Şimdi Ara

Aldığım aracın km si düşürülmüş çıktı (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
13
Favori
55.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
235 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam servis kayıtlarından ya da tüvtürk kayıtlarından belgeleyebiliyorsanız km düşürüldüğünü, şu 3 hakka da sahipsiniz:
    1- Arabayı yasal faiziyle iade etmek
    2- Oluşan değer kaybını tahsil etmek
    3- Aynı değerde, olması gereken kmde aynı aracı talep etmek

Yani arabayı geri vermek istemiyorsanız bile, oluşan değer kaybıyla ilgili para alma hakkınız var. Kesin bilgidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • magnumibo M kullanıcısına yanıt
    hocam kanunen son satan kişi sorumludur o yüzden siz arabayı başkasına sattığınız da bu durum ortaya çıkarsa siz sorumlu olacaksanız, o yüzden siz yine de bir ihtarname gönderin eliniz de sizi temize çıkartıcak bir belge olsun, arada oluşan değer kaybı ile alakalı da şöyle bir durum var, aracınız ile sizin kusurlu olmadığınız trafik kazaların da değer kaybı ödemesi alabilirsiniz, km düşürülmüş arabayı satın aldığınız da herhangi bir değer kaybı ödemesi alamazsınız ancak şöyle olur, sizin aracınızı kaça aldınız bilmiyorum ama aynı model bir aracın 100.000 km de olanı ile 300.000 km olanı tabiki aynı değer değil bu aradaki farkı alabilirsiniz
  • batuhanbalci kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkür ederim. Demek ki o yüzden arabayı değerinin çok altında fiyata sattı bana. Değerinin oldukça altında almıştım. Ben km ile oynandığını tespit ettiğimi belirtip kanuni haklarımın saklı olduğuna dair bir ihtarname yazayım. Dediğiniz gibi en azından elimde belge olur.

Elimden gelen bişey olursa yardımcı olurum hocam

Örnek bir ihtarname fena olmaz aslında.

Hocam mail adresinizi verim ben oraya yazıp atayım

Özelden yazdım üstad.

hocam özelden mail adresiniz gelmemiş
    magnumibo@gmail.com

avukat tutmadan ihtarnameyi kendimiz çeksek sonuç alabilir miyiz?

avukat ücreti ne kadar?
  • tuncer3458 T kullanıcısına yanıt
    Sen git o herifin ağzını burnunu kir, eline ver, oglim ben yazarken sinirlendim sen hala sakin sakin akıl soruyorsun

• ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam tabiki avukat olmadan kendiniz de ihtarname çekebilirsiniz,
  • Benim aracım 15.000km düşürülmüş gözüküyor.
    Fakst şöyle, aldığım adam bilgisayar yazılımcısı. Aracın gizli özelliklerini açmak isterken saçma sapan kurcalayıp km ile oynuyor. Düzeltemeyip bırakıyor öyle.

Şimdi ben aracı satarken ilan altında belirtsem bu yeterli olacak mı ?
    Yoksa noterde ek madde mi yazayım satış verirken.

Bu arada düzelttirmek için gittiğimde ütopik fiyatlar aldım. Servis yeni yazılım yüklemeye 250tl istedi. Düzeleceğinin de garantisi yok dedi.

• Baba Naber kullanıcısına yanıt
    hocam bence satarken söyleyin, yada satın aldığınız kişiden masrafı alıp km düzelttirin, kanunen suç bu başınız ağrımasın sonra
    İşte buna istinaden ilanda belirttiğim veya satış kapıdına ek açıklama girdiğimde ne oluyor bu bilgi lazım bana...

• Baba Naber kullanıcısına yanıt
    satış sırasın da satış sözleşmesine eklediğiniz sürece bir problem olmaz hocam
  • merhabalar benimde başıma geldi noter ihtarname örneği vs bana mail atabilirmisiniz. mail adresi pm den attım. şimdiden teşekkürler
    bu bilgilere nasıl ulaştınız ? ben e-devletten son muayeneyi çıkarabildim sadece
  • hocam öncelikle geçmiş olsun, ePttAvm uygulamasından muayene sorgusuna bakarak güncel km bilgisini öğrenebilirsiniz, en azından bundan sonraki durumlar için aklınızda olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 1 Ağustos 2019; 22:17:36 >
  • OLduğu gibi satmalı o fiyata ne bekliyordunu yok bu işin 150 k da ise öyle söylemeli öbür türlü dolandırıcılık olur.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.