Şimdi Ara

Alevilerden dev miting ve 1 hafta okul boykotu kararı (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
903
Cevap
4
Favori
18.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merak ettiğimden soruyorum cevabını Alevi arkadaşlar verirse sevinirim
    Aleviler namaz kılar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca57

merak ettiğimden soruyorum cevabını Alevi arkadaşlar verirse sevinirim
    Aleviler namaz kılar mı

Camiyi tanımayan namaz kılmayan oruç tutmayan Hz Muhammedi tanımayan kısaca islamın sartlarını gormezden gelip, hak olarak kabul edilmeyen bir mezhep yoluna giden kimselerin İslamiyet adı altında yaptıklarını kabul etmek mumkunmu ? Dini vasıflarını yerine getirenleri tenzih ediyorum. Bugun sokak olaylarına ölenler neden acaba alevi bu bir tesaüfmü ? Azınlıkta olan aleviler sunniler tarafından yönetilmekten her zaman rahatsızdır. Bunun neticesinde söz konusu kargaşa ve ortalık karıştırma olunca onlardan daha iyisi bulunamaz. Ne verirsen ver memnun olmayacaklar her zaman sorun çıkartıcaklar yüzyıllardır böyle .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 11 Aralık 2014; 12:10:11 >
  • Alevilik nedir? Aslında ilk önce buna yanıt vermek gerekir. Bazıları; “Alevilik bir din'dir. İslâmiyet'ten ayrı ve farklı bir din'dir”, derken, bazıları; “Alevilik Şiiliktir, Şianın Türk Milleti içindeki özel ismidir. Yani, Alevilik, bir İslâm mezhebidir” diyor. Halbuki başka bazı kimseler; “Alevilik, ne o ne de diğeri değil, Ehl-i Sünnet vel Cemaat bir tarikattır” diyorlar.

Peki, bu görüşlerin hangisi doğru? Doğru olanı Alevilerin belirtmesi ve bunun üzerine yorum yapılması gerekir.

Tüm bu kargaşanın sebebi ise;
    677 Sayılı Tekke Ve Zaviyelerin Kapatılmasına yönelik Kanunun varlığı, yıllardır bu kanunun kaldırılamamış olması, Alevilerin bir kısmını “ayrı bir din” arayışına iten en önemli nedenler arasındadır. Türkiye''de Alevi-Bektâşî kesimin örgütlü yapılarının kentleşme sürecinde kendileri için statü arayışındadırlar.Bir yandan resmi ideolojinin temelleri olan inkılap kanunlarının getirdiği engelle karşılaşıp, devrim kanunu duvarına toslamaları, diğer yandan resmi ideolojiye, cumhuriyet devrimlerine gösterdikleri sadakat birbiriyle çelişir bir durum arz etmektedir.

Aslında temel sorun 30 Kasım 1925 tarihinde kabul edilen 677 Sayılı Tekke ve Zaviyelerin seddine ilişkin yasa. Aleviler bu kanun kapsamı dışında kalmak için "İslam dışı" bir figürmüş gibi gösterilmiştir. Ama aslında herkesin de bildiği gibi Alevilik Hz.Ali ye tabi olanlar,onu sevenlerdir. Peki Hz.Ali kime tabidir? Tabiki Hz.Peygambere. Dolayasıyla aleviliği din gibi göstermek ya da buna inanmak gülünçtür.

Sünni-Alevi gerginliği hatta düşmalığına gelecek olursak;
    Sünni kelimesi, "Hz.Peygamberimizin sünnetine uyan ve O'nun mübârek yolundan giden demektir.” Peki Hz.Ali kime uyuyordu ve kimin yolundan gidiyordu diye tekrar soruyorum.

Ayrıca Peygamber efendimiz bir hadis-i şeriflerinde: “Ben ilmin/ hikmetin şehriyim, Ali de kapısıdır. İlim isteyen kimse bu kapıdan gelsin” buyurmuştur.

En nihayetinde din ve vicdan hürriyeti, devletin ve milletin aleyhine kullanılmamalı, siyasî mezhepçilik yapılmamalı, inanç farkları, ideolojik ve politik çatışmalara paravan edilmemelidir. Alevi kardeşlerimizin de Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersine karşı aldığı tutumu gözden geçirmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STORMBEAS7 -- 11 Aralık 2014; 12:20:30 >

• Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    Anandan babandan öğrendiğin saçma sapan şeylerle buraya yazı yazarsın anca. Sen alevilerin kuyruklarının olduğunada inanıyorsundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: STORMBEST7

Alevilik nedir? Aslında ilk önce buna yanıt vermek gerekir. Bazıları; “Alevilik bir din'dir. İslâmiyet'ten ayrı ve farklı bir din'dir”, derken, bazıları; “Alevilik Şiiliktir, Şianın Türk Milleti içindeki özel ismidir. Yani, Alevilik, bir İslâm mezhebidir” diyor. Halbuki başka bazı kimseler; “Alevilik, ne o ne de diğeri değil, Ehl-i Sünnet vel Cemaat bir tarikattır” diyorlar.

Peki, bu görüşlerin hangisi doğru? Doğru olanı Alevilerin belirtmesi ve bunun üzerine yorum yapılması gerekir.

Tüm bu kargaşanın sebebi ise;
    677 Sayılı Tekke Ve Zaviyelerin Kapatılmasına yönelik Kanunun varlığı, yıllardır bu kanunun kaldırılamamış olması, Alevilerin bir kısmını “ayrı bir din” arayışına iten en önemli nedenler arasındadır. Türkiye''de Alevi-Bektâşî kesimin örgütlü yapılarının kentleşme sürecinde kendileri için statü arayışındadırlar.Bir yandan resmi ideolojinin temelleri olan inkılap kanunlarının getirdiği engelle karşılaşıp, devrim kanunu duvarına toslamaları, diğer yandan resmi ideolojiye, cumhuriyet devrimlerine gösterdikleri sadakat birbiriyle çelişir bir durum arz etmektedir.

Aslında temel sorun 30 Kasım 1925 tarihinde kabul edilen 677 Sayılı Tekke ve Zaviyelerin seddine ilişkin yasa. Aleviler bu kanun kapsamı dışında kalmak için "İslam dışı" bir figürmüş gibi gösterilmiştir. Ama aslında herkesin de bildiği gibi Alevilik Hz.Ali ye tabi olanlar,onu sevenlerdir. Peki Hz.Ali kime tabidir? Tabiki Hz.Peygambere. Dolayasıyla aleviliği din gibi göstermek ya da buna inanmak gülünçtür.

Sünni-Alevi gerginliği hatta düşmalığına gelecek olursak;
    Sünni kelimesi, "Hz.Peygamberimizin sünnetine uyan ve O'nun mübârek yolundan giden demektir.” Peki Hz.Ali kime uyuyordu ve kimin yolundan gidiyordu diye tekrar soruyorum.

Ayrıca Peygamber efendimiz bir hadis-i şeriflerinde: “Ben ilmin/ hikmetin şehriyim, Ali de kapısıdır. İlim isteyen kimse bu kapıdan gelsin” buyurmuştur.

En nihayetinde din ve vicdan hürriyeti, devletin ve milletin aleyhine kullanılmamalı, siyasî mezhepçilik yapılmamalı, inanç farkları, ideolojik ve politik çatışmalara paravan edilmemelidir. Alevi kardeşlerimizin de Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersine karşı aldığı tutumu gözden geçirmesi gerekiyor diye düşünüyorum.

Hocam güzel anlatmışsında sadece bir soru sormak istiyorum. Müslümanım diyen bir kimseyi din dersi neden rahatsız eder ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 11 Aralık 2014; 12:27:45 >

• Ben askerliğimi Tuncelide yaptım hocam alevileri iyi tanırım. Müslümanım diyen bir kimseyi din dersi acaba neden rahatsız eder ? Bunda bir gariplik yokmu. Camiler varken cemevleri ibadethane olsun dermi bir müslüman. Hz muhammed varken neden Hz Ali der bir müslüman tabiki Hz Alide bizimdir. Ayrıca mezhepler için müslümanları birbirine düşürenler için Kuranı Kerimde ayetlerde vardır

Enam-159. Dinlerini parça parça edip guruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi ancak Allah’a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir.
    Rum-32. Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın. Bunlardan) her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir.
    Ali İmran-103. Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin.
    Ali İmran-105. Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır.

Bir müslüman Kurandaki ayetlere inanmayıp kendi kendine şartlar kanunlar kurallar koyuyorsa bunun adına baska birşey denir. Muhakkak her koyun kendi bacağından asılacaktır ama insan başını iki elinin arasına alıp düşünmeli aklını kullanmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 11 Aralık 2014; 12:35:31 >

• daha caminin Müslüman adeti olmadığını bilmeden gelip burada şeriatçılık oynuyorsunuz. Cami emevi adetidir. Müslümanlığa sonradan eklenmiştir. İşid niye camileri ve türbeleri yıkıyor sanıyorsunuz, çünkü müslümanlıkta bunlara yer yoktur. Adamlar selefi, saf ve orijinal Müslüman, bunlara da mı dinini öğreteceksiniz?
    Dinler hakkında en küçük bir bilginiz yok insanlara ahkam kesiyorsunuz.
    Cebrail: C
    Azrail: A
    Mikail : M
    İsrafil: İ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 11 Aralık 2014; 12:34:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.J. Pacino

Hz. Ali hangi dine mensuptu?
    Din Kültürü dersinde hangi din anlatilmakta?
    Alevi vatandaslarin derdi nedir?

İste budur....
  • Bu soruya alevi arkadaşlar cevap verirse herkes asıl sorunun nereden kaynaklandığını anlamış olur. Ama sanıyorum ki dersi istememelerinin nedeni derste sünniliği temel alan bir eğitim veriliyor ve aleviler de sünniliğin aleviliği bastırdığını söyleyerek çocuklarının bu dersi almalarını istemiyorlar. Yani sorun din dersinden ziyade alevi-sünni gerginliği.
  • Bunlar için çok guzel ayetler var hocam. Sen sunnisin sen şafisin sen alevisin diye tek din tek kitap tek peygamber inancını bölen bundan nemalanan insanlar için.

Enam-159. Dinlerini parça parça edip guruplara ayrılanlar var ya, senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi ancak Allah’a kalmıştır. Sonra Allah onlara yaptıklarını bildirecektir.

Rum-32. Dinlerini parçalayan ve bölük bölük olanlardan (olmayın. Bunlardan) her fırka, kendilerinde olan ile böbürlenmektedir.

Ali İmran-103. Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin.

Ali İmran-105. Kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılığa düşenler gibi olmayın. İşte bunlar için büyük bir azap vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheKingOfNaples

Gelmiş gene bazı yobazlar

Din konusunda konusunca yobazmı olunuyor ? Sen inanmıyorsun diye bizdemi senin gibi olalım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 11 Aralık 2014; 12:39:45 >
  • Yalçın Ç. kullanıcısına yanıt
    Hep kurandan örnek veriyorsunuz herşeyinizi kurandaki gibimi yaşıyorsunuz onu söyle bana bir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musbab

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

Bu dediğin mezhepsel ırkçılığa giriyor kürtçü alevi ayrıdır kendini türk olarak tanımlayan alevi ayrıdır daha
    Ayrıca önceki mesajlarınıda görmüştüm sürekli ulusalcıları kötü gösterme peşinde olup akpli olmadığın halde akpnin projelerini savunma peşindeydin.

Ben tüm aleviler kürttür demedim.Aleviler hakkında genel bir olumsuz görüş var onu söyledim.Buna benzer bir olumsuz görüşte kürtlere karşı var.Neden bu iki kısıma olumsuz görüş varda diğer kısımlara karşı yok onu söyledim.

Hafızandan dolayıda tebrik ederim seni.Forumda cok takılan biri değilim, siyasi konularda da fazla gezinmem, sadece popüler konularda görürsem bakarım hatırlaman takdir edilesi. Herhangi bir şeyin peşinde de değilim sadece doğru olana doğru derim yanlış olana yanlış.Akp nin hepimizin bildiği yanlışlarının yanında yaptığı doğru işleri söylemiştim senin aklında savunma olarak kalmış.Ulusalcılar konusunda ki fikirleriminde arkadasındayım.Bugün akp bu denli yıkılmayacak kadar kemik hale geldiyse bunun baş sorumlusu ulusalcılardır.

Bence suçlaman gereken ulusalcılar değil chp ve mhp'nin başarısız muhalefeti akp bu yüzden güçlü şu an sen hiç hiç bu partilerin adam akıllı vaadini gördünmü ?
    Milletin damarına damarına basarlarsan atatürke ayyaş dersen özgürlükleri kısıtlamak istersen ulusalcılarda diğerleride akpye çamur atmak için fırsat kollarlar.
    Akpnin iyi icraatlarını övme demiyoruz ama seninki abartılı bir övme bende överim mesela sigara yasağını yada milli savunma yatırımlarını
    Bu arada gurbutçileride kötülemişsin diğer mesajlarında hükümetler bize adam gibi imkan verseydi hakkımızı verseydi almanyada avrupada ne işimiz olurdu ?
    Böyle dedim diye sakın yanlış anlama kürt falan değilim.
    Bu arda söyliyim heparlıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schmerzhaft -- 11 Aralık 2014; 11:47:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kemal1414 kullanıcısına yanıt
    Neden din derslerini istemiyolar anlamıyorum.
    Alevilerin , Sünnilerden ne farkı var? Benim tanıdığım aleviler gelirler cuma namazına , namazlarını kılarlar , oruçlarını tutarlar , cemevine gider orda ibadetini yapar.
    Bana kalırsa din dersi zorunluluğu devam etmeli , ama cemevleri ibadethane olmalı , bakanlardan en az biri alevi olmalı .
    Kürt sorunu gibi değil bu , aslında sorunda değil bence.Unutmayın Canlar biz biriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fofer

quote:

Orijinalden alıntı: trustem.111

Boykot edeceklerse Partizan dersim katliamının faillerini boykot etmeleri gerekir

Aaaaaaa olur mu öyle şey aleviler nasıl olur da kendilerini katleden kemalistlere laf edebilirler ki
    Alevilere en büyük mezalimi uygulayan kemalist rejim (cumhuriyet rejiminden bahsetmiyorum) olmasına rağmen, kemalist rejime oy verenlerin de aleviler olması çok komik
    Mustafa Kamal ve İsmet İnönü avuçlarını kaşıyarak, cigaralarını tüttürüp Dersim'de 10 bin kişiden fazla suçsuz insan katledilmesini seyretmelerine bu zaman kadar tek bir kelam etmeyenlerde aleviler. !!

bir Alevi ve Dersimli olarak ne yazık ki sana katılıyorum.O yüzden ne diyeceğimi bilmiyorum çorumda maraşda sivasda vs olan alevileri her zaman dile getiriyorlar ama iş Dersimde yapılan katliama gelince kimseden ses çıkmıyo çatır çatır chpye oy veriyorlar.bunun bilincine sonradan ulaştım inş benim gibi ulaşanda çok olur.en çok da dersimli olupda chp ye oy verenleri kendi katiline aşık olarak nitelendiriyorum... haa birde cemevlerindeki atatürk resimlerini görünce bunun üzerine dahada berbat durum oluyor.hala çikipda 38 de atatürk hasta dı o nasıl yapsın diyenler. 1935 tunceli kanununu trabzondaki harekat planını ve manevi kızının bizzat bombalamasını araştırabilirler...

• Treth kullanıcısına yanıt
    Neden çıktı acaba? Adamların işi yolsuzlukların üstünü örtüp millete gündemdeki konuyu değiştirtmek. Ve bu konuda da gayet başarılılar. Ama işte senin gibi kafalar veya çıkarı olanlar buna oy vermeye devam etsin. Durmak yok yola devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KortX -- 11 Aralık 2014; 12:49:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Miroğlu.

Hep kurandan örnek veriyorsunuz herşeyinizi kurandaki gibimi yaşıyorsunuz onu söyle bana bir ?

Bir müslüman başka nerden örnek verebilir ? Kurandaki gibi yaşamaya gayret ediyorum tabiki eksiklerimiz var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.Soylu

Şeriat Allah'ın kuralı demişsin şeriat ile yönetilen ülkelere baksana bi bu mu Allah'ın kuralı. Ne zamandan beri can almak insanın vazifesi olmuş ? Siz ve sizin gibiler ancak din tarafından sömürülür, insan öldürür, yakarsınız. Sonra da Müslümanlığınıza laf ettirmezsiniz.

Dünyada en çok ölen müslümanlar araştır biraz uygur arakan filistin suriye çeçenistan ve diğer yerler ...

He yakma falan demişsinde İstiklal mahkemelerinde astığınız hocalardan bahsetmetsiniz...
  • dgo_cr7 kullanıcısına yanıt
    Lafa bak ,Alevi Sünni arasını bozan sen ve senin zihniyetindeki varlıklardır. Allah senin gibi faşist zihniyetti insanlardan(!) korusun bu milleti.
  • her türlü efendice eyleme evet
    yakıp yıkan vatana vatandaşa zarar verene hayır
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.