Şimdi Ara

Alerjik rinit, sinüzit (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
2
Favori
11.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sorun öyle bir sorun ki beni nasıl etkilediğini ve neden asla hafife alınmayacak bir şey olduğunu yazmak istiyorum.

1-1.5 ay önce diş ağrısı yüzünden 4-5 tane dişçi gezdim sonunda birisi dedi sinüzit olabilir kbb görün diye. Kbb uzmanına gittim 2 kutu tavanic ve ortivine sprey verdi. Burnum garip bir şekilde açık olduğundan dolayı spreyi kullanmadım bağımlılık yapmasın diye fakat mecburen antibiyotiği içtim 14 gün boyunca. Her gece yattığım zaman(gün içinde de oluyordu bazen) burnumdan nefes alırken berbat yoğun bir koku alıyorum ve ardından sol elmacık kemiğimde bir zonklama hissediyordum. Onun da ardından boğaza dolan iltihap mı artık ne bilmiyorum, yutmak zorunda kalıyordum. Bazen o kadar yoğun doluyordu ki boğazım, doğrulmak zorunda kalıyordum. Bu 14 gün boyunca böyle devam etti fakat ben geceleri 2-3 saatimi uyumak için harcıyordum. Bütün dengem bozuldu.
    Tavanic bittikten sonra kbb uzmanına göründüm tekrardan, geniz akıntın var diyip bana hiçbir ilaç yazmadan geri yolladı. Çokta takmadım açıkçası, alt tarafı geniz akıntısı geçer 2-3 güne dedim. 2-3 güne tekrardan sol elmacık kemiği zonklaması, berbat koku ve leş bir geniz akıntısı geldi. Kbb uzmanından 2 hafta sonraya randevu aldım(alabildim). Gittiğim zaman bana ortivine ve alerji spreyi yazdı. 5 gün bunları kullan sonra tekrar gel dedi. O 5 gün bütün sorunlarım aynen devam etti ve hiç çözülmedi. Tekrardan gittim ve tomogrofi istedi. Tomogrofiyi çekildim ve bana dediği şey : "Sol sinüs kanalların komple kapanmış, mantar gibi bir şey de gözüküyor, %99 ameliyat ama sen araştırma hastahanelerine sor birde" dedi. Ayın 20 sine randevu alabildim ve eğer ölmez, sağ kalırsam ameliyat tarihi almaya gideceğim.

Bütün bunlar olurken geceleri uyuyamamanın verdiği psikolojik çöküklük ve hastalığımın ne olduğunu bilmemenin verdiği stres(sinüzit var fakat burnum açık, genzime garip bir şeyler dolup onları yutuyorum, burnumdan berbat kokular alıyorum, sadece yüzümün sol tarafı zonkluyor vs.) bende panik atak başladı. Film izliyordum ve bir anda geldi, ne olduğunun bile farkında değildim. Kalp krizi geçiriyorum sandım. Acile gittim hiçbir şey çıkmadı. Panik atak olduğumdan emin olduğum zaman psikiyatriste gittim ve şu an xanax ile paxera kullanıyorum. 3-4 gündür de geçmeyen kafada sersemlik hissi ve baş dönmem var. Ayın 20 sine kadar idare etmek zorundayım bütün bu sıkıntılarla. Bütün bunlar yetmezmiş gibi mezun senemdeyim ve 1.5 aydır ders çalışamıyorum hastalıktan.

Özet olarak, bu lanet hastalığı Allah kimseye yaşatmasın. Hayatımı 1.5 ayda mahvetti lanet şey. 2 kutu antibiyotiğin bünyemi altüst etmesi yetmezmiş gibi bütün o ağrıların ve berbat kokuların devam etmesi, benim haftalarca günde 2-3 saatlik uyku uyuyabilmem vs. bitirdi beni. Umarım bu konuyu 2-3 hafta içerisinde ameliyattan sonra iyileşmiş bir şekilde uplayabilirim.

Bu arada burnunuza tuzlu su vuracaksanız bunun en pratik yöntemi sinüs rinse kit denen zımbırtıdır. Her eczanede var, 35-40 tl ye alabilirsiniz. Fakat üstte bir arkadaş musluktan dolduruyorum suyu demiş, aman diyeyim kaynatılmış su kullanın. Musluk suyunun içinde yüzlerce mikrop var. İçerken sıkıntı olmasa bile o buruna vurduğunuz su bütün burun kanallarını gezip diğerinden çıkıyor. Bir mikrobun orada tutunup iltihaba dönüşmesi menenjite bile yol açabilir. Dikkatli olmakta fayda var.

Herkese geçmiş olsun

• Aynı ben özellikle kış geldi, baş ağrıları, geniz akıntıları, iltihaplı burun akıntıları başladı, yıllardır böyle. Tuzlu su çekmek faydalı olur diyorlar deneyeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun hocam. musluk suyu önerisi için teşekkürler. umarım bir sorun olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

geçmiş olsun hocam. musluk suyu önerisi için teşekkürler. umarım bir sorun olmaz
    Teşekkür ederim hocam. Sorun olacağını zannetmiyorum, sonuçta yıllardır insanlar abdest alırken musluk suyunu burunlarına çekiyorlar fakat Amerika da sinüs rinse kiti kullanan bir vatandaş musluk suyu kullandığı için menenjit olmuş. Bu kit ile şırınga ve burna su çekmenin mantığı aynı olduğu için uyarmak istedim. Doktorların önerisi musluk suyunu kaynatıp, 1-2 dakika fokurdamasını bekledikten sonra kullanmak. Size de geçmiş olsun hocam, bu illeti çeken bilir sadece maalesef
  • 2 kez radyo frekans, 1 kez septum, 1 kez hiperkonka+rinoplasti ameliyatları geçirdim. Ama tıkanıklık ve alerji devam etti.
    Tek çare tüpsüz dalış. Biraz zorlanırsınız ama basınç'a alışdıkça sinüsler ve üstsolunum çamaşır suyuna yatırılmış gibi tertemiz oluyor.
  • Bu alerjik rinit nasıl teşhisi konuyor bende var sanırım cünkü 1 yıldır hergün bi insan 40 50 defa hapsururmu, Arabada bi burun akıntısı geliyo durduk yere hapsırmak zorunda kalıyorum , gözler çan kanağı baş ağrısı hemen peşine geliyo. Vucudumda kırmızı lekeler atıyo bunun akabinde. Bütün yan etkileri araştırdığımda kapı alerjik rinite çıkıyor. Tam olarak teşhiş için hangi bölüme görünmem gerekiyor ?
  • 7/24 burun akıntısı yaşıyordum . Ameliyat oldum düzeldi . Ameliyattan sonra alerjı testi yaptırdım . Ev tozu akarlarına , kediye , köpeğe alerjim çıktı

Onlardan da uzak durmaya calısıyorum . Su an Allah’a sukur iyiyim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB39D0135

Bu alerjik rinit nasıl teşhisi konuyor bende var sanırım cünkü 1 yıldır hergün bi insan 40 50 defa hapsururmu, Arabada bi burun akıntısı geliyo durduk yere hapsırmak zorunda kalıyorum , gözler çan kanağı baş ağrısı hemen peşine geliyo. Vucudumda kırmızı lekeler atıyo bunun akabinde. Bütün yan etkileri araştırdığımda kapı alerjik rinite çıkıyor. Tam olarak teşhiş için hangi bölüme görünmem gerekiyor ?
    hocam kbb ye gidebilirsin ama bazi hastanelerin alerji bolumleri varmis ben de arastircam birazdan

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB39D0135

Bu alerjik rinit nasıl teşhisi konuyor bende var sanırım cünkü 1 yıldır hergün bi insan 40 50 defa hapsururmu, Arabada bi burun akıntısı geliyo durduk yere hapsırmak zorunda kalıyorum , gözler çan kanağı baş ağrısı hemen peşine geliyo. Vucudumda kırmızı lekeler atıyo bunun akabinde. Bütün yan etkileri araştırdığımda kapı alerjik rinite çıkıyor. Tam olarak teşhiş için hangi bölüme görünmem gerekiyor ?
    hocam alerji bolumu icin once dahiliye gidiyoruz derdimizi anlatiyoruz sonra eger alerjiysek, alerji bolumunden randevu alma hakkimiz doguyor

• quote:

Orijinalden alıntı: cd44

Abi çok saçma bu alerji ilaçları. ben şimdi rinoclenil kullansam alerjim geçse, osteoporoz, ülser böbrek yetmezliği olacam ilerde. Onlar geçsin diye ilaç kullansam başka bi hastalık çıkacak. kısır döngü.

Allerjinin mekanızması şöyle. Normalde vücudunda IgE antikorları dolaşıyor. Bu antikorlar genetik kodlanmalarındaki değişiklikler sebebi ile bazı maddeleri antijen sanıp onlara saldırıp etkileşim başlatıyor. İlaçlar ise bunun için veriliyor. Semptomatik tedavi uyguluyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinüziti olanlar için ve blki bahsettiğiniz burun tıkanması içinde faydalı olabilecek bir bilgi vermek istiyorum.

Yılın 12 ayı devamlı burun tıkanıklı ve akması, hatta sabahlara kadar ağladımı bilirim.

Yıllarca sinüzitten muzdarip biri olarak 2014 yılında gittiğim bir tatilde tekne gezisine çıkmıştım. Tekneden denize çivileme dalış yaptım. Daliş yaprken burnumu kapatmadım. 1-2 saat gibi bir sürede sinüzitlerim akmaya başladı. O gün bugündür bir daha bu konuda hastalanmadım. Bütün sinüzlerim boşaldı. Deniz suyunun sinüzite iyi geldiğini daha önce bir çok kişi söylemişti. Ama cesaret edip denemiştim. Sonunda denedim ama iyi ki denemişim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cypresshilltr

Sinüziti olanlar için ve blki bahsettiğiniz burun tıkanması içinde faydalı olabilecek bir bilgi vermek istiyorum.

Yılın 12 ayı devamlı burun tıkanıklı ve akması, hatta sabahlara kadar ağladımı bilirim.

Yıllarca sinüzitten muzdarip biri olarak 2014 yılında gittiğim bir tatilde tekne gezisine çıkmıştım. Tekneden denize çivileme dalış yaptım. Daliş yaprken burnumu kapatmadım. 1-2 saat gibi bir sürede sinüzitlerim akmaya başladı. O gün bugündür bir daha bu konuda hastalanmadım. Bütün sinüzlerim boşaldı. Deniz suyunun sinüzite iyi geldiğini daha önce bir çok kişi söylemişti. Ama cesaret edip denemiştim. Sonunda denedim ama iyi ki denemişim.
    Hocam benimkisi alerjiye bagli sinuzit yani alerji gecmeden sinusleri bosaltsam bile tekrarlayacak

• d vitamini hakkinda bilimsel makale okudum, d vitamini alerjinin bazı etkilerini azaltsa da bazilarini da arttiriyormuş. bu yuzden besin alerjiniz yoksa d vitamini takviyesi almayın. bahar aylari icin dogal olarak 2 saatte bir tere otu çiğneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: cypresshilltr

Sinüziti olanlar için ve blki bahsettiğiniz burun tıkanması içinde faydalı olabilecek bir bilgi vermek istiyorum.

Hocam bizimki kronik dedigini 150 kere yaptim takla attim vesaire yok gecmiyor

• Arkadaşlar sinüzit denen hastalıktan ve sonrasında gece uyurken burun akıntısının genizden ciğerlerime giderek göğsüme inmesinden çok ama çok çektim. Baş ağrısı, kaş üstünde veya elmacık kemiklerimin hizzasında ağrılarla başlar ve devamında özellikle sabah kalktığımda burun tıkanıklığı ve burnumdan ateş çıkıyormuş hissi olur. Eskiden doktorlar 1000'lik Augumentin verirdi sonra yeni nesil antibiyotikler daha işe yaramaya başladı. Sinüzit'in tedavilerinden biri zehirli bir otun buruna damlatılmasıdır ki denenmesin diye adını yazmıyorum, akıl işi değil. Diğeri bir balıkadam eşliğinde derine inersiniz sinüsler patlar boşalır. Ben ikisini de duydum ama yapmadım. Ancak yeni doktorum antibiyotik olmayan Avixol Plus isimli efervesan tablet verince hem burnum açıldı, hem de kafa bölgemdeki ve göğsümdeki iltehap akıntıları tutunmayı bıraktı. Kullandıktan bir müddet sonra hem burun açılıyor hem de öksürüp, tıksırıp hem burun hem de göğüste, genizde biriken iltihaplar bir şekilde vücut dışına atılıyor ve çok rahat ediyorum. Bu derdi bildiğim için detaylı yazdım. Doktorunuza danışarak antibiyotik vs yerine bir denmenizde fayda olabilir, yan etkilerini falan tabii ki araştırın. Reçetesiz verilmiyor bu ilaç, suda eritiliyor ve tadı da güzel. Hepinize bol sağlık dilerim.

• hilook kullanıcısına yanıt
    Dostum axivol un içinde pseudoefedrin var ve bu ilacın burnunu açmasının sebebi damarlarını daraltması. Çünkü pseudeefedrin uyarıcı bir madde. Zamanla da etkisi azalacaktır ve bi süre sonra etki etmeyecektir. Bir diğer madde olan deslrotadin bir antihistaminiktir ve alerji tedavisi için kullanılır.

Sana antibiyotik yazan doktorların beynine ...

Öncelikle sinuzitinin sebebini tam olarak belirlemeni tavsiye ederim. Kronik sinuzit mi? Alerjik sinuzit mi? Ardından buna uygun bir tedavi sürdürmen gerekir. Bunun için yanlış tedavilerle kendine daha çok zarar vermeden önce adam akıllı bir doktora gidip tedavi ol.

Sana somut olarak tek bir öneride bulunabilirim. Git eczaneden bi kutu aerius al ve ertesi gün onu kullan. Bakalım nasıl etkisi olacak. Bu kesin olmasa da alerjinin olup olmadigi hakkinda ipucu verebilir sana.

• Birçok ilaç kullandım. 3 farklı KBB doktoruna gittim. Bir türlü kurtulamadım. Geçen sene hobi olarak 9 kovan arı almıştım. Zaman içerisinde kulağımdan yüzümden birçok yerden soktular. Ondan sonra alerji falan kalmadı. Son bir senedir çok rahatım şükür.
  • Selam. Önerilerin için teşekkür ederim. Öncelikle doktorlar, Kronik sinüzit dediler. Hava azıcık soğusun, yada 5 dk şapka takmayayım, ertesi gün sinüslerim doluyor. Bundan bir kaç yıl önce hiç geçmeyen kesik kesik bir öksürüğüm vardı (reflü öksürüğüne benzer). Ne şuruplar, neler neler verdiler. En sonunda Amerikan hastanesinde bir doktor kafamın röntgenini çekip sinüslerin gece genizden aşağı akıntı yapması nedeniyle olduğunu söyledi.

Antibiyotik olayına gelince. Çok ilginç antibiyotik kullanmazsam meret asla geçmiyordu. Antibiyotik kullanılmaması gerektiğini gayet iyi biliyorum ama 2 hafta-3 hafta devam ediyor ve doktorlar çaresiz kalıyor. Başka hiç bir şey kurutmuyor, öksürükten kötü tadlar kan tadına karışacak kadar boğazımı tahriş ediyor. Nefes darlığı bile yapıyor. Bir kutu antibiyotik kullanıyordum geçiyordu(şimdi adını unuttum yeni nesil bir şey. Sadece o iyi geliyor başka antibiyotikler kifayetsiz)

Önerilen yöntemlerden olan SinusRinse kullanırken bir anlık dikkatsizlikle ağzımı kapatıp kutuyu fazla sıktığım için de kulağım içeriden zedelendi, 3-4 yıldır tıslama var. (test vs yapıldı ama sonuç yok) Meret hastalıktan kimse benim kadar çekmemiş, kimse benim kadar lanet okumamıştır.

Ama geçen yıldan beri şöyle bir gelişme oldu. Axivol'le tanıştım. Hemen hemen Clarinase hapları gibi burun açtığının ve aynı Otrivine gibi "çok" kullanırsam aleyhte sonuç vereceğini de biliyorum ancak ben burnumu açmasıyla ilgilenmiyorum. Açılıyor gerçi ama beni asıl ilgilendiren hapşırdığımda, öksürdüğümde başka hiç bir şekilde akmayan, beton gibi iltihabın vücudumu terketmesi. 2-3 gün kullanmam kafi oluyor. Bir sonraki tıkanmamda Aerius dediğiniz ilacı deneyeceğim. Umarım o daha iyi gelir. Tekrar teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.