Şimdi Ara

Alevilerden dev miting ve 1 hafta okul boykotu kararı (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
4
Favori
18.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Video da dikkat çekilmesi gereken şey mezheplerin insanları ayrıştırmaması gerektiğidir. 2.30-3.00 arasını dikkatlice oku. 4 hak mezhebin imamları insanları ayrıştırmak ya da kendi dedikleri olsun diye, rant elde etmek için değil Kur'an ve sünnete uygun olarak ictihad etmişlerdir. Zaten mezhepler insanlara kolaylık sağlar ve bazı zaruri durumlarda diğer 4 hak mezhepten birini de taklit edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fofer

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

Neyse yıl 2014, açında national da cosmosu izleyin, şu küçük dünyalarınızdan biraz kurtulun.
    Bilim eninde sonunda kazanır.

izlediğim 2 kanaldan biri national, cosmosu da ilgiliyle izliyorum, bıyıklı bir zenci eleman sunuyor hatta. Ama izlesem bile çok şükür carl sagan vs. hatta sen gibiler gibi ateist değilim.
    Bilim eninde sonunda yerler bir olacak

Bizim cevap ne oldu deliğanlı

Beni yanıltmadın, teşekkürler

Bu arada bıyıklı zenci bir eleman dediğin adam şu an dünyadaki en zeki kişi olan bir numaralı astro fizikçi neil degrasse tyson'dur.

• Hocam madem bilim kazanırsa bak o kadar organ naklide yapılıyor artık. Bana dünyadaki bütün bilim adamlarını topla bir frankenstein yap. Birde eliniz deymişken onada ruh verin ? yada ölen birini büyük bilim adamlarınızla tekrar hayata döndürün hadi onuda geçtim bana bir tane sinek kanadı imal edin. Bir arının bal yapması için milyonlarca çiçek gezmesi gerektiğinide bilim sayesindemi öğrendi acaba ? Bizim evde yiğenler bile gelince benim oda yerle bir oluyor kaos meydana geliyor. Ama big bang gibi büyük bir patlamadan sonra dünya bu kadar düzenli meydana geliyor çok ilginç. Bu kadar detayın bu kadar olayın bu kadar düzenli ceryan etmesini bilime bağlıyorsan allah sana akıl fikir versin.
  • zaten sapkın bir mesebe inanıyolar inandıklarınnın dinimizde yeri yok hristiyan onlardan daha iyi hiç olmassa bi kitapları var ve ona inanıyolar inandıkları belli alevileri ne bi kitabı nede bi dini var kendi uydurduklarına göre tapınıyolar bide müslaman olduklarını söylüyolar haricilerden bi farkları yok ve hariciler
  • Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    soruma cevap verisrseniz sevinirim
  • quote:

quote:

Bu boş tartışmaya daha fazla dahil olmayacağım, herkese iyi günler.

Kopyala/Yapıştır başka birşey yok, sorsan kendin bile okumamışsındır
    Şimdi birşey diyeceğim ama cahilliğin bana bulaşmasın diye söylemiyorum!
    Lan sen şuan şapka takıyor musun? Ver bakalım cevabını verebiliyor musun?
    Şapka kanunu hala yürürlükte neden takmıyorsun çok bilmiş, ahanda böyle kapağı verirler eline

• quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

merak ettiğimden soruyorum cevabını Alevi arkadaşlar verirse sevinirim
    Aleviler namaz kılar mı

Aleviliğin, alevilerin kendi arasında bile geçerli, sistematik, sabitlenmiş bir tanımı mevcut olmadığından, tarihsel süreç içerisinde bir çok alevinin çoğunluğun altında asimile olmasından, osmanlı döneminden bugüne tarih içerisinde daimi olarak sürgün, dışlanma, hazmedilme, katledilme ve yok edilme eylemlerine maruz bırakıldıklarından malesef günümüz içerisinde yoğun bir bilgi kirliliği oluşmuştur.

Aleviliğin fikriyatında islamın şartlarına karşı alternatif olarak gelişen başka bir namaz şekli yoktur. Bir alevi inancıyla çelişmeden beş vakit namaz kılabilir. Fakat namaz kılmak aleviler arasında yaygınlaşmamıştır. Nedeni ise yukarıda söylediğim gibi tarih içerisindeki baskı ve zulümlerdir. Genelde dağ köylerinde parça parça yaşamak zorunda kalmışlardır. Tarih içerisinde birlik ve beraberliklerine yönelik her fiilin ardında mutlak suretle oluşan katliamlar asla tesadüf olarak aksedilemez.

Aleviliğin ibadetler konusunda referans olarak gösterilebileceği şiilik ve caferilikte, ramazan orucu tüm sanılanların aksine aynen Kur'an'da yazıldığı gibi farzdır. Ancak nedense bunu sadece sûnniler kendi inançları olarak görürler. Caferi alimleri muharrem ayında peygamber ailesinin katli nedeniyle oruç tutmanın müstehap (islam'da yapılması hoş karşılanan, beğenilen) olduğu görüşündelerdir. Aleviler de ehl-i beyt sevgisinin yansıması olarak bu ay da oruç tutarlar.

Aleviliğin özünde asla İslam'a ters, taban tabana zıt bir kavram veya bir anlayış yoktur. Şuan karşınızda duran yegane algının mimarı kendilerini militarist olarak gören sûnni cemaat veya örgütlerin dini tekelleştirme arzularından başka birşey değildir. Bir toplum düşünün, yüzyıllarca sûnniler tarafından her türlü zulme, iftiraya ve dışlamaya maruz kalmış. Ayrıca alevilerin kendi içerisindeki bir takım cahillerin de, oluşan yüzlerce yıllık travmanın etkisi ile kendi toplumlarına yabancılaşmaları vasıtasıyla konuştukları bir takım yalan yanlış kelimelerin fırsatçı ve iftiracı sûnni kişilerce "aha işte alevilik bu..." gibi söylemleriyle ortada dolaşan paradoksu bir türlü yıkma ihtiyacı içerisine girilmemiştir. Alevilerin tüm yakarışları ve serzenişleri kimliklerinin bilinmesine, toplum içerisinde kendilerine bir yer verilmesinedir.

Alevi örgütleri en başından beri toplumdaki bu yanlış algıyı ortadan kaldırmak adına okullardaki eğitim müfredatlarına kendi mezheplerinin muhteviyatının, tarihinin ve anlayış biçiminin konulması için girişimlerde bulunmuş fakat tüm bu çabalar beyhude kalmışlardır. Sûnnilerin kendilerine tarih boyunca yaptığı zulümlerin anlatılması, gerçek aleviliğin toplumda farkındalık yaratması belki de bir takım zümrelere çok acı darbe ve yaralar açacağından olsa gerek toplumdaki algıyı hep alevilere karşı yönde tutmak için verilen çabalar halen sürmektedir.

Aleviler de tüm bunlardan muzdarip olarak çocuklarına zorla dayatılan bu algıyı, kimliklerinin yok olması ve popüler kültür altında hezimete uğrama çabasını görmezden gelemezler. Bu yüzden din derslerinin zorunluluktan çıkıp seçmeli kılınmasına taraflar. Kendi kimliklerini korumak istiyorlar.

Toplumda kendilerine yer verildiğinde, kafalarınızdaki tüm önyargıları ve islamın şartlarına dair şüphelerinizi ortadan kaldıracaksınız.

Umarım bir alevi olarak arzuladığın cevabı verebilmişimdir.

• quote:

quote:

quote:

Neyse yıl 2014, açında national da cosmosu izleyin, şu küçük dünyalarınızdan biraz kurtulun.

izlediğim 2 kanaldan biri national, cosmosu da ilgiliyle izliyorum, bıyıklı bir zenci eleman sunuyor hatta. Ama izlesem bile çok şükür carl sagan vs. hatta sen gibiler gibi ateist değilim.

Bu arada bıyıklı zenci bir eleman dediğin adam şu an dünyadaki en zeki kişi olan bir numaralı astro fizikçi neil degrasse tyson'dur.

"Bıyıklı ve zenci" kelimesini hakaret olarak sadece tarif etmek ve izlediğimi kanıtlamak için söylemiştim. Seslendirmesini de Haluk BİLGİNER yapıyor.
    Senin kafanda olmayan herkes zır cahil zaten değil mi Merka etme bizde bilimle ilgiliyiz ama yaratanın Allah olduğuna inancımız Elhamdülillah tam.

Tatavayı kes de benim soruma cevap versene, şapka takıyor musun? Takmıyorsan neden Mustafa Kamal'in inkılaplarına karşı geliyorsun? Yok takıyorsan modeli nedir caps atar mısın

Edit : Resmi göremiyorum, rica etsem forum üzerinden yükler misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 11 Aralık 2014; 13:41:37 >

• Aleviler miting yapacakmış haha yapsınlar birşey değişeceğini sanmıyorum yaşasın Osmanlı yaşasın Ottoman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: STORMBEST7

Video da dikkat çekilmesi gereken şey mezheplerin insanları ayrıştırmaması gerektiğidir. 2.30-3.00 arasını dikkatlice oku. 4 hak mezhebin imamları insanları ayrıştırmak ya da kendi dedikleri olsun diye, rant elde etmek için değil Kur'an ve sünnete uygun olarak ictihad etmişlerdir. Zaten mezhepler insanlara kolaylık sağlar ve bazı zaruri durumlarda diğer 4 hak mezhepten birini de taklit edebilirsiniz.

O kısmı aldıysan o zaman mezheplerin haram oldugunun kısmınıda almıssındır bence. Bugun mezhepler insanları bölüyor. Gerçekler ortada. Peygamber efendimiz benim ümmetim 72 fırkaya ayrılıcak ve sadece bundan 1 tanesi cennetlik olucaktır demiştir. Sence 4 mezhep bolunme değilmidir. Kaldiki mezhepler müslümanların arasındaki savaşlardan sonra şekil kazanmıştır. Dünyada bugun müslümanlar bölündümü bölünmedimi sizce ?

• hayır neden bu kadar karşı çıkıyorlar anlamış değilim. arkadaşım din dersi bu. müslümanlık dersi değil din dersi. dayatma da yok. zorla mı öğretecekler sanki. aleviler dinle ilgili her konuda neden böyle davranıyorlar acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

soruma cevap verisrseniz sevinirim

Kılanlar var kılmayanlar var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

Hocam madem bilim kazanırsa bak o kadar organ naklide yapılıyor artık. Bana dünyadaki bütün bilim adamlarını topla bir frankenstein yap. Birde eliniz deymişken onada ruh verin ? yada ölen birini büyük bilim adamlarınızla tekrar hayata döndürün hadi onuda geçtim bana bir tane sinek kanadı imal edin. Bir arının bal yapması için milyonlarca çiçek gezmesi gerektiğinide bilim sayesindemi öğrendi acaba ? Bizim evde yiğenler bile gelince benim oda yerle bir oluyor kaos meydana geliyor. Ama big bang gibi büyük bir patlamadan sonra dünya bu kadar düzenli meydana geliyor çok ilginç. Bu kadar detayın bu kadar olayın bu kadar düzenli ceryan etmesini bilime bağlıyorsan allah sana akıl fikir versin.

Her şey düzenli ve dünyada kaos yok diyorsun yani .
    Doğada ve hayatta ne her şey düzenli nede istikrarlıdır. Bütün bu mükemmellik palavrası biz insanların uydurduğu hurafelerdir.Ölümden,yok olmaktan ve sevdiklerimizi kaybetmekten korkuyoruz, bunun içinde kendimizi ,hayallere ve masallara inandırıyoruz.Ölümden sonra cenette gideceğiz,sonsuza kadar yaşayıp sevdiklerimize kavuşacağız gibi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

Hocam madem bilim kazanırsa bak o kadar organ naklide yapılıyor artık. Bana dünyadaki bütün bilim adamlarını topla bir frankenstein yap. Birde eliniz deymişken onada ruh verin ? yada ölen birini büyük bilim adamlarınızla tekrar hayata döndürün hadi onuda geçtim bana bir tane sinek kanadı imal edin. Bir arının bal yapması için milyonlarca çiçek gezmesi gerektiğinide bilim sayesindemi öğrendi acaba ? Bizim evde yiğenler bile gelince benim oda yerle bir oluyor kaos meydana geliyor. Ama big bang gibi büyük bir patlamadan sonra dünya bu kadar düzenli meydana geliyor çok ilginç. Bu kadar detayın bu kadar olayın bu kadar düzenli ceryan etmesini bilime bağlıyorsan allah sana akıl fikir versin.

Her şey düzenli ve dünyada kaos yok diyorsun yani .
    Doğada ve hayatta ne her şey düzenli nede istikrarlıdır. Bütün bu mükemmellik palavrası biz insanların uydurduğu hurafelerdir.Ölümden,yok olmaktan ve sevdiklerimizi kaybetmekten korkuyoruz, bunun içinde kendimizi ,hayallere ve masallara inandırıyoruz.Ölümden sonra cenette gideceğiz,sonsuza kadar yaşayıp sevdiklerimize kavuşacağız gibi.

Burda insanlar arasındaki sürtüşmelerden kavgalardan bahsetmedim. Evet dünyada çok düzgün işleyen bir düzen var doğa anlamında canlılar anlamında. Bugun bu duzen bozulduysa gene insan yüzünden bozulmustur. Her canlının yaratılış amacı var. Bugun yılanları öldürürsen heryeri fareler basar bunun gibi binlerce örnek verebilir. Her canlının bir görevi var ve bunu biliyor uyguluyorken sence insanında bir görevi yokmu. "ZÂRİYÂT suresi, 56. ayette Allah ben cinleri ve insanları bana kulluk etsin diye yarattım diyor ya doğruysa ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 11 Aralık 2014; 13:56:57 >

• Şia hakkında pek çok döküman var internette bakabilirsiniz.

Ilımlı islamiyet için ise; bu işin sıcağı soğuğu ortası yoktur. Ya inanırsınız ya da inanmazsınız. İnanırsanız da imanın gerektirdiği şeyleri uygularsınız. Namaz kılmak, oruç tutmak bunlar farz olan ibadetlerdir. Yaratan bunları emretmiştir ve müslümanım diyen bunları yapmakla yükümlüdür. Yapmaz ise bu yaratanla kul arasındadır, tevbe kapısı açıktır.

Laiklik çok tartışmalı bir kavram. Kalkıp din ve vicdan hürriyeti, bireylerin dini özgürlüklerini koruyor derseniz farklı bir anlam çıkar, dinsiz devlet (!) derseniz farklı bir anlam çıkar. En nihayetinde bir müslüman Allah'ın kurallarıyla yaşar ve hayatının her yerinde bunu tatbik eder.

İslamiyet'le demokrasi arasında, hiçbir uyuşmazlık yoktur ve iyi bir Müslüman pekâlâ iyi bir demokrat olabilir. Hatta bir adım daha ileri giderek, şunu söyleyebilirim ki iyi bir Müslüman'ın, iyi bir demokrat olması gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cinobilly

Sunnilere bak. Paraya taparlar.

Alevileri bilemem ama etrafimda sunni cok. Hepsi paraya tapar. Isleri bkzulunca ne kardes tanirlar ne ana baba.

4tane sakalli daha uzayi matematigi bilmeyen adamin islami kendi kafalarina gofe yorumlayil kendilerince mezheplere boldukleri olusumlar icin mi insanlari YAKICAM ?

Peygamber mezhebinden gidin madem o kadsr muslumansiniz.

Ama gordugum bir ton cahil ici bos yorum. Boule okunca mantikli insan da dinden soguyor. Sonra darvinist oluyor. Yorumlara baksana. Okusa insan maymunlardan geldigine inanir buradaki turlerin.

Dostum sen insanlara ona buna neden bakıyorsun ne onlar seni nede sen onları kurtarabilirsin. Sen peygamber efendimize bak Kuranı Kerime bak dini anlamak istiyorsan. İnsanlar günahkar hepimiz öyleyiz ama baskalarının kotulukleri yuzunden suçlu olmakta istemeyiz. Rehber kılavuz belli

• millet nerde, biz nerdeyiz..

yıllardır ısıtılıp ısıtılıp önümüz gelen konular hep aynı. sonra büyük, güçlü, değişen Türkiye oluyoruz..

yersen..
  • verdiğim linkte konu uzunca tartışılmış okumanızı tavsiye ederim.

http://www.islamdergisi.com/genel/mezhep-nedir-mezheplere-gerek-varmidir-nicin-4-mehep-vardir/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cesare Prandelli

quote:

quote:

quote:

quote:

"Bıyıklı ve zenci" kelimesini hakaret olarak sadece tarif etmek ve izlediğimi kanıtlamak için söylemiştim. Seslendirmesini de Haluk BİLGİNER yapıyor.
    Senin kafanda olmayan herkes zır cahil zaten değil mi Merka etme bizde bilimle ilgiliyiz ama yaratanın Allah olduğuna inancımız Elhamdülillah tam.

Tatavayı kes de benim soruma cevap versene, şapka takıyor musun? Takmıyorsan neden Mustafa Kamal'in inkılaplarına karşı geliyorsun? Yok takıyorsan modeli nedir caps atar mısın

Edit : Resmi göremiyorum, rica etsem forum üzerinden yükler misin?

Mustafa Kamal bunların umurunda değil.Bunlar Kadıköy'de bir elinde şerefli Türk Bayrağı ve Mustafa Kamal'ın resimleri vs..diğer elinde içki şişesi Cumhuriyete sahip çıkıyoruz yürüyüşü yaparlar.Gecenin bitişinde ise Türk bayrakları ve ulu gördükleri kişinin resimleri yerlerde sürünür.Bunlar bu kafa ile bu bayrağa sahip çıkamıyor ama senden benden daha vatan sever oluyorlar.Sözde Mustafa Kamal'ın izinden gidiyorlar ama sorsan ne şapkasını takar ne inkılabını.Bunların olmazsa olmaz tek devrimi Laiklik.Bak bu konuda çok iyi ilerliyorlar :) Laiklik konusunda tam teslim olmuşlar.

Geçenlerde Kemalistler arasında bir resim dolaşıyordu.Yeri tam olarak hatırlamıyorum düzeltirsiniz ama olayı herkes biliyor.3-5 tane kemalist nöbet tutan askerin mendille göz yaşlarını siliyorlar.Ama bütün kemalist medya öyle bir servis yapıyorki akıllara zarar.Sanki bu ülkenin askerine tek onlar önem veriyor gibi bir algı.Her neyse ben haberi okuduktan sonra altındaki yorumları okudum.Facebook yada bir haber sitesi.Bir yorum müthişti."Gitsin doğuda askerlik yapan çocukların nasırlı ayaklarını silsin".Buradan çıkaracağımız şey reklamı çok iyi yapıyorsunuz.

Mitingleri karıştırdın sanırım

• Gündemi meşgul etmek için,Çözüm süreci(ihanet sürecini)aradan sıvıştırmak için ortaya atılan kasti,suni gündem bunlar...!

PKK devletle Özerkliği konuştuk dedi dün kimseden gık çıkmadı,suni gündem işe yarıyormuş..!!
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.