Şimdi Ara

Alevilerden dev miting ve 1 hafta okul boykotu kararı (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
903
Cevap
4
Favori
18.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulkemiz ne zaman refaha kavusacak cok merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: llllxefsanexllll

quote:

Orijinalden alıntı: ziel34

quote:

Orijinalden alıntı: llllxefsanexllll

quote:

Orijinalden alıntı: STORMBEST7

Şia hakkında pek çok döküman var internette bakabilirsiniz.

Ilımlı islamiyet için ise; bu işin sıcağı soğuğu ortası yoktur. Ya inanırsınız ya da inanmazsınız. İnanırsanız da imanın gerektirdiği şeyleri uygularsınız. Namaz kılmak, oruç tutmak bunlar farz olan ibadetlerdir. Yaratan bunları emretmiştir ve müslümanım diyen bunları yapmakla yükümlüdür. Yapmaz ise bu yaratanla kul arasındadır, tevbe kapısı açıktır.

Laiklik çok tartışmalı bir kavram. Kalkıp din ve vicdan hürriyeti, bireylerin dini özgürlüklerini koruyor derseniz farklı bir anlam çıkar, dinsiz devlet (!) derseniz farklı bir anlam çıkar. En nihayetinde bir müslüman Allah'ın kurallarıyla yaşar ve hayatının her yerinde bunu tatbik eder.

İslamiyet'le demokrasi arasında, hiçbir uyuşmazlık yoktur ve iyi bir Müslüman pekâlâ iyi bir demokrat olabilir. Hatta bir adım daha ileri giderek, şunu söyleyebilirim ki iyi bir Müslüman'ın, iyi bir demokrat olması gerekir.

Demokrasi tağut bi rejimdir müminlerin tek yönetim şekli şeriattır.
    Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmez ise işte onlar kafirlerin ta kendileridir ... MAİDE/44

Laiklik allahın lütfudur

Laiklik ancak kafirliktir.
    Devlet ile din işleri ayrılmaz.

Ne içiyosan biraz daha iç bence ...

• Gerçek müslümanların yavaş yavaş kendisi göstermesi iyi oluyor milleti çok güzel dinden soğutuyorsunuz :) Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Gerçek müslümanların yavaş yavaş kendisi göstermesi iyi oluyor milleti çok güzel dinden soğutuyorsunuz :) Teşekkürler.

Deminki arkadaşada soyledim sanada soyluyorum. Sen dini referans olarak sahısları alıyorsan geçmiş olsun. İnsanlar beşerde şaşarda. Sen Peygamber efendimizi Kuranı - Kerimi ele al doğru olan kılavuz olan onlardır o zaman dinden soğumazsın. Tabi istiyorsan zorla birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalçın Ç.

quote:

Gerçek müslümanların yavaş yavaş kendisi göstermesi iyi oluyor milleti çok güzel dinden soğutuyorsunuz :) Teşekkürler.

Deminki arkadaşada soyledim sanada soyluyorum. Sen dini referans olarak sahısları alıyorsan geçmiş olsun. İnsanlar beşerde şaşarda. Sen Peygamber efendimizi Kuranı - Kerimi ele al doğru olan kılavuz olan onlardır o zaman dinden soğumazsın. Tabi istiyorsan zorla birşey yok.

Dünyadaki müslümanların %80i ve daha fazlası bunlar gibi düşünüyor.Hepsi yanlış yolda mı yani? Eğer bunların elinde tam güç olsa katliam yaparlar.Yanlış mıyım?

• dinde zorlama yoktur.
    ya seve seve ya seve seve
    yersen

• quote:

quote:

quote:

Dünyadaki müslümanların %80i ve daha fazlası bunlar gibi düşünüyor.Hepsi yanlış yolda mı yani? Eğer bunların elinde tam güç olsa katliam yaparlar.Yanlış mıyım?

Bence öyle gösteriliyor. Ben kötü bir insan olabilirim ve senin dinden soğumanı isteyebilirim. Bana bakar ve dinden soğursan bence yanlış yaparsın. Koskoca bir dinin referansı insanlar olamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yalçın Ç. -- 11 Aralık 2014; 15:15:54 >

• Treth kullanıcısına yanıt
    Kardeş yaş kaç ona göre cevap vericem keza bu attın mention ilk okul düzeyinde

• Boşuna tartışıyorsunuz, ben sunniyim oyumu akp veriyorum, alevi arkadaşlarım var chp liler onları çok seviyorum.
    Kürt arkadaşlarım var bdp/hdp ye oy veriyolar onları da çok seviyorum. Onlarda beni en az benim kadar çok severler.
    ateist arkadaşım bile var hiçbirşeye inanmıyor, onlada aram çok iyi. neden mi, aristonun bir sözü var;

Sevdiklerinizle siyaset yapmayınız.
    Zira; siyaset dostlukları zedeler.
    Siyasetçiler yollarına devam ederken;
    Siz dostlarınızı yitirdiğinizle kalırsınız.

Bu şekilde birbirinizin kalbini kırmayın, kim haklı veya kim haksız yüce mevlam bilir.
  • çok tehlikeli bi yere varacak bu tartışmalar yöneticiyim diye geçinen arkadaşlar nerde kaldırsın şu konuyu
  • Zorunlu din dersi kadar saçma birşey olamaz. Sürekli bi dayatma içindeler başımızdakiler. Dinde zorlama olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shoote® -- 11 Aralık 2014; 15:35:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth
    Nasıl anlatayım bilmiyorum ama en temelden başlayayım en iyisi.

Şu Din kültürü ve Ahlak bilgisi dersi nasıl olduda zorunlu ders oldu bunu biliyor musunuz ? Önce onu bir dile getirelim.

Atatürk bu din mevzusundan çokça sıkıntı yaşayınca sorunu çözmek için bu işin temelindeki tekke ve zaviyeleri kapatma kararı almış. Kanun maddesini hatırlamıyorum şimdi ama herkesçe bilinen bir kanun zaten. Sonra "din elden gidiyor amanınnn" gibisinden veryansınları engellemek aynı zamanda din eğitimini tekelleştirerek devlet kontrolüne almak yalan yanlış yerlerden doğru dini bilgi dışında bilgilerin öğrenilmesini ve öğretilmesini yasaklamak amacı ile de iki ayrı adım atmış.

Bunlardan bir tanesi malumunuz diyanet işleri bakanlığı..

Diğeri de okullarda zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersi. Atatürk'e göre devlet kontrolünde tekel din dersi laik sistemin temel taşlarından biriydi. ( Adam zeki o bile biliyor bu halkın yaşamından dini soyutlamanın mümkün olmadığını. )

Neyse zaman geçmiş benim güzelim ülkemde ve devlet el değiştirmiş. Bak dikkatini çekerim hükümet demiyorum devlet diyorum. Bizim halk arasında devlet denince akla ne gelir ? Ordu gelir Ana yasa mahkemesi gelir Mit gelir. Hükümet en son gelir belki gelmez bile Hükümet ondan önce saydıklarım varken kukladan farksızdır zaten. O sebepten devlet olgusu farklı bir olgudur. Neyse işte kısacası devlet ordu ve chp'nin camiası elinden çıkıp AKP ve camiasının eline geçince birden bu okullarda zorunlu din dersi uygulamasından Kur'an kurslarının yasaklı olmasından çok çok memnun olan kesim fikir değiştirip "okullarda zorunlu din dersi kaldırılsın din dersi vereceklerse camiide versinler." demeye başlamış bak sen Allahın işine..

Ne oldu ? 2002-2004'e kadar süper memnundunuz ne oldu ?

Neyse sende bende Alevilerin bu konuda neden sıkıntı çıkardığını biliyoruz. Yok din dersi görmek istemiyorlarmışta yok mecburmuymuşta. Okula gidiyorsan dersleri görmek zorundasın elbet ya ne olacaktı. Sanki Alevi müslüman değil.. İletişim içinde olduğun toplumun içinde yaşamaya çalıştığın insanların inancını öğrenki bir yerde yanlış yapma.

Yahu herşeyi geçtim arkadaş aklı başında insan bilgiyi nasıl elinin tersi ile iter..Bunun tek sebebi var siyaset. 90 senedir alevi zorunlu din dersi görüyordu sıkıntı yoktu da şimdi mi akıllarına gelmiş.

Bu görüşe kısmen de olsa katılıyorum. Din kültürü ve ahlak bilgisini dersi amacına güzel hizmet eden bir ders olarak görüyorum. İnanç sahibi kimselerin ihtiyacı olacağı bilgiler veriliyor. İnanç sahibi olmayanların(veya başka akımları takip edenlerin) da azınlık olarak içinde yaşadığı toplumun dinen nasıl bir yapıda olduğunu öğrenme fırsatı veriliyor. Yine de daha ilk sınıftan böyle bir dersin gerekliliğini idrak edemedim. Bence kişinin daha olgun olduğu dönemlerde başlaması gereken bir derstir.

Onun dışında insanların tepkili olmasını son derece saygıyla ve anlayışla karşılamakla beraber izinsiz gösteri veya kanuna aykırı eylemler yapıldığı an anlayışımı kaybederim. Kimsenin hiçbir konuya tepki göstermek bahanesiyle kamu malına zarar vermeye hakkı yoktur.

Son olarak haksızlığa uğradığını düşünen siyasi, dini, etnik kimliklerde kendini çoğunluk içinde azınlık olarak gören tüm kardeşlerime sesleniyorum: Kendinizi ötekileştirmeyin. Hepimiz nihayetinde insanız. Ayrıca bu devlet de hepimizin. Sahip çıkalım. Kendi aramızda Alevi, Sünni, Türk, Kürt, sağcı, solcu diye ayrıştığımız sürece hiçbir zaman tam anlamıyla potansiyelimize ulaşamayız. Elbette ki farklılıklarımız olacaktır, olmalıdır. Ama bunları olduğu gibi kabullenmeli, birbirimizin farklılıklarına hoşgörüyle yaklaşmalı ve en önemlisi de birlik olmalıyız. Taraf olmayın. "Taraf olmayan bertaraf olur" sözü koca bir yalandır, bölücülüktür. Kanmayın..

• quote:

Orijinalden alıntı: Cesare Prandelli

Birşey karıştırmadım.Bu resimlerin geleceğini çok iyi tahmin ediyordum.Bak işte bu kadar Bayrağı seven birisiniz.Hemen resimleri yapıştırdınız. :) Bende size bir kaç resim ile cevap verebilirim ama gerek yok bilen biliyor.Sadece bir örnek.Gezi parkında beraber koştuğunuz adamların bayrağa yaptıkları.Apo-Kürdistan-Atatürklü bayrak resmi.Ermenilerin hepsinin toplanıp taksim ve birkaç yerden bahseden videosu.Bildiğin buralar bizim bu topraklar Türklerin değil vs..Hani Cumhuriyet diyorsunuz ya.Adamlar dibinize kadar girmiş toprakları pay ediyor.Gıkınız çıkmadı gıkınız :) Eee tabi Armut dibine düşermiş.

Evet bu kadar bayrağı sever çoğu akpli gezi de terör yanlıları asla ama asla bizim içimize giremedi giremez de zira anonslarda yapıldı provakatif kışkırtmalara karşı sen gezideysen zaten bilirsin tabi armut dibine de düşüyor zira bayrak indirildi sadece kınayıp geçtiniz sesiniz çıkmadı başka diyarbakırda kol kola takıldınız sınırda davul zurna ile karşılamaya da sesiniz çıkmadı dikkat et terör eylemlerinde polis de sesini çıkaramaz izler sadece lütfen ver bakalım ben bilmiyorum mesela göster o resimleri bileyim

• bu dersi seçmeli yapsalar da bu kadar polemik olmasa ne kaybedilir?
  • Yorumlara bakarmısınız nasılda tuzağa düştüler ...
    Osmanlıca ders zorunlu olunca bu gidişle şeriat gelecek diyen zihniyetler ... Ben Şimdi evet Şeriat gelecek deyince Yok efendim öyle birşey demeye başladılar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: STORMBEST7

Ayetleri okurken mealiyle birlikte tefsirine de bakmak gerekir. Ayetlerin tefsirinden de anlaşılacağı üzere dinlerini parça parça edenler bu ümmet içerisine Peygamberimiz ve ashabının yolu olan Ehli Sünnete aykırı olarak inanç sapıklığı ortaya atanlardır. Ümmet, yanlış itikadi yolların zuhur etmesi sebebiyle bölünüp parçalanmaktadır. Yani dine sonradan eklenen asılsız şeylerdir, bid'at ehlidir. Zaten hak mezhep 4'tür. Bunlar da Kur’an ve hadis-i şeriflere dayanır.

kuranda veya hadisi şeriflerde mezheplerle ilgili bir bilgi yok. Peygamber efendimizde herhangi bir mezhepten değildi. Çıkan mezheplerin günümüzde müslümanlığa verdiği yararlarına ve zararlarına bakmak gerekli bence ? Bugun bir müslüman diğer bir müslümanı mezhebinde dolayı ötekleştiriyor zülm ediyor sen haksın sen hak değilsin diyorsa bu ayetlerde geçenlerin bence bunla tam alakası var. Ayrıca bu mezhepler kim tarafından hak olarak ilan edildi. Kuranı Kerimde yok Peygamber efendimizin sadece ileride bu alimlerle ilgili soylediği sozler var bilgili olucaklarıyla ilgili ama bu mezhepleri yolunda gidin demek değil. Ayrıca burda ünlü islam profesörünün videosuda mevcut

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fKc2JC_X1V0

Attığın videoda prof yukardaki arkadaşın dediklerini söylüyor zaten. Fakat arkadaş biraz eksik söylemiş. Hak yol bir tanedir oda ehli sünnet vel cemaat. Yani peygamberin ve ashabının yolundan gidenler. O 4 fıkhi mezhebin toplamı ehli sünnettir zaten itikat bakımından fark yoktur. Sadece ameli meselelerde fark var. Itıkad meshebleri ise iki tanedir: maturidilik, eşarilik. Bu söylediklerimin tamamı ehli sünneti oluşturur. Diğer 72 fırka yoldan sapmıştır. Peygamberimizin bu konuda sahih hadisi vardır.

• Gerçek alevilik bu değil

Sercan abi kızdırmış yine milleti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yokbeolumbe -- 11 Aralık 2014; 15:48:49 >
  • Bu saçmalık alevi-sünni çatışmasını körükler.Din derslerinde bütün dinler hakkında bilgilendirmeler var.Ayrıca öğrencinin eylem hakkı yoktur yazılı falan yapmam okula gelmeyen olursa.Ancak rapor alıp gelmeyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7B6935253 -- 11 Aralık 2014; 16:06:45 >
  • Bu zorunlu Osmanlıca'nın altında hangi yasa tasarısı var acaba arkadaşlar? Yani gündem bu kadar yoğun şekilde değişiyor ise bunda bit yeniği arıyorum ben. Bence bunu tartışalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

quote:

Orijinalden alıntı: fofer

quote:

Orijinalden alıntı: sekoya81

1938 de yaşanan ayaklanma kürtçü bir ayaklanmadır, dersimde olması alevi ayaklanması olduğu anlamına gelmez.
    Kemalistler bu isyanı bastırmış mıdır ,evet bastırmıştır, ama alevi oldukları için değil cumhuriyete karşı bir ayaklanma olduğu için, aynısını yunan askeri ile iş tutan İslamcılara da yapmıştır.
    Hedefte belli bir zümre yada etnik grup yoktur, yeni ülke kurulurken kim isyan etmişse bastırılmıştır, bu kadar basit.

Şapka takmadıkları için bombalanan Rize'yi nereye koyacağız peki!! Onlarda mı teröristti ve devlete başkaldırmıştı!!

şapka takmadığı için insanların bombalandığını zannedecek yapıda biriysen, anaokulundan başlayarak tekrardan eğitim al.

bizim ülkenin sorunu herkesin kendisini kültürlü zannedip karşısındaki cahil zannetmesidir.Söyle bakalım alim efendi rize,kahramanmaraş,tunceli neden bombalandı.Camiler neden ahıra çevrildi? Anadoluda türkçe ezan okuyan imamlara yapılan işkenceler vs bahset dinliyorum.Hepsi çok masum değil mi ?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.