Şimdi Ara

Alerjik rinit olan var mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Toza karsi alerjim var. 6. Aydayim hala gün boyu burun akintisi. 3 doktor degistim birisi(ssk) alerji testi yapti negatif cikti, bi ilac yazdi etki bile etmedi. ikincisi(aile doktoru) grip bu dedi dayadi antibiyotigi bos bos bedene zarar verdik etki 0. Dedim yeter artik gittim ozele birkac soru sordu buruna kulaga bakti etti felan alerjin var dedi ilac yazdi. Ilaclari kullandigimda gayet rahattim nefes almanin degerini farkettim, 10 gun sonra kontrole gittim sorun yok dedim ilaclar bitene kadar kullan dedi (28 gun). Ilaclar bitti burun yine tikandi evde, giyim magazalarinda,kitapcilarda duramaz oldum burun musluk gibi akiyor bi yandanda tikali. Son cozum yarin uzerlik tohumu alicam buhari rahatlatiyo dediler hayirlisi hayattan soguttu bu hastalik var mi benden baska

Edit:Beyler gecen uzerlik otunu alip kaynatmistim yesil haldeydi pek etki etnemisti tohumu degilmis :). Aktara yine gittigimde siyah boncuk gibi uzerlik tohumu vardi aslı oymus. Aldim kaynayan suya attim ve direk kesti gece daha rahattim. Simdi sabah oldu burnum biraz dahavaz akiyo savah kahvaktidan sonra tekrar uygulayacagim :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeroKinTR -- 9 Kasım 2014; 9:55:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim selam yaşım 29 liseden beri çekiyorum bu illeti gitmediğim doktor kalmadı abimdede aynı durum var.. Yaz kış burnum akar bence çok kasma çözümü yok sanırım..
    Sadece belli ölçüde azaltan ilaçlar var önerim sırasıyla;
    Cetryn
    Aerius
    Rupafin
    Yeşil kapaklı Flixonase spreyi kesinlikle kullanma tamamen vakit kaybı.
    Geçmiş olsun..

• Allerjik astim alerjik rinit var 2008 den beri ( 16 yas ) burun akintisi yok sadece daralma ve ara sira burun akintisi var.
    Ilac olarak ventolin seretide diskus aircomb kullanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz110

Kardeşim selam yaşım 29 liseden beri çekiyorum bu illeti gitmediğim doktor kalmadı abimdede aynı durum var.. Yaz kış burnum akar bence çok kasma çözümü yok sanırım..
    Sadece belli ölçüde azaltan ilaçlar var önerim sırasıyla;
    Cetryn
    Aerius
    Rupafin
    Yeşil kapaklı Flixonase spreyi kesinlikle kullanma tamamen vakit kaybı.
    Geçmiş olsun..

Cok ilac kullanmak zararli diyorlar birdaha ilac istemekten cekiniyorum. Bu uzerlik tohumuda ise yaramazsa aşı tedavisi icin gidicem doktora

• bende de var aynı dert
    her sabah burun akıntısı, yer yer hapşuruk çok lanetli bişey ya.
    ben de doktor tavsiyesiyle
    aerius, otrivine, nasacort AQ, xyzal kullandım.
    aerius ile otrivine hiç bir işe yaramıyor.
    xyzal ile nasacort çok işe yarıyor ama xyzal uyku yapıyor diye kullanmıyorum artık, aynen devam sıkıntılara
  • Üzerlik tohumunu duymuşsun ama yine de izlemeni öneririm başka öneriler de var.http://www.youtube.com/watch?v=OxyVL57Qpvc

Ayrıca toz alerjisi için:http://www.profsaracoglu.com/toz-alerjisi-ve-idyopatik-burun-akintisina-arsi.xhtm

• quote:

Orijinalden alıntı: anonymm

Üzerlik tohumunu duymuşsun ama yine de izlemeni öneririm başka öneriler de var.http://www.youtube.com/watch?v=OxyVL57Qpvc

Ayrıca toz alerjisi için:http://www.profsaracoglu.com/toz-alerjisi-ve-idyopatik-burun-akintisina-arsi.xhtm

Tesekkurler hocam uzerlik tohumu buhari cektigim zaman 2_3 saat kesiyor. Ari poleni tere yiyordum zaten. Keciboynuzu ve lavantayi deniyeyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bnde sanrm bu var burnum tkaniyor gece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

bnde sanrm bu var burnum tkaniyor gece

nice hort :D. hala az az devam ediyor ancak pekmezle vs. ilaçsız geçti şükürler olsun. Sizde sanırım kelimesini kullanmamak için bi doktora görünün bunun şakası olmaz 7 24 burnunuz akıyor hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroKinTR

quote:

bnde sanrm bu var burnum tkaniyor gece

nice hort :D. hala az az devam ediyor ancak pekmezle vs. ilaçsız geçti şükürler olsun. Sizde sanırım kelimesini kullanmamak için bi doktora görünün bunun şakası olmaz 7 24 burnunuz akıyor hocam

burun akma yokta goz alti morluk var braz ve burun tikanikligi

pekmez ne alaka acaba
  • Senelerdir çekiyorum. Doktora filanda gitmedim. Biliyorum çünkü çaresi yok. İlaç verip yollayacaklar. Burnum akmaya başladığı zaman bir tane aferin tablet atıyorum. Kesiyor. Ama içinde nasıl bir sakinleştirici varsa ilacın yamultuyor beni resmen. Ayakta uyuyorum o zamanda. Hapşırmaktan filan artık damarlarım çatlayacak duruma geliyorum. Burnumu temizliyorum 5 dk olmadan yine akmaya başlıyor. Bir ara tuzlu tedavisi yaptıydım ama o da geçici çözüm.
  • sizdeki baya ileri o zaman bende gun icinde hapsiriyorum ama tas catlasa 4-5 kez , gunde 50 kere hapsiran varmis

bendeki belirtiler soyle

goz alti morluklar biraz var

burun tikanikligi yatarken hele

acaba yattigim yorgan yastiktna mi kaynaklaniyor sentetik olmasi lazimmis ulan yurtta kaliyoruz adama sentetik kilif mi ver diyim nasl korunacam bilmiyorum sanirim ev tozuna akara falan alerjim var o tiikiyor
  • Doktorlar ibretlik. Adam alerjik diyor ilaç yazıp yolluyor, demiyor mu ilaç bitince nükseder.

Neyse bende de var aşı tedavisine başladım. 1.5 yıl devam ettim baktım iyileşme pek yok, doktorlar ilgisiz bıraktım bende. Bronşitte var birbirini tetikliyor sanırım, şimdi arasıra hapşırık krizleri tutuyor onun dışında akıntım yok pek, önceden gün boyu hapşırdığımı bilirim 7/24 burun akıntısı.

Doğal yöntemler var internette tavsiye edilir. Keçi boynuzu, bıldırcın yumurtası pekmez vs

Hocam denedinmi pekmez falan? O hapşırık krizleri sonu iyi değil, beynim davul gibi oluyordu. Bıldırcın yumurtası bal sut vs işe yarayabilir. Denemen lazım hocam bide ilaç olarak zxyal baya iyi geliyordu bana doktora Bi danışırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popeyex -- 20 Nisan 2015; 22:04:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeyex

Doktorlar ibretlik. Adam alerjik diyor ilaç yazıp yolluyor, demiyor mu ilaç bitince nükseder.

Neyse bende de var aşı tedavisine başladım. 1.5 yıl devam ettim baktım iyileşme pek yok, doktorlar ilgisiz bıraktım bende. Bronşitte var birbirini tetikliyor sanırım, şimdi arasıra hapşırık krizleri tutuyor onun dışında akıntım yok pek, önceden gün boyu hapşırdığımı bilirim 7/24 burun akıntısı.

Doğal yöntemler var internette tavsiye edilir. Keçi boynuzu, bıldırcın yumurtası pekmez vs

Hocam denedinmi pekmez falan? O hapşırık krizleri sonu iyi değil, beynim davul gibi oluyordu. Bıldırcın yumurtası bal sut vs işe yarayabilir. Denemen lazım hocam bide ilaç olarak zxyal baya iyi geliyordu bana doktora Bi danışırsınız

abi pekmezin neyi iyi geliyor bnde bunu anlamis degilim

• quote:

sizdeki baya ileri o zaman bende gun icinde hapsiriyorum ama tas catlasa 4-5 kez , gunde 50 kere hapsiran varmis

bendeki belirtiler soyle

goz alti morluklar biraz var

burun tikanikligi yatarken hele

acaba yattigim yorgan yastiktna mi kaynaklaniyor sentetik olmasi lazimmis ulan yurtta kaliyoruz adama sentetik kilif mi ver diyim nasl korunacam bilmiyorum sanirim ev tozuna akara falan alerjim var o tiikiyor

Yok yastıkla yorganla alakası yok. 6 ay askerlik boyunca 1 kere bile olmadı ya. Olsa orda beteri olurdu. Tozun kirin pisliğin en alası orda. Ben böyle en ufak bir rüzgarda kalayım anında burun akmaya başlıyor sonra hapşırık krizleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: popeyex

Doktorlar ibretlik. Adam alerjik diyor ilaç yazıp yolluyor, demiyor mu ilaç bitince nükseder.

Doktora gidecem de hep aksatıyorum. Açıkçası iyileştireceklerine inancım da yok.

• ya zaten kalıcı çözümü yok veya bilinemiyor ucu açık.bilinemiyor dıyorum çünkü arkadaşın dediği gibi doğal besinlerle zayıflatılabılıyor tabi herkeste nasıl etki gösterir bilemiyorum. Zxyal kullanıyordum ara ara alerjim biraz hafifliyordu tabi ilaç almayınca aynı. ben hem üstte söylediğim besinlerden tukettım hemde yarıda kesılmış bi aşı tedavisi artık hangisi fayda sağladıysa eskisine nazaran çok daha iyi haldeyim. yani sizin nasıl bılmıyorum ama benim ki gibi ileri seviyeyse yaşanmaz öyle zehir eder Allah korusun tehlikeli sürekli hapşurmak.
  • ZeroKinTR kullanıcısına yanıt
    bende tozlu ortamda duramıyorum ağzım burnum çeşme gibi akıyor. doktora da gittim ilaç falan verdi pek bir şeye yaramadı. halı olan odada uyuma. kilim falan ser. benim yastık falan yün olunca da rahatsız ediyor belki onu değiştirirsen düzelebilirsin. bazen geceleri çok zorlanırsam hitrizin içiyorum. iyi geliyor. ama geçici çözüm tabi. yazın ameliyat olup kurtulucam inş.
  • Arkadaş lar burun içerisinde gecmek bilmeyen yaralar kabuk baglamalar. Ufacik biseyde kanıyor. Ben doktora gittim alerji olmus dedi tozlu ortam ve burnunuza su cekmeyin dedi. İşyeri tozlu ortam :( doktor ilac yazmıştı memocan burun sipreyi antibiyotik alerji ilaci vs. Düzelmiştim aradan 1 ay gecti tekrar basladi. Boyle bir alerji basina gelen varmi ??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pemaxs

Arkadaş lar burun içerisinde gecmek bilmeyen yaralar kabuk baglamalar. Ufacik biseyde kanıyor. Ben doktora gittim alerji olmus dedi tozlu ortam ve burnunuza su cekmeyin dedi. İşyeri tozlu ortam :( doktor ilac yazmıştı memocan burun sipreyi antibiyotik alerji ilaci vs. Düzelmiştim aradan 1 ay gecti tekrar basladi. Boyle bir alerji basina gelen varmi ??

valla hocam sbahlari bnm burnumun icinde kabuk oluyor yani alerjiden sanrm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.