Şimdi Ara

Alfa 156 Selespeed ve bir kaç soru ve sorun

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar buradan bilenler vardır. Uzun süre bir 156 aradım ve sonunda kafama yatan bir tane buldum aldım.. 3 haftadır ben de araç. Şimdi kullandıkça ufak tefek sorunları daha iyi görebiliyorsun tabi. Sizlere de bir kaç şey sormak istiyorum ki bu gördüğüm bazı şeylerin sorun mu yoksa arabanın kendi doğaısnda olan şeyler mi?

1) arabayı ilk çalıştırdığımda ve fren yapıp durduğumda hafif bir benzin kokusu alıyorum (koku sanırım eksozdan geliyor çünkü yavaşlayıp durunca ancak geliyor koku bana) Bu normal mi? İlk defa 2.0 motor ve geniş eksozlu bir araç kullanıyorum. Acaba bu yüzden olabilr mi diye düşündüm.

2) Araba sanki biraz fazla yakıyor gibi. 100 km de 13 lt gibi bir ortalama var. Daha tam ölçemedim sonuçta kısa süredir ben de olduğu için araç. Ama sanki bu değer 11 lt lerde olamlı gibi geliyor bana. Genelde sakin kullanırım çünkü arabayı. Siz nedersiniz?

3) Aracı genellikle city (otomatik) modda kullanıyorum. Bu moddayken özellikle sıkışık trafikte ikide bir de hızlanıp yavaşlamak gereken hallerde araç 1. ve 2. vites geçişlerinde karasızlık yaşıyor gibi oluyor. Yani şöyleki mesela öndeki araç hareket etti bende kalkıyorum devir yükseliyor 2. vitese geçmek üzereyken tekrar yavaşlamak gerekince araba ileri geri sallanıyor. Veya tam ikiye geçmişken yavaşlamak zorunda kalınca araba baya bi titreyerek vites düşürüyor. Birde yavaşca gaza basınca (ama çok yavaş) 1. vitesden 2. vitese geçerken gene sarsıntılı oluyor biraz. Bunun haricinde normal akan trafikte 1. vitesden 5. vitese kadar gayet iyi bir şekilde geçyor. Bu normal mi yoksa bir ayar falan mı gerekiyor?

4) Sol tarafdaki camlarda sıkıntım var. Bir sefer açık kaldı kapatamadım. Ustya götürdüm geçen hafta bir şeyler yaptı temizledi falan 40 tl de para verdim (biraz fazla gibi geldi bana ama ön sol kapı içini komple çıkartıp yağladı falan) düzeldi gibi oldu. Ondan sonra hiç denemdim. Bugün aklıma geldi bir bakayım diye. Arka sol cam açılmıyor gene. Sıkıntı nerden kaynaklanır? Kronik bir sorunmudur acaba?

Şimdilik sorularım ve sorunlarım bu kadar. Bu ufak tefek sorunlara rağmen bugüne kadar kullandığım en keyifli araba olduğunu açıkça söylemek isterim. Gerçekten işe gidip gelmek keyif haline döndü benim için bu araçla.

• Fikri, görüşü olan yok mu arkadaşlar hiç????
  • Hayırlı olsun.

1 ve 2. soru benim aklıma lambda sensörü arızasını getiriyor. Çiğ benzin kokusu geliyorsa büyük ihtimal öyledir. Aracın motoru sıcakken gidip egzoza bir bakın, koku varsa sorun ondan olabilir. Bilgisayara bağlatınca çıkabilir de çıkmayabilir de, bir servise gösterin. Sensörün maliyeti mk1 kasalarda 160-180tl civarı olması lazım.

3. SS'ler dur-kalklarda biraz sarsıntılı ve dur kalktan pek hoşlanmayan, çok konforlu olmayan bir şanzıman diye biliyorum. Çok fazla kullanma veya yolcu olma şansım olmadı ama bildiğim kadarıyla bu şekilde. Tabi servise gitmişken bunu da söylersiniz. Ancak size maliyetli bir talo çıkarırlarsa bir de başka bir servise gösterin derim. Olduğu gibi robotu değiştirelim falan diyebilirler, belki de hiç sorun yokken..

4. Kronik böyle bir sorun yok bildiğim kadarıyla. Cam krikosunda mı sorun var, elektrik bağlantılarında mı, yine bir gösterin. Kriko için masraflı bir tablo çıkarırlarsa ebay'e bakın parça için. Gayet ucuz alternatifler bulunabiliyor Avrupa'dan.

Tekrar hayırlı olsun, güle güle zevkle kullanın. 156 bambaşka bir araç..

• Aracı ilk alırken bilgisayara bağladıklarında lambada sensörü ile hata verdi bilgisayar ama adam sildi. Dedim bu hata ne? Usta anlık arıza vermiş o yüzden hata çıkıyor dedi. Bir arıza falan mı var dediğimde hayır cevabını verdi. Arıza olsa hatayı silemezdik dedi. Sizce doğru mu söyledikleri? Bana o zaman da çok mantıklı gelmemişti. Şimdi de böyle bir sorun olunca kafam takıldı bu yaşadığımız muhabbet. Bu muhabbati yaptığımız servis Ankara Alfaline.

Almadan önce iki yere göstermiştim vitesin çok iyi durumda olduğunu söylediler. Bu durumu ustama söylediğimde (ama ayak üstü muhabbetiydi tam detaylı izahat veremedim) büyük ihtimal ayarldan kaynaklandığını en kötü ihtimalle şanzıman yağının kalın gelmiş olabiliceğini onu değiştirebileceğini söyledi. Ama ustaya gitmeye fırsatım olmadı bir türlü.

Hayırlı olsun dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tigger_agc -- 10 Eylül 2011; 8:24:06 >
  • Güle güle kullanın çok zevkli bir araç, başka hiçbir şeye benzemiyor. Ben de benimkini daha 1,5 ay önce değiştirdim.

Dediğiniz gibi egzozdan motor sıcakken bile benzin kokusu geliyor ve normalden fazla yakıyorsa lambda sensörü olma ihtimali var. Başka bir yere de gösterin bakalım.
  • Bugün bir fırsat bulursam A&R servis diye bir yer oraya göstereceğiöm buradan öneren arkadaşlar oldu. İnşallah çok masraflı birşey çıkmaz.
  • Lambda sensörü sorunu var gibi, ama ss robotu için bişey demezler gibi geliyor bana.. Düşük viteslerde ve dur kalklarda ss'ler karakter olarak biraz sarsıntılı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet arkadaşlar bugün gittim A&R servise. Gerçekten çok ilgili ve kibar bir yer. Oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim. İşlerinde oldukça iyi oldukları izlenimini yaptım. Sorun lambada sensörüymüş. Bilgisayarda bir kaç test falan yaptıktan kesin emin oldular. 170 TL'ye hallettik. Umarım benzin tüketim miktarım da azalır biraz. Vites muhabbetinide beraber test ettik. Herşeyin gayet normal olduğunu söylediler. Vitesin doğasında olan birşey miş. Düşük devirlerde bu tarz şeyler oluyor dedi. Usta da 2005 model varmış aynı sorun onda da oluyor dedi. İçim rahatladı açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigger_agc

Evet arkadaşlar bugün gittim A&R servise. Gerçekten çok ilgili ve kibar bir yer. Oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim. İşlerinde oldukça iyi oldukları izlenimini yaptım. Sorun lambada sensörüymüş. Bilgisayarda bir kaç test falan yaptıktan kesin emin oldular. 170 TL'ye hallettik. Umarım benzin tüketim miktarım da azalır biraz. Vites muhabbetinide beraber test ettik. Herşeyin gayet normal olduğunu söylediler. Vitesin doğasında olan birşey miş. Düşük devirlerde bu tarz şeyler oluyor dedi. Usta da 2005 model varmış aynı sorun onda da oluyor dedi. İçim rahatladı açıkçası

Geçmiş olsun Egzoz kokusunun çok değiştiğini ve yaktığınız benzinin normale döndüğünü kısa zamanda fark edersiniz artık. Vites sıradan otomatiklere göre biraz daha sarsıntılı dur-kalk esnasında. Ama yine de alfa kullanmaya değer bence.

Yeniden geçmiş olsun.

• İnşallah hocam dediğiniz gibi geçerse sorunlar çok mutlu olacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.