkonusudur.
164 V6 turbo sahibiyim, ciddi iyi giden bir makine hele ki üretildiği yıl dikkate alındığında çok ciddi gidiyor. Bu arada satıcı falan değilim yanlış anlaşılmasın. Saygılar,
eski bir konuda olsa girip bir 164 kullanıcısı olarak yazmak istedim. Hatta sırf bunun için üye oldum :)
Öncelikle bu arabayı satamazsınız. O yüzden çok ucuza bulunabilir. Siz bu arabayla ömür geçirmek için almalısınız. bmw 5 kasa yada e serisi mercedesle kıyaslanır mı? Kocaman bir hayır. e de ve bmw 5 de konfor varsa alfa 164 turbo'da da motor vardır. (bu arada araba ısıtmalı aynalar, ısıtmalı deri koltuklar,abs,tam otomatik klima gibi donanıma sahip) İlk kalkış ya da uzun yol olsun alfa bu arabalara nal toplatır. istanbul-ankara otobanında bunu çok gördüm. 260 kadranlı alfanız sabit olarak 250'yle gidebilir. 5 serisi yani genel anlamda 5.20 220 de tıkanacaktır. (bir süre onu da kullandım) Zaten ciddi bir güç farkı da var. Alfa 240 bg bmw 150 bg. 4 silindir ve 6 silindir farkını geçtim zaten turbo etkisi var. Alfa herşeyden önce kullanıcıya yarış arabası kullanıyor hissi verir ki zaten ilk kalkışta gaza yüklenirseniz geriye yapışmanızdan bu anlaşılır. Arkadaşların dediği olumsuzluklara bakarsak:
Benzin harcaması: Motor ekonomi ve performans olarak dizayn edilmiştir. Turbosu 3500 devirde açılır.Siz vitesi bu devrin altında atarsanız her 2000 motor araba kadar yakacaktır.
Elektrik aksamı: Gerçek bir sorundur sürekli arıza çıkartır. Aynı zamanda hız ve gösterge panelleri üretim hatalıdır ve mutlaka bozulurlar.
Ben bu mesajı 2012 de yazdığıma göre 16 yaşında bir arabadan bahsediyoruz pas v.s mutlaka olacaktır.
Avantajları:
Bakımları yaptırılmış ve temiz bakılmışsa standart bir 2000 motorlu araba sizi asla geçemez. Siz sadece dikiz aynanızda onların kayboluşunu seyredersiniz.
Ömürlük arabalardır aslında. Yolda kalmaz.
Çok alkollü olarak emniyet kemeriniz takılı değil halde polis raporuna göre 165 km hızla 6 takla da atsanız sağ çıkarsınız. (bel ve ayak bileği kırığı)
temiz 155 Q4 al daha iyi temizlerine çok para istiyorlar yalnız hiç de az değil az fiyatlı olanlar sorunlu olanları